Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Michanikos.gr

    Michanikos.gr

    81 ειδήσεις in this category

    1. Michanikos.gr

      sts72

      Τη Δευτέρα, οι 141 πολεοδομίες της χώρας θα έπρεπε να γίνουν 332. Μέσα από μια σειρά ακατανόητων τροποποιήσεων της νομοθεσίας, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε τον Ιούλιο ότι κάθε δήμος θα πρέπει να διαθέτει τη δική του υπηρεσία δόμησης (ΥΔΟΜ) από την 1η Νοεμβρίου για να ανακαλύψει τον Οκτώβριο ότι η υποχρέωση αυτή είχε αναβληθεί για το 2023 – και να καταργήσει την αναβολή. Προφανώς, οι δήμοι δεν είναι έτοιμοι και οι περισσότεροι δεν έχουν καν συνάψει τις προγραμματικές συμφωνίες που προβλέπει ο νόμος, ώστε να εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από άλλες πολεοδομίες, από σήμερα.
      Αρμοδιότητες 
      Η μεταβίβαση των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων στους δήμους προβλέφθηκε από τον «Καλλικράτη» το 2010. Μέχρι τότε κάποιοι μεγάλοι δήμοι (λ.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη) διέθεταν δικές τους πολεοδομίες και κάποιοι άλλοι δήμοι εξυπηρετούνταν σε ομάδες από τις λεγόμενες «νομαρχιακές». Με την κατάργηση των νομαρχιών, οι παλιές νομαρχιακές πολεοδομίες υπήχθησαν αναγκαστικά στον δήμο όπου βρισκόταν η έδρα τους και εξακολούθησαν να λειτουργούν ως είχαν. Η δε υποχρέωση των δήμων να ιδρύσουν τις δικές τους πολεοδομίες έπαιρνε αναβολές, με ελάχιστους δήμους να προχωρούν στην ίδρυση της δικής τους υπηρεσίας.
      Ετσι, σε πολλές περιφερειακές ενότητες (νομοί), όλοι οι δήμοι εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από μία μόνο υπηρεσία: τα Ιωάννινα (8 δήμοι), οι Σέρρες και τα Χανιά (7 δήμοι), η Καρδίτσα (6 δήμοι), η Δράμα (5 δήμοι), η Ξάνθη και η Ροδόπη (4 δήμοι), η Θεσπρωτία, η Καστοριά, η Πιερία, η Πρέβεζα και η Φλώρινα (3 δήμοι), τα Γρεβενά, η Ευρυτανία, το Κιλκίς και η Φωκίδα (2 δήμοι). Η πρακτική αυτή έχει πολλά παρεκλόμενα: λ.χ. στα νησιά, η μετακίνηση από το ένα νησί στο άλλο προϋποθέτει αρκετά έξοδα και χρόνο. Για παράδειγμα, στα Δωδεκάνησα η πολεοδομία Ρόδου εξυπηρετεί την Τήλο, τη Χάλκη και το Καστελλόριζο, η Κως εξυπηρετεί και τη Νίσυρο, η Κάλυμνος εξυπηρετεί και την Πάτμο, το Αγαθονήσι, την Αστυπάλαια και τους Λειψούς, η Κάρπαθος και την Κάσο, ενώ δική τους πολεοδομία ίδρυσαν μόνο η Σύμη και η Λέρος.
      Στην Αττική, το πρόβλημα είναι ο όγκος της δουλειάς. Για παράδειγμα, η πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής εξακολουθεί να εξυπηρετεί Χαλάνδρι, Φιλοθέη-Ψυχικό, Παπάγου-Χολαργό, Πεντέλη και Βριλήσσια, η πολεοδομία της Νέας Ιωνίας τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Ηράκλειο, το Γαλάτσι, τη Μεταμόρφωση, την Πεύκη-Λυκόβρυση, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη.
      Το 2018, με τον ν. 4555 η πολιτεία προσπάθησε να επαναφέρει το ζήτημα. Προέβλεψε ότι όλοι οι δήμοι πρέπει να δημιουργήσουν υπηρεσία δόμησης, εφόσον πληρούν κάποια βασικά κριτήρια. Εάν δεν είναι σε θέση, τότε θα εξυπηρετούνται υποχρεωτικά από τον δήμο που έχει την έδρα της περιφερειακής ενότητας. Τον Μάρτιο του 2020 το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να επανέλθει (με τον ν. 4674), ορίζοντας έναν μηχανισμό υποστήριξης των δήμων που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους πολεοδομία, αναβάλλοντας όμως την εφαρμογή του ν. 4555 έως τις 31.12.2023.
      Λίγους μήνες αργότερα, το υπουργείο Εσωτερικών… αλλάζει γνώμη: τον Ιούνιο, με διάταξη στον ν. 4700/20, ορίζει ότι έως την 1η Νοεμβρίου οι δήμοι θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν δικές τους ΥΔΟΜ, ή να υπογράψουν μια προγραμματική σύμβαση με τον δήμο που τους εξυπηρετεί σήμερα. Ωστόσο ο νομοθέτης ξεχνάει την αναβολή που είχε δοθεί και έτσι την 1η Οκτωβρίου επανέρχεται… για να τροποποιήσει το ίδιο άρθρο για τρίτη φορά σε ένα έτος. Με τον ν. 4735/20 καταργεί την αναβολή που είχε δοθεί για το τέλος του 2023. Επιπλέον αλλάζει τις ειδικότητες των μηχανικών που πρέπει να έχει ένας δήμος για να ιδρύσει πολεοδομία.
