Μετάβαση στο περιεχόμενο

Arche

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.142
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    43

Everything posted by Arche

  1. κάτι άλλο πάνω στο ίδιο θέμα. Σε μαγαζί ισογείου σε πολ/κια που η άδεια της βγήκε περίπου το 71 ή 73 ή 74 (δεν μου έχουν φέρει την άδεια ακόμα). Επιτρέπεται η δημιουργία εσωτερικού εξώστη μέσα στο μαγαζί, η επέκταση δηλαδή του παταριού που υπάρχει ήδη δηλαδή μέσα στο μαγαζί*, μέχρι το 70% της υποκείμενης κάτοψης του μαγαζιού χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση άλλων ιδιοκτητών της πολυκατοικίας; *: Σήμερα υπάρχει ένα μικρό μέσα στο μαγαζί με εμβ. λίγο πιο μικρό από το 50% της κάτοψης του μαγαζιού. Σημ 2: Συγνώμη προς όλους τους διαχειριστές, για να ανέβει όμως η δημοσίευση μου πιο πάνω και παρακαλώ σας αφήστε την λίγες μέρες αν μπορείτε χωριστά με την προηγούμενη μου δημοσίευση ώστε να ανέβει πιο πάνω στα σημερινά θέματα και ένας συνάδελφος, ένας φίλος ή κάποιος που ξέρει παρακαλώ να την δει και να απαντήσει την ερώτηση μου.
  2. Νομίζω πως ξέρουν οι συνάδελφοι καλά μάλλον στην αποκεντρωμένη πρέπει να πάει.
  3. καλύτερα να βάλετε 6 μπουκάλια μπύρα πάνω στο τραπέζι και να μας φωνάξετε να έρθουμε να τις πιούμε, 1 κυβ. μετ. νερό αν το χάσετε τους τρεις μήνες δεν είναι κάτι, πείτε μην αρχίσουν οι μεγάλες ακατανόητες καταναλώσεις με τον λογαριασμό της ΔΕΗ γιατί εκεί το πρόβλημα μπορεί να είναι μεγάλο.
  4. να είσαι καλά Πάνο Παπ και καλως ήρθες στην κοινωνία των Μηχανικών, να αναλάβω πρώτος μια που το είδα ότι για αρχή θα πρέπει να ψάξεις αν υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών (Σ.Ο.Ι.) που να περιγράφει τον χώρο. Γενικά δεν μένεις στα λεγόμενα των μεσιτών οι οποίοι μπορεί να μην ξέρουν καλά πληροφορίες που και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν θεώρησε σκόπιμο να τους πει. Στην σύσταση μέσα θα διαβάσεις αν ο χώρος, το οποίο πρέπει να το δεις και στο σχέδιο που συνοδεύει την σύσταση και αυτά πρέπει και τα δύο να φέρουν την σφραγίδα και την υπογραφή του συμβολαιογράφου για να είσαι σίγουρος ότι είναι τα νόμιμα δικαιολογητικά, σε συμβουλεύω καθώς είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και θα χαθείς στο σχέδιο δεν θα καταλάβεις τα τόσα στοιχεία που φαίνονται εκεί και ξέρουν να διαβάζουν οι μηχανικοί κάποια στιγμή να αναθέσεις σε έναν πραγματικό μηχανικό τον έλεγχο του ακινήτου. Τώρα, εφόσον στον ακάλυπτο, (τμήμα οικοπέδου) που μας λες, μπορείς να βρεθείς μόνο εσύ, θα ανήκει εσένα η χρήση του αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος εκεί. Κάποιος κανονισμός όμως, η λογική θα το λέει ότι αν πέσει κάποιο ρούχο του άλλου στον ακάλυπτο εκείνο θα πρέπει κάπως αυτός να μπορέσει να έρθει να το πάρει. Αναζήτησε και τον κανονισμό της πολυκατοικίας, τι λέει για το ποιά/ες μπορεί να είναι η χρήση/εις του ακάλυπτου και πότε, αν και πως μπορούν οι άλλοι ιδιοκτητες διαμερισμάτων στην ίδια πολυκατοικία να τον επισκέπτονται. Ευχαριστώ ελπίζω να βοηθησα _
