Jump to content

αρτ

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,026 profile views

αρτ's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Ο Δήμαρχος Άρτας είναι Μηχανολόγος μηχανικός Τσιρογιάννης Χρήστος
 2. Μήπως γνωρίζεται τα γαλβανισμένα βλήτρα σε τι κάναβο μπορούν να μπουν. Δηλαδή 50Χ50 ή πιο αραιά?
 3. Καλημέρα σας, θα ήθελα την γνώμη σας αν μπορεί να λειτουργήσει μία επισκευή φέρουσας τοιχοποιίας: με εφαρμογή ινοπλέγματα εντός ανόργανης μήτρας αμφίπλευρα και με διαμπερή γαλβανισμένα βλήτρα για να 'πιάσουν' τα αμφίπλευρα ινοπλέγματα.
 4. Όσων αφορά σε αρχαιολογικούς νόμους, σύμφωνα με μία εγκύκλιο (ΥΠΠΟ/ΚΑΣ/Φ17/152/9109/19.01.2010) του ΥΠΠΟΑ. όλα τα θέματα τακτοποιήσεων σε αρχαιολογικούς χώρους με 116 παρ.9 (υπάρχει μία διαφωνία!!!! για ιστορικούς και φυσικού κάλλους τόπους, τους οποίους δεν τους θεωρούν αρμοδιότητας τους, περιμένουν να μεταβιβασθούν οι αρμοδιότητες στις υπηρεσίες Νεωτέρων) περνάνε από το τοπικό συμβούλιο όλες οι περιπτώσεις, ενώ ότι είναι άνω των 100μ2 αποστέλνεται στην ΔΙΠΚΑ για υπογραφή από τον Υπουργό. Αν είναι αυθαίρετα σε κυρηγμένο μνημείο μέσα σε αρχαιολογικό χώρο τότε, ζητούνται απόψεις από την ΕΦΑ, και η τακτοποίηση συνεχίζεται από την Νεωτέρων ή την Δ/νση (αρθ.116 παρ.9 και αρθ 117 παρ.9.) Οι Νεωτέρων δεν εφαρμόζουν την ίδια τακτική.....Δεν έχουν μεταβίβαση αρμοδιοτήτων τυπικά και ενεργούν κατά το δοκούν ανά περιοχή. Για συναρμοδιότητα ΥΠΕΝ με ΥΠΠΟΑ τα συμβούλια είναι πολλά ανάλογα με την περίπτωση.
 5. πήρε μπρος η αγορά.... από το να αγοράζεις καλύτερα χρησικτησία!
 6. να καταθέσω και εγώ την άποψή μου για το πως θα ξεκινήσουν τα έργα. Μετά θέλω να με κάνετε άγαλμα. Πρώτα όλοι οι μεγαλόμισθοι στρατιωτικοί εισαγγελείς κλπ κλπ πιο πολλές μεταθέσεις για να έχουν ανάγκη για σπίτια. Έπειτα αποκέντρωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών, σε όποιες δεν πατάει το πόδι του πολίτης κτίριο κεντρικό ΟΤΕ, κεντρικά ΔΕΗ, Κεντρικές Υπηρεσίες Υπουργείου Οικονομικών, και μεγαλόμισθοι και αχρείαστοι μέσα στην πρωτεύουσα (το έκανε η Αγγλία, έστειλε όλες τις υπηρεσίες εκτός Λονδίνου). Αυτοί ως δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι των ΔΕΚΟ προνομιούχοι στους μισθούς θα μπορούν να πάρουν δάνεια από τις τράπεζες για να αγοράσουν νέα σπίτια στην επαρχία. Αυτό θα δημιουργήσει μία νέα αγορά και κίνηση στην επαρχία, πιο πολλοί δάσκαλοι, φροντιστήρια και άλλες ανάγκες. Επειδή το έχω ψάξει πρωτεύουσα με 4 εκατ κατοίκους δεν υπάρχει αλλού, μέχρι 2,5 εκατ φτάνουν. Το άλλο που άκουσα στο Αμέρικα, είναι ότι κάνουν προμήθειες υλικών το δημόσιο με αυξημένο κόστος, αλλά με την υποχρέωση στους εργολάβους να φτιαχτούν τα υλικά σε συγκεκριμένη πόλη. Άντε και καλές δουλείες.
 7. Για σας συνάδελφοι. ¨Ενα ερώτημα αν σας έχει τύχει και σε σας. Κάνω τακτοποίηση αυθαιρέτων και γίνεται συμβόλαιο τροποποίηση σύστασης με την βεβαίωση νομιμότητας. Θέλει να κάνει ο πελάτης συμβόλαιο αλλαγής ποσοστών (αποδίδουν ο ένας στον άλλον τα ποσοστά του) και χωρίς να έχει λήξει προηγούμενη βεβαίωση ζητάει η συμβολαιογράφος νέα βεβαίωση για το νέο συμβόλαιο που θα συνταχθεί. (για να έχει νέο κωδικό η βεβαίωση) Σας έχει τύχει αυτό?
