Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sito

Core Members
  • Περιεχόμενα

    200
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by sito

  1. Πελάτης σου είναι το δημόσιο ή ο ανάδοχος;
  2. Θεωρώ (ακόμα) δύσκολο το ενδεχόμενο να σε προσλάβει ο άλλος χωρίς να βρίσκεσαι καν στην χώρα έδρας.
  3. Αφού σε έχουν ασφαλίσει με το ΚΠΚ 045, σε έχουν ασφαλίσει σαν μηχανικό γι'αυτό μην ανησυχείς (ΚΠΚ μηχανικών είναι τα 045 & 046). Μπες στον ατομικό σου λογαριασμό ασφάλισης https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/misthotoi/atomikos-logariasmos-asphalises για να επιβεβαιώσεις οτι όντως σε ασφαλίζουν με το ΚΠΚ 045
  4. Δεν χρειάζεται καμία διαγραφή απο ΤΣΜΕΔΕ, δίνεις ΑΜ ΙΚΑ και όλα ΟΚ.
  5. Η γνώση πρέπει να μοιράζετε δωρεάν! γι'αυτό σας περιμένω να έρθετε να μου προσφέρετε δωρεάν τις γνώσεις σας, και εγώ στην συνέχεια να τις προσφέρω με το αζημίωτο στους πελάτες μου, τι όχι; Τα πρότυπα πληρώνονται, και κάποιος πρέπει να τα πληρώσει και αυτός είναι ο χρήστης όχι το σύνολο της κοινωνίας. Τα πρότυπα είναι ένα εργαλείο για τον κάθε μηχανικό, είτε είναι μελετητής είτε είναι κατασκευαστής. Δεν γνωρίζω για τους ευρωκώδικες, άλλα οι κώδικες που χρησιμοποιούνται στις μηχανολογικές κατασκευές σε παίρνουν από το χεράκι και σε οδηγούν σε ένα τελικό, καλό και αξιόπιστο αποτέλεσμα γλυτώνοντας σε από πολλές χαμένες εργατοώρες.
  6. Εφόσον αναφέρεσαι στην περίπτωση να το έχει συντάξει μισθωτός μηχανικός εταιρείας, έναντι της εταιρείας θα στραφεί. Ο μισθωτός μηχανικός φέρει μόνο ποινική ευθύνη. Αν δεν προκύπτει ποινική ευθύνη νομικά μένει στο απυρόβλητο. Το οτι θα τον απολύσει βέβαια ο εργοδότης του είναι άλλο καπέλο.
  7. Δεν αντιλήφθηκα οτι αναφέρεσαι σε μηχανήματα έργου. Εγώ αναφερόμουν σε βιομηχανικούς φούρνους. Δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση και μου κάνει εντύπωση οτι στα χαρακτηριστικά τους δεν αναφέρεται η κατανάλωση
  8. Η κατανάλωση προκύπτει από το τεχνικό φυλλάδιο του καυστήρα και τον επί τόπου έλεγχου του μπεκ του και της αντλίας πετρελαίου Στο τεχνικό φυλλάδιο υπάρχει ένας πίνακας όπου δίνει την παροχή καυσίμου (kg/h) σε συνάρτηση με το είδος μπεκ και την πίεση λειτουργίας αντλίας. Αν είσαι μερακλής κάνεις και ενα κροσ-τσεκ με το τεχνικό φυλλάδιο του φούρνου ελέγχοντας την απαιτούμενη θερμική ισχύ του ώστε να ελέχξεις αν είναι σωστά ρυθμισμένος ο καυστήρας (φοράει τα σωστά μπεκ, η αντλία πετρελαίου λειτουργεί στην σωστή πίεση). Δες την παρπάνω απάντηση μου
  9. Σύγγνωμη κιόλας, αλλά το υπόδειγμα να το κάνεις τι; Το ΦΕΚ σου λέει ξεκάθαρα τι πρέπει να βεβαιώσεις. Το θέμα είναι να γνωρίζεις την ωριαία κατανάλωση ή να ξέρεις να την υπολογίζεις. Αν χρειάζεσαι βοήθεια σε αυτό εδώ είμαστε
  10. Πρέπει να βγάλεις άδεια εγκαταστάτη από την δ/νση βιομηχανίας της περιοχής σου για να μπορείς να υπογράψεις ΥΔΕ
  11. 3350 MW και όχι 3950 MW. Τα 600MW θα προστεθούν και δεν θα αφαιρεθούν. Ετοιμάζονται ήδη νέες μονάδες με φυσικό αέριο. Ο Μυτιληναίος ήδη ξεκίνησε την κατασκευή, άλλοι 2 ετοιμάζονται και ακόμα 2 έχουν άδειες.
  12. +1 Ευχαριστούμε για το feedback. Πιστεύω αυτό είναι ελληνικό φαινόμενο. Στις μεγάλες ξένες τουλάχιστον οι πωλητές είναι πραγματικοί μηχανικοί και δεν σου λένε (συνήθως) αρλούμπες. Πάντως πιστεύω πρέπει και να το έχεις με τις πωλήσεις, είναι ένα είδος ταλέντου κατ'εμε.
  13. Το σίγουρο είναι οτι πρέπει να βγάλεις άδεια τεχνίτη υγραεριοκίνησης ή όπως αυτή λέγεται, για το υπόλοιπο σκέλος δεν γνωρίζω