  5. Το επόμενο το έχουμε? Βέβαια λείπουν κάποιες πληροφορίες, όμως έχει βρεθεί παλιό ισόγειο μαγαζί, το μισό περίπου λέω τώρα εγώ, μια που ακριβή καταμέτρηση δεν του έχω κάνει ακόμα. Κάτι που έχω ξαναδεί σε παλιές πολ/κιες στην Αθήνα. Δηλαδή στην πρόσοψη έχουμε δυο καταστήματα ας πούμε περίπου 30τμ το καθένα. Στο βάθος, την κάτοψη του έχω δει, το ίδιο το ακίνητο δεν το έχω δει ακόμα. Βλέπω 5 σκαλιά, μας κατεβάζουν σε επίπεδο και στο πιο κάτω επίπεδο βλέπω 2 μικρούς χώρους, ο ένας με συζήτηση με μεσίτη φαίνεται πως έχει γίνει wc, ο άλλος μάλλον είναι μια μικρή βοηθητική αποθήκη. Και επίσης, εκεί πίσω βλέπουμε ένα μεγάλο δωμάτιο, στην κάτοψη πάνω σε αυτό γράφει αποθήκη. Κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι είναι υπόγειο στο τοπογραφικό ο χώρος και το δωμάτιο αυτό βοηθητικό, τώρα μπροστά στο κατάστημα επιστρέφουμε πάλι, βλέπουμε μέσα στο κατάστημα σε ύψος υπάρχει πατάρι εμβαδού περίπου ίσου με το μισό μαγαζί. Κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι πρόκειται για πατάρι που επιτρεπόταν με ΓΟΚ 73. Η ερώτηση μου τώρα είναι ότι αφού φαίνεται πως είναι παλιά οικοδομή, του 70 κάτι, θα υπάρχουν σε αυτήν και άλλες ιδιοκτησίες, ο πελάτης μου αγοραστής που ενδιαφέρεται να αγοράσει το μαγαζί με ρωτάει αν επιτρέπεται με ΝΟΚ να επεκταθεί το πατάρι χωρίς να ζητείται οπωσδήποτε να πάρουμε συνεναίσεις άλλων ιδιοκτητών ακινήτων στην ίδια πολ/κια και δεν το ξέρω, για αυτό σας ρωτάω: Σε πολυκατοικία παλιά με άδεια να έχει εκδοθεί την δεκαετία του 70, επιτρέπεται σε ισόγειο μαγαζί με πατάρι, να επεκταθεί το πατάρι? Δηλαδή να ζητήσουμε σύμφωνα με τον ΝΟΚ- αν δεν το κόψει ο Δήμος Αθηναίων- κακώς κατά την ταπεινή μου άποψη............. Να επεκτείνουμε το πατάρι όσο το 70% της κάτοψης του καταστήματος... και να μην πάρουμε συνεναίσεις από τους άλλους ιδιοκτήτες στην ίδια πολ/κια γιατί εκεί, 12 να είναι μόνο, συνεναίσεις να παίρνουμε δεν το βλέπω.
  6. υπάρχει περίπτωση να κάνετε την κατανάλωση και να μην καταλαβαίνετε πόσο νερό χαλάτε, υπάρχει και η περίπτωση να έχετε υπόγεια διαροή. Πηγαίνετε σπίτι σας, κλείσετε όλες τις βρύσες, ότι τρέχει νερό και πηγαίνετε μετά στο ρολόι σας και κοιτάξετε το λίγα λεπτά να δείτε αν γυρίζει κάποια βελόνα.
  7. Tetris 1 πολύ καλά τα λες και δεν θέλω να σε διορθώσω καθόλου- εξάλου μου την είπανε και πρόσφατα που τόλμησα να γράψω την λέξη, να διορθώσω τον Συνάδελφο. Δεν είπα βέβαια τότε κάτι για αυτό γιατί σε εκείνο το θέμα ο Συνάδελφος που θέλησε και εμένα να με διορθώσει, στο πρώτο σκέλος δεν είχε δίκιο, είχε όμως στο δεύτερο και καθώς άλλο με έκαιγε εκεί, δεν είπα κάτι περισσότερο για αυτό τότε. Ομως σήμερα εδώ και νομικά υποθέτω καλά τα λες και όσον αφορά το μέλλον για να μην υπάρξουν προβλήματα με τους ιδιοκτήτες, τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες, τα παιδιά και τους συνιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αυτών αργότερα, θα ήθελα να σου πω και στους υπόλοιπους που παρακολουθούν αυτήν την συζήτηση όπως κάνω και εγώ' Πως στις μικρές πολυκατοικίες και όταν οι ιδιοκτήτες τα βρίσκουν μεταξύ τους πχ σε μια πολυκατοικία που βγαίνουνε 7 θέσεις στάθμευσης στην πυλωτή, θα μπορούσε σκέφτομαι ο μηχανικός να φτιάξει το άνοιγμα στην περίφραξη που δεν έγινε, την πλακόστρωση των διαδρόμων κινήσεως για να κινηθούνε, να πάνε τα αυτοκίνητα στις θέσεις τους, αυτό βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργεί μείωση της φύτευσης του οικοπέδου, οπότε αρχικά ο συνάδελφος θα πρέπει να δει αν έχει το περιθώριο να δημιουργήσει τον απαιτούμενο χώρο ώστε να κινηθεί καθένα αυτοκίνητο και να πάει στην δικιά του θέση.
