Μετάβαση στο περιεχόμενο

kcorsak

Members
  • Περιεχόμενα

    67
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kcorsak

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε διώροφο κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε προ 55, από το Υπουργείο Πρόνοιας με χρήση προσφυγικές κατοικίες (δεν υπάρχει άδεια, παρά μόνο έγγραφο του υπουργείου που αναφέρει την νομιμότητα του κτίσματος), έχει γίνει αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε όλο το κτίριο σε ΚΥΕ μετά το 1983. Ο πελάτης μου έχει 1 ιδιοκτησία, από τις 4 συνολικά, και συγκεκριμένα στην στάθμη του ισογείου, την οποία και θέλω να δηλώσω στον Ν.4178 Μπορώ να αποφύγω την ΜΣΕ, καθώς η ιδιοκτησία μου είναι σε πλάκα επί εδάφους και δεν επηρεάζει τα κατακόρυφα φορτία?? Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη….
  2. Ιάσονα ευχαριστώ πολύ, για την πολύτιμη βοηθειά σου. Γιατί να γίνει 2η δήλωση ? από την στιγμή που η Ο.Ι. είναι μία...
  3. Από την μια έχω Ε9 με έτος 1959 και από την άλλη σύσταση το 1988 που φαίνεται ένα διαμέρισμα !!!!!!! Πιστεύεται πως μπορεί να χρησιμοποιήθει η μέθοδος "διαλέγουμε και παίρνουμε" ???
  4. Κατ΄ αρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. ΙΑΣΟΝΑ, Αν δεν είσαι η Πυθία σίγουρα είσαι κάτι πολύ κοντά σε αυτή!!! Ακριβώς όπως τα λέει ο Ιάσονας είναι.! Το διαμέρισμα κατασκευάστηκε ως ενιαίο το 1960. Η σύσταση οριζοντίων έγινε το 1988 και το εν λόγω διαμέρισμα αποτελεί μια Ο.Ι. Το 1989 χωρίστηκε με τις κατάλληλες τροποποιήσεις σε 2 μικρότερα, εκ των οποίων το ένα ενοικιάστηκε ως ιατρείο. Στο Ε9 του ιδιοκτήτη εμφανίζονται 2 ιδιοκτησίες, δηλαδή αναγράφονται σε διαφορετική γραμμή και το ιατρείο εμφανίζεται με τον κωδικό 3 (επαγγελματική στέγη). Η απορία μου ήταν αν μπορεί να δηλωθεί στην κατ. 1 το ιατρείο (έχει υπέρβαση ύψους και μικροαλλαγές στο εξωτερικό περίγραμμα), καθώς έρχεται σε αντίθεση με τους κωδικούς περί κατοικίας του Ε9. Επίσης η διαμερισμάτωση θα είναι κατ. 4, λόγω παλαιότητας. Το σκεπτικό μου είναι σωστό?
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε Ο.Ι. οροφοδιαμερίσματος προ 75, εκτός των υπολοίπων αυθαιρεσιών, έχει γίνει διαμερισμάτωση και έχει χωριστεί σε 2 διαμέρισματα, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιείται ως ιατρείο..... Μπορώ να το δηλώσω κατηγορία 1 ή λόγω της χρήσης του ιατρείου πρέπει να δηλωθεί στην κατ. 2 ???
  6. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Συγνώμη που επιμένω αλλά με ενδιαφέρει μήπως δημιουργηθεί πρόβλημα κατά τη διαδικασία διαγραφής βεβαιωθέντων προστίμων καθώς τα πρόστιμα εμφανίζουν οφειλέτη τον ενοικιαστή με το ΑΦΜ του...? Ιάσονα, έχω σύσταση οριζοντίων που δεν αναφέρει τέτοιες περιπτώσεις, και πάω με ποσοστό άνω του 51%, καθώς στον ιδιοκτήτη ανήκει περίπου το 85% της οικοδομής. Η συναίνεση είναι μάλλον απίθανη. Πάντως θεωρώ πως ο νόμος με καλύπτει.... Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.
  7. Καλημέρα σε όλους! Εχω υπόθεση που ο ενοικιαστής καταστήματος "έκλεισε" την πρασιά και μεγάλωσε το κατάστημα. Μετά από αυτοψία η πολεοδομία του έγραψε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Απο τότε έχει πληρώσει περίπου 10.000 €. Η ερώτηση τώρα.... Μπορεί να κάνει την υπαγωγή ο ιδιοκτήτης του ακινήτου συμψηφίζοντας τα ήδη καταβληθέντα πρόστιμα, τα οποία όμως έχει καταβάλει ο μισθωτής? Μετά θα μπορώ να κάνω ακολουθήσω διαδικασία διαγραφής βεβαιωθέντων προστίμων ή πιστεύεται θα έχω πρόβλημα? Θα ήθηλε να κάνω υπαγωγή με τον ιδιοκτήτη, καθώς ανήκει στις ειδικές ομάδες πληθυσμού και συμφέρει αρκετά............