      Εκτός από παράδειγμα κακής νομοθέτησης, η όλη υπόθεση είναι και παράδειγμα έλλειψης… αντίληψης της πραγματικότητας.
      Σχεδόν κανένας δήμος δεν έχει ανταποκριθεί στον ελάχιστο χρόνο που είχε, ενώ οι περισσότεροι παλεύουν για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων που θα συνεχίσουν λίγο πολύ την ισχύουσα κατάσταση. «Οποιος έγραψε τη διάταξη αυτή, είναι σαν να μη γνωρίζει την πραγματικότητα της τελευταίας δεκαετίας για τους δήμους», λέει ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.
      Προσλήψεις
      «Το ανθρώπινο δυναμικό μας τη δεκαετία της κρίσης έχει μειωθεί. Επιπλέον, για να προσλάβουμε κόσμο πρέπει αυτό να γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Αυτή τη στιγμή ο δήμος έχει έναν τοπογράφο, που είναι ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας και δεν μπορεί να αναλάβει και άλλα καθήκοντα, κι έναν ηλεκτρολόγο-μηχανικό που επίσης είναι σε υπηρεσία με μεγάλο φόρτο. Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο εγώ πρέπει να προσλάβω επτά  άτομα – δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσεις ανθρώπους με οκτάμηνες συμβάσεις, πρέπει να εκπαιδευτούν. Αρα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον 1-2 έτη ακόμα παράταση. Οσο για τον δήμο μας, συζητούμε με τη Νέα Ιωνία την υπογραφή σύμβασης για την παράταση της συνεργασίας μας».
      «Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ούτε προσωπικό μπορούμε να προσλάβουμε και να εκπαιδεύσουμε μέσα σε λίγους μήνες, ούτε καν να μεταφέρουμε το αρχείο», λέει η Δήμητρα Κεχαγιά, δήμαρχος Πεντέλης. «Στον ΑΣΕΠ, από τα 40 άτομα που ζητήσαμε πέρυσι για άμεσες ανάγκες του δήμου, μας ενέκριναν την πρόσληψη δύο. Πώς θα προχωρήσουμε έτσι; Προς το παρόν λοιπόν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Αγία Παρασκευή και θα προσπαθήσουμε να αναλάβουμε ένα ακόμα μέρος των αρμοδιοτήτων, αφήνοντας μόνο το κομμάτι των οικοδομικών αδειών και των αυθαιρέτων». «Αυτή η ρύθμιση μόνο προβλήματα δημιουργεί», λέει ο Σωτήρης Κοσκολέτος, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Εμείς σήμερα δεν έχουμε ούτε το προσωπικό, ούτε καν τον χώρο για να μετακινήσουμε ολόκληρο το αρχείο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη».
      Αντίθετα, οι δήμοι του την τελευταία δεκαετία διαχειρίζονται τις παλιές νομαρχιακές πολεοδομίες επιμένουν ότι η ρύθμιση είναι σωστή και ότι οι υπόλοιποι δήμοι πρέπει να πιεστούν να δημιουργήσουν τις δικές τους υπηρεσίες. «Η πολεοδομία μας εξυπηρετεί οκτώ περιοχές», λέει η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου. «Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο. Κατά τη γνώμη μου, για να υπογραφούν διαδημοτικές συνεργασίες πρέπει όλοι να αναλαμβάνουν μέρος του λειτουργικού κόστους και να διαθέσουν προσωπικό. Επιπλέον κάποιοι δήμοι, όπως η Κηφισιά, που έχουν ήδη ΥΔΟΜ θα πρέπει να απορροφήσουν τις υπόλοιπες περιοχές του δήμου τους, όπως εν προκειμένω η Εκάλη και η Ερυθραία, ώστε αυτές να μην εξυπηρετούνται πια από τη Νέα Ιωνία».
      Απροχώρητο 
      «Η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο», λέει ο κ. Βασίλης Σάρκουλας, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στην Αγία Παρασκευή. «Η πολεοδομία μας έχει 13 άτομα για να εξυπηρετήσει 7 δήμους. Η υπηρεσία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει: το αρχείο είναι χαοτικό, οι υποθέσεις αμέτρητες. Αν σήμερα γίνει μια καταγγελία στο τμήμα ελέγχου κατασκευών, θα χρειαστεί ένα έτος πριν γίνει αυτοψία. Αρα το σύστημα δεν λειτουργεί. Εμείς ήδη ειδοποιήσαμε τους άλλους δήμους που εξυπηρετούμε να στείλουν προσωπικό για εκπαίδευση και να αρχίσουν να παίρνουν το αρχείο τους. Ομως, μόλις δύο από τους επτά έχουν κάπως ανταποκριθεί. Κανονικά και εμείς δεν θα έπρεπε από Δευτέρα να εξυπηρετούμε και να στέλνουμε τους πολίτες στους δήμους τους. Αν το κάνουμε βέβαια αυτό θα την πληρώσουν και πάλι οι πολίτες, οι οποίοι δεν ευθύνονται».
    2. Michanikos.gr

