Μετάβαση στο περιεχόμενο

sdtopo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.217
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    10

sdtopo last won the day on Οκτώβριος 9

sdtopo had the most liked content!

Contact Methods

  • Website
    https://www.sdbox.gr/
  • Skype
    sdtopo

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νέο Ψυχικό
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

13.456 profile views

sdtopo's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Well Followed Rare
  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

392

Φήμη στην κοινότητα

  1. 🎄 SDBOX – Χριστουγεννιάτικη Προσφορά Δεκεμβρίου • 30% έκπτωση για AutoCAD • 35% έκπτωση για BricsCAD, GstarCAD & ZWCAD Ισχύει για όλες τις εκδόσεις και όλες τις αναβαθμίσεις. 📩 Παραγγελίες: [email protected]
  2. Τελευταία ημέρα! Κλήρωση για 2 δωρεάν άδειες SDBOX Diamond από το michanikos.gr μέχρι τις 17:00. Μπείτε στην κλήρωση εδώ Καλή επιτυχία!
  3. Όντως έτσι είναι σωστό. Στο ΚΗΔ εμφανίζεται η ιδιοκτησία που μεταβιβάζεται και αυτή είναι το ένα ΚΑΕΚ. Οι πολεοδομικές ιδιότητες της ιδιοκτησίας (αρχικό, ρυμοτομούμενα, τελικά οικόπεδα) δεν αφορούν το Κτηματολόγιο, και θα αναλύονται στο τοπογραφικό που θα συνοδεύει την μεταβίβαση.
  4. Θα προστεθεί δόμηση και κάλυψη? Ποιός είναι αιτών? Ποιος είναι ιδιοκτήτης? Ποιά υπηρεσία θα εκδώσει άδεια οικοδομικών εργασιών? Ποιος φορέας θα εκδώσει άδεια λειτουργίας?
  5. Σας ενημερώνουμε ότι οι παραγγελίες για την έκπτωση -50% γίνονται αποκλειστικά μέσω email στο [email protected] Αν στείλετε μέχρι 01/12 η έκπτωση θα ισχύει για εσάς, ανεξάρτητα από το πότε θα λάβετε απάντηση. Ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον!
  6. Η Black Friday έχει ξεκινήσει στο SDBOX με έκπτωση 50% σε όλες τις εκδόσεις – μόνο έως 01/12/2025. BF_NEW-2_Music.mp4 Το SDBOX αποτελεί ολοκληρωμένη λύση CAD για μηχανικούς, με εργαλεία για: • Τοπογραφικά διαγράμματα • DTM, διατομές, μηκοτομές • Κτηματολόγιο, ΔΓΜ, ΚΗΔ • Εισαγωγή χαρτών, Google Earth, WMS, DXF, SHP • Αυτοματοποίηση καθημερινών διαδικασιών στο CAD Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν μήνυμα ή email στο [email protected] για πληροφορίες και προτάσεις έκδοσης. Καλή συνέχεια σε όλους!
  7. Κλήρωση για δύο δωρεάν άδειες SDBOX Diamond Το SDBOX, σε συνεργασία με το Michanikos.gr, προσφέρει δύο (2) πλήρεις άδειες της έκδοσης SDBOX Diamond σε μέλη της κοινότητας. Η συμμετοχή στην κλήρωση γίνεται με reply/σχόλιο εδώ έως 10-12-2025. Η έκδοση Diamond περιλαμβάνει όλα τα επαγγελματικά εργαλεία του SDBOX για: • Τοπογραφικά διαγράμματα • DTM • ΔΓΜ • ΚΗΔ • Εισαγωγή/εξαγωγή γεωχωρικών δεδομένων • Και πλήθος επιπλέον λειτουργιών για τοπογράφους και μηχανικούς Η κλήρωση αφορά συγκεκριμένα μέλη του Michanikos.gr σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής. Καλή επιτυχία!
  8. Καλή τύχη! 🙂 Website facebook Page facebook Group Videos Instagram TikTok Οδηγός Χρήσης Download trial
  9. Για αρτιότητα άρθρο 34 ΦΕΚ 245Α'/2020 (και όλα τα διατάγματα που αναφέρονται)
