Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πλειστηριασμοί: Τι πέρασε σε νέα χέρια και τι έμεινε στα… αζήτητα


    Σε νέα χέρια πέρασαν πριν από λίγο ορισμένα "επώνυμα” ακίνητα που είχαν βρεθεί αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί.

    Ο ένας πλειστηριασμός αφορούσε ένα ακόμη ακίνητο της Carouzos Real Estate -σε ένα νέο επεισόδιο που σχετίζεται με το λεγόμενο σκάνδαλο "Καρούζος Gate”, με κεντρικά πρόσωπα τον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο και την πρώην σύζυγό του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κατάστημα στην Γλυφάδα, στο οποίο μάλιστα αυτή την στιγμή λειτουργεί το εστιατόριο "Ramino", που ανήκει στον Όμιλο Καστελόριζο. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα €976.000, ενώ το ποσό κατακύρωσης διαμορφώθηκε σε €976.001.

    Με €1 πάνω από την πρώτη τιμή προσφοράς, ήτοι στα €1.354.684, κατακυρώθηκε και το ακίνητο της εταιρείας Φουρλής Χατζησάββας Α.Ε. στο Καστρί, στην περιοχή του οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών "Η Πολιτεία”, στη συμβολή των οδών Λόφου και Ψυχάρη. Το εν λόγω Κτήριο Γ έχει ανεγερθεί στο νότιο τμήμα του οικοπέδου, αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δώμα και περιλαμβάνει μία αυτοτελή και ανεξάρτητη ιδιοκτησία/ κατοικία η οποία εξυπηρετείται από δικό της ανελκυστήρα και σύστημα κεντρικής θέρμανσης.

    Πλειστηριασμοί: Τι πέρασε σε νέα χέρια και τι έμεινε στα… αζήτητα

    Επίσης, χέρια αλλάζει και το ξενοδοχείο "Byzantium” στην Καστοριά και συγκεκριμένα στην θέση "Φουντουκλή”. Ο πλειστηριασμός, που είχε στραφεί κατά της εταιρεία ΑΦΟΙ Κωνσταντίνου Ηργη Ο.Ε., με τιμή κατακύρωσης τα €1.830.001 (σ.σ. τιμή πρώτης προσφοράς: €1.830.000). Το ξενοδοχείο είναι Β’ Τάξης και περιλαμβάνει τέσσερα μονόκλινα δωμάτια, 33 δίκλινα, 8 τρίκλινα, τέσσερις τρίκλινες σουίτες, αίθουσα συνεδριάσεων, σαλόνι – αίθουσα πρωινού.

    Εν τω μεταξύ, πλειοδότης βρέθηκε και για τα πάγια της εταιρείας Κλωστήρια Κιλκίς που βρίσκονται εγκατεστημένα στο βιομηχανοστάσιο στη Νέα Σάντα, Κιλκίς, τέως ιδιοκτησίας της εταιρείας, με την τιμή κατακύρωσης να διαμορφώνεται στα €347.001. Όπως σημειώνεται στην έκθεση του εκτιμητή, το σύνολο του εξοπλισμού απαρτίζει μια παραγωγική κλωστοϋφαντουργική μονάδα παραγωγής νήματος, που σταμάτησε την παραγωγική δραστηριότητά της το 2018. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα €347.000. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο πέρασαν σε νέα χέρια οι εγκαταστάσεις των Κλωστηρίων Κιλκίς στην Νέα Σάντα.

    Με €1 υψηλότερα από την πρώτη τιμή προσφοράς, ήτοι στα €75.601, κατακυρώθηκε και ένα οικόπεδο, έκτασης 1.232 τ.μ., του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου του, όμορο στο εξοχικό τους στο Σοφικό Κορινθίας. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή αναμένεται να χτυπήσει το επαναληπτικό σφυρί και για το ίδιο το εξοχικό, με τιμή εκκίνησης τα €141.200.

    filippidis

    Στα αζήτητα "Κέντρο Αθηνών” και Palmie Bistro

    Από την άλλη, στα αζήτητα έμεινε για μια ακόμη φορά το κατάστημα της Palmie Bistro, συμφερόντων της οικογένειας Κουτρουλιά, στο Κεφαλάρι, αλλά και το δημοφιλές κέντρο διασκέδασης "Κέντρο Αθηνών”.

    Κέντρο Αθηνών

    Όσον αφορά το πρώτο, ο πλειστηριασμός είχε επισπεύδουσα την doValue Greece, ενώ η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς ανερχόταν στο ποσό των €3,6 εκατ. To κατάστημα εντοπίζεται σε μια πολυώροφη οικοδομή στην πλατεία Κεφαλαρίου, έχει επιφάνεια 351,5 τ.μ. καθώς και μια αποθήκη στο πρώτο υπόγειο, επίσης, επιφάνειας 351,5 τ.μ.

    koutroulias

    Αναφορικά με το "Κέντρο Αθηνών”, επρόκειτο επίσης για επαναληπτικό πλειστηριασμό, καθώς είχε προηγηθεί ένας άλλος που όμως ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. Ο σημερινός στρεφόταν εναντίον της εταιρείας Villa Επιχειρήσεις Εστίασης και Ψυχαγωγίας και επισπεύδουσα ήταν η διαφημιστική εταιρεία Politis Out of Home. Ειδικότερα, έχει στο σφυρί βγήκε το 33,33% του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το νυχτερινό κέντρο, με την τιμή πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο ποσοστό να έχει οριστεί στις €646.000. Το ακίνητο, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 213,60 τ.μ., πρώτο όροφο, επιφάνειας 191,65 τ.μ., και δεύτερο όροφο επιφάνειας 131,75 τ.μ.

    Άγονος ήταν ο πλειστηριασμός και για τα ακίνητα της υπό λύση και εκκαθάριση εταιρείας Pyrgos Village. O πλειστηριασμός αφορούσε οικόπεδα εντός του παραδοσιακού οικισμού της Βολισσού, μετά των επ’ αυτών διωρόφων κτισμάτων, στα οποία έχουν συσταθεί οριζόντιες ιδιοκτησίες και τα οποία συγκροτούσαν ξενοδοχείο ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Α’ Τάξης, στην περιοχή "Άγιος Γεώργιος” και "Πύργος” του δ.δ. Βολισσού της δημοτικής ενότητας Αμανής, στη Χίο.

    Pyrgos Village

    Πρόκειται για παλαιές πέτρινες διώροφες μονοκατοικίες, οι οποίες επισκευάσθηκαν, την περίοδο 2000-2005, διατηρώντας την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική και διαμορφώθηκαν σε πολυτελείς βίλες για τους σκοπούς του ξενοδοχείου. Η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφωνόταν στα €2.194.000.


    Πηγή: https://www.capital.gr/agora-akiniton/3721206/pleistiriasmoi-ti-perase-se-nea-xeria-kai-ti-emeine-sta-azitita/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.