      afroman

      Δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα το ΥΠΕΝ αναφέρει:
      1. Την προσεχή Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, λήγει η πρώτη φάση δήλωσης αυθαίρετου κτίσματος στο πλαίσιο του νόμου 4495/2017. Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο παράβολο μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, διασφαλίζουν έκπτωση 20% επί του προστίμου που προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια, κατά τη δεύτερη φάση που διαρκεί μέχρι τις 8/4/2019, το πρόστιμο είναι μειωμένο κατά 10%. Επιπλέον, προβλέπεται περαιτέρω μείωση προστίμου κατά 10%, όταν ο αιτών υποβάλλει μελέτη στατικής επάρκειας, ενώ αντιθέτως, το πρόστιμο αυξάνεται κατά 10%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση βρίσκεται σε περιοχές προστασίας για τις οποίες έχουν εκδοθεί και ισχύουν προεδρικά διατάγματα καθορισμού όρων δόμησης.   2. Συνεδρίασε σήμερα η Επενδυτική Επιτροπή και ενέκρινε την υπαγωγή επιπλέον 9.455 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ», για τις οποίες ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων αντιστοιχεί σε 145,1 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 108,6 εκατ. ευρώ). Στις αιτήσεις, συμπεριλαμβάνονται 5.572 οι οποίες έχουν λάβει προέγκριση δανείου από συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ για τις υπόλοιπες το ποσό, πέραν της επιχορήγησης, θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια. Όπως και στην προηγούμενη υπαγωγή, η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς δύο στους τρεις (67,2%) δικαιούχους ανήκουν στην ασθενέστερη εισοδηματική κατηγορία. Επίσης, το 56,8% των αιτήσεων αφορά σε κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας. Οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους. Συνολικά, οι μέχρι σήμερα υπαγωγές ανέρχονται σε 37.666, καλύπτοντας περίπου το 66% του προϋπολογισμού της άμεσης ενίσχυσης του προγράμματος. Συγκεκριμένα, ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων για το σύνολο των αιτήσεων μέχρι σήμερα είναι 582,42 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 406,6 εκατ. ευρώ). Σε περίπου ένα μήνα, αναμένεται η ανακοίνωση και νέων υπαγωγών.   από το Γραφείο Τύπου
    3. Michanikos.gr

      Engineer

      Η SDBOX Design Software προσφέρει στα μέλη του Michanikos.gr πέντε (5) άδειες χρήσης του προγράμματος SDBox Diamond.
      Με το παρόν θέμα θα κληρωθούν δύο (2) άδειες χρήσης εκ των οποίων τουλάχιστον η μία (1) θα δοθεί αποκλειστικά στα Διακεκριμένα Μέλη (Core Members) της κοινότητας.
      To sdbox είναι πρόσθετο λογισμικό (Add-on) σε CAD πλατφόρμες και παρέχει εργαλεία που βοηθούν την επεξεργασία και την διαχείριση οποιουδήποτε σχεδίου αλλά και την σύνταξη ολοκληρωμένων μελετών.

      Η έκδοση SDBOX Diamond προσφέρει όλες τις δυνατότητες των Basic, Survey, Architecture, Construction και των πρόσθετων που περιλαμβάνονται σε μία σουίτα. Αναλυτικά περιλαμβάνει:
      Εργαλεία για εισαγωγή-διαχείριση-αλλαγές κειμένων, συμβόλων, γραμμών, hatch, εικόνων, layer. Μαζικές μετατροπές αντικειμένων. Εισαγωγή-εξαγωγή αρχείων. Εισαγωγή αυτόματων διαστάσεων για οποιαδήποτε κλίμακα εκτύπωσης. Πράξεις και υπολογισμοί με αντικείμενα και αριθμούς. Αυτόματη εξαγωγή στου σχεδίου στο Google Earth. Εργαλεία και οδηγίες για σύνταξη Τοπογραφικού Διαγράμματος. Αυτοματοποιημένη διαδικασία για ΚΗΔ. Ψηφιακό μοντέλο εδάφους: Τρίγωνα, ισοϋψείς, όγκος, διατομές, μηκοτομές. Εργαλεία και οδηγίες για σύνταξη Κάτοψης, Τομής και Όψης. Εργαλεία για μελέτη προσβασιμότητας ΑΜΕΑ. Εργαλεία για μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας. Εργαλεία για σύνταξη σχεδίων Αυθαιρέτων. Σύνταξη Διαγράμματος Κάλυψης και Δόμησης για έκδοση οικοδομικής άδειας. ---
      Δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος SDBox Design Software στο Showroom του Michanikos.gr: 
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Τρίτη 04/04/2023 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number
    4. Michanikos.gr

