Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρrometheus

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Ρrometheus last won the day on Απρίλιος 5 2022

Ρrometheus had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.566 profile views

Ρrometheus's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

41

Φήμη στην κοινότητα

  1. @ifaistos: Αυθαίρετες κατασκευές που εισέρχονται στην πρασιά πάνω από 20 εκ. είναι κατηγορίας 5 και δεν μπορεί να γίνει δήλωση. Όμως, αν υφίστανται προ του 1983 τακτοποιούνται ως κατηγορία 1 ή 2 (αναλόγως παλαιότητας).
  2. @soulis13pao: Δεν αθροίζεται το εμβαδόν των αποθηκών με της στέρνας. Εξέτασε αν οι αποθήκες μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία 3. Η στέρνα είναι κατηγορία 3, ανεξαρτήτως επιφάνειας. Για το πατάρι και τα υπόλοιπα· σωστά. @sakkis: Για να χρησιμοποιήσεις σε ένα μέρος του υπογείου μειωτικό, πρέπει αυτό να είναι διαχωρισμένο. Διαχωρισμός υπογείου (σχήματα) Υπόγειο είναι και η επέκταση πέραν του περιγράμματος του ισογείου.
  3. Εννοώ ότι μπορεί να αγνοήσει τι επιτρέπεται και τι όχι, και να ενεργήσει βάσει των επιθυμιών του.
  4. @Maraki3: Ό,τι και να ισχύει για τη βεράντα, δεν επιτρέπεται να την κλείσει με δική του απόφαση. Αυτό, ενδεχομένως, δεν τον εμποδίζει από την πραγματοποίηση της πρόθεσής του.
  5. @zulumpo: Σωστά καταλαβαίνεις. Δεν καθορίζεται ο τρόπος διαχωρισμού. Το θέμα είναι να καταλαβαίνει το ίδιο και η πολεοδομία (υπηρεσία δόμησης).
  6. @tatiani: Προφανώς διάβασες τα προηγούμενα, οπότε δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω. Το ζήτημα των σχεδίων αφορά εσένα και όχι τη συμβολαιογράφο. Να είσαι σίγουρη ότι στην (όχι και τόσο πιθανή) περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα μελλοντικά, αναφορικά με το σχέδιο, αυτή θα σφυρίζει αδιάφορα.
  7. Επιπλέον, η καταγραφή στο κτηματολόγιο δεν είναι τίτλος ιδιοκτησίας ή υποκατάστατό του.
  8. Άρθρο 100 του 4495/17: 14. Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης [...] ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει τον σχετικό φάκελο της άδειας για τη συντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου.
  9. @Paul_Mix: Ενημερώνεις τον φάκελο της άδειας για μεταβολές διαστάσεων οικοπέδου μέχρι 2%. Από τον νόμο επιβάλλεται η ενημέρωση της ταυτότητας κτιρίου ύστερα από την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας για την οποία απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. @akis73: Υποχρεούσαι να ενημερώσεις τον φάκελο της άδειας.
  10. @Civil Gangster: Ο συντελεστής αλλαγής χρήσης αφορά την αλλαγή από κύρια σε κύρια όταν επέρχεται αύξηση του συντελεστή δόμησης. Εσύ έχεις αλλαγή από βοηθητική σε κύρια και γι' αυτό το πρόστιμο υπολογίζεται με υπέρβαση δόμησης. @Lennon: Όχι, δεν αναφέρεις τίποτα για ποσοστά. Αφού είσαι στην περίπτωση μέχρι 50 τ.μ., δεν εξετάζεις κανένα ποσοστό.
  11. @Gestalt: Το εδάφιο δεν εννοεί αυτοτελή ανεξάρτητη ιδιοκτησία με τη συμβολαιογραφική έννοια, αλλά ότι από το κλιμακοστάσιο αυτό (με τα 25 τ.μ.) εξυπηρετείται μόνο η αυτοτελής —λειτουργικά— ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Δηλαδή, καλύπτεται η περίπτωση των μη κοινόχρηστων κλιμακοστασίων (τα οποία εξετάζονται στην προηγούμενη παράγραφο του κανονισμού).
  12. @Maraki3: Οι κοινόχρηστοι χώροι και οι αποκλειστικές χρήσεις (αν υπάρχουν) καθορίζονται στη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Αυτό που περιγράφεις ως πρόθεση του ιδιοκτήτη του ισογείου δεν μπορεί να γίνει χωρίς συναίνεση. Ίσως να μην υπάρχει —γενικώς— δυνατότητα· σίγουρα, όμως, απαιτείται η συγκατάθεση των άλλων ιδιοκτητών.
  13. Τότε βάζεις χωρίς άδεια. Το περίγραμμα του γκαράζ δεν μας ενδιαφέρει, αφού δεν προβλεπόταν στην άδεια. Εξετάζουμε μόνο το περίγραμμα της κατοικίας σε σχέση με της άδειας.
  14. subrosaval: Εξαρτάται από το αν είναι νόμιμη η πραγματοποιημένη θέση της κατοικίας (για το αν θα βάλεις ναι ή όχι στην ύπαρξη άδειας).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.