Jump to content

Leaderboard

 • Our picks

  • Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ελέγχου και έκδοσης των διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις - εγκαταστάσεις
   Αριθμ. 69019 οικ. Φ.700.13 Έγκριση της υπ’ αρ. 13/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης με θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ελέγχου και έκδοσης των διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις - εγκαταστάσεις, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 167 του Ν. 4662/2020».

   ΦΕΚ 5519/Β'/29.11.2021

    
   • 1 reply
  • Εξοικονομώ 2021: Οι υποβληθείσες αιτήσεις ανά περιφερειακή ενότητα και κατηγορία εισοδήματος
   Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Εξοικονομώ 2021 ύψους 632 εκατ. ευρώ, με τους ιδιοκτήτες προς το παρόν να μη «σπεύδουν» να ολοκληρώσουν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα. Όπως προκύπτει από στοιχεία που έχει αποκλειστικά στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, στο σύστημα συνολικά εισήλθαν 27.121 πολίτες.

   Από αυτούς, ολοκλήρωσαν τη διαδικασία οι 7.107, καταχώρισαν τα βασικά στοιχεία 17.812, πρόταση παρεμβάσεων υπέβαλαν 1.719, ενώ πήγαν στο επόμενο στάδιο της αποδοχής ή απόρριψης 483.

   Οπως εξηγούν πηγές στον «Ε.Τ.», το τρέχον πρόγραμμα διαφέρει σημαντικά από τα άλλα, καθώς σε αυτό οι ιδιοκτήτες δεν καλούνται να κάνουν γρήγορα «κλικ» ώστε να επιτύχουν την ένταξή τους. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων, άλλωστε, θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, με το υπουργείο να δέχεται όμως πιέσεις να δοθεί πίστωση χρόνου.
   • 0 replies
  • myDATA/timologio: Οδηγίες για έκδοση παραστατικών
   Με μια σειρά video η ΑΑΔΕ δίνει οδηγίες για ψηφιακή έκδοση παραστατικών μέσω της εφαρμογής timologio.

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Αρτοποιούς

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Γιατρούς

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Εμπόρους

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Εστιατόρια

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Ηλεκτρολόγους

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Κλωστοϋφαντουργούς

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Λογιστές

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Μηχανικούς

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Ξενοδόχους

   myDATA/timologio: Οδηγίες για καταστήματα οπτικών

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Σύμβουλους Ενέργειας

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Βιοτέχνες

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Δικηγόρους

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Συμβολαιογράφους
    • Like
   • 19 replies
  • Οι καταγραφές ανεμοστρόβιλων και υδροσιφώνων στην Ελλάδα το 2021
   Κοντά στον μέσο όρο της δεκαετίας 2010-2019 κυμάνθηκε ο αριθμός των σιφώνων ξηράς (ανεμοστρόβιλοι) και θαλάσσης (υδροσίφωνες) που καταγράφηκαν στη χώρα μας το 2021. Το γράφημα δείχνει σε χάρτη την κατανομή των κυριότερων καταγραφών και τον αριθμό των καταγραφών τα τελευταία 5 έτη.

   Συνολικά καταγράφηκαν 97 υδροσίφωνες και 9 ανεμοστρόβιλοι οι οποίοι προκάλεσαν υλικές ζημιές. Οι περισσότεροι σίφωνες εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο (24) και τον Ιανουάριο (23) αλλά οι πιο καταστροφικοί σίφωνες καταγράφηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.


   Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Ιανουαρίου 2021 ένας εκ των δύο σιφώνων θαλάσσης κοντά στον Κίσσαμο Χανίων πέρασε στην ξηρά καταστρέφοντας θερμοκήπια και ανατρέποντας ένα βαρύ όχημα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν κάτοικοι της περιοχής. Στις 26 Νοεμβρίου 2021 ένας ανεμοστρόβιλος στο Καλαμάκι Ζακύνθου κατάστρεψε στέγες κτιρίων κατά τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας που προκάλεσε και πλημμύρα. Την ίδια ημέρα, στη Νέα Πέραμο Αττικής ακόμη ένας ανεμοστρόβιλος προκάλεσε υλικές ζημιές σε επιχειρήσεις στον οικισμό Νεράκι. Την επόμενη ημέρα, 27 Νοεμβρίου, δύο ανεμοστρόβιλοι στην Ηλεία και ένας στη Μεσσηνία προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές μετακινώντας οχήματα και καταστρέφοντας στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων. Δύο ημέρες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου 2021 υδροσίφωνας που πέρασε στη στεριά ξερίζωσε δέντρα και κατέστρεψε στέγες και προσόψεις κτιρίων στην Καστροσυκιά Πρεβέζης, ευτυχώς και πάλι χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί. Ο τελευταίος ισχυρός σίφωνας που καταγράφηκε το 2021 ήταν στη Σπιάντζα Ηλείας, κοντά στο Κατάκολο στις 27 Δεκεμβρίου όταν και πάλι ένας σίφωνας θαλάσσης πέρασε στη στεριά και περνώντας πάνω από κατοικημένες περιοχές προκάλεσε υλικές ζημιές.

   Την πρώτη ημέρα του έτους μάλιστα καταγράφηκε η μεγαλύτερη “οικογένεια υδροσιφώνων” για το 2021 και ο Σταύρος Κεσεδάκης κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό συνολικά 11 υδροσίφωνες σε λιγότερο από 3 ώρες στη Ρόδο.
   • 0 replies
  • Τι πρέπει να προσέξουν οι κατασκευαστές σχετικά με τον Φ.Π.Α στα ακίνητα
   Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, που είχε δημοσιευθεί στο Capital.gr στις 26 Φεβρουαρίου 2020 μετά την έκδοση της εγκυκλίου Ε.2006/2020, με την οποία δόθηκαν οδηγίες από την ΑΑΔΕ για την αναστολή του ΦΠΑ στις οικοδομές και με αφορμή της πρόσφατης εκδοθείσας εγκυκλίου Ε.2221/2021, με την οποία δίνονται -αν και καθυστερημένα- αρκετές οδηγίες, θα παρουσιάσω συνοπτικά, τις διευκρινίσεις του Υπουργείου και τι αλλάζει μετά την έκδοση της τελευταίας εγκυκλίου.
   • 0 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.