Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ: Τι γίνεται στις συναλλαγές με προμηθευτές όσων μπήκαν με ίδια κεφάλαια


    Αποδέκτης πολλών ερωτημάτων σχετικά με όσους έχουν εξασφαλίσει θέση στο νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» με αποκλειστικά δικά τους κεφάλαια, και κυρίως τις προθεσμίες που αυτά πρέπει να καταβληθούν στους προμηθευτές ή εάν υπάρχει δυνατότητα σταδιακής εξόφλησης, έχει γίνει το τελευταίο διάστημα η Greenagenda.gr.

    Όπως υπενθυμίζουν άνθρωποι της αγοράς, στο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ», η πληρωμή του υπολοίπου πέραν της επιδότησης ποσού, μπορεί να καταβληθεί είτε με ίδια κεφάλαια είτε με τραπεζικό δανεισμό, είτε με συνδυασμό των δύο παραπάνω.

    Οι ίδιοι διευκρινίζουν ότι στην περίπτωση επιλογής πληρωμής ΜΟΝΟ με ίδια κεφάλαια, αυτά θα πρέπει να καταβληθούν από τον ωφελούμενο στον προμηθευτή ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέσω του τραπεζικού συστήματος.

    Ο τρόπος καταβολής τους, όπως εξηγούν, είναι αποκλειστικά θέμα συνεννόησης του ωφελούμενου με τον προμηθευτή και θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να προσκομιστούν στο ΕΤΕΑΝ τα αντίστοιχα αποδεικτικά (extrait λογαριασμών, κλπ.), ώστε να εκταμιευθεί από την τράπεζα και το ποσό της επιδότησης.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή δεν θα δίνεται προκαταβολή στον κατασκευαστή από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ο κατασκευαστής είναι λογικό να απαιτήσει το μεγαλύτερο μέρος, εάν όχι ολόκληρο το ποσό, ως προκαταβολή. Αυτό το σημείο, επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι πιθανό να δημιουργήσει προστριβές ανάμεσα στους ωφελούμενους και τους προμηθευτές, οπότε καλό θα είναι να ξεκαθαρίζει πλήρως πριν την οριστική επιλογή προμηθευτών στο κάθε έργο.


    Πηγή: http://greenagenda.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%8E-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Στον οδηγό περιγράφεται ξεκάθαρα τι συμβαίνει στην περίπτωση των ιδίων κεφαλαίων καθώς και υφίσταται ιδιαίτερη προσοχή στο ύψος της προκαταβολής στην περίπτωση που το τελικό ποσό είναι διαφορετικό από αυτό που έχει δηλωθεί στην πρώτη φάση (ο μέγιστος συνήθως προϋπολογισμός). Προσωπική μου άποψη, οι ωφελούμενοι, καλό είναι πριν ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις να έχουν τις προσφορές από όλους τους προμηθευτές, προκειμένου να μπορούν να γνωρίζουν το τελικό ποσό του προϋπολογισμού και να μπορούν να υπολογίσουν το ποσό της προκαταβολής (αν δοθεί) με τον τρόπο που περιγράφεται στον οδηγό. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος προστριβών. Βάση των προσφορών που θα αντιστοιχούν και στα τελικά τιμολόγια, τα ποσά είναι ξεκάθαρα.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.