Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η ανάπτυξη του δικτύου για τα τρένα μαγνητικής αιώρησης


    Ομαλά προχωρεί το project του νέου maglev (magnetic levitation- μαγνητική αιώρηση) τρένου της Κίνας, το οποίο αναμένεται να πιάνει ταχύτητες 600 χλμ/ ώρα- εντείνοντας την «κούρσα» με την Ιαπωνία στην «πίστα» των ταχύτερων τρένων στον κόσμο.

    5ce8f86a210000b90ed0f493.jpeg?ops=scalef

    Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, το πρωτότυπο του «σώματος» του τρένου εξήλθε από τη γραμμή συναρμολόγησης στον Κινγκντάο της ανατολικής Κίνας την Πέμπτη. Έχει αναπτυχθεί από την κρατική CRRC (China Railway Rolling Stock Corporation) και προορίζεται να τεθεί σε κανονική παραγωγή το 2021, μετά από εκτενείς δοκιμές, αλλάζοντας δραματικά τα δεδομένα στις μεταφορές στην Κίνα. Όπως είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής μηχανικός της CRRC, Ντινγκ Σανσάν, με το τρένο αυτό η διαδρομή Πεκίνο- Σανγκάη θα χρειάζεται μόλις 3,5 ώρες, τη στιγμή που σήμερα (λαμβανομένου υπόψιν του χρόνου προετοιμασίας για το ταξίδι) με αεροπλάνο χρειάζονται 4,5 ώρες και 5,5 ώρες με τρένο υψηλών ταχυτήτων (σήμερα τα τρένα της γραμμής Πεκίνου- Σανγκάης έχουν μέγιστη λειτουργική ταχύτητα 350 χλμ/ ώρα.

    5ce8f969210000630c80b25c.jpeg?ops=scalef

    Τα τρένα maglev χρησιμοποιούν μαγνητισμό για να αιωρούνται σε μικρή απόσταση από το έδαφος, μειώνοντας δραστικά την τριβή, και να κινούνται προς τα εμπρός.

    Η Κίνα ωστόσο δεν είναι μόνη στην «πίστα»: Η Ιαπωνία έχει και αυτή μακρά παράδοση στα «Shinkansen» (τρένα- σφαίρες), έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει δοκιμή σε πειραματικό σιδηρόδρομο στο Γιαμανάσι το 2015, όπου ένα maglev τρένο της Japan Railway έπιασε τα 603 χλμ / ώρα. Σε φάση ανάπτυξης είναι μια νέα γραμμή maglev (Chuo Shinkansen) όπου τα τρένα θα πιάνουν ταχύτητες γύρω στα 500 χλμ/ ώρα. Η πρώτη φάση του εγχειρήματος θα έχει να κάνει με τη σύνδεση Τόκιο-Ναγκόγια και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2027.

    Επίσης, σε φάση δοκιμών βρίσκεται το επόμενης γενιάς τρένο- σφαίρα Alfa-X, που κατασκευάζεται από τις Kawasaki Heavy Industries και Hitachi. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του The Verge, το τρένο (το οποίο δεν είναι τεχνολογίας maglev) είναι ικανό να πιάνει τα 400 χλμ/ ώρα, ωστόσο όταν τεθεί σε υπηρεσία, κατά το 2030, θα μεταφέρει επιβάτες σε ταχύτητα 360 χλμ/ ώρα. Το τρένο έχει ειδικό αεροδυναμικό σχεδιασμό για να ελαχιστοποιούνται η πίεση και ο θόρυβος που δημιουργεί.

     


    Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/entry/trena-sfaires-e-kontra-kinas-iaponias-yia-ta-tachetera-trena-ston-kosmo_gr_5ce8f5c7e4b00e03656e73c4?utm_hp_ref=gr-tech



    Edited by Engineer


    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.