Jump to content

l_kostas

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

Community Reputation

1 Ουδέτερη

1 Follower

About l_kostas

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

97 profile views
 1. Θα εχεις απόβλητα? Αν όχι, θα ανεβάσεις μια υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης αποβλήτων από τις εργασίες που θα εκτελεστούν.
 2. Έχω μια περίπτωση κατοικίας του 1998 όπου έχει κατασκευαστεί εξώστης άνωθεν ράμπας που οδηγεί σε υπόγειο πάρκινγκ της κατοικία. Στα σχέδια της άδειας ο εξώστης έχει πλάτος 0,50μ ενώ στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε με πλάτος 2,35μ. Όσον αφορά τη μελέτη στατικής επάρκεια και ως προς το αν αυτή απαιτείται, η περίπτωση μου δεν αντιστοιχεί στο αυθαίρετες κατασκευές προβόλων οι οποίοι προεξέχουν έως 2.00 μέτρα ή αυθαίρετες επαυξήσεις της προεξοχής τους μέχρι ποσοστού 25%. Θα μπορούσα όμως να την κατατάξω στις υποπεριπτώσεις: ι) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο είναι μικρότερο σε επιφάνεια από 25 τ.μ. ή ια) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο δεν επιφέρει αύξηση των κατακόρυφων φορτίων άνω του 20% για κατηγορία σπουδαιότητας Σ2 σύμφωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ) και 10% για κατηγορίες σπουδαιότητας Σ3 και Σ4 για τη διηρημένη ιδιοκτησία αυτή ή το ανεξάρτητο κτίριο και έτσι να μην απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας αλλά μόνο τεχνική έκθεση. Είναι σώστο αυτό το σκεπτικό ή από τη στιγμή που μιλάει ξεχωριστά για εξώστες πρέπει να πάω μόνο βάσει αυτού?
 3. Το έχω δει αυτό αλλά στον ορισμό των προσωρινών κατασκευών του ΝΟΚ "Προσωρινή κατασκευή είναι η κατασκευή που αποτελείται εξ ολοκλήρου από ξηρή δόμηση και εγκαθίσταται σε ελαφρά βάση ή με σημειακή θεμελίωση επί του εδάφους, τοποθετείται και απομακρύνεται σε λυόμενα μέρη, δεν απαιτεί εκτεταμένη υποδομή ώστε να αλλοιώνει σοβαρά το φυσικό έδαφος και δεν απαιτεί μόνιμη εγκατάσταση συλλογής αποβλήτων. Τοποθετείται για συγκεκριμένο σκοπό και διάρκεια σε οικοδομήσιμο ή μη χώρο." δεν αναφέρει κάτι για δημόσιο χώρο και δεν καταλαβαίνω αν υπερισχύει το άρθρο 21.
 4. @dimitris GM πρακτικά τι μπορεί να θεωρηθεί προσωρινή κατασκευή και ποιος είναι ο "συγκεκριμένος σκοπός και διάρκεια" που αναφέρει ο ΝΟΚ? Ένα container ή ένα isobox μπορούν να τοποθετούνται σε μη οικοδομήσιμο χώρο για σκοπό και διάρκεια που τα ορίζουμε εμείς?
 5. Καλησπέρα, με δεδομένο ότι υπάρχει απαίτηση οι χώροι κύριας χρήσης να έχουν ελεύθερο ύψος 2,65μ, πως γίνεται να βγαίνει άδεια για να χρησιμοποιηθούν είτε container ως καταστήματα ή κατοικίες είτε isobox ως γραφεία, ενώ και τα δύο έχουν χαμηλότερο ύψος? Ένα κοντέινερ θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε γήπεδο με άδεια μικρής κλίμακας βάσει του "εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών της παρ.74 του άρθρου 2 του ν.4067/2012, που συνοδεύεται από πιστοποιητικό στατικής επάρκειας" με την προυπόθεση βάσει ΝΟΚ ότι "δεν απαιτεί μόνιμη εγκατάσταση συλλογής αποβλήτων"?