  8. Φυσικά ξέρεις Βας ότι δεν μπορεί να με καλύψει η απάντηση Και τότε γιατί δεν είπανε οι ειδικοί ότι όσες περιοχές κτίζουν με ΣΔ=0,6 Δώρο το 25% της δόμησης Α' ορόφου δεν θα μετράει στην δόμηση, ενώ όσες έχουν πάνω από 0,8 θα μπαίνει ολόκληρος.
  9. Να είσαι καλά! Αν μπορώ να ρωτήσω ξέρεις κάτι και για το ερώτημα που σου παραθέτω εδώ πιο πάνω?
  10. μερικές φορές θα ήθελα να ξέρω τον τρόπο που σκέφτονται οι νομοθέτες. Πχ γιατί στον εσωτερικό εξώστη το εμβαδόν της σκάλας να ανέβεις σε αυτόν μετράει στο εμβαδόν του εξώστη' Και γιατί όμως όταν φτιάχνουμε μια σοφίτα πάνω σε έναν όροφο το εμβαδόν της σκάλας να ανέβουμε σε αυτήν, δεν μετράει στο εμβαδόν που επιτρέπεται να έχει αυτή η σοφίτα?
  11. Ευκλείδη ναι λαμβάνεται η κάτοψη του υποκείμενου ορόφου υπόψη, υπολογίζεται το 50% αυτηνής, χωρίς να μετρήσει ο μηχανικός το εμβαδόν των εξωτερικών τοιχοποιίων της ιδιοκτησίας. Κατόπιν και αυστηρά πάνω στο πλαίσιο που ορίζουν οι εξωτερικοί τοίχοι της ιδιοκτησίας, να συμπληρώσω σε αυτό το σημείο ότι σαν εξωτερικούς τοίχους δεν λέμε μόνο τις εξωτερικές τοιχοποιίες της ιδιοκτησίας αλλά και τις μεσοτοιχίες που την χωρίζουν με άλλη, με άλλες ιδιοκτησίες στον ίδιο όροφο και την μεσοτοιχεία που έχει με κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο ή ακόμα και με αίθριο στον ίδιο όροφο! Ή ακόμα και με φωταγωγό/ ους. Οταν βρεθεί αυτό που λέμε το καθαρό εμβαδόν, μέχρι το 50% αυτού μπορεί να γίνει η σοφίτα, στο εμβαδόν αυτό θα μετράει και το εμβαδόν της σκάλας να ανέβεις από τον πιο κάτω όροφο, και η σοφίτα αυτή δεν μπορεί να βγαίνει έξω από το πλαίσιο που ορίζουν οι τοίχοι της πιο κάτω ιδιοκτησίας. Βέβαια ο Zig Zag εδώ έχει πέσει σε μια λάθος δυατύπωση γιατί λέει ότι αν "λαμβάνουμε υπόψη την στέγη της σοφίτας", να τον διορθώσω ότι αρχιτεκτονικά, πολεοδομικά αν θέλετε πείτε το, το περίγραμμα της στέγης δύναται να εξέχει των εξωτερικών τοίχων της σοφίτας ( η στέγη μπορεί να εξέχει του περιγράμματος της σοφίτας όταν κανονισμοί εκεί δεν το απαγορεύουν).. Λαμβάνουμε υπόψη λοιπόν το καθαρό εμβαδόν της σοφίτας (χωρίς τις εξωτερικές της τοιχοποιίες ή μεσοτοιχίες αν έχει. Το εμβαδόν των τοίχων που την χωρίζουν με τον αέρα πάνω από την υποκείμενη ιδιοκτησία στην οποία βρίσκεται εγώ νομίζω πως πρέπει να το βάλουμε στον υπολογισμό του εμβαδούν της*1. Και στις περιπτώσεις τις πιο πολλές το αποτύπωμα των εξω τοίχων, και των μεσοτοιχείων της σοφίτας αν έχει, συμπίπτει με τις επιφάνειες στις οποίες βρίσκονται οι τοίχοι όρια της ιδιοκτησίας από κάτω. Ευχαριστώ Σημ. *1: αναφέρομαι μέσα στο εσωτερικό χωρό της υποκείμενης ιδιοκτησίας, στον τοίχο που έχει στην σοφίτα πάνω για να μην πέσει κάποιος στο πιο κάτω επίπεδο από την σοφίτα αυτήν. Στην συνέχεια θα ήθελα και εγώ παρακαλώ την βοήθεια σας, Πρόκειται να αγοραστεί κατάστημα ισογείου σε παλιά πολυκατοικία στον Δήμο Αθήνας. Μέσα στο κατάστημα υπάρχει μικρό πατάρι. Μπορεί ο ιδιοκτήτης με ανάθεση και πληρωμή σε μηχανικό με την τιμή που θα συμφωνήσουν, να επεκτείνει το πατάρι μέχρι το 70% της κάτοψης του καταστήματος του (εσωτερικός εξώστης) και να μην ζητούνται οι συνεναίσεις των άλλων συνιδιοκτητών στην ίδια πολ/κια? Η άδεια έχει εκδοθεί το 71.
