Μετάβαση στο περιεχόμενο

superbara

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by superbara

  1. Άμα αρχίσουμε να λέμε οτι οι κωδικοί του ΤΕΕ δεν εξασφαλίζουν την μοναδικότητα του χρήστη και ασφάλεια, αλίμονό μας. Θα μας ζητάνε φυσική παρουσία οι συμβολαιοφράφοι σε μεταβιβάσεις ακινήτων για μια βεβαίωση μη αυθαιρεσιών κλπ.
  2. Θέλουμε εκλογές με ηλεκτρονική ψήφο. Ο κάθε μηχανικός να ψηφίσει χρησιμοποιόντας το username του στην βάση δεδομένων του ΤΕΕ. Τι? Δεν γίνετε? Δεν τεχνικά εφικτό? Δεν προλαβαίνουνε? Αστείο πράγμα εν έτη 2024.
  3. Τραγική εφαρμογή. Και το χειρότερο είναι κάποιος πληρώθηκε για αυτό ή πληρώνετε (αρκετά καλά) για τέτοια πράγματα.
  4. Η απορία μου είναι γιατί έφτιαξε το site κάποιος έξω από το πανεπιστήμιο και όχι κάποια ομάδα φοιτητών. Πόσο κόστισε το development του site?
  5. Καλό είναι να εμπλέκεται και ελεγκτής δόμησης. Δεν το λέω για να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Το λέω γιατί έχω δει τακτοποιήσεις "άντε γεια". Και όταν πελάτης μου έψαχνε να αγοράσει σπίτι κολούσαμε στην τακτοποίηση, (κυρίως με την συντελεστή παλαιότητας και τα ύψη.)
  6. Σε ένα κράτος που υπάρχει η λογική (όχι στο δικό μας): 1. Αποτύπωση των όψεων 2.Κατεδάφιση του κτιρίου, εφ΄ όσον είναι επικύνδυνο. 3. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου θέλει να αναιγείρει κτήριο, θα είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να διατηρήσει τον ίδιο όγκο και όψεις.
  7. Κανονικά θα έπρεπε αυτά τα δεδομένα να είναι προσβάσιμα προς όλους. Δεν πρέπει να υπάρχουν δικαιολογίες τύπου προστασία προσωπικών δεδομένων. Να δούμε επιτέλους ποιός έχει τι σε αυτή την χώρα. Τι φοβούνται?
  8. Κάνανε ένα ΦΕΚ ανεφάρμοστο. Δεν πειράζει, η δουλειά να βγαίνει, πριμ παραγωγικότητας. Φεύγει η ευθύνη από την πολιτεία (και τους πολιτικούς), αφού έχουν θεσπιστεί κανόνες και όλα καλά.
  9. Με αυτή τη ταυτότητα πήγε ο συνταξιούχος πατέρας μου μηχανικός στο leroy να ψωνίσει. Δεν λήγει ποτε!!!!
  10. Μου αρέσει που στις φωτορεαλιστικές δεν υπάρχουν οι εξωτερικές μονάδες των κλιματιστών από τα όμορα κτίρια!! Τι ωραία θα ήταν να έλλειπα και από τα πραγματικά κτίρια.
  11. Ανάλογα με τα μαθήματα που είχαν διδαχθεί, έδιναν κάποια μαθήματα ή όχι. (μιλάω για ΗΒ απ΄ όπου αποφοίτα εγώ. Εγώ δεν έδωσα μαθήματα)
  12. Έχοντας ζήσει τόσους νόμους τακτοποιήσεων, μου φαίνεται σαν παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Άντε να παίρνει σειρά και η Αγ. Παρασκευή.
  13. Τα προσφυγικά στην Λ. Αλεξάνδρας εμπίμπτουν σε αυτήν την κατηγορία?
  14. Κατά την άποψή μου πρέπει να υπάρχουν κάποιες κυρώσεις για κάποιον μηχανικό δεν ανέβασε στο σύστημα του ΤΕΕ τα απαραίτητα αρχεία (π.χ. κατόψεις).Τι γίνεται σε περίπτωση που δεν τα έχει ανεβάσει στο σύστημα και ο μηχανικός σταματάει να ασχολέιται, μεταναστεύει, πεθάνει, τον απαγάγουν οι εξωγήινοι, κλπ.? Πελάτες μου δεν μου έχουν ζητήσει κάποιο σχέδιο ή κάποια απόδειξη οτι είναι στο σύστημα (εγώ τα έχω βάλει, εκτός από κάτι Ε9 που τους τα ζητάω χρόνια τώρα και δεν...). Κόντεύουμε δεκαετία με την ηλεκρονική υποβολή.
  15. Πάντως καλό θα είναι να μάθουμε οτι οι παρατάσεις κάποια στιγμή τελειώνουν. Και εγώ έχω έναν πελάτη από το 2018 ο οποίος ήρθε τον Σεπτέμβρη του 2020 για να το τακτοποιήσει. Φύσικά και δεν ολοκληρώθηκε η δήλωση. Τώρα μου λέει τι θα γίνει? Εμ, έκανες την πάπια τόσα χρόνια για να μην πληρώνεις ΕΝΦΙΑ,(μπορούσε από 11 να τακτοποιήσει), θέλεις και τα ρέστα ΄τωρα.
  16. θα φτέρνίζονται τα παιδιά και θα έχουν καταρροή (πολύ σύνηθες φαινόμενο) και θα τρέμουν όλοι, θα μπαίνει καραντίνα όλη η οικογένεια.
  17. Απλώς τώρα θα μπορούν δηλώσουν μεγαλύτερη (και πιο κοντά στο πραγματικό τίμημα) τιμή κτήσης μιας και δεν θα έχουν για τα 150Κ φόρο. Άμα είναι μαύρα ή δεν θέλει ο κατασκευστής μεγάλη τιμή να γραφτεί στο συμβόλαιο δεν θα αλλάξει κάτι και ας έχει μεγαλύτερο αφορολόγητο η δωρεά γονέα για αγορά Α' κατοικίας. Απο την άλλη μπορεί να σκεφτούν, καλύτερα αγορά με αφορολόγητο 150Κ τώρα παρά κληρονομιά. είδομεν
  18. Δεν έχω καταλάβει, εφ' όσον έχουμε ενοποιήσει ταμεία (στα χαρτια), γιατί δεν ενοποιούμε και τις συντάξεις να υπάρχει μόνο μια. Τοσο επιστήμονας πρέπει να είσαι? έδωσα τόσα x ένα αλγόριθμο = τόσα εφάπαξ τόσα κάθε μήνα που ζείς, και τόσα θα εισπράξουν τα προστατευμένα μέλη της οικογένειά σου σου σε περίπτωση που πεθάνεις πιο νωρίς από το όριο συνταξιόδοτησης.
  19. Πολύ θετικό για τους μηχανικούς με ελάχιστα ΤΥΠ και ελάχιστα έξοδα. Πιστεύω δεν θα χρειάζεται στο μέλλον τριμηνιαιες ΦΠΑ, συγκετρωτικές κλπ. όπως και αυτόματη συμπλήρωση Ε3 και Ε1.
  20. Στο αρχικό link εξακολουθεί να είναι λάθος. Μετά το .html έχει ένα κόμμα.
  21. Τί είναι αυτό 6‰? Δεν πληρώνονται τον μισθό τους για να κάνουν την δουλειά τους? 'Α ρε μνημόνιο που μας αξίζει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.