 8. Να προσθέσω ότι δεν είναι τελείως άχρηστα τα παλία ξύλινα παράθυρα. Αν κάνετε δοκιμες στο πρόγραμμα θα δείτε ότι με την αλλαγη σε διπλά θερμονωτικά τζάμια υπάρχει καλό αποτέλεσμα, αρκει να μπορεί να γίνει πατούρα στο ξύλινο παράθυρο και να μην έχει πάθει μεγάλες φθορές το υπάρχον κάσωμα. Το αποτέλεσμα (U) καλυτερεύει όσο είναι μεγαλύτερο σε ποσοστό το ξύλο...
 9. Να κανω και εγω μια χαζη ερώτηση. Γιατί δεν κάνουν, οι ιδιοκτήτες μήνυση στον Υπουργό που υπέγραψε τον νόμο, για αμέλεια καθήκοντος, αφού δεν τον πέρασε από το ΝΣΚ ή το ΣΤΕ πριν τον εκδόση. Έτσι για αν εφαρμόσουμε και τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών..... έγω πάντος με δικηγόρο που συζήτησα το θέμα μου είπα να περιμένουμε τον νέο νόμο, διότι τα λεφτά θα πάνε στον κουβά.....
 10. Δεν αξίζει να σπουδάσεις μηχανικός αν δεν είσαι μπλεγμένος με κόματα, πολιτικούς, δημάρχους, νομάρχες αν δεν είσαι έτοιμος να μπλεχτείς με κυκλώματα (δημόσια έργα-μελέτες-πολεοδομία) και αν δεν αντέχεις τις ευθύνες (με την νομοθεσία που υπάρχει στην Ελλάδα-αυθαίρετα). Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πιο 'νορμαλ' είσαι ένας υπερήφανος μηχανικός που θέλει να κάνει σωστά την δουλεία του. Θα σου πρότεινα ως πιο καλά επαγγέλματα φαρμακοποιός, οδοντίατρος, φυσιοθεραπευτης και να έχεις για χόμπυ το μηχανιλήκη.... Γιατί σε λίγο η δουλεία μας θα γίνει χόμπυ....
 11. Πως θα υπολογίσεις αν υπάρχει υπέρβαση δόμησης στον αυθαίρετο εξώστη του ορόφου που ελέχγεις, αν δεν ελέξεις τους εξώστες στο σύνολο της οικοδομής?
 12. επειδή έτυχε να παρακολουθήσω ένα site των συμβολαιογράφων για ένα θέμα που προέκυψε με την δικία τους νομοθεσία, σας περιγράφω πώς το αντιμετώπισαν σαν σύλογος. Θέσαν το θέμα σε δικηγορικό γραφείο προκειμένου να τους βγάλει μια ερμηνεία του νόμου για να είναι διασφαλισμένοι στο τι πρέπει να κάνουν. Πιστεύω ότι θα έπρεπε και το ΤΕΕ να αντιμετωπίζει ασάφειες των νόμων με αντίστοιχο τρόπο. Για περίπτωση με εξώστες σε 6 όροφη πολυκατοικία προσπάθησα να υπολογίσω τους εξώστες αλλά δεν είχα πρόσβασει στον ΣΤ όροφο ούτε οπτική πρόσβαση (είχε εσοχή με πέργκολα από πάνω) και έτσι δεν μπόρεσα να υπολογίσω αν υπήρχε υπέρβαση δόμησης στους εξώστες. Νομίζω ότι η αντιμετώπιση των συμβολαιογράφων είναι η πιο νόμιμη και θα μπορύσε να εφρμοστεί και στην δικία μας ειδικότητα και όχι να στηριζόμαστε σε ερωτοαπαντήσεις....
 13. Σας μεταφέρω την προσοπική μου εμπειρία πανω στο θέμα των ασφαλίσεων. Ετυχε να ρωτήσω μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για την ασφάλιση επαγκελματικής ευθύνης και το ποσό για πλήρης ασφάλιση το 2004 έφτασε τα 10 εκατομύρια δραχμές/χρόνο. Οπότε το βλέπω δύδκολο κάποιος μικρός μηχανικός να μπορέσει να καλύψει αυτό το κόστος. αν έχει κάποιος συνάδελφος άλλη πληροφόρηση για το κόστος ασ την παραθέσει.
 14. Έμαθε κανεις πως θα γινετε η 3ετής αναστολή του επαγγέλματος μετά την νέα απόφαση που έλαβε το ΤΕΕ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.