Μετάβαση στο περιεχόμενο

sdtopo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.040
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

sdtopo last won the day on Ιούλιος 22

sdtopo had the most liked content!

9 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    https://www.sdbox.gr/
  • Skype
    sdtopo

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νέο Ψυχικό
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

10.566 profile views

sdtopo's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

319

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το τοπογραφικό θα περιέχει και τα 2 οικόπεδα και θα έχει 4 δηλώσεις (2 για κάθε οικόπεδο πριν και μετά). Στο τοπογραφικό θα πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα των οικοπέδων (π.χ. να μην προέρχονται από άκυρη κατάτμηση, και αυτό αφορά την δήλωση περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας). Από εκεί και πέρα όποιες βεβαιώσεις ζητήσει ο συμβολαιογράφος αυτές και θα προσκομισθούν. Αν δηλαδή ο Συμβολαιογράφος δεν ζητήσει βεβαίωση νομιμότητας για το δομημένο και εσύ δεν προσκομίσεις, δεν θα αναφερθείς και στο συμβόλαιο.
  2. Τότε απλοποιείται η περίπτωση και μάλλον θα μπορεί να γίνει "στιγμιαία κατάτμηση" (νομίζω έτσι λέγεται συμβολαιογραφικά).
  3. Απαιτείται έλεγχος νομιμότητας και απαιτείται επίσης έλεγχος του εναπομείναντος (που θα παραχωρήσει το τμήμα του), όπως τα λέει ο @tetris. Δηλαδή, αν π.χ. το οικόπεδο που παραχωρεί το τμήμα, κατά την άδειά του εξαντλούσε δόμηση και κάλυψη τότε δεν μπορεί να παραχωρήσει κανένα τμήμα. Πρέπει επίσης να ελεγχθεί αν επηρρεάζονται οι πλάγιες αποστάσεις. Ή αν π.χ. το οικόπεδο που παραχωρεί έχει αυθαίρετα (δόμησης, κάλυψης ή ύψους) πάλι θέλει περαιτέρω διερεύνηση αν είναι δυνατή η αποκοπή επιφάνειας.
  4. @sissy_arch Το θέμα του μη άρτιου όμορου θα έπρεπε να έχει εμφανιστεί και αποσαφηνιστεί στο τοπογραφικό που κατατέθηκε. Αν το θέμα αποκρύφτηκε ή δεν είχε γίνει αντιληπτό τότε αυτό σίγουρα πρόσθεσε ένταση στην συναλλαγή με τον υπάλληλο. Σε κάθε περίπτωση αν το όμορο οικόπεδο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ούτε της κατά παρέκκλιση αρτιότητας, τότε ο Τοπογράφος, πριν την κατάθεση της άδειας, να ελέγξει: Αν είναι κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο με τις μεσοτοιχίες του Ν.696 Αν είναι κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο με το αρθ.25 του Ν.1337 Αν έχει προκύψει απο αυτοδίκαια άκυρη κατάτμηση Αν τα παραπάνω δεν ισχύουν, τότε το πρόβλημα παραμένει, και αν το δικό σας οικόπεδο δεν μπορεί να επιλύσει το θέμα της τακτοποίησής του όμορου (δηλαδή δεν μπορεί να διαθέσει επιφάνεια ή πρόσωπο) τότε μπορεί να ζητηθεί πρωτόκολλο αδυνάτου τακτοποίησης από την Πολεοδομία και να επιτραπεί η έκδοση άδειας.
  5. Αγαπητέ @Geostavrak, διορθώνω το κείμενό σου για να είναι πιο κατανοητό στους νεώτερους συναδέλφους. Η σειρά είναι η εξής: Γ.Π.Σ. (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο): Ορίζονται οι περιοχές προς επέκταση. Πολεοδομική μελέτη (ένταξη στο Σχέδιο Πόλεως): Υλοποιείται η επέκταση με έκδοση ΦΕΚ ένταξης στο Σχέδιο Πόλεως νέων περιοχών μέσω Πολεοδομικής μελέτης. Πράξη Εφαρμογής: Μετά το ΦΕΚ της ένταξης στο Σχέδιο Πόλεως εκπονείται η Π.Ε. για το ακριβή προσδιορισμό την Ο.Τ., των οικοπέδων, των οδών (μηκοτομές) και των εισφορών. Οπότε το κείμενο σου θα έπρεπε να είναι:
  6. Οι παλιές εκδόσεις CADsdtopo (Βασικό κα Πλήρες) αναβαθμίζονται σε SDBOX Construction ή Diamond. Θα στείλω τον τιμοκατάλογο σε pm. Σημ.: Πλέον στην αναβάθμιση περιλαμβάνονται και οι νέοι τομείς ΔΓΜ, zzlinks, KAEK κ.λ.π. χωρίς επιπλεόν χρέωση.
  7. Νέες εκδόσεις SDBOX για AutoCAD, BricsCAD, GstarCAD & ZwCAD! Website facebook Page facebook Group Videos Instagram TikTok Οδηγός Χρήσης Download trial
