Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πρόγραμμα «Σπίτι μου» με χαμηλότοκα δάνεια και δωρεάν κατοικίες για νέους έως 39 ετών


    Χαμηλότοκα δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ για νέα στέγη θα δοθούν σε 10.000 νέους ως 39 ετών, ενώ όλο το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που αφορά τη στέγη θα υλοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

    Το πρόγραμμα των χαμηλότοκων δανείων αφορά νέους και ζευγάρια αφορά (συνολικά 100.000 ωφελούμενους) που θέλουν να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι με επιτόκιο 1% ή καθόλου επιτόκιο για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη σκοπός είναι να εξασφαλιστεί πάρα πολύ χαμηλό, σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, για την αγορά πρώτης κατοικίας από 10.000 πολίτες μέχρι 39 ετών, σε περιοχές που υπάρχουν σήμερα παλαιά κτήρια.

    Άρα ένα ζευγάρι, με ελάχιστη συμμετοχή, θα μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ με μηνιαίες δόσεις 275 ευρώ. Ποσό, δηλαδή, πολύ μικρότερο από το ενοίκιο που θα έδινε για να μισθώσει μία κατοικία.

    Το εισοδηματικό κριτήριο ξεκινάει από 10.000 ευρώ μέχρι το ανώτερο που είναι το αντίστοιχο του επιδόματος θέρμανσης.

    Πρόγραμμα Κάλυψη: Σπίτια που διατέθηκαν σε μετανάστες περίπου 1.000 Σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες θα διαθέσουν τα σπίτια τους στο κράτος και αυτό με την σειρά του θα τα διαθέσει σε πολύτεκνες τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με πολύ χαμηλό ενοίκιο.

    200 εκ από ΕΣΠΑ: Θα διατεθούν 200 εκ από ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση κενών κατοικιών με ανακαίνιση. Αφορά 4.000 κατοικίες που θα παραχωρηθούν στο κράτος για 5 έτη από τους ιδιοκτήτες και θα παραχωρηθούν με κοινωνικά κριτήρια σε 10.000 νέους από 25 ως 39 ετών. 

    Πιλοτική κοινωνική κατοικία: Υπάρχουν 100 σπίτια της ΔΥΠΑ π ΟΑΕΔ που θα δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δηλαδή νέοι μέχρι 39 ετών. Τα σπίτια είναι 70 στην Αθήνα και 30 στο Θεσσαλονίκη.

    Κοινωνική αντιπαροχή: Θα αξιοποιηθούν ακίνητα του ΟΑΕΔ και θα δοθούν με χαμηλό ενοίκιο σε 5.000 νέους ως 39 ετών.

    ΣΚΣΚΣΚΣ.webp


    Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/400851/stegastiki-politiki-ti-perilamvanei-to-programma-me-ta-xamilotoka-daneia-kai-tis-dorean-katoikies-gia-neous-eos-39-eton



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.