Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • GIS Crete: Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΥΓεΠ) της Περιφέρειας Κρήτης


    Τα γεωχωρικά δεδομένα είναι στη ζωή μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κάθε πληροφορία, εκτός από την περιγραφή της, διαθέτει σίγουρα και ένα τρόπο γεωγραφικού εντοπισμού μέσω συντεταγμένων στο χάρτη.  Αυτό βοηθάει να συνδυαστούν χρήσεις και λειτουργίες, που σε διαφορετική περίπτωση, θα παρέμεναν σε μία μόνο διάσταση.

    Οι δορυφόροι καθημερινά πληθαίνουν, οι απαιτήσεις πολιτών και φορέων αυξάνονται, τα συστήματα απεικόνισης σε χάρτη παρέχουν τα μέγιστα οφέλη σε τεχνικό, οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό επίπεδο, με κύριο στόχο την υποστήριξη διαδικασιών λήψης αποφάσεων. Οι εφαρμογές GIS πολλαπλασιάζονται με ταχύ ρυθμό και έχουν εισαχθεί σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, στην κεντρική και στην περιφερειακή διοίκηση.

    Η Κρήτη καινοτομεί, με το μοναδικό σύστημα γεωχωρικών πληροφοριών σε επίπεδο Περιφερειών στην Ελλάδα, το GIS Crete, προσβάσιμο από όλους τους πολίτες  μέσω της διαδικτυακής πύλης  https://gis.crete.gov.gr/

    Η υποδομή περιλαμβάνει πάνω από 1400 επίπεδα πληροφορίας με κάλυψη σε ολόκληρη την έκταση του νησιού, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες διαχείρισης και επεξεργασίας σύνθετων γεωγραφικών δεδομένων και χρησιμοποιείται σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων.

    Ακτές, ανάγλυφο, οικισμοί, δάση, υποδομές, επιχειρήσεις, αγροτική ανάπτυξη, υγεία, μεταφορές, πολεοδομία, πολιτική προστασία, κοινωνικές δομές. Τα πάντα έχουν γεωχωρική διάσταση, χωρίς την οποία δε μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός σχεδιασμός και βιώσιμη στρατηγική.

    Η Περιφέρεια Κρήτης, μέσω της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών GIS Crete, η οποία διασυνδέεται πλέον με όλες τις Υπηρεσίες της, εξελίσσεται, παρέχει καινοτόμες λύσεις, δημιουργεί νέα δεδομένα. Στόχος η συνεχής προσαρμογή στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποτελεσματική διακυβέρνηση.

    Επενδύοντας στην ορθολογική διαχείριση των πόρων και των υπηρεσιών, επιτυγχάνεται η αειφόρος ανάπτυξη. Με νέα εργαλεία και με τη συμβολή όλων.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.