  14. Κατά 99% είναι scam! Δηλαδή να μην σου το έχει στείλει η εταιρεία (τσέκαρε στο email αν το from είναι όντως από αυτούς. Αν σε βάλει bcc εσένα και to: στην διεύθυνση, την υποτιθέμενη διεύθυνση της εταιρείας στα περισσότερα webmail φαίνεται οτι στο έστειλε η διεύθυνση που είναι στο "to:"). Είναι γνωστό κόλπο να σου ζητάνε να κλείσεις τα εισιτήρια από συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μπεις στο site τους, να βρεις ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και να τους ρωτήσεις σχετικά με το email αν όντως σου το έχουν στείλει αυτοί
  15. Παρακολουθώ εδώ και μέρες την συζήτηση του θέματος και απλά επιβεβαιώνομαι για τους κακομαθημένους της ελληνικής κοινωνίας όπου κατ'εμε πρωταγωνιστούν οι ΔΥ και δεύτεροι με όχι μεγάλη διαφορά οι ελεύθεροι επαγγελματίες (ατομικές επιχειρήσεις) ανήκοντες σε συντεχνίες (δημοσιογράφοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και φυσικά μηχανικοί). 2400 σύνταξη και το θεωρείτε λογικό; Με το προ-ΕΦΚΑ ασφαλιστικό, και θεωρώντας οτι οι ασφ. εισφορές θα έμεναν σταθερές με 42 χρόνια ασφάλισης και ένα θεωρητικό επιτόκιο 2% θα είχαν συγκεντρωθεί από εισφορές κλάδου σύνταξης και ειδικής προσαύξησης €382.054,45. Με συνταξιοδότηση στα 67 και θεωρώντας προσδόκιμο ζωής τα 87 βγαίνει μικτά €1591,89/μήνα (Χ12 μήνες ετησίως). Αυτά βέβαια σε περίπτωση κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Αυτοί που έπαιρναν 2600 προ κρίσης πόσα χρόνια ασφάλισης άραγε να είχαν και πότε βγήκαν στην σύνταξη; Πάμε στο τώρα, συμφωνώ κατά 99,99% με τον kokoleko. Αν και επί της αρχής συμφωνώ με τις ασφαλιστικές εισφορές Ελ.Επ. να είναι ως ποσοστό επί του εισοδήματος νομίζω οτι για την ελληνική πραγματικότητα είναι καλύτερα οι κλάσεις γιατί οι ποσοστιαίες ασφ. εισφορές οδηγούνε σε ακόμα μεγαλύτερη φοροδιαφυγή. ΟΜΩΣ, με τις κλάσεις να έχουν επίγνωση οι Ελ.Επ. οτι αν ασφαλίζονται με την χαμηλότερη κλάση καθ'όλη την διάρκεια του ασφαλιστικού τους βίου να μην περιμένουν πάνω €600 σύνταξη. Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από όλους να πληρώνουν για μας/σας. Επίσης επιτέλους να τελειώσει και το αστείο με τους μπλοκακομισθωτούς. Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο κυνηγάνε τους ψευδο-freelancer ενώ εδώ επιδοτούνται κι'όλας (φορολόγηση ως μισθωτού, πρόβλεψη ΝΚ για πληρωμή μέρους ασφ.εισφορών από τον εργοδότη).
  16. Για να εργάζεσαι ως μισθωτός μηχανικός πρέπει είτε να σε ασφαλίζουν με το ΚΠΚ 045 ή 046. Και για να ασφαλιστείς ως μηχανικός πρέπει να είσαι μέλος ΤΕΕ.
  17. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Η ψύξη του ψυκτικού νερού από το καλοριφέρ δεν θεωρείτε οτι μειώνει την θερμοκρασία της "κρύας δεξαμενής" ενός κύκλου Carnot και συνεπώς δεν αυξάνει τον βαθμό απόδοσης του κινητήρα.
  18. οχι, βασικός μισθός με επίδομα γάμου και τριετίες μέχρι το 2012
  19. Το έχετε ξεσκίσει το θέμα. Φυσικά και μπορεί μισθωτός μηχανικός να υπογράψει, αλλά μόνο για λογαριασμό της εταιρείας της οποίας είναι υπάλληλος. Στην πρώτη μου δουλειά που ήμουν μισθωτός, μόνο ένας μισθωτός είχε σφραγίδα γιατί μόνο αυτός ασχολιόταν με αντικείμενο το οποίο απαιτούσε σφραγίδα μηχανικού. Αν θυμάμαι καλά, ανέφερε όνομα επώνυμο ΑΜ ΤΕΕ τηλέφωνο και τα στοιχεία της εταιρείας. Φορολογικά φυσικά και δεν πρέπει να φοβάται τίποτα ένας μισθωτός μηχανικός και ούτε χρειάζεται να κρατάει αποδείξεις κτλ. Κάθε ενδεχόμενη φορολογική παράβαση βαραίνει τον εργοδότη και μόνο. Τέλος, σε οτι αφορά την ευθύνη του μισθωτού μηχανικού, ο μισθωτός φέρει μόνο ποινική ευθύνη και όχι αστική (έναντι των πελατών του εργοδότη του).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.