Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kefalosgr

Members
  • Περιεχόμενα

    79
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kefalosgr

  1. Αυτό το μονόπλευρο αποφασίζω και σας παίρνω τα κεφάλια μια ζωή στην Ελλάδα δεν το καταλαβαίνω...Εμείς φταίμε βέβαια που μπήκαμε στο ΤΣΜΕΔΕ. 10 χρόνια τώρα εισφορές πεταμένα λεφτά...
  2. Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε διαδικασία έκδοσης άδειας εσωτερικών διαρρυθμίσεων σε ισόγειο κατάστημα με άδεια του 1979 (τριώροφο με Α' & Β' όροφο κατοικίες). Λόγω αλλαγών σε wc και κουζίνα ζητήθηκαν ύδρευση και αποχέτευση εκτός των αρχιτεκτονικών. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν απαιτείται μελέτη στατικών. Δεν αλλάζω καθόλου τον στατικό φορέα και ούτε γίνεται κάποια προσθήκη. Αν μπορείτε τεκμηριώστε την απάντησή σας με κάποιο άρθρο νόμου. Ευχαριστώ πολύ.
  3. batzmav Υποθέτω πως στα σχέδια της άδειας έχεις απόλυτα υψόμετρα από στάθμη θάλασσας και έχεις αποτυπώσει την οικοδομή σήμερα με όργανα και είδες ότι υπάρχει υπερύψωση. Αφού λοιπόν δε μπορείς να μιλάς για διαφορετική διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και να βάλεις παράβαση με αναλυτικό για ξεμπάζωμα τότε θα πρότεινα να θεωρήσεις το σημερινό κτίριο ως πενταώροφο χωρίς ημιυπόγειο. Τότε περιπλέκει η υπόθεση, δεν έχει υλοποιηθεί η άδεια και κοιτάς να σώσεις ό,τι σώζεται από πλευράς δόμησης. Πάντως το ύψος δεν το γλυτώνεις αφού ο "τελευταίος" όροφος έχει υπέρβαση ύψους. Με μπέρδεψες λίγο γιατί πριν αναφερόμουν στον Κώστα.
  4. Τι εννοείς νομίμως υφιστάμενες υπόγειες στάθμες; Το υπόγειό σου θα πάρει μειωτικό στην Υ/Δ αν έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης ανεξάρτητα αν είναι μπαζωμένο σύμφωνα με την άδεια ή είναι "ξεμπαζωμένο" αυθαίρετα. Απλώς στη δεύτερη περίπτωση θα προσθέσεις και την παράβαση του ξεμπαζώματος με αναλυτικό.
  5. Επειδή έχεις άδεια πας σύμφωνα με αυτή και τις στάθμες που σου δίνει στην τομή. Αν τα ύψη ανά όροφο στο κτίριό σου είναι σωστά τότε δηλώνεις μόνο το "ξεμπάζωμα" με αναλυτικό και εφόσον το υπόγειο δεν έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης δεν βάζεις Υ/Δ.
  6. Σωστός ghad. Πρέπει να τα ξεχωρίσεις κατά αυτόν τον τρόπο σε δύο φύλλα καταγραφής. Υ.Γ. Πάντα πρώτα ελέγχεις την αποτύπωσή σου σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας και ποτέ με τα σχέδια σύστασης ή συμβολαιογράφου.
  7. Το παράβολο κόβεται ένα των 250ευρώ για Η/Χ ανά ιδιοκτησία ανεξαρτήτως του αριθμού τους. Δηλαδή είτε 1 Η/Χ είτε 3 Η/Χ στο ίδιο ακίνητο κόβεις ένα παράβολο. Σε περίπτωση που σε μια ιδιοκτησία τακτοποιείς Η/Χ και ένα άλλο χώρο όπως πυλωτή, σοφίτα ή υπόγειο κόβεις 2 παράβολα: 1 για Η/Χ των 250ευρώ 1 για άλλους χώρους 350 ευρώ. Αν από λάθος κόπηκαν 2 παράβολα των 250 ευρώ δεν μπορείς το ένα να το χρησιμοποιήσεις για μια ιδιοκτησία. Αρα αν ο εν λόγω ιδιοκτήτης έχει κι άλλο ακίνητο με Η/Χ το βάζεις εκεί αλλιώς πας εφορία και αλλάζεις το όνομα στο παράβολο. Συμψηφισμός δύο παραβόλων των 250ευρώ για μια ιδικτησία δεν γίνεται γιατί δεν μπορείς καν να τα καταθέσεις μαζί σε ένα φάκελο. Ελπίζω να σε βοήθησα.