  10. Ισχύει το Σ.Α. για όλη την Φιλοθέη (θα το βρεις στα ειδικά ΦΕΚ της περιοχής). Και απ' όσο ξέρω ισχύει για όλα τα κτίρια προ του 1955 και το εκτός από τους νόμους 2002 & 2007 το λέει και στον ΝΟΚ αρθ.6 παρ.8 "Αίτηση για κατεδάφιση, επισκευή ή προσθήκη σε κατασκευή που έχει ανεγερθεί προ του έτους 1955 ή κατά την κρίση της Υπηρεσίας Δόμησης, του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ή του Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, παραπέμπεται στο οικείο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής."
  11. Black Friday – Έκπτωση 50% σε όλες τις εκδόσεις του SDBOX (15–30 Νοεμβρίου) Το SDBOX προσφέρει έκπτωση 50% σε όλες τις εκδόσεις του για την περίοδο 15 έως 30 Νοεμβρίου. Το πακέτο περιλαμβάνει εργαλεία για: Σχεδίαση Τοπογραφικού & ΚΗΔ & ΔΓΜ ΚΑΕΚ & Χάρτες DTM, Σημεία και Υπολογισμούς Κάτοψη – Τομή – Όψη Εξειδικευμένα εργαλεία CAD για μηχανικούς Συμβατότητα με AutoCAD, BricsCAD, ZWCAD και GstarCAD Σημείωση για τις τιμές: Στο site εμφανίζονται οι κανονικές τιμές· η έκπτωση 50% υπολογίζεται πάνω σε αυτές κατά την αγορά. Περισσότερες πληροφορίες και demo: https://www.sdbox.gr/
  12. Νομίζω πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο πως πρέπει να ρυθμιστεί το υπόγειο που προβλέπονταν στην άδεια. Το ξεμπάζωμα πάντως υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό.
  13. Αν οι ερωτήσεις αφορούν την τακτοποίηση τότε: 1. Ο υπόγειος χώρος κατά την άδεια θεωρείται υπόγειος και κατά την τακτοποίηση όσον αφορά τους συντελεστές προστίμων. 2. Για την σοφίτα πρέπει να τακτοποιηθούν οι διαφορές με την άδεια. Αν δεν προβλέπονταν καθόλου στην άδεια ρυθμίζεται ως αυθαίρετος χώρος και δεν απαιτείται κανένας υπολογισμός κατά ΝΟΚ. Σημ.: Οι υπολογισμοί κατά ΝΟΚ αφορούν νομιμοποίηση με οικοδομική άδεια. Η τακτοποίηση με τον Ν.4495 αφορά μόνο τον τρόπου υπολογισμού των προστίμων και τίποτε άλλο (π.χ. αν ένας χώρος ρυθμιστεί με μειωτικό συντελεστή υπογείου, δεν σημαίνει και ότι σε περίπτωση έκδοση άδειας θα θεωρηθεί υπόγειο).
  14. Ως όρια ιδιοκτησίας θα λάβεις αυτά που θα προκύψουν από τη δική σου μελέτη και μπορείς εσύ να τεκμηριώσεις. Θα λάβεις υπόψη σου όλα τα διαθέσιμα στοιχεία όπως αποτύπωση της υφισταμενης κατάστασης, συμβόλαια, παλαιότερα τοπογραφικά, αεροφωτογραφίες, στοιχεία από την πολεοδομία και τα λοιπά. Αφού προκύψουν τα πραγματικά όρια του οικοπέδου θα συγκρίνεις την υφιστάμενη κατάσταση με τα εμφανιζόμενα στην οικοδομική άδεια και θα ρυθμίσεις οποιες διαφορές σε δόμηση και κάλυψη. Σημ.: Η υφιστάμενη κατάσταση συνήθως υπερισχύει εφόσον τεκμηριώνεται ότι ήταν η ίδια τότε με τώρα.
  15. Χρειάζεται πιο προσεκτική ανάγνωση και μπορεί να βγεί συμπέρασμα: ΦΕΚ 231A_1928 Αρθ. 1 Εντός ζώνης επιτρέπονται α. Βιομηχανίες, β. Νοσοκομεία, γ. Ξενοδοχεία, δ. Ορφανοτροφία, ε. Αποθήκες-φυλάκια-σταύλοι. Αρθ. 2 Εντός ζώνης Αρτιότητα για α. β. γ. δ. Ε= 2.000τμ για ε. Ε= 8.000τμ Δ για α. β. γ. δ. Δ= 7μ. για ε. δ. Δ= 15μ. Κάλυψη για α. 80% για β. γ. δ. 2/3 για 3. 10% Σε συνδυασμό με τα ΦΕΚ που ανέφερα και τον ΓΟΚ του ΄55 προκύπτουν οι λοιποί περιορισμοί. Σημ.: Είναι συχνή η λανθασμένη αντίληψη συναδέλφων για την "προστασία" της ζώνης οικισμού ή Σχεδίου Πόλεως όμως η βούληση του Νομοθέτη από πολύ παλιά ήταν στις ζώνες να εγκαθίστανται αμιγώς επαγγελματικές δραστηριότητες, και δίνονταν κίνητρα για αυτό, ώστε οι οικισμοί να έχουν αποκλειστική χρήση κατοικίας. Η κατοικία ως επιτρεπόμενη χρήση εντός ζώνης προστέθηκε πρώτη φορά το 1977!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.