Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για τις Γούρνες Ηρακλείου


    Ένα μεγάλο βήμα για την αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου (μέσω της προκήρυξης διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ) πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Οικονομικών για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία Απόστολο Βεσυρόπουλο του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που εγκρίνει το σχετικό ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου).

    Το Προεδρικό Διάταγμα παίρνει πλέον τον δρόμο για το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Το συγκεκριμένο ακίνητο μεταβιβάστηκε το 2013 στο ΤΑΙΠΕΔ με συνολική επιφάνεια εμβαδού 708.033 τ.μ. από τα οποία εξαιρώντας τις «παραχωρημένες» εκτάσεις του ακινήτου και την έκταση της Πολεμικής Αεροπορίας (126 Σμηναρχία Μάχης),προκύπτει έκταση προς αξιοποίηση με το ΕΣΧΑΔΑ, ίση προς 345.567τμ.

    Η αξιοποίηση του ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του, τα φυσικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του, αλλά και τη χωροταξική φυσιογνωμία και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβάνει δυο ζώνες χρήσεων γης, τη Ζώνη Ι, έκτασης 29.113 τ.μ. στην οποία έχει δοθεί η χρήση ως Θεματικά Πάρκα-Εμπορικά Κέντρα-Αναψυχή και την πολύ μεγαλύτερης έκτασης (316.454 τ.μ.) Ζώνη ΙΙ ως Ζώνη Τουρισμού και Αναψυχής, με ήπιες δραστηριότητες που θα είναι αρμονικά ενταγμένες στο φυσικό περιβάλλον. 

    Τα βασικά πολεοδομικά μεγέθη της πρότασης του ΕΣΧΑΔΑ περιγράφονται στον ακόλουθο πίνακα: 
    Screen%20Shot%202020-08-06%20at%208_32_5
     

     


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Ypegrafi_to_Proedriko_Diatagma_gia_tis_Gournes_/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.