  8. Πλάκα κάνουν νομίζω. Έλεος! Από την άλλη περιμένω ακόμη να παραλάβω πρόστιμα Δεκεμβρίου 2010 από την Πολεοδομία Κορίνθου. "Δεν υπάρχει σωτηρία..."
  9. Καλησπέρα, έχει κάποιος την ΣτΕ 1740/91 απόφαση διαθέσιμη; Αν μπορείτε ποστάρετε κάποιο αρχείο ή στείλτε μου προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ. Την βρήκα. Όποιος την χρειαστει ας μου στείλει πμ.
  10. Δεν με κατάλαβες, εννοώ αν υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης για την αποπληρωμή της 28ης Απριλίου.
  11. Καλημέρα, γνωρίζετε ή έχετε ακούσει κάτι για παράταση στις πληρωμές μετά την 28η Απριλίου; Έχω φακέλους που έχουν κατατεθεί το 2010 και δεν έχουν ακόμη βγει τα πρόστιμα...
  12. Παιδιά ψάξτε για ΦΕΚ στο site του ΟΑΕΔ. Εκεί είχα βρει τα πάντα όταν έκανα την αίτησή μου. Αλλιώς ρωτήστε του υπαλλήλους να σας πουν το ΦΕΚ που αναφέρει την αλλαγή αυτή για το ΦΠΑ. Έριξα, πάντως, μια γρήγορη ματιά στο site και δε βρήκα κάτι.
  13. Πρόστιμα δίνουν, περαίωση δεν γνωρίζω.
  14. Η απόδειξη πληρωμής πρέπει να είναι μέχρι την προθεσμία. Όχι και η περαίωση. Επίσης αν πληρωθεί σε δόσεις η πρώτη δόση πρέπει να μπει πριν την καταληκτική ημερομηνία και αφού ολοκληρωθεί η εξόφληση όλων των δόσεων πας για περαίωση.
  15. Καλό θα είναι να κάνεις τον κόπο και να πας με τον αριθμό πρωτοκόλλου εκεί και να ρωτήσεις. Τα τηλέφωνα για τις πολεοδομίες τους τελευταίους μήνες είναι μια πολυτελής μέθοδος επικοινωνίας...
  16. Για την προκαταβολή των 5000 ευρώ απαιτούνται τιμολόγια 6000 ευρώ τουλάχιστον συμπερ. ΦΠΑ. Για τις Α' και Β' Δόσεις των 5000 ευρώ απαιτούνται 2500 ευρώ τουλάχιστον συμπερ. ΦΠΑ σε έσοδα & έξοδα ανά 6μηνο
  17. Έχω παρόμοια περίπτωση. 8 συνιδιοκτήτες και αντίστοιχες οικοδομικές άδειες. Κάποιοι από αυτούς όμως ξεπέρασαν το ποσοστό τους και όχι μόνο... Στην τελευταία (χρονικά) οικοδομική άδεια ο ένας εκ των συνιδιοκτητών υπερβαίνει την κάλυψη του συνόλου! Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως το επέτρεψαν στην Πολεοδομία... Πιστεύετε ότι η τελευταία αυτή οικοδ. άδεια μπορεί με καταγγελία να "αναιρεθεί" κατά κάποιο τρόπο;
  18. Ναι, το σύνολο πρέπει να ξεπερνά τα 6000 ευρώ. Θα το τσεκάρει ο υπάλληλος γι αυτό φρόντισε να το καλύψεις.
  19. Πάλι καλά! Στην Αγ. Παρασκευη είχε σήμερα λίστα 250 άτομα...και δεν θα τελείωναν ούτε μέχρι την Κυριακή.
  20. Γενικά ήταν και συνεχίζει να είναι χαλαρά εκεί. Ειδικά με την παράταση τώρα μέχρι Ιούνιο ανετα.
  21. Από τη στιγμή που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου κτιριακού όγκου μάλλον τακτοποιούνται. Σιγούρεψέ το και με μια επίσκεψη στην πολεοδομία πριν ξεκινήσεις διαδικασίες.
  22. Λογικά όχι, καθώς αυτά τα τετραγωνικά έχουν προσμετρηθεί στη δόμηση της οικοδομικής άδειας.
  23. Δυο φακέλους θα έβαζες μόνο αν το γκαράζ και ο ΗΧ ήταν σε διαφορετικές ιδιοκτησίες. Στην περίπτωσή σου μάλλον έχεις μια εννιαία και πρέπει να υποβάλλεις έναν φάκελο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.