      Engineer

      Η Novatron προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr τρία (3) USB Token - Ψηφιακές Υπογραφές Oberthur ID-One Cosmo V8.1.
      Τα USB token είναι ηλεκτρονικές συσκευές που εξωτερικά μοιάζουν με μνήμη USB Flash, είναι όμως ειδικές συσκευές όπου αποθηκεύονται με ασφάλεια τα ψηφιακά πιστοποιητικά σας. Η επίσημη ονομασία αυτών των συσκευών στα ελληνικά είναι ΑΔΔΥ (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής). Συνδέονται σε θύρα USB του υπολογιστή και σας δίνουν τη δυνατότητα να υπογράφετε ψηφιακά τα pdf - word έγγραφά σας, κ.α. Η ψηφιακή υπογραφή ή ηλεκτρονική υπογραφή έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη βαρύτητα από την φυσική υπογραφή σας και είναι υποχρεωτική για συμμετοχές σε διαγωνισμούς δημοσίου που πραγματοποιούνται μέσω της πύλης Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων).
      Για να αποκτήσετε την δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής ή αλλιώς ηλεκτρονικής υπογραφής (digital signature), θα πρέπει:
      να προμηθευτείτε μια συσκευή USB token, να αιτηθείτε μέσω ΚΕΠ και να αποκτήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στα ψηφιακά πιστοποιητικά σας,  να εγκαταστήσετε την συσκευή στον Η/Υ σας και τα πιστοποιητικά σε αυτήν. Αναλυτικά οι διαδικασίες από την ιστοσελίδα του ΑΠΕΔ  Δείτε περισσότερα για τα USB Token - ΑΔΔΥ - Ψηφιακή Υπογραφή ΥΑΠ εδώ: https://www.novatron.gr/plastic-card-solutions/psifiaki-pistopoiisi/usb-tokens-psifiaki-ypografi-addy
      Η σελίδα της Novatron S.A. στο Linkedin: https://www.linkedin.com/company/novatron-s-a-/
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Δευτέρα 14/02/2022 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number
    5. Michanikos.gr

      Engineer

      Η Recap-survey προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr μια άδεια χρήσης του λογισμικού τοπογραφικών εφαρμογών XRTC4 facelift.
      Το ΕΞΑΡΤΗΣΗ 4 facelift αποτελεί τη συνέχεια του 4, με δυνατότερα χαρακτηριστικά, ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας, και την ίδια χαμηλή τιμή.
      Είτε ψάχνετε για επιλυτικό πακέτο είτε για σχεδιαστικό (με χρήση ActiveX – CAD), το ΕΞΑΡΤΗΣΗ 4 facelift θα σας καλύψει πλήρως. Συνδυάζει μεθόδους κλασικής τοπογραφίας και γεωμετρίας, με ανωτέρα γεωδαισία και μεθοδολογία συνορθώσεων. Περιλαμβάνει βιβλιοθήκες συμβόλων, υπομνημάτων και τύπων γραμμών, τις οποίες εσείς μπορείτε να προσαρμόσετε πάνω στις δικές σας ανάγκες.
      Ποτέ πριν μια εργασία δεν ήταν τόσο ολοκληρωμένη. Συνδέστε στην εργασία σας αρχεία σχεδίων, Excel, Word, αρχεία μοντέλων εδάφους, ισοϋψών, μηκοτομών, διατομών, οδεύσεων, χωροσταθμίσεων, φωτογραφίες και ότι άλλο επιθυμείτε. Εργαστείτε στην ίδια εργασία με έως 30 αρχεία μετρήσεων και 60 αρχεία συντεταγμένων. Κρατήστε στην ίδια εργασία τα σημεία σας σε διαφορετικά συστήματα συντεταγμένων. Ανατρέξτε σε οποιαδήποτε εργασία μέσω του ιστορικού εργασιών και αναζητήστε βάση ημερομηνίας, πελάτη, μηχανικού, τίτλου, τοποθεσίας και άλλων χαρακτηριστικών.
      Δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος XRTC4 facelift εδώ: https://recap-survey.com/product/εξαρτηση-4-λογισμικο-τοπογραφιας/
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Πέμπτη 02/07/2020 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Αν την άδεια χρήσης κερδίσει μέλος που αγοράσει το λογισμικό μετά την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 θα του επιστραφεί το ποσό αγοράς.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number
    6. Michanikos.gr