  8. Αν έχει αποζημιωθεί ο αρχικός ιδιοκτήτης και έχει δηλαδή συντελεστεί η απαλλοτρίωση τότε είναι δημόσια ιδιοκτησία και έτσι θα πρέπει να απεικονίζεται και στο Κτηματολόγιο. Αν είναι προβλεπόμενος κοινόχρηστος χώρος ή χώρος προς απαλλοτρίωση τότε συνεχίζει να ανήκει στον αρχικό ιδιοκτήτη και έτσι θα πρέπει να φαίνεται στο Κτηματολόγιο. Αν το Κτηματολόγιο έδειχνε ως δημόσια ιδιοκτησία μία έκταση που προβλέπεται να γίνει δημόσια σε κάποιο διάγραμμα ή ΦΕΚ, χωρίς να έχει απαλλοτριωθεί, τότε αυτό θα ήταν λάθος του Κτηματολογίου. Ευτυχώς, το Κτηματολόγιο δεν απεικονίζει θεσμικές γραμμές που δεν αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, γιατί θα δημιουργούνταν σύγχυση. Οι διασικές εκτάσεις είναι κατά τεκμήριο ιδιοκτησίες του Δημοσίου, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, όπως και η γραμμή αιγιαλού γιαυτό και απεικονίζονται στο Κτηματολόγιο και αποτελούν όρια ιδιοκτησίας. Το ότι οι προβλεπόμενες θεσμικές γραμμές λαμβάνονται υπ' όψιν σε διοικητικές ή συμβολαιογραφικές πράξεις δεν σημαίνει ότι αλλάζει αυτόματα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αν π.χ. σε Τοπογραφικό εμφανιστεί το τμήμα που απαλλοτριώνεται, χωρίς να έχει αποζημιωθεί ακόμα, ως ιδιοκτησία δημοσίου τότε αυτό είναι λάθος.
  9. Αυτόματος εντοπισμός σε χρήσιμους ιστότοπους με το SDBOX! Website facebook Page facebook Group Videos Instagram TikTok Οδηγός Χρήσης Download trial
  10. Τα διαγράμματα εκδίδονταν ~2 χρόνια μετά τις αρχικές αποτυπώσεις και κανονικά ίσχυε αναστολή έκδοσης οικοδομικών εργασιών την περίοδο αυτή, οπότε οι ΑΦ του έτους έκδοσης της απαλλοτρίωσης δεν είναι μονοσήμαντες. Το Κτηματολόγιο απεικονίζει ιδιοκτησίες και μόνο, όχι προβλεπόμενες θεσμικές γραμμές. Αν η απαλλαοτρίωση δεν έχει πραγμαοτποιηθεί τότε η ιδιοκτησία παραμένει και σωστά απεικονίζεται στο Κτηματολόγιο. Προβλεπόμενες θεσμικές γραμμές (όρια απαλλοτρίωσης, ρυμοτομικές-οικοδομικές, κ.λ.π.) απεικονίζονται μόνο σε τοπογραφικά διαγράμματα.
  11. Εϊναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί αν εμφανίζεται το κτίριο στο σχέδιο της απαλλοτρίωσης (όχι το σημερινό σχέδιο της gaiaose αλλά το αρχικό διάγραμμα απαλλοτρίωσης), όποτε αυτή έγινε. Γιατί αν δεν εμφανίζεται σημαίνει ότι το κτίριο κατασκευάστηκε αυθαίρετα σε προς απαλλοτρίωση τμήμα. Βέβαια μετά την πάροδο τόσων ετών θα πρέπει να ελεγχθεί και νομικά η περίπτωση άρσης της απαλλοτρίωσης.
  12. Η ζώνη γύρω από σχέδιο πόλεως ή οικισμού δίνει την δυνατότητα και σε μικρότερα των 4στρ. γήπεδα να είναι οικοδομήσιμα. Αυτό σημαίνει παρέκκλιση (από τον κανόνα), δηλαδή αν το γήπεδο έχει επιφάνεια μικρότερη από την κατά κανόνα αρτιότητα τότε μπορεί να είναι οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Αν ο κανόνας είναι 4στρ. και το γήπεδο τυχαίνει να είναι και εντός ζώνης, τότε το γήπεδο αυτό δεν χρειάζεται να κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης της ζώνης, που αφορά μικρότερα γήπεδα, οπότε παραμένει άρτιο κατά κανόνα.
  13. Ο σ.δ. υπολογίζεται επί της συνολικής (μη δασικής) επιφάνειας του γηπέδου, όχι επί της επιφάνειας αρτιότητας. Είτε είναι άρτιο κατά κανόνα, είτε κατά παρέκκλιση, χτίζει τα ίδια.
  14. Η επιφάνεια του διαμερίσματος εφ' όσον ευρέθη μεγαλύτερή ή μικρότερη εντός του ποσοστού ανοχής 2%, τότε δεν χρειάζεται να αναφερθούν τα τετραγωνικά που ευρέθησαν, αλλά αρκεί μία αναφορά στην ΤΕ της δήλωση ότι η επιφάνεια ευρέθη εντός του ορίου ανοχής 2% και δεν απαιτείται ρύθμιση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αναφερθεί η αριθμητική τιμή της επιφάνειας διότι δεσμεύει και τυχόν μελλόντικό μηχανικό που θα διενεργήσει τις δικές τους μετρήσεις, στα πλαίσια άδειας, ΗΤΚ ή μεταβίβασης, και μπορεί να προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα (π.χ. μικρότερο, αλλά πάλι εντός του 2%). Δηλαδή εφ' όσον η επιφάνεια βρεθεί εντός του 2% δεν απαιτείται και δεν προτείνεται περαιτέρω ανάλυση στα πλαίσια δήλωσης αυθαιρέτων ούτε και ζητείται να αναγραφεί πόση είναι αυτή η επιφάνεια. Ζητούνται αναλυτικά οι επιφάνειες των αυθαιρέτων. Οπότε φύλλο καταγραφής μόνο για τον εξώστη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.