  8. Αν είχες ΥΔ ΒΧ, δηλαδή αυθαίρετο υπόγειο εμβαδού 120 τ.μ., όσο η κάλυψη, δεν θα έκανες τον έλεγχο.... ...αυθαίρετα/επιτρεπόμενα από τους σημερινούς όρους δόμησης==>120/120 =100%?? ή θα έλεγες, σύμφωνα με τον ΝΟΚ δεν προσμετράτε στη δόμηση τα υπόγεια, άρα συντελεστής ΥΔ =0%...?? Ελπίζω να μην το μπέρδεψα παραπάνω....!!
  9. Ο συντελεστής είναι αυθαίρετα/επιτρεπόμενα από τους σημερινούς όρους δόμησης (βάσει σ.δ.)==> 100/120 = 83%,άρα το β) Θεωρώ πως τα τ.μ. για τις σοφίτες είναι μπόνους του ΝΟΚ (δεν μετρούν στο σ.δ.) και δεν θα τα χρησιμοποιούσα.....
  10. εντάξει συμφωνώ... αλλά έχω κι άλλες αυθαιρεσίες ΥΔ και ΥΚ, οπότε έλεγα να μην βάλω μόνο αυτές, αλλά όλο μαζί (3843+τα επιπλέον) Επίσης πληροφοριακά αναφέρω ότι δεν συμπίπτει ακριβώς το τακτοποιημένο περίγραμμα με τον 3843 και με αυτό που θέλω να ρυθμίσω σήμερα (άσχετα από τους τοίχους) και τέλος ξαναρωτάω ... Ακίνητο ενταγμένο και στους 2 νόμους είναι λογικό ? Μήπως να ακυρωθεί ο 3843 ? Αν ακυρωθεί θα μπορώ να συμψηφίσω τα πρόστιμα ?
  11. Γιατί θα γίνει σύσταση και θέλω να φαίνονται καθαρά τα μ2 των ιδιοκτησιών.. Άσε που έχω ένα τμήμα ΥΔ +ΥΚ..
  12. σωστά υποθέτεις, θέλω να δηλώσω και τους τοίχους που δεν είχαν μπει στο 3843. Κάνοντας νέα δήλωση το εν λόγω ακίνητο θα είναι δηλωμένο-ρυθμισμένο με 2 νόμους ?? Είναι λογικό ?
  13. σωστά υποθέτεις, θέλω να δηλώσω και τους τοίχους που δεν είχαν μπει στο 3843. Κάνοντας νέα δήλωση το εν λόγω ακίνητο θα είναι δηλωμένο-ρυθμισμένο με 2 νόμους ?? Είναι λογικό ?
  14. Γνωρίζει κανείς ... αν για να δηλώσω στον 4178 χώρο τακτοποιημένο (με περαίωση) με τον 3843, πρέπει πρώτα να ακυρώσω την δήλωση του 3843? Με ενδιαφέρει να κάνω συμψηφισμό προστίμων του 3843 με αυτά του 4178.
  15. κατά την αυθαίρετη προσθήκη κατ' επέκταση μεγάλωσε ο ''ανοιχτός'' η.χ. αλλά και τμήμα κατοικίας, το οποίο το υπολογίζω με χρήση των συντελεστών. Το θέμα είναι πως πρέπει να υπολογίσω τον η.χ.?
  16. ......ήθελα να γράψω αν μπορεί να μπεί στην Κατ. 3.........!!!@!, αλλά από το πρωί το κεφάλι μου έχει γίνει καζάνι. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ με κάλυψες με την απάντησή σου.
  17. Αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα Υ.Ε. (από κύρια χρήση σε κύρια), πάει με αναλυτικό σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ 5β. Σε περίπτωση που η χρήση του ΚΥΕ απαγορεύεται από τις χρήσεις γης της περιοχής, μπορώ να προχωρήσω σε δήλωση ??? Αν όχι γνωρίζει κανείς που αναφέρεται αυτό ?
  18. Καλησπέρα, Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στο παρακάτω? Σε ακίνητο με ΟΑ, επεκτάθηκε αυθαιρέτως το βάθος της οικοδομής καθ΄υπέρβαση κάλυψης και πλαγίων αποστάσεων. Η εν λόγω επέκταση μεγάλωσε υφιστάμενο Η/Χ. Α/ Υπολογίζεται με αναλυτικό σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 5β?? Β/ Υπολογίζεται με ΦΚ σαν ΥΔΚΧ, ΥΚ και Υ. Πλαγίων αποστάσεων?
  19. Αν την αποθήκη την βάλεις στην κατηγορία 3 δεν θα την βάλεις στο ποσοστό ΥΔ. Άρα το α)
  20. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τώρα αν στο προηγούμενο παράδειγμα είχα και 10 τ.μ. ακόμα αυθαιρεσία κατ΄επέκταση, αυτά θα υπολογίζονταν σαν ΥΔ+ΥΚ+ΥΥ . σωστά?? Στην περίπτωση που το ακίνητο είναι τριώροφο, χωρίς όμως να έχει γίνει ΣΟΙ ο α όροφος έχει ΥΥ κατά 0,30 μ και ο β έχει ΥΥ κατά 0,20 μ μπορώ να δηλώσω τα τ.μ. μόνο του β ορόφου (τυπικός όροφος) με ΥΥ ? η πρέπει να δηλώσω αθροιστικά τα τ.μ., του α και του β ορόφου με ΥΥ ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.