      Engineer

      Η Geonoesis προσφέρει δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr λογισμικό της TopoWebMaps (TWM), που εκμεταλεύτεται τα χαρτογραφικά δεδομένα του παγκόσμιου ιστού μέσα από το AutoCAD. Σε προηγούμενη κλήρωση είχε δοθεί μια άδεια χρήσης για το λογισμικό KtimaDGM.
      Το TopoWebMaps (TWM), έκδοση 2, είναι ένα πρόγραμμα που διευκολύνει τη χρήση των ελεύθερων χαρτογραφικών δεδομένων του παγκόσμιου ιστού και μπορούν να αξιοποιηθούν στα πλαίσια τοπογραφικών / χαρτογραφικών εργασιών στο σχεδιαστικό περιβάλλον του AutoCAD. Εισάγει / εξάγει, οργανώνει και διαχειρίζεται τέτοια δεδομένα σε πλήθος προβολικών συστημάτων, διευκολύνει την επικοινωνία με άλλες εφαρμογές και μετασχηματίζει δεδομένα στο AutoCAD μεταξύ όλων των προβολικών συστημάτων του υποστηρίζει, ενώ από την έκδοση 2, παρέχει και δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας.
      Το πρόγραμμα υποστηρίζει πάνω από 5.000 προβολικά συστήματα συμπεριλαμβανομένων των ΕΓΣΑ87, ΤΜ3 (Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Ζώνη), ED50, HATT σε Φ.Χ. της διανομής 1:100.000 της Γ.Υ.Σ. και σε τυχαία κέντρα προβολών όπως τα κέντρα 6'' του Υπ.Γε.
      Η Geonoesis ως μέλος του δικτύου συνεργατών της Autodesk (Autodesk Developer Network) αναπτύσσει πιστοποιημένο λογισμικό για όλες τις εκδόσεις του Autocad και των αντίστοιχων κάθετων εφαρμογών.
      Δείτε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος εδώ: http://www.geonoesis.gr/topowebmaps.html
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Παρασκευή 03/02/2023 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number

    7. Michanikos.gr

      Engineer

      Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα και Χαμόγελα για όλους τους συναδέλφους και τους οικείους τους από το Michanikos.gr.
       
    8. Michanikos.gr

      Engineer

      Η BuildingHow Earthquake Resistant Buildings προσφέρει δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr δύο (2) βιβλία από τον τόμο Α' και δύο (2) από τον τόμο Β' από τα βιβλία για τον δομικό σχεδιασμό και την μελέτη εφαρμογής του Απόστολου Κωνσταντινίδη.
      Η κλήρωση αυτή αφορά τα δύο (2) βιβλία του τόμου Β΄.
      Ο τόμος Α' Αντισεισμικά κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα - Η τέχνη της κατασκευής και η μελέτη εφαρμογής (έκδοση .pdf) του Απόστολου Κωνσταντινίδη, μέσα από 300 έγχρωμες σελίδες μεγέθους Α4 αντιμετωπίζεται το αντικείμενο της κατασκευής και της μελέτης εφαρμογής σκελετού αντισεισμικών κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα, με πλήθος παραδειγμάτων, που αποδίδονται ρεαλιστικά σε περισσότερες από 150 εικόνες και κατασκευαστικά σχέδια.
      Δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου: https://www.buildinghow.com/el-gr/Προϊόντα/Βιβλία/Books-offer-el-GR
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Πέμπτη 29/09/2022 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number
    9. Michanikos.gr

      Engineer

      Με τις θερμότερες συναδελφικές ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
      Με αγάπη και αλληλεγγύη ακόμη και σε αυτές τις ιστορικές ημέρες που βιώνουμε να βγούμε όλοι δυνατοί για την επόμενη μέρα!
    10. Michanikos.gr

      Engineer

      Σας ευχόμαστε το νέο έτος να σας φέρει υγεία, χαρά, αγάπη και διάθεση για δημιουργία.
      Χρόνια πολλά σε όλους.
       
    11. Michanikos.gr

      Engineer

      Οι εκδόσεις Σάκκουλα προσφέρουν δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr τρία αντίτυπα από το βιβλίο Δ. Μέλισσας, Οι χρήσεις γης, 2021.
      Το βιβλίο Δ. Μέλισσας, Οι χρήσεις γης, 2021 αποτελεί ένα έργο που ακολουθεί μια εύληπτη δομή της ύλης με έμφαση στην επεξήγηση σύνθετων εννοιών, ενώ το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η παράθεση εκτενέστατης περιπτωσιολογίας, που καλύπτει από κατοικίες έως και εξειδικευμένους επαγγελματικούς χώρους δίνοντας άμεσες και εξειδικευμένες απαντήσεις και λύσεις σε τεχνικά και νομικά ζητήματα.
      Το π.δ. 23.2/6.3.1987 (Δ΄ 166) αποτελεί το νομοθέτημα στο οποίο βασίστηκαν όλοι οι σχεδιασμοί στις ελληνικές πόλεις από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα. Πάντως το π.δ. του 1987 θα διέπει την οργάνωση των χρήσεων στον οικιστικό ιστό για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, στο βαθμό που το π.δ. 59/2018 (Α΄ 114), που θεσπίστηκε για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, θα αλλάξει σύμφωνα με το άρθρο 45 παρ. 1 του ν. 4759/2020 (Α΄ 245) και για τα δε ΤΠΣ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ανάθεσή τους στους μελετητές ούτε θα καταλαμβάνουν αυτά όλη την ελληνική επικράτεια.
      Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η παρούσα μελέτη επικεντρώνεται στην ερμηνεία των προβλέψεων του π.δ. του 1987, όπως ερμηνεύτηκε από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, των Διοικητικών Εφετείων, τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
      Δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου: https://www.sakkoulas.gr/el/editions/d-melissas-oi-chriseis-gis-2021/
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Τετάρτη 01/09/2021 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number
    12. Michanikos.gr

