Jump to content

sdtopo

Core Members
  • Posts

    1,056
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

sdtopo last won the day on July 22

sdtopo had the most liked content!

Contact Methods

  • Website
    https://www.sdbox.gr/
  • Skype
    sdtopo

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νέο Ψυχικό
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

10,682 profile views

sdtopo's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

324

Reputation

  1. Νομίζω ότι αυτά αφορούν του παλαιούς αιγιαλούς, δηλαδή την ζώνη μεταξύ νέου και παλαιού αιγιαλού, για τα οποία πράγματι έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια υπέρ της διεκδίκησης από ιδιώτη. Σημ.: Πρέπει και ο νέος και ο παλαιός αιγιαλός να έχουν καθοριστεί με ΦΕΚ.
  2. Συνάδελφε, από όσο ξέρω υπάρχει προκαταρκτική γραμμή αιγιαλού για όλη την επικράτεια που οριστικοποιείται με ΦΕΚ για κάθε περιοχή (όντως το παραπάνω είναι μόνο για την Αττική). Υπάρχουν όμως οριστικοποιήσεις με ΦΕΚ και για τα Δωδεκάνησα μετά το 2018. Το Κτηματολόγιο, όπως θυμάμαι, έχει την προκαταρκτική για το σύνολο.
  3. Με το ΦΕΚ 360Δ/2018 έχουν καθοριστεί οι αιγιαλοί για το σύνολο της επικράτειας (και αυτές τις οριογραμμές εφαρμόζει συνήθως το Κτηματολόγιο επί της ακτογραμμής όπως και πρέπει). Το όριο αιγιαλού είναι όριο φυσικού φαινομένου και δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί ιδιοκτησία το τμήμα από την γραμμή αιγιαλού εώς την ακτογραμμή. Η διόρθωση θα πρέπει να αφορά περιοχή από την γραμμή αιγιαλού (όχι την ακτογραμμή) και προς το εσωτερικό.
  4. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν πιο έμπειροι συνάδελφοι για αυτά τα θέματα, όμως η δική μου άποψη είναι ότι η βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών δόμησης, κάλυψης και ύψους ισχύει. Η αλλαγή των τοίχων του ορόφου εσωτερικά δεν επηρρεάζει την δόμηση, την κάλυψη ή το ύψος, ούτε και το Διάγραμμα Κάλυψης. Η επιφάνεια και τα όρια ενός διαμερίσματος αναφέρονται μόνο στην σύσταση, στην Ο.Α. δεν αναφέρονται οι επιφάνειες των διαμερισμάτων για να γίνει σύγκριση, στην άδεια εμφανίζονται μόνο οι τοίχοι. Οπότε η διαφορά με τα σχεδία της άδειας, κατά την άποψή μου, αφορά παράλειψη ενημερώσης της άδειας για εσωτερικούς τοίχους, εφ' όσον η σύσταση συμπίπτει με την πραγματικότητα. Οπότε νομίζω ότι το πρόστιμο Δ.Δ. μπορεί να καταβληθεί οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να επηρρεάζει το συμβόλαιο.
  5. Αν η πλάκα δαπέδου του ισογείου είναι κατασκευασμένη 2,50 μ. υψηλότερα από εκεί που ορίζεται από την οικοδομική άδεια, τότε πρόκειται για αυθαιρεσία του ισογείου που πρέπει να αναφερθεί και να ρυθμιστεί.
  6. Κατεβάστε και δοκιμάστε το SDBOX Demo (για την ελληνική έκδοση ακολουθείτε τα ίδια βήματα). Website facebook Page facebook Group Videos Instagram TikTok Οδηγός Χρήσης Download trial
