Jump to content

Panagiotis T.

Members
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Ουδέτερη

About Panagiotis T.

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

418 profile views
 1. Καλησπέρα, για τους τίτλους κτήσης σύμφωνα με την Εγκύκλιο ΕΦΚΑ 14/2019 παρακρατούνται ασφαλιστικές εισφορές επί του καθαρού ποσού (μετά την παρακράτηση φόρου) μόνο για κλάδους σύνταξης και υγείας σωστά? Ή υπάρχουν επιπρόσθετες κρατήσεις και για επικουρικό κι εφάπαξ για να προκύψει το καθαρό ποσό?
 2. Καλησπέρα, για μηχανικό απασχολούμενο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μόνο σε ΝΠΔΔ που λόγω ποσού εμπίπτει στην περίπτωση απαλλαγής από ΦΠΑ (και κατ' επέκταση τήρησης βιβλίων) το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών υπολογίζεται ως το άθροισμα των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη, υγεία, ΟΑΕΔ, επικουρική κι εφάπαξ με την 1η κατηγορία (εφόσον προηγουμένως δεν είχε επιλεγεί κάποια μεγαλύτερη)? Ή με διαφορετικό τρόπο? Πέρα απ' αυτό, γνωρίζει κάποιος συνάδελφος ποια η διαδικασία καταβολής? Ενημερώνεις σχετικά ΕΦΚΑ για αλλαγή κατάστασης κι εκδίδεται ειδοποιητήριο όπως και για τους ελεύθερους επαγγελματίες? Ευχαριστώ.
 3. Καλησπέρα Beatrice, είναι πολλοί οι λόγοι που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ανάπτυξη σε ολοκληρωμένα εργοστάσια κατασκευής ΑΠΕ μεγάλης ισχύος με πολλά πολιτικά λάθη στο συγκεκριμένο κομμάτι (ας το αφήσουμε αυτό όμως γιατί θα ξεφύγουμε από την ουσία του θέματος). Για τους ίδιους λόγους κάνουμε και εισαγωγή ανταλλακτικών ΑΠΕ αντίστοιχα. Οι μεγάλες εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας και κατ' επέκταση η ενεργειακή εξάρτηση από τα καύσιμα άλλων χωρών είναι επίσης μεγάλο φάουλ της ελληνικής ενεργειακής πολιτικής εδώ και χρόνια. Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω ως προς την τοποθέτησή σου για αναγκαστική συλ-λειτουργία ΑΠΕ με Φ.Α. γιατί αυτό νομίζω μπορεί κάποιος να εκλάβει από την τοποθέτηση. Το ότι αθροιστικά ΑΠΕ+ Φ.Α. μπορούν να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του ενεργειακού μείγματος μιας χώρας δε συνεπάγεται και την αναγκαστική συλ-λειτουργία. Αναγκαστική είναι η συνύπαρξη των ΑΠΕ με τεχνολογίες αποθήκευσης (για τεχνικούς λόγους) με απώτερο σκοπό την ολοένα και μεγαλύτερη ενσωμάτωσή τους στο ενεργειακό μείγμα. Ο λιγνίτης είναι μεν εγχώριο προϊόν, αλλά εξίσου εγχώρια κι αρκετά διογκωμένα παραμένουν και τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται στους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών όπου είναι εγκατεστημένες λιγνιτικές μονάδες στην Ελλάδα. Ένα άλλο σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι απ' όσο γνωρίζω (ας με διορθώσει κάποιος συνάδελφος που μπορεί να ξέρει περισσότερα) δεν έχει εφευρεθεί τεχνολογία που να συμβάλλει σε 100% μείωση των οικολογικών επιπτώσεων από τις λιγνιτικές μονάδες (ΠΡΟΣΟΧΗ 100%, δηλαδή πλήρη αντιμετώπιση). Το βέλτιστο (που το αναφέρεις κι εσύ) είναι ο προσδιορισμός του κατάλληλου μεριδίου κάθε καυσίμου στο ενεργειακό μείγμα για αρμονική τεχνο-οικονομική συνύπαρξη κι αξιοποίηση τόσο των εγχώριων κοιτασμάτων λιγνίτη όσο και του εγχώριου κατά τόπους πλούσιου δυναμικού ΑΠΕ.
 4. Καλησπέρα, έχω βρει αυτόν το σύνδεσμο κι ελπίζω να βοηθήσει: http://library.tee.gr/digital/kma/kma_m1488/kma_m1488_giakoumaki.pdf Στη σελ. 17 παραθέτει τεχνικές διευκρινίσεις σύνδεσης στην ΜΤ.