      Engineer

      Η i-spirit software προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr δύο (2)+ δύο (2) άδειες χρήσης του λογισμικού ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ενημέρωσης ηλεκτρονικών βιβλίων #mydata στην έκδοση i-spirit business.
      Για κάθε τυχερό της κλήρωσης θα δοθεί μια άδεια χρήσης i-spirit business σε αυτόν και μια επιπλέον στο λογιστή του.
      Το i-spirit είναι ένα καινοτόμο και οικονομικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης  εμπορικής - οικονομικής διαχείρισης και ενημέρωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων ΑΑΔΕ.
      Η εφαρμογή i-spirit είναι υβριδική. Εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας (desktop), προσφέροντας την μέγιστη ασφάλεια στα ευαίσθητα δεδομένα σας.
      Παράλληλα ενσωματώνει όλα τα πλεονεκτήματα των cloud υπηρεσιών.
      Τα δεδομένα σας ανήκουν για πάντα, ακόμα και να μην ανανεώσετε την συνδρομή σας το επόμενο έτος που είναι 149€.
      Ο ελάχιστος χρόνος για παραμετροποίηση, η εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογιστή σας, η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η ηλεκτρονική αποστολή με αυτόματη αρχειοθέτηση των παραστατικών πωλήσεων είναι μερικές από τις καινοτόμες λειτουργίες.
      Η έκδοση i-spirit business περιλαμβάνει:
      Ηλεκτρονική τιμολόγηση, διαχείριση πωλήσεων-διαχείριση πελατών Λογιστικές αναφορές πωλήσεων Διαχείριση αγορών - δαπανών προμηθευτών Λογιστικές αναφορές αγορών- δαπανών Crm, διαχείριση έργων, οικοδομών κ.α. Διαχείριση απλογραφικών βιβλίων ή δημιουργία άρθρων πωλήσεων σε ΕΛΠ ή ΕΓΛΣ για τα διπλογραφικά  Αποστολή δεδομένων στην πλατφόρμα  #myData για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών  σας βιβλίων στην  Α.Α.Δ.Ε) Αποστολή δεδομένων στον λογιστή σας με ένα click Σύνδεση με φορολογικό μηχανισμό Την εγκατάσταση, την προσαρμογή, την εκπαίδευση τις αναβαθμίσεις  και την τηλεφωνική υποστήριξη για ένα έτος Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση του προγράμματος εδώ: https://www.i-spirit.gr/
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Δευτέρα 21/09/2020 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number


    13. Michanikos.gr

      Engineer

      Αφήνουμε πίσω μας έναν χρόνο αλησμόνητο από κάθε άποψη. Μάθαμε να εκτιμάμε τα απολύτως βασικά, να προσέχουμε τους εαυτούς μας, τους ανθρώπους μας και το κοινωνικό σύνολο. Στερηθήκαμε τα αυτονόητα, τα απλά και τα βασικά.
      Ας υποδεχτούμε το νέο έτος γεμάτοι προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο.
      Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους!
    14. Michanikos.gr

      Engineer

      Αυτά είναι τα δέκα (10) κορυφαία θέματα σε αναγνωσιμότητα που απασχόλησαν την κοινότητα για το 2023:
      1. Νέος Κτιριοδομικός Κανονισμός (2023)
      2. Έλεγχοι Προσβασιμότητας
      3. Διαστάσεις σχεδιασμού για WC ΑμεΑ
      4. Σεισμός Τουρκίας
      5. Έκδοση Η.Τ.Κ σε διαμέρισμα με μη τακτοποιημένες αυθαιρεσίες κατηγορίας 3
      6. Ξυλότυπος κουστούμι η κολώνες;
      7. Βροχή από Κινέζικα GPS ... Κάθε 2 μήνες καινούριο μοντέλο με 8000 κανάλια με ακρίβειες 2χιλ μέσα σε ασανσέρ
      8. Άδεια εγκατάστασης ατομικού συστήματος θέρμανσης με λέβητα Φυσικού Αερίου προ 2011
      9. Ακύρωση-Τροποποίηση παραστατικού στο "my data" της Α.Α.Δ.Ε.
      10. Revit vs AutoCAD
    15. Michanikos.gr

