Μετάβαση στο περιεχόμενο

seth@tee

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by seth@tee

  1. Ναι Γιάνγκο αυτό ακριβώς εννοώ,ότι μπορούσες να περάσεις και νέες αιτήσεις!
  2. Μην το περιμένεις φίλε μου. Εγώ που έφτασα στην καρτέλα με το mail, μου ήρθε αμέσως. Οπότε μάλλον crashare πριν πάρει την εντολή να σου το στείλει
  3. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής. Στην περιοχή μου, στην οποία γίνεται αυτή την περίοδο, η συλλογή δηλώσεων κτηματογράφησης, μπορώ να αποκτήσω υπόβαθρο με τα όρια των οικισμών, και τις διανομές όλες και τους αναδασμούς, και τα ΚΑΕΚ ανα ιδιοκτησία όπως επίσης και όλες τις ιδιοκτησίες χωρισμένες ? Αν υπάρχει κάποια πληροφορία θα με βοηθήσει πολύ να διεκπεραιώσω σωστά τις δηλώσεις των πελατών μου.
  4. Συγχαρητήρια στα παιδιά, κάνανε πολύ καλή δουλειά και τους αξίζει η διάκριση!
  5. Καλημέρα, έχω ένα μάλλον απλό ερώτημα. Θέλω να κάνω μία σκάλα πολύ απλή με δύο σκέλη και ενδιάμεσο πλατύσκαλο, αλλά θέλω να αντιστρέψω την γραμμή ανάβασης, δλδ να κατεβαίνει το πρώτο (αριστερό σκέλος). Πως το κάνω αυτό παιδιά?
  6. Εγώ βάζω τον αριθμό του 2ου ΠΕΑ, καθώς στο 2ο φαίνονται οι επεμβάσεις που έγιναν. Στο 1ο υπάρχουν προτάσεις, οι οποίες όμως μπορεί τελικά να αντικατασταθούν από άλλες και τις οποίες λαμβάνει υπόψιν το 2ο ΠΕΑ.
  7. Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Η ερώτησή μου έγκειται στο ότι δεν πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο, ή υπάλληλο του ΝΠΔΔ, αλλά για ελεύθερο επαγγελματία, εξωτερικό συνεργάτη με σύμβασης μίσθωσης έργου, δλδ δεν αμείβεται με υπαλληλική σχέση, αλλά με ένα συνολικό ποσό για να προσφέρει κάποιες υπηρεσίες ως εξωτερικός συνεργάτης για κάποιο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Έχω την αίσθηση πως αυτό που εννοεί η υπεύθυνη δήλωση είναι για δημοσίους υπαλλήλους. εσύ τι λες?
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, θέλω κι εγώ να ρωτήσω αν ισχύει το ασυμβίβαστο του μεεπ με σύμβαση μίσθωσης έργου, εξωτερικού συνεργάτη σε ΝΠΔΔ? Αν ξέρει κάποιος παρακαλώ να με βοηθήσει.
  9. Το καθ'υπέρβαση τμήμα των 10τμ έχει σκυροδετηθεί και έχουν γίνει μέχρι και τα σοβατίσματα, όπως σε όλο το σπίτι δλδ. Επίσης έχουμε και αλλαγές στα κουφώματα ( μετακίνηση και αλλαγή διαστάσεων) καθώς επίσης και στη στέγη (ύψος και μορφή). Οπότε από ότι καταλαβαίνω θα βάλω μία άδεια αναθεώρησης για τα κουφώματα και την στέγη, και νομιμοποίησης για τα 10 τμ. Και όλα αυτά σε μία άδεια. Τα λέω καλά ή κάπου χάνω κάτι?