 6. Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Ανεβάζεις υπεύθυνη δήλωση ότι θα προβείς σε άμεση ενημέρωση του φακέλου της άδειας. Το άμεσο δεν ορίζεται κάπου αλλά θεωρώ ότι το κάνεις με τη λήξη των εργασιών, σε περίπτωση που έχεις κάποιες αλλαγές στην πορεία. Στο σύστημα επιλέγεις "ενημέρωση έντυπης Οικοδομικής Άδειας" και εκεί ανεβάζεις όλα τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας (ναι, δωρεάν ψηφιοποίηση, αλλά μπορείς και με φωτογραφία από κινητό) και φυσικά τις μελέτες που τροποποιούνται. Στην ουσία η ιστορία γίνεται για αυτό που λέει ο gousgounis, γιατί αλλιώςς όπως και με τα αυθαίρετα που δεν γίνεται καμία ενημέρωση, τα σχέδια υπάρχουν μεν κάπου, καθόλου προσβάσιμα δε σε οποιονδήποτε ενδιαφερομενο.
 7. Θεωρώ πως καταθέτεις μόνο τις μελέτες που υπάρχουν στην άδεια και τροποποιούνται.
 8. Καλησπέρα, έχω ανοίξει μια ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν και τον διαχωρισμό ενός μπάνιου σε δύο και μια μικρή μετακίνηση κουζίνας. Από αυτή την εργασία προφανώς θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461 – 16.10.2018 "Σε περίπτωση που από τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις τροποποιούνται μελέτες του κτιρίου (π.χ. παθητική/ ενεργητική πυροπροστασία, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, κ.λ.π), κατατίθενται οι κατά περίπτωση τροποποιήσεις μελετών για την ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας κατά τα αναφερόμενα στην παρ.10 του άρθρου 42 του ν.4495/2017." και αντίστοιχα το σύστημα ζητάει και ΥΔ ότι θα γίνει ενημέρωση. Τα νέα υδραυλικά σχέδια που ανέβασα για την μικρής κλίμακας αρκούν ή πρέπει να ανοίξει νέα αίτηση για ενημέρωση έντυπης άδειας? Αν ναι, τότε η γνωρίζετε τι ακριβώς απαιτείται για αυτό; (π.χ. ανέβασμα όλων των σχεδίων της άδειας, έλεγχος από ΥΔΟΜ). Υπόψιν ότι πρόκειται για διαμέρισμα πολυκατοικίας το οποίο έχει τακτοποιηθεί από άλλο μηχανικό και τα σχέδια της αδείας δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση.
 9. Καλημέρα, σε περίπτωση έκδοσης άδειας μικρής κλίμακας (π.χ. για εσωτερικές διαρρύθμίσεις) είναι υποχρεωτικό στον προϋπολογισμό να αναγράφονται όλες οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στο ακίνητο ακόμα και αν αυτές ανήκουν στο άρθρο 30 (Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας) π.χ. χρωματισμοί χωρίς σκαλωσιά ή διάστρωση πλακιδίων? Κατά τη γνώμη μου το άρθρο 30 πρέπει να καλύπτει τις υπόλοιπες εργασίες και να μην είναι απαράιτητο να αναγραφούν. Ειδάλλως μπορεί να ξεπερνάει ο προύπολογισμός τις 25000.
 10. Σίγουρα σε ένα από τα δύο είμαι..Φέρων οργανισμός σίγουρα δεν θίγεται.Το θέμα είναι ότι οι μικρές διασκευές δεν ορίζονται συγκεκριμένα κάπου και δεν ξέρω αν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα ότι το να γκρεμίσεις έναν τοίχο (ακόμα και τόσο μικρό) μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοια.
 11. Καλησπέρα, σε μπάνιο 3,50μ x 1,30μ υπάρχει ενδιάμεσος τοίχος που χωρίζει τον νιπτήρα απο την λεκάνη. Το γκρέμισμα αυτού του τοίχου μπορεί να θεωρηθεί μικρή διασκευή ή το σωστό και τυπικό είναι να πάει με μικρής κλίμακας?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.