Jump to content

Panagiotis T.

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Ουδέτερη

About Panagiotis T.

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

304 profile views
 1. Η μεσαία κυψέλη συνδέεται παράλληλα στους κοινούς ζυγούς (πρόκειται για την ευθεία γραμμή που είναι κάθετη στην είσοδο, στους ΜΣ τασης και στην έξοδο) και παίρνει δείγμα τάσης για λόγους μετρήσεων και προστασίας.
 2. Καλή Ανάσταση! Υγεία κι ευτυχία στις οικογένειές σας.
 3. Καλησπέρα, νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας έχει ετήσια ισχύ.
 4. Καλησπέρα Afro, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι οι εισφορές που παρακρατούνται από τον εργοδότη πηγαίνουν κανονικά στο ΙΚΑ χωρίς κανένα θέμα παρά την παρατυπία του τίτλου της απόφασης στη δική μου περίπτωση και της αίτησης στη δική σου, σωστά?
 5. Καλησπέρα, έχοντας πραγματοποιήσει αίτηση μεταβολής στοιχείων (επαγγελματικής κατάστασης) από ελεύθερος επαγγελματίας σε μισθωτός στον ΕΦΚΑ τον Ιούνιο του 2018 και στην οποία είχα επισυνάψει τη βεβαίωση διακοπής εργασιών από Δ.Ο.Υ., παρέλαβα σήμερα απόφαση περί διαγραφής από τα Μητρώα Ασφαλισμένων (όχι μη Μισθωτών) του ΕΦΚΑ. Η συγκεκριμένη απόφαση στηρίχθηκε στους Νόμους 4387/2016 και 4445/2016, άρθρο 4488/2017, στη βεβαίωση διακοπής, σε βεβαίωση διαγραφής από το Τ.Ε.Ε. (δεν είχα υποβάλει ΠΟΤΕ σχετική αίτηση) και σε υπεύθυνη δήλωση περί μη έναρξης εργασιών στη Δ.Ο.Υ. (επίσης δεν είχε υποβληθεί). Ας σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο η απόφαση δεν αναφερόταν σε αριθμό Πρωτοκόλλου αντίστοιχων αιτήσεων. Επίσης, από την ημερομηνία διακοπής στη Δ.Ο.Υ. συνέχισα σε διαφορετικό εργοδότη ως μισθωτός (όχι με μπλοκάκι). Εκτός αν έχω χάσει επεισόδια, αλλά το σωστό δε θα ήταν η απόφαση να αναγράφει διαγραφή από τα μητρώα μη μισθωτών κι όχι γενικώς από τα μητρώα ασφαλισμένων? Η απόφαση έχει ημερομηνία τέλος Φεβρουαρίου και μέχρι τον Ιανουάριο είναι εμφανείς οι αποδοχές στον Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης στο site του ΙΚΑ. Ευχαριστώ.
 6. Καλησπέρα σε όλους, γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για τη διαστασιολόγηση μετασχηματιστή απομόνωσης ο οποίος τροφοδοτεί κυρίως τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό μέσω UPS καθώς και ωμικά κι επαγωγικά φορτία μη ασφαλισμένα μέσω του UPS? Ευχαριστώ.
 7. Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν υπάρχει κάποιο site όπου μπορούμε να αναζητήσουμε την πληροφορία σχετικά με τις εκπομπές NOx και PM ανά πόλη στην Ελλάδα? http://graphics.wsj.com/mapped-europes-pollution-problem/#39.0810,22.8646 Έχω βρει το ακόλουθο link από την Wall Street Journal όπου δίνονται οι τιμές μόνο για συγκεκριμένες πόλεις όπου έχουν εγκατασταθεί σταθμοί μετρήσεων. Υπάρχει κάτι extra ως πληροφορία? Ευχαριστώ.
 8. Γεια σου Γιώργο, βλέπει ως Εισφοροδοτούμενες Αποδοχές Μισθωτής Απασχόλησης 2017 το άθροισμα των εισοδημάτων από μπλοκάκι κι από καθαρή μισθωτή απασχόληση. Απλά το "περιμένεις" συνεπάγεται αναμονή μέχρι την φορολογική δήλωση του καλοκαιριού κι ενώ η ασφαλιστική ικανότητα λόγω αυτού του μπερδέματος έχει πάρει παράταση ως τον Φεβρουάριο του 2019. Δυστυχώς φοβόμουν εξαρχής (πριν την εκκαθάριση) ότι μόνο από κοντά θα βγάλουμε άκρη. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
