Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Γαλλία: Πράσινες στέγες ή φωτοβολταϊκά υποχρεωτικά στα νέα εμπορικά κτήρια


    Οι στέγες των νέων κτηρίων που ανεγείρονται σε εμπορικές ζώνες στη Γαλλία θα πρέπει να είναι καλυμμένες εν μέρει από φωτοβολταϊκά πάνελ ή φυτά, σύμφωνα με τις προβλέψεις νέου νόμου που υπερψηφίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη 21 Μαΐου.

     

    Οι πράσινες στέγες λειτουργούν ως μονωτικό υλικό, μειώνοντας την ποσότητα της ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση ενός κτηρίου το χειμώνα και τον κλιματισμό του το καλοκαίρι.

     

    Επίσης, συγκρατούν τα όμβρια ύδατα, περιορίζοντας το φαινόμενο των πλημμυρισμένων δρόμων και ευνοούν παράλληλα τη βιοποικιλότητα αφού λειτουργούν ως σημείο φωλεοποίησης για τα πουλιά μέσα στον αφιλόξενο αστικό ιστό.

     

    Ο νόμος που πέρασε από το γαλλικό κοινοβούλιο είναι λιγότερο φιλόδοξος (και ακριβός για τις επιχειρήσεις) από αυτόν που πρότειναν γαλλικές οικολογικές οργανώσεις, οι οποίες επιθυμούσαν την υποχρεωτική κάλυψη του συνόλου της επιφάνειας των στεγών όλων των νέων κτηρίων από φυτά και όχι μόνο των εμπορικών.

     

    Επίσης, ο νόμος επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επιλέξουν την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ενέργειας αντί της πράσινης στέγης.

     

    Οι πράσινες στέγες είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένες στη Γερμανία, την Αυστραλία και το Τορόντο του Καναδά όπου νόμος του 2009 προβλέπει την υποχρεωτική φύτευση των στεγών βιομηχανικών κτηρίων και κτηρίων με κατοικίες.

     

    Πηγή: http://www.econews.gr/2015/05/28/gallia-prasines-steges-fotovoltaika-122611/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.