      Engineer

      Η εταιρία GAELEARNING LAB - Autodesk Training Center προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr τρια (3) σεμινάρια με αντικείμενο το AutoCAD 2D Modeling.
      Η GAELEARNING LAB - Autodesk Training Center διεξάγει μαθήματα σε προγράμματα υπολογιστών και κυρίως σε προγράμματα ψηφιακής σχεδίασης.
      Έκπτωση 15% σε όλα τα σεμινάρια
      Για όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία των κληρώσεων όλα τα μέλη της κοινότητας μας κερδίζουν μια έκπτωση 15% με το κουπόνι: michanikosgr σε οποιοδήποτε σεμινάριο.
      Μαθήματα AutoCAD 2D με πιστοποίηση Autodesk®
      Στα μαθήματα AutoCAD 2D που θα παρακολουθήσετε αναφέρονται όλες οι εντολές που θα σας βοηθήσουν να αποτυπώσετε τα σχέδιά σας με ευκολία και άνεση.
      Οι χρήστες που μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν το AutoCAD 2D μπορούν να δημιουργήσουν σχέδια και να τα εκτυπώσουν σε συγκεκριμένη κλίμακα. Τα σχέδια αυτά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βιομηχανικού εξοπλισμού, για το σχεδιασμό ηλεκτρoλογικών κυκλωμάτων και το σχεδιασμό κτιρίων.
      Έτσι, με επαρκή γνώση του AutoCAD, κάθε μηχανικός ή σχεδιαστής μπορεί να αναλάβει έργα τα οποία συμπεριλαμβάνουν δημιουργία βιομηχανικών και αρχιτεκτονικών σχεδίων. Eπιτρέποντας έτσι σε μία μελέτη να είναι με μεγαλύτερη ακρίβεια σχεδιασμένη και τεκμηριωμένη σε λιγότερο χρόνο.
      Χρησιμοποιείτε κυρίως για δυσδιάστατο σχεδιασμό παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρέχει στους χρήστες πολύ χρήσιμες εντολές και τρισδιάστατου σχεδιασμού.
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Δευτέρα 08/11/2021 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number
      Σημείωση:
      Η συντονιστική ομάδα συναισθανόμενη τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τεχνικός κλάδος και  ειδικά οι νέοι συνάδελφοι στο ξεκίνημά τους και έχοντας την εμπειρία σχεδιασμού μέσω autocad, αποφασίζει ομόφωνα να μην καταλάβει αριθμητικές θέσεις στην παρούσα κλήρωση, προκειμένου να δώσει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στους συναδέλφους που έχουν πραγματικά ανάγκη τα δωρεάν σεμινάρια.
    16. Michanikos.gr

      Engineer

      Το Michanikos.gr σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά για το 2024!!!
      Ευχόμαστε από καρδιάς το 2024 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα και νέες προσδοκίες και να είναι ένα έτος γεμάτο υγεία, ευημερία και ευτυχία.
      Καλή χρονιά!
    17. Michanikos.gr

      Engineer

      Αυτές είναι οι δέκα (10) κορυφαίες ειδήσεις σε αναγνώσεις για το έτος 2023 στο Michanikos.gr:
      1. Απόφαση ΣτΕ 176/2023: Υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατή η δόμηση στα εκτός σχεδίου γήπεδα χωρίς πρόσωπο
      2. Υποχρεωτική προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ σε όλα τα κτίρια από 01 Απριλίου 2023
      3. Εκτός σχεδίου δόμηση, αυθαίρετα κατηγορίας 5: Πότε έρχονται οι τελικές λύσεις
      4. ΣτΕ: Νέα απόφαση για τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση
      5. Έγκριση του νέου Κτιριοδομικού Κανονισμού - Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/66006/2360 ΦΕΚ/3985/Β'/22.06.2023
      6. Οδηγίες για δηλώσεις στο κτηματολόγιο ακινήτων από κληρονομιά, χρησικτησία και αγνώστου ιδιοκτήτη
      7. Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ 2023"
      8. Μετρό Αθήνας: Το φιλόδοξο σχέδιο δικτύου για 5 γραμμές και 110 σταθμούς
      9. «Εξοικονομώ 2023»: Τα ανώτατα όρια επιλέξιμων δαπανών για όλες τις κατηγορίες επιλέξιμων παρεμβάσεων
      10. Εξοικονομώ 2023: Οι δαπάνες για μελέτες και υπηρεσίες μηχανικού που επιχορηγούνται 100% από το πρόγραμμα
    18. Michanikos.gr

      Engineer

      Η Novatron προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr δύο (2) USB Token - Ψηφιακές Υπογραφές Gemalto ID Prime 840.
      Τα USB token είναι ηλεκτρονικές συσκευές που εξωτερικά μοιάζουν με μνήμη USB Flash, είναι όμως ειδικές συσκευές όπου αποθηκεύονται με ασφάλεια τα ψηφιακά πιστοποιητικά σας. Η επίσημη ονομασία αυτών των συσκευών στα ελληνικά είναι ΑΔΔΥ (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής). Συνδέονται σε θύρα USB του υπολογιστή και σας δίνουν τη δυνατότητα να υπογράφετε ψηφιακά τα pdf - word έγγραφά σας, κ.α. Η ψηφιακή υπογραφή ή ηλεκτρονική υπογραφή έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη βαρύτητα από την φυσική υπογραφή σας και είναι υποχρεωτική για συμμετοχές σε διαγωνισμούς δημοσίου που πραγματοποιούνται μέσω της πύλης Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων).
      Για να αποκτήσετε την δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής ή αλλιώς ηλεκτρονικής υπογραφής (digital signature), θα πρέπει:
      να προμηθευτείτε μια συσκευή USB token, να αιτηθείτε μέσω ΚΕΠ και να αποκτήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στα ψηφιακά πιστοποιητικά σας,  να εγκαταστήσετε την συσκευή στον Η/Υ σας και τα πιστοποιητικά σε αυτήν. Αναλυτικά οι διαδικασίες από την ιστοσελίδα του ΑΠΕΔ  Δείτε περισσότερα για τα USB Token - ΑΔΔΥ - Ψηφιακή Υπογραφή ΥΑΠ εδώ: https://www.novatron.gr/plastic-card-solutions/psifiaki-pistopoiisi/usb-tokens-psifiaki-ypografi-addy
      Η σελίδα της Novatron S.A. στο Linkedin: https://www.linkedin.com/company/novatron-s-a-/
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Πέμπτη 14/05/2020 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number
      Η μια ψηφιακή υπογραφή θα δοθεί σε κάποιο νικητή από την κατηγορία Μέλη (Members) και η άλλη σε κάποιον από την κατηγορία Διακεκριμένο Μέλος-Συντονιστής-Υπέρ Συντονιστής.
       
