Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Civilla

Core Members
  • Περιεχόμενα

    203
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Civilla

  1. Civilla

    ΔΕΔΟΤΑ_2014.xls

    Τέλειο, να είσαι καλά!
  2. Ναι το ξέρω. Αυτό το αποδεικνύω αμέσως. Σε καμία περίπτωση δεν πήρα επιπλέον.
  3. Το θέμα είναι το εξής. Οτι η άδεια ναι μεν δεν βγήκε στο όνομά της, αλλά προφορικά πήρα τη συγκατάθεση να προχωρήσω στην έκδοση της αδείας και στο όνομα των 4. Αλλιώς τι? Βλάκας είμαι να την βγάλω και να το δει μετά? Ο ένας από τους 4 δικαιούχους είναι η μητέρα της. Τέλος πάντων, μάλλον το θέμα είναι πολύπλοκο..
  4. Προσκόμισα στην Πολεοδομία πληρεξούσιο από δικηγόρο από όλους τους ιδιοκτήτες να βγει η άδεια στο όνομά της. Υπέγραψαν όλοι.
  5. Δεν έχω διπλοπληρωθεί για τίποτα. Η πρώτη κατάθεση στο όνομα της πελάτισας ήταν μια μικρή προκαταβολή αρχιτεκτονικής μελέτης για την πληρότητα του φακέλου. Εκανα αίτηση για την άδεια στο όνομά της, η οποία έχει πρωτοκολληθεί κιόλας. Κατόπιν τούτου ο υπάλληλος αποφάσισε ότι η άδεια πρέπει να βγει και στο όνομα των τεσσάρων, οι οποίοι έκαναν τον έναν από αυτούς πληρεξούσιο και πλήρωσαν. Οπότε έκανα νέα αίτηση με καινούργιο φάκελο.Δεν έχω κάνει παρανομία θεωρώ. Αν έχει γίνει κάτι εν αγνοία μου δεν έχω αντίρρηση να επιστρέψω τα χρήματα. Για αυτό ρωτάω.
  6. Ευτυχώς υπάρχουν καταθέσεις και από τους άλλους συνιδιοκτήτες μέσα στο φάκελο.
  7. Οχι, η σύμφωνη άδειά της δεν ήταν έγγραφη. Σε καμία περίπτωση. Εχει ρωτήσει σε μηχανικούς και δικηγόρους και ισχυρίζεται ότι μπορεί να δικαιωθεί. Καταλαβαίνω τη θέση της...Τώρα δεν μπορεί να πάρει δάνειο για να χτίσει. Ομως εγώ την είχα ενημερώσει και το γνώριζε.
  8. Οχι, η άδεια βγήκε με άλλα καταθετήρια στο όνομα των άλλων συνιδιοκτητών. Θα υπάρχει όμως πάντα μια κατάθεση αμοιβής στο όνομά μου από αυτήν...
  9. Δυστυχώς δεν φαίνεται το όνομά της πουθενά μέσα στο στέλεχος της αδείας. Η αδεια βγήκε στο όνομα των τεσσάρων συνιδιοκτητών και ένας από αυτούς είναι η μητέρα της. Οι άλλες τρεις θείες της έχουν αφήσει απλά διαθήκη ότι θα κληρονομήσει τα δικά τους ποσοστά. Ολα αυτά τα γνώριζε η πελάτισσα. Τώρα όμως ζητά τα χρήματα της άδειας πίσω..
  10. Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είχα κάνει πριν από τέσσερα χρόνια περίπου μια κατάθεση αμοιβής για μελέτη αδείας στην Εθνική Τράπεζα. Η κατάθεση αυτή ήταν τότε στο όνομα της υποψήφιας ιδιοκτήτριας της αδείας. Η αμοιβή αυτή ήταν τότε υποχρεωτική για την πληρότητα του φακέλου, όπως όλοι ξέρουμε. Στην πορεία με ενημέρωσαν από την Πολεοδομία ότι η άδεια δεν μπορούσε να βγει στο όνομα της ιδιοκτήτριας γιατί το οικόπεδο ήταν εξ'αδιαιρέτου σε 4 συνιδιοκτήτες. Ενας από αυτούς ήταν η μητέρα της. Οπότε με τη σύμφωνη συγκατάθεση της πελάτισσας προχώρησα στην έκδοση της αδείας στο όνομα και των 4 συνιδιοκτητών. Μετά από 3 χρόνια τώρα η πελάτισσα αυτή ήρθε με το αποδεικτικό κατάθεσης της αμοιβής στο όνομά της και μου λέει: εγώ πλήρωσα (η κατάθεση αμοιβής στην ΕΤΕ είναι στο όνομά της) και δεν έχω άδεια στο όνομά μου. Τι γίνεται?? Υπάρχουν κυρώσεις για το μηχανικό?
  11. Σας ευχαριστώ πολύ! Καλωσύνη σας. Ποια είναι αυτή η δημοσίευση ? Μπορείτε να μου δώσετε το ΦΕΚ?
  12. Γεια σας! Μπορείτε να με βοηθήσετε? Είχα κάνει έναρξη επιτηδεύματος το 2008 με επαγγελματική στέγη διαμέρισμα για το οποίο πληρώνω κανονικά ενοίκιο. Αυτό έγινε διότι υποχρεωτικά έπρεπε να φαίνεται επαγγελματική στέγη για να πάρω επιδότηση από ΟΑΕΔ για νέους επαγγελματίες. Τώρα επειδή θέλω να διακόψω το ενοίκιο, δεν μπορώ να δηλώνω ως έδρα μου την κατοικία μου? Βασικά δηλώνω φιλοξενούμενη στη δήλωση εισοδήματος και έχω την ψιλή κυριότητα της κατοικίας (την επικαρπία την έχει η μητέρα). Μήπως υπάρχει κάποιος λογιστής στο forum να μας δώσει τα φώτα του? Ευχαριστώ..
  13. Civilla

    PlotCSV.lsp

    Ευχαριστώ πολύ!
  14. Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις. Κάποιος είπε για σύσταση καθέτων: εδώ δεν επιτρέπεται γιατί είμαστε εκτός σχεδίου. Εν τέλει, θα κάνω αναθεώρηση με το ίδιο όνομα (του πληρεξούσιου, που βγήκε η πρώτη άδεια). Απλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι διαδικαστικό: η πρώτη άδεια είχε βγει για ισόγειο με υπόγειο και θα καταργήσω με την αναθεώρηση το υπόγειο. Εκτός αυτού θα γίνει και η προσθήκη της δεύτερης κατοικίας σε άλλη θέση μέσα στο ίδιο οικόπεδο. Η αναθεώρηση με την οποία προσθέτω τη δεύτερη κατοικία θα γίνει επάνω στο έντυπο της πρώτης αδείας (η οποία θα αναθεωρηθεί και για την κατάργηση του υπογείου) ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα διαφορετικό έντυπο (π.χ. εκείνο που λέει "Αίτηση Αναθεώρησης" ????). Ευχαριστώ πολύ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.