  10. Καλησπέρα, έχω μία μάλλον περίεργη περίπτωση. Έχω οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2014, για ισόγεια κατοικία, εκτός σχεδίου. Μετά τον πρώτο έλεγχο του ελεγκτή δόμησης, ο πελάτης αποφασίζει ότι θέλει να μεγαλώσει το κτίριο, περίπου 10μ2. Υπόλοιπο δόμησης έχουμε. οπότε αλλάζουμε τα καλούπια και τα σίδερα και σκυροδετούμε. Σε εκείνη την φάση είχα ρωτήσει στην Υπ. Δ. και μου είχαν πει ότι θα κάνω αναθεώρηση της αδείας εφόσον έχω υπόλοιπα. Τώρα μου απάντησαν ότι θα κάνω νομιμοποίηση για τα πρόσθετα τ.μ.. Τελικά μπορώ να πάω με αναθεώρηση αδείας ή πρέπει να κάνει άδεια νομιμοποίησης? Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι να βοηθήσει καθώς έχω ψιλοχαθεί με τις απαντήσεις της Υπ. Δομ.
  11. Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Το συμβόλαιο που έχω είναι αποδοχής κληρονομιάς, όπου όπως αναφέρει "ο κληρονομούμενος απέκτησε όλα τα ανωτέρω ακίνητα με τα προσόντα της έκτακτης χρησικτησίας επειδή κατείχε και νεμόταν αυτά, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της εικοσαετίας, μέχρι και την ημέρα του θανάτου του(1992)." Αυτό γράφει το συμβόλαιο. Τώρα όμως η λύση όπως καταλαβαίνω είναι άλλη. Εμείς θέλουμε άδεια δόμησης για περίφραξη εντός σχεδίου. Μήπως κακώς ο υπάλληλος θέλει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το οικόπεδο? Και αν δεν απαιτείται να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, πως θα τον κάνω να ξεκοκολλήσει από αυτή του την απαίτηση, υπάρχει κάποιο νομοθέτημα που να λέει ότι δεν απαιτείται αρτιότητα για περίφραξη?? Άκυρο τελικά το βρήκα στην 17/9 του ΝΟΚ όπου λέει ότι μπορεί να βγει άδεια δόμησης σε εντός σχεδίου και σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο.
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω της εξής περίπτωση, έχω πελάτη που θέλει να του βγάλω άδεια δόμησης περίφραξης σε οικόπεδο που κατέχει, με αποδοχή κληρονομιάς, σε χωριό κάτω των 2000 κατοίκων. Η αρτιότητα στο χωριό είναι 300τμ, το οικόπεδό μας 152τμ, αλλά είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση λόγω ύπαρξης πρό του 1985 όπότε και θεσπίστηκε η αρτιότητα. Όμως ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου απάντησε με την εγκύκλιο 7/1992 όπου ως χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου λαμβάνεται η ημερομηνία θανάτου του κληρονομούμενου. Ο κληρονομούμενος το απέκτησε με έκτακτη χρησικτησία επειδή το κατείχε τουλάχιστον 20 χρόνια ως τον θάνατό του το έτος 1992. Ο υπάλληλος λοιπόν μου λέει πως παρόλο που υπάρχει συμβόλαιο που περιγράφει πως το οικόπεδο δημιουργήθηκε τουλάχιστον από το 1972, αυτός λαμβάνει ως χρόνο δημιουργίας την ημερομηνία θανάτου, ήτοι το 1992. Σας παρακαλώ να βοηθήσετε καθώς τα πράγματα έχουν σκουρυνει πολύ και ο πελάτης είναι έτοιμος να τα τινάξει όλα στον αέρα καθώς τον ταλαιπωρεί η πολεοδομία τουλάχιστον 1 χρόνο. Αυτά τα ολίγα..
  13. Καλησπέρα, τελικά έχει κάποιος να προτείνει κάποιο πρόγραμμα για την παρακολουθηση έργων.? Είδα το Atlas erp αλλά δεν μου γέμισε το μάτι. Επίσης είδα το έργο λογισμός αλλά είναι πανάκριβο. Τώρα κοιτάω το ροές της 4μ και το following up της tisoft το οποίο στην πλήρη έκδοση είναι ακριβό. Κάποιος που έχει δουλέψει κάποιο από τα παραπάνω η έχει να προτείνει κάτι άλλο?