  7. Νομίζω ότι η ερώτηση ήταν αν σε περιοχή που είναι σε φάση προανάρτησης στο Κτηματολόγιο και ζητείται σύνταξη Τοπογραφικού (για οποιαδήποτε χρήση) αν θα πρέπει να γίνει έλεγχος (ή αναφορά) στην προανάρτηση. Αν είναι αυτή η περίπτωση, τότε δεν απαιτείται κάποιος έλεγχος ή σχετική δήλωση κατά την σύνταξη του Τοπογραφικού.
  8. Σε οποιοδήποτε Ρυμοτομικό από ΦΕΚ (όχι σε άλλο σχέδιο) του δικού σου Δήμου ή των απέναντι φαίνεται η απέναντι πράσινη γραμμή ?
  9. @zulumpo Δεν απαιτείται έλεγχος στην φάση της προανάρτησης.
  10. Συμφωνούμε ότι θα αναγνωριστεί η κυριότητα με βάση την πραγματική κατάσταση. Σύγχιση θα προκληθεί αν υποδεικνύεις στο Κτηματολόγιο εκτός από την κυριότητα, να αλλάξει και το σχήμα ενώ δεν χρειάζεται και να εμπλέξεις και τρίτους που δεν χρειάζονται.
  11. Με το Τοπογραφικό Διάγραμμα διεκδικείς (350 τμ) και με το ΔΓΜ υποδεικνύεις την αλλαγή/διόρθωση/καταχώρηση που πρέπει να γίνει στην βάση του Κτηματολογίου (345 τμ). Τα δύο αυτά δεν έχουν ποτέ την ίδια επιφάνεια (δεν είναι δυνατόν, εκτός αν πρόκειται για μεταγεγραμμένη ΠΕ, αλλά και πάλι). Οι ακριβείς διαστάσεις και η επιφάνεια ενός γεωτεμαχίου θα προκύπτουν πάντα και μόνο από το Τοπογραφικό Διάγραμμα. Από το Κτηματολόγιο θα προκύπτει με ακρίβεια σε ποιόν ανήκει και ποια περίπου είναι η επιφάνεια και η θέση του. Το layer TOPO_PROP δεν έχει μεγάλη σημασία σε ένα ΔΓΜ και υπάρχει κυρίως για τη ταύτιση με το Τοπογραφικό Διάγραμμα (ποτέ δεν συμπίπτουν TOPO_PROP και PST_KAEK). Στο ΔΓΜ έχει σημασία σε ποιο ΚΑΕΚ αναφέρεται η πράξη/διόρθωση για να καταχωρηθεί εκεί. Απλό παράδειγμα: Αποτυπώνεται ένα οικόπεδο 1.000 τμ και ζητείται να γίνει κατάτμηση σε δύο ίσα μέρη. Στο Κτηματολόγιο το γεωτεμάχιο εμφανίζεται 900 τμ: Στο Τ.Δ. κάθε τμήμα θα είναι 500 τμ Στο ΔΓΜ θα ζητείται από το Κτηματολόγιο να εμφανίζει δύο νέα τεμάχια 450 τμ με μόνη αλλαγή το ενδιάμεσο όριο.
  12. Στο ίδιο συμβόλαιο που θα αφορά την αγορά του δίπλα, μπορείς να κάνεις συνένωση που μεταγράφεται και θα έχεις ένα ΚΑΕΚ. Προτείνω συνεννόηση με τον/την Συμβολαιογράφο αν για την συνένωση δεν θα απαιτηθεί βεβαίωση για το δομημένο. Ανάλογα με τις διατάξεις που αφορούν την περίπτωση θα κρίνεις αν μπορεί ή όχι να γίνει η τακτοποίηση μετά, στο ένα ΚΑΕΚ.
  13. Αυτό δεν γίνεται, το πρόστιμο πρέπει να υπολογιστεί με τα δεδομένα του ακινήτου στο οποίο έγινε η αυθαιρεσία.
  14. Κατά την δική μου άποψη μπορεί να γίνει συνένωση στο συμβόλαιο αγοράς του δεύτερου αγρού, η οποία μεταγράφεται, αφού πρώτα ρυθμιστουν τα αυθαίρετα στο καθένα ξεχωριστά πριν. Δεν υπάρχει άλλη νόμιμη οδός. Επίσης συμφωνώ με την ΥΔΟΜ ότι δεν μπορει να εκδοθεί Ο.Α. σε δύο ΚΑΕΚ ταυτόχρονα, διότι έτσι δημιουργούνται τα ίδια προβλήματα, όπως και πριν από το Κτηματολόγιο, στην ταύτιση της πολεοδικής ιδιότητας του κάθε αγρού σε σχέδη με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
  15. Αν οι οικισμός δεν έχει οριοθετηθεί τότε μόνο η Πολεοδομία, κατόπιν σχετικής αίτησης και με αυτοψία της, θα προσδιορίσει αν το οικόπεδο είναι εντός του οικισμού του 1923.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.