Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Παράταση ισχύος πιστοποιητικών πυροπροστασίας


    Στις έκτακτες συνθήκες και στα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και τη στήριξη της οικονομίας προσαρμόζονται κανόνες πυροπροστασίας, βάσει ανακοίνωσης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Στα ανακοινωθέντα, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και αποκλειστικά στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού προβλέπονται, η παράταση ισχύος πιστοποιητικών πυροπροστασίας, μέχρι τις 30 Ιουνίου και της υποχρέωσης επιχειρήσεων για εφοδιασμό με βιβλίου ελέγχου συντήρησης και καλής λειτουργίας.

    Αναλυτικά, στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

    Κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και αποκλειστικά στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού και θέσπισης παράτασης ισχύος απαιτούμενων εγγράφων από την ισχύουσα νομοθεσία πυρασφάλειας οικονομικών δραστηριοτήτων, που επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, κατόπιν κρατικής εντολής:

    1. Παρατείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών (ενεργητικής) πυροπροστασίας επιχειρήσεων – εγκαταστάσεων (οικονομικών δραστηριοτήτων) που λήγουν μετά την 16.3.2020 αυτοδικαίως μέχρι 30.6.2020.
    2. Παρατείνεται η υποχρέωση των επιχειρήσεων – εγκαταστάσεων (οικονομικών δραστηριοτήτων) που υποχρεούνται μετά την 16.3.2020 για εφοδιασμό με βιβλίο ελέγχου συντήρησης και καλής λειτουργίας των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας, μέχρι 30.6.2020.
    3. Αναστέλλεται έως και την 30.6.2020 η εφαρμογή του δεύτερου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. 13/2013 Πυροσβεστικής Διάταξης (Β΄1584), «.....Εξαιρουμένης της ρητής πρόβλεψης μη απαίτησης χορήγησης στην ισχύουσα νομοθεσία, στις περιπτώσεις μη ύπαρξης αδειοδοτούσας Αρχής ή απαίτησης  άλλης αρμόδιας Αρχής, το πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας χορηγείται κατόπιν υποβολήςαιτήματος του ιδιοκτήτη -εκμεταλλευτή της επιχείρησης – εγκατάστασης».
    4. Οι ως άνω ρυθμίσεις (παρ. 1 έως και 3), δεν απαλλάσσει τους φορείς των επιχειρήσεων – εγκαταστάσεων αυτών από την τήρηση των υποχρεώσεων σχετικά με την πυροπροστασία, ήτοι τη λήψη, τήρηση, συντήρηση και καλή λειτουργία των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία μέτρων και μέσων πυροπροστασίας.
    5. Μετά το πέρας ισχύος της παρούσας, επανέρχονται σε ισχύ οι πάγιες κατά περίπτωση προβλεπόμενες κανονιστικές πράξεις αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης και ανανέωσης του πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας, τη χρονική διάρκειά τους, καθώς και τον εφοδιασμό με βιβλίο ελέγχου συντήρησης και καλής λειτουργίας των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας.
    6. Η παρούσα να αναρτηθεί στην κεντρική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εξασφαλιστεί αποτελεσματικά ο σκοπός για τον οποίο εκδίδεται η παρούσα απόφαση. Με μέριμνα των Διοικητών των Π.Υ.Ν να αναρτηθεί σε εμφανές σημείο σε κάθε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Ο Αρχηγός
    Στέφανος Κολοκούρης
    Αντιστράτηγος ΠΣ


    Πηγή: https://www.b2green.gr/el/post/78639/paratasi-ischyos-pistopoiitikon-pyroprostasias?fbclid=IwAR3FiDKNyI399HfF7TAkdll5A2AOyA6dIT1bBkoXkHEfuKX1oZ68OqGzRjk



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.