  14. Καλημέρα, έχω παρατηρήσει πως στις 2 τελευταίες εγκρίσεις, δεν υπάρχουν πολλές από θεσσαλία, για την ακρίβεια, είναι απειροελάχιστες. Έχει ακούσει κάποιος κάτι για την Θεσσαλία. Μήπως τελειώσανε τα κονδύλια? Αν υπάρχει καποια πληροφορία, θα μας βοηθούσε καθώς πρέπει να ενημερώσουμε τους πελάτες μας αν υπάρχει πρόβλημα.
  15. Να προσθέσω κι εγώ που έχω σοβαρότατη εμπειρία με το συγκεκριμένο θέμα, ότι στην τράπεζα του λιμανιού, πελάτης μου είχε ασυμφωνία ΠΕΑ και Ο.Α.,Ε9 περίπου 19μ2. Παρόλο που τους έδωσα γραπτώς την συγκεκιιμένη ερωταπάντηση του ΥΠΕΚΑ (Νο. 41) επέμειναν στην θέση τους να νομιμοποιηθεί ο χώρος ( οποίος σημειωτέον δεν είναι αυθαίρετος, αλλά είναι με χρήση κατάστημα). Αφού τους απείλησα με αγωγές και λοιπά όμορφα, αυτοί δεν ίδρωσαν και επέμειναν. Στην συνέχεια πήρα στο γνωστό τηλ. του ΥΠΕΚΑ και με μία απάθεια και χαλαρότητα μου απάντησαν πως πρέπει να είναι καθόλο νόμιμο το κτίριο, και φυσικά όταν τους παρέπεμψα στην Νο 41 ερωτ. μου απάντησαν, """"Συγγνώμη λάθος, θα το αλλάξουμε και από το site""""""!!!!!!!!!!!!!!!! Και τελείωσε η κουβέντα, πήγαμε τον πελάτη σε άλλη τράπεζα όπου μας έχουν περάσει πολύ περισσότερα μ2 αυθαίρετα παρόλο που εμείς αποτυπώσαμε την πραγματική κατάσταση η οποία δεν συμφωνούσε. Βέβαια τελικά μπορεί να έχουν μαγκέψει και αυτοι και στον έλεγχο να μας απορρίψουν, ίδωμεν!
  16. Χθες και προχθές έγινε εκταμίευση 2 προκαταβολών από πελάτες μου που είναι και οι 2 στην Εθνική και είχαν υπογράψει τον Νοέμβρη μέσα προς τέλη.
  17. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αν εκτός από τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω, χρειάζεται και κάποιο άλλο από αυτά που αναφέρονται γενικότερα στον 4178? Πχ. απόδειξη χρόνου κατασκευής (αεροφωτογραφία), γιατί δεν αναφέρει κάτι, αλλά ο 4178 είναι ξεκάθαρος πως ισχύει μόνο για τα προ της 28/7/2011. Επίσης τελικά από σχέδια δεν χρειάζεται τίποτα? ούτε καν τοπογραφικό?
  18. Επαληθεύω και εγώ τους προλαλήσαντες καθώς εκτός του ότι το έχω παρατηρήσει στις εγκρίσεις υπαγωγής, και το έχω ψάξει με ερώτηση στο υπουργείο, πριν 10 μέρες προχώρησα σε τελική εκταμίευση για το εξοικονομώ που έκανα για το δικό μου σπίτι το οποίο είναι 213μ2 και μας δόθηκαν 786€ μαζί με το φπα για τα 2 ΠΕΑ.
  19. Άρα προσάρτημα, το οποίο όμως ποιος το υπογράφει, εγώ ή ο πρώτος επιθεωρητής?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.