Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πυρκαγιές: Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι κτιρίων, πάνω από 2.300 αυτοψίες


    Σε εξέλιξη οι εντατικοί έλεγχοι κτηρίων, στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές, από τους μηχανικούς του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

    Μέχρι χθες, Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 έχουν διεξαχθεί 2.300 αυτοψίες από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

    Συγκεκριμένα στην Αττική διενεργήθηκαν συνολικά 828 αυτοψίες, εκ των οποίων 411 στο Δήμο Αχαρνών, 46 στο Δήμο Κηφισιάς, 334 στο Δήμο Ωρωπού και 37 στο Δήμο Διονύσου.

    Αντίστοιχα διενεργήθηκαν 583 αυτοψίες στην Πελοπόννησο, 149 στην Π.Ε. Ηλείας, 51 στην Π.Ε. Μεσσηνίας και 205 στην Π.Ε. Λακωνίας. Στην Π.Ε. Αρκαδίας έχουν γίνει 178 αυτοψίες.

    Στην Εύβοια διενεργήθηκαν 817 αυτοψίες, 621 στο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και 196 στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

    Στο Δήμο Λοκρών στην Π.Ε. Φθιώτιδας έχουν διενεργηθεί 12 αυτοψίες.

    Στο Δήμο Δωρίδος στην Π.Ε. Φωκίδος έχουν διενεργηθεί 60 αυτοψίες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών:

    · 1.399 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 532 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 465 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 402 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

    · 96 σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 23 είναι κατάλληλοι για χρήση, 46 προσωρινά ακατάλληλοι και 27 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

    · Ελέγχθηκαν 781 αποθήκες/στάβλοι κλπ εκ των οποίων οι 62 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 327 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 392 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

    · Τέλος ελέγχθηκαν 24 Δημόσια Κτίρια ή/και Ιεροί Ναοί εκ των οποίων 5 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 13 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 6 επικίνδυνοι για χρήση και θα επανελεγχθούν.

    Σήμερα η ολοκλήρωση

    Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επανέλεγχοι σε 469 κτήρια, εκ των οποίων 376 κρίθηκαν οριστικά ακατάλληλα για χρήση και 93 κρίθηκαν επισκευάσιμα. Από αυτούς, στην Αττική έχουν γίνει 112 επανέλεγχοι, στη Φωκίδα 10 και στην Εύβοια 347.

    Σήμερα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο ελέγχων και επανελέγχων των κτηρίων των πληγεισών περιοχών. Στις περιοχές θα υπάρχουν κλιμάκια μηχανικών για να διενεργήσουν ελέγχους σε κτήρια των οποίων οι ιδιοκτήτες δε μπόρεσαν να παρευρεθούν.

    Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό 210-6509300 με 8 τηλεφωνικές γραμμές από τις 8:00 έως τις 20:00 τις καθημερινές και 10:00 έως 18:00 το Σαββατοκύριακο για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγίες.


    Πηγή: https://ypodomes.com/pyrkagies-oloklironontai-oi-elegchoi-ktirion-pano-apo-2-300-aytopsies/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.