Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Justice_Guard

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Justice_Guard

  1. *@Christos123 δεν είναι και τόσο φοβερό μπλέξιμο η τακτοποίηση διαφορετικής διαμερισμάτωσης. Πριν προχωρήσεις σε ό,τι σου πει ο μηχανικός, πρέπει να ενημερώσεις τον συμβολαιογράφο για την τροποποίηση που θα ακολουθήσει την τακτοποίηση. Ρώτησε για ποιο λόγο να εμπλακούν και οι άλλοι ιδιοκτήτες, αφού η διαφορετική διαμερισμάτωση αφορά δύο δικές σου ιδιοκτησίες.
  2. *@nikolaras συμπληρώνεις και τα δύο πεδία. Η κλειστή θέση στάθμευσης είναι χώρος βοηθητικής χρήσης.
  3. *@gi_arch το τρίτο τμήμα του κωδικού αντιστοιχεί στον αριθμό των μεταβολών που έχει υποστεί η αρχική καταχώρηση συν 1. Άρα τη δεύτερη φορά θα γίνει 2, δεν μπορεί να μείνει 1.
  4. Για να επιβληθεί πρόστιμο πρέπει να διαπιστωθεί η αυθαιρεσία μέσω αυτοψίας. Στην περίπτωσή σου δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Προχωράς, λοιπόν, στην αίτηση νομιμοποίησης.
  5. *@evapal ναι στο πρώτο ερώτημα. Για τα δύο επόμενα: τίποτα, η νομιμοποίηση δεν έχει ούτε απόβλητα ούτε ένσημα. Για το τέταρτο: Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174/2020 – ΦΕΚ 1843/Β/13-5-2020. Στο άρθρο 3 τα γενικά δικαιολογητικά και στο άρθρο 4 – παρ. 1ιζ τα ειδικά δικαιολογητικά.
  6. *@psycho ναι για το πρώτο. Κατά τα λοιπά, πρέπει να γίνει τακτοποίηση ή νομιμοποίηση του υπογείου.
  7. *@HAROUL οι άδειες λειτουργίες –γενικά– δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Αφού εξακολουθεί να ισχύει, δεν υπάρχει υποχρέωση αντικατάστασης. Εάν –όμως– συντρέχει λόγος άρσης της ισχύος της, πρέπει να ακολουθηθεί η νέα προβλεπόμενη διαδικασία.
  8. *teo_z το ποσό που αντιστοιχεί στις παραβάσεις της κατηγορίας 3 είναι το ελάχιστο (κατά τα γνωστά) ανεξαρτήτως του αριθμού των φύλλων καταγραφής που χρησιμοποιήθηκαν για να δηλωθούν. Το επισημαίνω διότι διάβασα στα προηγούμενα τον σχετικό προβληματισμό σου. *zazeng είσαι σίγουρος γι' αυτό; Έγινε κάποια (πρόσφατη) αλλαγή στο ηλεκτρονικό σύστημα;
  9. *Μαίρη Λουλ η περίπτωση σου είναι η "κβ) περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή, όπως συρματόπλεγμα, σε οικόπεδα μη ρυμοτομούμενα σε εντός σχεδίου περιοχές". Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα τα βρεις στην Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174/2020 – ΦΕΚ 1843/Β/13-5-2020. Στο άρθρο 3 τα γενικά δικαιολογητικά και στο άρθρο 4 – παρ. 1κβ τα ειδικά δικαιολογητικά.
  10. *@teo_z την κυριότητα όλου του κτιρίου έχει (αποκλειστικά) η κόρη. Ψιλή κυριότητα σημαίνει 100% κυριότητα (όπως η πλήρης) χωρίς το δικαίωμα της επικαρπίας. Ρυθμίζεις με μία δήλωση το σύνολο των αυθαιρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 99 – εδάφιο α. Για τη ομαδοποίηση στα φύλλα καταγραφής χρησιμοποιείς το άρθρο 100 – παρ. 3.
  11. *@leon80 ο χαρακτηρισμός "φέρουσα τοιχοποιία" παραμένει και για την ενισχυμένη φ.τ. με οπλισμένο σκυρόδεμα. Όμως, εξ ολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα δεν είναι φέρουσα τοιχοποιία.
  12. *Dimis33 γενικά χρειάζεται άδεια δόμησης αλλαγής χρήσης. Το βασικότερο είναι να φροντίσεις να πληρούνται οι προδιαγραφές του είδους του εργαστηρίου που θέλεις να κάνεις. Ενδεχομένως να σου χρησιμεύει το παρακάτω:
  13. *DITS δεν υπάρχουν ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ αλλά ΕΦΚΑ. Η άδεια άσκησης επαγγέλματος δεν επηρεάζει την ασφάλιση. Μπορείς να συνεχίσεις ως μισθωτός. Μόνο αν κάνεις έναρξη στην εφορία ως ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να ασφαλιστείς ως μη μισθωτός στον ΕΦΚΑ. Υπάρχει η δυνατότητα να σε δηλώνει ο εργοδότης σου στην ΑΠΔ ως μηχανικό και όχι ως υπάλληλο τομέα πληροφορικής αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
  14. *A M ναι μπορεί. Στο άρθρο 34 - παρ. 40γ του Ν. 4546/2018 (τροποποίηση του άρθρου 107 του Ν. 4495/2017), αναφέρεται ότι:
  15. *panosges όχι. Αν δεν γράφει ότι απαγορεύεται, επιτρέπεται. Καλύτερα όμως να ρωτήσεις το συμβολαιογράφο.
  16. *dimitris gm δεν έχει γίνει τροποποίηση, ένα είναι στη σύσταση. Γράφει ο συνάδελφος, "είχε χωριστεί το 2008 σε δυο κατοικίες των 60τμ και 60τμ αλλά δεν είχε γίνει τροποποίηση σύστασης να φανεί σε δυο οριζόντιες ιδιοκτησίες".
  17. *@panosges μπορεί να δηλωθεί στον 4495 ως διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Στην περίπτωση αυτή ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των 250 ευρώ ανά όροφο.
  18. *@chris δεν απαιτείται ΟΑ ή μικρής κλίμακας αλλά απόφαση δημοτικού συμβουλίου και ΣΑ.
  19. *@kan62 γιατί συνάδελφε γράφεις ότι αχρηστεύονται τα ΣΑ; Αφού είπες ότι πρέπει να εγκρίνουν την κατασκευή της πέργκολας.
  20. *apsak123456 θα υπολογίσεις το 1/2 της επιφάνειας κάθε διαμερίσματος χωριστά γιατί το εμβαδό της σοφίτας εξαρτάται από το χώρο του υποκείμενου ορόφου με τον οποίο συνδέεται λειτουργικά, βάσει του σχετικού άρθρου για τις επιφάνειες που δεν προσμετρώνται στη δόμηση.
  21. *csimeon το ΣΑ εγκρίνει ή απορρίπτει. Αφού δεν απαιτείται άδεια ή μικρής κλίμακας, δεν απαιτείται ούτε ΣΑ.
  22. *@niktri1992 η επικαιροποίηση γίνεται μόνο σε ισχύουσες άδειες.
  23. *@ella για οποιαδήποτε παρέμβαση σε όψη πολυκατοικίας απαιτείται συναίνεση. Επιπλέον δεν επιτρέπεται να καταλήγει η καμινάδα πλησίον παραθύρου ή μπαλκονόπορτας.
  24. *@chris ναι μπορεί. Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών για την εφαρμογή για την εφαρμογή του Ν. 4067/2012 (Ν.Ο.Κ.) Στο άρθρο 2 - παρ. 91, αναφέρεται ότι:
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.