Μετάβαση στο περιεχόμενο

Justice_Guard

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Justice_Guard last won the day on Οκτώβριος 5 2022

Justice_Guard had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.927 profile views

Justice_Guard's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

29

Φήμη στην κοινότητα

  1. *@Christos123 δεν είναι και τόσο φοβερό μπλέξιμο η τακτοποίηση διαφορετικής διαμερισμάτωσης. Πριν προχωρήσεις σε ό,τι σου πει ο μηχανικός, πρέπει να ενημερώσεις τον συμβολαιογράφο για την τροποποίηση που θα ακολουθήσει την τακτοποίηση. Ρώτησε για ποιο λόγο να εμπλακούν και οι άλλοι ιδιοκτήτες, αφού η διαφορετική διαμερισμάτωση αφορά δύο δικές σου ιδιοκτησίες.
  2. *@nikolaras συμπληρώνεις και τα δύο πεδία. Η κλειστή θέση στάθμευσης είναι χώρος βοηθητικής χρήσης.
  3. *@gi_arch το τρίτο τμήμα του κωδικού αντιστοιχεί στον αριθμό των μεταβολών που έχει υποστεί η αρχική καταχώρηση συν 1. Άρα τη δεύτερη φορά θα γίνει 2, δεν μπορεί να μείνει 1.
  4. Για να επιβληθεί πρόστιμο πρέπει να διαπιστωθεί η αυθαιρεσία μέσω αυτοψίας. Στην περίπτωσή σου δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Προχωράς, λοιπόν, στην αίτηση νομιμοποίησης.
  5. *@evapal ναι στο πρώτο ερώτημα. Για τα δύο επόμενα: τίποτα, η νομιμοποίηση δεν έχει ούτε απόβλητα ούτε ένσημα. Για το τέταρτο: Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174/2020 – ΦΕΚ 1843/Β/13-5-2020. Στο άρθρο 3 τα γενικά δικαιολογητικά και στο άρθρο 4 – παρ. 1ιζ τα ειδικά δικαιολογητικά.
  6. *@psycho ναι για το πρώτο. Κατά τα λοιπά, πρέπει να γίνει τακτοποίηση ή νομιμοποίηση του υπογείου.
  7. *@HAROUL οι άδειες λειτουργίες –γενικά– δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Αφού εξακολουθεί να ισχύει, δεν υπάρχει υποχρέωση αντικατάστασης. Εάν –όμως– συντρέχει λόγος άρσης της ισχύος της, πρέπει να ακολουθηθεί η νέα προβλεπόμενη διαδικασία.
  8. *teo_z το ποσό που αντιστοιχεί στις παραβάσεις της κατηγορίας 3 είναι το ελάχιστο (κατά τα γνωστά) ανεξαρτήτως του αριθμού των φύλλων καταγραφής που χρησιμοποιήθηκαν για να δηλωθούν. Το επισημαίνω διότι διάβασα στα προηγούμενα τον σχετικό προβληματισμό σου. *zazeng είσαι σίγουρος γι' αυτό; Έγινε κάποια (πρόσφατη) αλλαγή στο ηλεκτρονικό σύστημα;
  9. *Μαίρη Λουλ η περίπτωση σου είναι η "κβ) περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή, όπως συρματόπλεγμα, σε οικόπεδα μη ρυμοτομούμενα σε εντός σχεδίου περιοχές". Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα τα βρεις στην Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174/2020 – ΦΕΚ 1843/Β/13-5-2020. Στο άρθρο 3 τα γενικά δικαιολογητικά και στο άρθρο 4 – παρ. 1κβ τα ειδικά δικαιολογητικά.
  10. *@teo_z την κυριότητα όλου του κτιρίου έχει (αποκλειστικά) η κόρη. Ψιλή κυριότητα σημαίνει 100% κυριότητα (όπως η πλήρης) χωρίς το δικαίωμα της επικαρπίας. Ρυθμίζεις με μία δήλωση το σύνολο των αυθαιρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 99 – εδάφιο α. Για τη ομαδοποίηση στα φύλλα καταγραφής χρησιμοποιείς το άρθρο 100 – παρ. 3.
  11. *@leon80 ο χαρακτηρισμός "φέρουσα τοιχοποιία" παραμένει και για την ενισχυμένη φ.τ. με οπλισμένο σκυρόδεμα. Όμως, εξ ολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα δεν είναι φέρουσα τοιχοποιία.
  12. *Dimis33 γενικά χρειάζεται άδεια δόμησης αλλαγής χρήσης. Το βασικότερο είναι να φροντίσεις να πληρούνται οι προδιαγραφές του είδους του εργαστηρίου που θέλεις να κάνεις. Ενδεχομένως να σου χρησιμεύει το παρακάτω:
  13. *DITS δεν υπάρχουν ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ αλλά ΕΦΚΑ. Η άδεια άσκησης επαγγέλματος δεν επηρεάζει την ασφάλιση. Μπορείς να συνεχίσεις ως μισθωτός. Μόνο αν κάνεις έναρξη στην εφορία ως ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να ασφαλιστείς ως μη μισθωτός στον ΕΦΚΑ. Υπάρχει η δυνατότητα να σε δηλώνει ο εργοδότης σου στην ΑΠΔ ως μηχανικό και όχι ως υπάλληλο τομέα πληροφορικής αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
  14. *A M ναι μπορεί. Στο άρθρο 34 - παρ. 40γ του Ν. 4546/2018 (τροποποίηση του άρθρου 107 του Ν. 4495/2017), αναφέρεται ότι:
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.