 9. Γιώργο καλησπέρα, σωστά υπέθεσες. Ως έτος υπολογισμού για την επιχειρηματική δραστηριότητα εξακολουθεί να βλέπει το 2016 παρόλο που έχει υποβληθεί φορoλογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2017 (Ιούνιο 2018). Εκκρεμεί επίσης κι αίτηση που είχα υποβάλλει για μεταβολή των στοιχείων μου από Ε.Ε. σε μισθωτός αλλά το πιθανότερο δε θα έχει εξεταστεί ακόμη. Ξέρεις πώς το αντιμετωπίζουμε? Έχει συμβεί και σε άλλο συνάδελφο παρόμοια περίπτωση? Ευχαριστώ.
 10. Γεια σας συνάδελφοι, αυτό που αναφέρεται πιο πάνω ότι "Για μήνες που δεν έχουν υποβληθεί ΑΠΔ ο ασφαλισμένος καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου βάσει του άρθρου 39 του ν.4387/2016, όπως ισχύει." πώς ακριβώς ερμηνεύεται? Γνωρίζει κάποιος? Το αναφέρω αυτό γιατί υπήρξα μπλοκάκι ένα διάστημα του 2017 κι έπειτα έκλεισα βιβλία κι έγινα μισθωτός. Καθόσον για τους υπόλοιπους μήνες του 2017 δεν υπέβαλα Α.Π.Δ. έπρεπε να εξακολούθησαν να με βλέπουν ως ελεύθερο επαγγελματία και να χρεώσουν τις μινιμουμ εισφορές? Γιατί βλέποντας το ειδοποιητήριο της εκκαθάρισης διαπιστώνω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε. Απ' ότι καταλαβαίνω έχουν αγνοήσει και τις Α.Π.Δ. του εργοδότη της μισθωτής απασχόλησης. Ευχαριστώ.
 11. Στις πολιτισμένες χώρες θα έπρεπε, η δικιά μας περίπτωση σηκώνει ενστάσεις. Έτυχε κατά τύχη (δική μου κι όχι του υπαλλήλου) να σηκώσει το τηλέφωνο που επιχείρησα άνθρωπος από το τμήμα εισφορών και μου απάντησε ότι όσο κι αν μου φαίνεται περίεργο η αίτηση μου (Ιούνιος 2018) είναι πολύ πρόσφατη για να την έχει εξετάσει. Μόνο αυτός είχε να εξετάσει (τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενά του) καμιά 6.000 αιτήσεις μεταβολής στοιχείων και παράλληλα να εξυπηρετεί στο γκισέ.
 12. Εμείς δηλαδή του 06/2018 έχουμε ακόμη αρκετό χρόνο αναμονής.
 13. Καλησπέρα κι από μένα. Και σε μένα αυτό βγάζει. Έχει γίνει σε κάποιο συνάδελφο η εκκαθάριση κι αν ναι, πότε περίπου είχε κάνει την αίτηση? Για να κάνουμε μια εκτίμηση πόσο ακόμη θα αναμένουμε.
 14. Καλησπέρα, αν δεν κάνω λάθος είναι ο ελληνικός κανονισμός ΕΛΟΤ HD 384 Μέρος 5, Κεφάλαιο 54 κι από διεθνή το IEC 61439.
 15. Γεια σας, επανέρχομαι στο νήμα για τη διαστασιολόγηση Η/Ζ θεωρώντας το ίσως το πιο σχετικό για τη συζήτηση γύρω από το επόμενο στάδιο σε μια διαδικασία προμήθειας Η/Ζ. Σε περίπτωση που έχουμε ολοκληρώσει τη διαστασιολόγηση κι έχουμε βγει στην αγορά αναζητώντας προσφορές από διάφορους προμηθευτές, ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει κάποιος τον τελικό του προμηθευτή? Προφανώς συγκρίνοντας τις προδιαγραφές που σου προσφέρουν οι προμηθευτές και για το μηχανολογικό (απαιτήσεις σε ψύξη, πόσους κυλίνδρους διαθέτει ο κινητήρας, τύπος ρυθμιστή στροφών, overspeed ratio κ.λπ.) και για το ηλεκτρικό κομμάτι (βύθιση τάσης που μπορεί να αντέξει, AVR, σύγχρονη αντίδραση κ.λπ.) του ζεύγους. Υπερισχύει κάποια από τις δύο κατηγορίες όσον αφορά την τελική επιλογή? Αν για παράδειγμα έχεις ίδιες προδιαγραφές στο ηλεκτρολογικό κομμάτι, θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην επιλογή ο αριθμός των κυλίνδρων ή κάποιος άλλος παράγοντας? Σε άλλο σενάριο, αν έχεις ίδιες προδιαγραφές στο μηχανολογικό κομμάτι, κυρίαρχο ρόλο στην επιλογή παίζει η σύγχρονη αντίδραση xd, η μεταβατική αντίδραση xd' ή η υπομεταβατική αντίδραση xd''? Ή κάποιος άλλος παράγοντας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον συνάδελφο μπορεί να έχει βαθύτερη γνώση επί του θέματος.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.