 5. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς αν μηχανικός μισθωτός σε εταιρεία μπορεί να υπογράψει σύμβαση έργου με Ν.Π.Δ.Δ. χωρίς να κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία? Εάν ναι, υπάρχει ανώτατο χρηματικό ποσό για τη σύμβαση? Ευχαριστώ.
 6. Καλησπέρα, μεταφέρω την πληροφορία από το site της ΔΕΗ: Ο επανέλεγχος διενεργείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία ορίζονται στο άρθρο 5 της Απόφασης Φ.7.5/1816/88/27.02.04 του Υφυπουργού Ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 470/05.03.2004. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις κατοικίες ο επανέλεγχος πρέπει να διενεργείται τουλάχιστον κάθε 14 χρόνια, ενώ στους επαγγελματικούς χώρους (χωρίς εύφλεκτα υλικά) κάθε 7 χρόνια. https://www.dei.gr/el/eksupiretisi-pelatwn/themata-pelatwn/upeuthuni-dilwsi-egkatastati-ilektrologou-udepisto Ακολουθεί και link για το εν λόγω ΦΕΚ: https://www.ggb.gr/sites/default/files/basic-page-files/ΦΕΚ 470_Β_2004.pdf Στο άρθρο 5 αναφέρει τα ακόλουθα:
 7. Καλημέρα, στο ΦΕΚ 844/2011 αναφέρει στο άρθρο 2 τα ακόλουθα: Προκειμένου περί εγκαταστάσεων υποσταθμών ή κινητήρων υψηλής ή μέσης τάσης οι αδειούχοι εγκαταστάτες υποβάλλουν στην ηλεκτρική επιχείρηση διανομής ηλεκτρικής ενέργειας τα παρακάτω: 1) Υπεύθυνη δήλωση ότι η εγκατάσταση υψηλής ή μέσης τάσης εκτελέστηκε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. 2) Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης. 3) Σχέδια που θα περιλαμβάνουν την κάτοψη και την τομή του κτιρίου της εγκατάστασης, τοπογραφικό της περιοχής και την ηλεκτρική συνδεσμολογία. Για τις μετά του υποσταθμού υποβιβασμού τάσης εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις χαμηλής τάσης ισχύουν τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία για τέτοιες εγκαταστάσεις.
 8. Καλημέρα, υπάρχουν γνώμες για Huawei P30 Lite και Xiaomi Redmi Note 8T ή για κάποιο παρεμφερές? Ψάχνω κάτι σ' αυτό το εύρος τιμών (150-180) για κλασσική χρήση - κλήσεις, e-mail, μουσική (όχι gaming κ.λπ.). Ευχαριστώ.
 9. Καλησπέρα Nansu, θεωρώ δύσκολο οι κατασκευαστές τυποποιημένων πεδίων και πινάκων να δώσουν custom λύση για τέτοια κατασκευή. Ίσως μόνο για την κάτω αριστερά φωτογραφία αλλά και πάλι δύσκολα. Δεν χάνεις βέβαια κάτι να ρωτήσεις. Αν έχεις κάποιος άλλος συνάδελφος καλύτερη τεχνικά άποψη μπορεί να απαντήσει. Η αλήθεια είναι ότι στην κάτω δεξιά φωτογραφία ο πίνακας φαίνεται σε σχετικά κακή κατάσταση και ίσως να χρήζει όλος αντικατάστασης. Θα στείλω και σε pm info.
 10. Καλησπέρα, θα μπορούσες να απευθυνθείς σε εταιρείες που επεξεργάζονται λαμαρίνες (γαλβανισμένες ή DCP) αλλά όπως έγραψε κι ο συνάδελφος αν μπορείς να κάνεις ένα upload φωτό για να δούμε σχετικά.
 11. Καλή χρονιά σε όλους. Υγεία το σημαντικότερο σε σας και τις οικογένειές σας. Καλή δύναμη.
 12. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία στις οικογένειές σας!
 13. Υποθέτω ότι θα πρέπει να γίνουν τα αντίστοιχα έργα υποδομής (διάνοιξη δρόμων όπου απαιτείται) για να μπορέσουν να φτάσουν τα πτερύγια στον χώρο εγκατάστασης.
 14. Η μεσαία κυψέλη συνδέεται παράλληλα στους κοινούς ζυγούς (πρόκειται για την ευθεία γραμμή που είναι κάθετη στην είσοδο, στους ΜΣ τασης και στην έξοδο) και παίρνει δείγμα τάσης για λόγους μετρήσεων και προστασίας.
 15. Καλή Ανάσταση! Υγεία κι ευτυχία στις οικογένειές σας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.