       
       
    19. Michanikos.gr

      Engineer

      Κλήρωση για δύο (2) δωρεάν συμμετοχές στο online Εργαστήριο με θέμα: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 6:00 μ.μ.
      Στόχος του Εργαστηρίου είναι:
      Α. να παρουσιάσουμε τα  προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τη διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών, κατάρτισης και κύρωσης των δασικών, με ειδικότερη αναφορά στα σημεία, στα οποία η διαδικασία και τα δεδομένα των δασικών χαρτών επηρεάζουν και αλληλεπιδρούν με σημαντικά θέματα δασικής νομοθεσίας στο σύνολο της χώρας.
      Β. Να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε τις λύσεις που προτείνονται επί των σημαντικότερων προβλημάτων που δημιουργούνται από τα δασικά. 
      Τα κρίσιμα σημεία που θα αναλύονται στο σεμινάριο είναι τα παρακάτω:
      1. Τι είναι οι Δασικοί Χάρτες
      2. Κατηγορίες Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων
      3. Προτάσεις για λύση των Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων
      4. Καταληκτικές ημερομηνίες ανά Περιοχή
      5. Περίοδοι υποβολής Αντιρρήσεων για κάθε περιοχή
      6. Ποιοι έχουν έννομο συμφέρον για την υποβολή αντιρρήσεων
      7. Κτηματολόγιο (Ιδιοκτησιακό Καθεστώς)
      8. Διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων
      9. Πως οι Δασικοί Χάρτες επηρεάζουν το ΟΣΔΕ
      Το σεμινάριο διοργανώνεται από τις εταιρείες Περουλάκη - Κώττα Ο.Ε. και την εταιρεία του κύριου Δημόκα Γεωργίου και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.
      Περισσότερα για το workshop και εγγραφές εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/dasika
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Πέμπτη 25/03/2021 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number
    20. Michanikos.gr

      Engineer

      Όπως ήδη έχετε καταλάβει η πλατφόρμα του michanikos.gr ολοκλήρωσε μια μεγάλη αναβάθμιση και σταδιακά αποκαθιστούμε τις λειτουργίες της σελίδας.
      Από εσάς ζητάμε την υπομονή και την κατανόησή σας ώστε σύντομα να έχουμε διαθέσιμες νέες, περισσότερες δυνατότητες και ακόμη πιο φιλικό περιβάλλον για την πλοήγησή σας!
    21. Michanikos.gr

      Engineer

      Οι εκδόσεις Σάκκουλα προσφέρουν δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr τρία αντίτυπα από το βιβλίο Δ. Μέλισσας, Οι χρήσεις γης, 2021.
      Το βιβλίο Δ. Μέλισσας, Οι χρήσεις γης, 2021 αποτελεί ένα έργο που ακολουθεί μια εύληπτη δομή της ύλης με έμφαση στην επεξήγηση σύνθετων εννοιών, ενώ το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η παράθεση εκτενέστατης περιπτωσιολογίας, που καλύπτει από κατοικίες έως και εξειδικευμένους επαγγελματικούς χώρους δίνοντας άμεσες και εξειδικευμένες απαντήσεις και λύσεις σε τεχνικά και νομικά ζητήματα.
      Το π.δ. 23.2/6.3.1987 (Δ΄ 166) αποτελεί το νομοθέτημα στο οποίο βασίστηκαν όλοι οι σχεδιασμοί στις ελληνικές πόλεις από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα. Πάντως το π.δ. του 1987 θα διέπει την οργάνωση των χρήσεων στον οικιστικό ιστό για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, στο βαθμό που το π.δ. 59/2018 (Α΄ 114), που θεσπίστηκε για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, θα αλλάξει σύμφωνα με το άρθρο 45 παρ. 1 του ν. 4759/2020 (Α΄ 245) και για τα δε ΤΠΣ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ανάθεσή τους στους μελετητές ούτε θα καταλαμβάνουν αυτά όλη την ελληνική επικράτεια.
      Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η παρούσα μελέτη επικεντρώνεται στην ερμηνεία των προβλέψεων του π.δ. του 1987, όπως ερμηνεύτηκε από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, των Διοικητικών Εφετείων, τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
      Δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου: https://www.sakkoulas.gr/el/editions/d-melissas-oi-chriseis-gis-2021/
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Παρασκευή 17/09/2021 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.