Μετάβαση στο περιεχόμενο

topoland

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by topoland

  1. Σωστά έχεις καταλάβει. Οι αναμονές ύδρευσγς και αποχέτευσης υπάρχουν (κρυφές). Έχει κατασκευαστεί μια μικρή κουζίνα σε άλλη οριζίντια ιδιοκρησία και οι τουαλέτες είναι σύμφωνα με την ΟΑ.
  2. Καταλαβαίνω τους προβληματισμούς σου και σ΄ ευχαριστώ. Στην κάτοψη θα δείξω τον χώρο που θα έπρεπε να καταλαμνάνει το γραφείο ως μη υλοποιημένο. Ας ακούσουμε και τις σκέψεις άλλων συναδέλφων. Και πάλι ευχαριστώ.
  3. Η δήλωση και η βεβαίωση αφορά μόνο το έναι γραφείο.Για το ότι ο κοινόχρηστος διάδρομος δεν έχει υλοποιηθεί με τοιχοποιία νομίζω ότι δεν απαιτείται συναίνεση, ή κάνω λάθος. Δεν θα δηλώσω κάτι σε άλλες ιδιοτησίες ή σε κοινόχρηστο χώρο.
  4. Το ζητούμενο είναι η βεβαίωση μεταβίβασης για το ένα από τα 10 γραφεία. Γιαυτό θεωρώ ότι πρέπει να κάνω δήλωση μόνο για αυτό το γραφείο.
  5. Καλημέρα η καθυστέρηση οφείλεται σε απουσία μου. Στην σύσταση παρουσιάζεται ένας όροφος κτιρίου γραφείων με 10 διαφορετικούς χώρους και έναν κοινόχρηστο διάδρομο. 10 γραφεία ανεξάρτητα.
  6. Καλημέρα σε όλους. Σε κτίριο γραφείων, σε έναν όροφο σύμφωνα με την οικοδομική άδεια υπάρχουν 10 γραφεία. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχει κατασκευαστεί κανένας εσωτερικός τοίχος και ολόκληρος ο όροφος είναι ένας ενιαίος χώρος. Θεωρώ ότι πρόκειται για διαμερισμάτωση. Απαιτείτε συναίνεση από τους λοιπούς συνιδιοκτήτες του ορόφου; Ή έστω τους όμορους;
  7. Όσο για το δεύτερο ερώτημά σου η απόντηση είναι όχι. Η πράξη εφαρμογής δεν τροποποιεί το ρυμοτομικό σχέδιο. Το εφαρμόζει όπως είναι στο ΦΕΚ. Η τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου είναι άλλη διαδικασία.
  8. Πότε έγινε η αγορά; Γράφει κάτι στις παρατηρήσεις;
  9. Εάν αγοράστηκαν πριν την 10-3-1982 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και έχεις δίκιο. Αλλά αν αγοράστηκαν μετά και ο πωλητής ήταν ο ίδιος ή οι πωλητές είχαν και άλλες ιδιοκτησίες πριν το 1982 τότε πρέπειαυτά να ελεγχθούν για να υπολογιστούν οι εισφορές γης.
  10. Εάν τα οικόπεδα αγοράστηκαν πριν την 10-3-1982 τότε το καθένα από αυτά έχει ανεξάρτητη εισφορά, δηλαδή κάθε αδελφή την δική της. Οπότε μπορεί να γίνει η μεταβίβαση χωρίς να επηρεάζει το ένα το άλλο σε σχέση με την εισφορά γης. Ενώ αν αγοράστηκαν μετά χρειάζονται και άλλα στοιχεία. Δηλαδή χρόνος αγοράς και προηγούμενος ιδιοκτήτης. Κατά τα άλλα στην πράξη εφαρμογής στο οικόπεδο που σε ενδιαφέρει πρέπει να γράφονται τα στοιχεία των κληρονόμων.
  11. Ιάσονα ευχαριστώ αλλά εάν μετρήσεις το ύψος του κτιρίου είναι σωστό. Πως θα βάλω υπέρβαση ύψους σε ένα κτίριο που δεν έχει υπερβεί το ύψος της ΟΑ.
  12. Κατά την κατασκευή κτιρίου κατοικιώνπερίπου το 1975, έχει υποβιβαστεί η στάθμη του δαπέδου του ισογείου καταστημάτος κατά 50 εκατοστά, προφανώς σε βάρος του υπογείου (στο οποίο δεν έχω πρόσβαση), αυξάνοντας το ύψος του καταστήματος από 4,25 μ. σε 4.75 μ. χωρίς να μεταβάλλεται το εξωτερικό ύψος της οικοδομής. Είναι μία πολεοδομική παράβαση του άρθρου 18 παρ. 5α (δηλαδή αναλυτικά) μόνο; Γιατί υπέραβαση ύψους στο κτίριο δεν υπάρχει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  13. Δεν διαφωνώ με την λύση του ted78. Εγώ πρότεινα ταυτόχρονα, δηλαδή στο ίδιο συμβόλαιο. Έτσι δεν μένει μη άρτιο οικόπεδο.
  14. dimitris GM, καλησπέρα, Μπορούμε να μεταβιβάσουμε τα 500 ή όσα μέτρα θέλουμε από το ένα οικόπεδο και τα υπόλοιπα να τα προσαρτήσουμε ταυτόχρονα στο άλλο. Έτσι δεν θα μείνει κανένα μη άτριο οικόπεδο. Και μετά κάνουμε την κατάτμηση στο άλλο που είναι μεγαλύτερο από 1000 τ.μ.
  15. Η κατάτμηση γίνεται μόνο με μεταβίβαση. Θα μπορούσες να μεταβιβάσεις από το ένα οικόπεδο τα 500 τ.μ. και τα υπόλοιπα να τα προσαρτήσεις στο άλλο το οποίο θα γίνει μεγαλύτερο από 1000 τ.μ. Είναι νόμιμο γιατί και τα δύο θα είναι άρτια και οικοδομήσιμα. Μετά μεταβιβάζεις και τμήμα από το οικόπεδο των 1000+ τ.μ. Αρκεί ο κανόνας να είναι 500 τ.μ.
  16. Για τα 600 τ.μ. θα χρησιμοποιήσει το τοπογραφικό της κατάτμησης; Δεν νομίζω να τον καλύπτει. Το τοπογραφικό της άδειας είναι για τα 5000 τ.μ. και όχι για τα 600. Η ζώνη των 500 ισχύει.
  17. Την άτιμη την Ρ.Γ. θα την βάλεις εκεί που την βάζουν και οι Π.Α. Όσο για τις προσκυρώσεις είναι σωστό αυτό που σκέφτεσαι.
  18. Ο terry έχει δίκιο δεν γίνεται να κάνεις τοπογραφικό χωρίς να αποτυπώσεις τα υπάρχοντα κτίσματα. Θέλουν να σου πετάξουν κάποιο μπαλάκι. Εξάλλου στην αποδοχή κληρονομιάς δεν είναι απαραίτητο το τοπογραφικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.