Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ο ευρωπαϊκός στόλος ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο


    Ο στόλος των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη ανέρχεται πλέον σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα μετά τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2018. Οι πωλήσεις είναι κατά 42% υψηλότερες από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους για την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την αναλυτική εταιρεία καταγραφής στατιστικών, EV Volumes.

    Ο αριθμός, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα όσο και τα υβριδικά οχήματα, αποτελεί ένα συμβολικό ορόσημο που σηματοδοτεί την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας και της βιομηχανίας. Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν πλέον μερίδιο 2,2% της ευρωπαϊκής αγοράς, σύμφωνα με την έκθεση, και οι πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 195.000 οχήματα. Τα στοιχεία αφορούν τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και τις Ισλανδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία, η τελευταία εκ των οποίων αποτελεί τον ηγέτη της αγοράς, με το μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων.

    Η Ευρώπη ξεπέρασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων σχεδόν ένα χρόνο μετά την Κίνα, η οποία διαθέτει πολύ μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων, αλλά νωρίτερα από τις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να φτάσει στο ορόσημο αργότερα φέτος λόγω της ζήτησης για το τελευταίο μοντέλο Tesla, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian.

    Ο ηλεκτρικός στόλος αναμένεται να φτάσει τα 1,35 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά προϋπόθεση για την υψηλή ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι να υπάρχει αυξημένη διαθεσιμότητα σε οχήματα. Σύμφωνα με την έκθεση, τα αποθέματα υβριδικών οχημάτων είναι κατά μέσο όρο τεσσάρων ημερών, ενώ υπάρχει ουρά ανεκπλήρωτων παραγγελιών δύο μηνών.

    Τα μοντέλα με περισσότερες από 10.000 ανεκπλήρωτες παραγγελίες το καθένα, είναι το Hyundai Kona, το VW e-Golf, η Jaguar i-Pace, το Nissan Leaf και το νέο μοντέλο Tesla 3.


    Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1385834/o-europaikos-stolos-ilektrikon-oximaton-kseperase-to-ena-ekatommurio



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.