  12. νομίζω πως αφού οι όροι δόμησης της περιοχής του οικοπέδου σου σου ορίζουν ότι σήμερα στο ακίνητο αυτό επιτρέπεται να δημιουργηθεί κτίριο με ύψος ως 11μ, δεν μπορείς να υπερβεις αυτό το ύψος αν φτιάξεις pilotis.
  13. δεν καταλαβαινω καν τι λες. Εδωσες βεβαιωση εννοεις οτι ενώ είχε κλεισμένα παράθυρα, εσύ έδωσες βεβαίωση ότι δεν έχει αυθαίρετα η ιδιοκτησία που να χρήζουν νομιμοποίησης; Και Β) Την διαδικασία πως νομιμοποιεις αυθαιρετα και με την δημιουργια της Η.Τ. δεν το ξερω
  14. επιπρόσθετα να σας πω ότι όταν φτάσει η ώρα για να επιλέξετε το χρώμα των στεγάστρων, επιλέξετε λευκό ή πολύ ανοιχτό χρώμα. Πιστεύω ότι η επικάλυψη αυτών δεν θα είναι και δεν πρέπει να είναι η γαλβανισμένη λαμαρίνα το τελικό "χρώμα" αυτών των υλικών. Να επιλέξετε βαμμένα ει δυνατόν με λευκό χρώμα γιατί το πρόβλημα μας σε αυτήν την χώρα είναι οι ψηλές θερμοκρασίες, φαινόμενο που πρόκειται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, οπότε αποφύγετε τα σκούρα και τα χρώματα που αντανακλούν στο περιβάλλον (όπως γαλβανισμένη λαμαρίνα, μεγάλα υαλοστάσια σε όψεις με νότιο και δυτικό προσανατολισμό κυρίως χωρίς τα κατάλληλα σκίαστρα (αναφέρομαι σε άλλες κατασκευές όταν μιλάω για τα υαλοστάσια στις όψεις) να επιλέξετε το λευκό χρώμα αν γίνεται ή ανοιχτούς τόνους κοντά σε αυτό ώστε οι κάτοικοι κάτω από τα στέγαστρα και οι γείτονες και εμείς μακροπρόθεσμα να μην ζεσταινόμαστε πάρα πολύ το καλοκαίρι.
  15. θα βρεθει παντα ενας απαραδεκτος, δεν ειναι αγνωστο αλωστε οτι οι δικηγοροι πληρωνονται προκειμενου να λενε ψεματα και να προσπαθουν να αποδειξουν αυτο που καποιοι τους αναθετουν να πετυχουν. Ο νεος Δημαρχος ομως τι κοπτεται να μην αυξηθει το υψος των οικοδομων, για ποιες οικοδομες μιλαει στο κεντρο της Αθηνας? Και οταν λεει να αυξηθει το υψος μιλαει για τον ενα οροφο και μια σοφιτα που μπορει να δημιουργησει η μειωση της καλυψης του ακινητου? Αυτο θα σωσει την Αθηνα, την πολη, τα προβληματα των κατοικων, των Μηχανικων και των εργαζομενων στις οικοδομες, στους εργαζομενους δεν θα βαλουμε μονο οσους δουλευουν εργατες στις οικοδομες, θα βαλουμε τις επιχειρησεις που πουλανε πλακακια και τους εργαζομενους υπαλληλους σε αυτες, θα βαλουμε τις εταιρειες που πουλανε δαπεδα και τους εργαζομενους τους, θα βαλουμε οσους πουλανε ηλεκτρολογικο υλικο. Υδραυλικα και πολλους αλλους, δεν ειναι τυχαιο οτι η οικοδομη απασχολει αμεσα ή εμεσα πολλους στην ελλαδα. Και μην ξεχασουμε τους ανθρωπους που νοικιαζουν ακινητα, καταστηματα, σπιτια στους εργαζομενους ολους αυτους και σε ανθρωπους που δουλευουν σε αυτες τις εταιρειες. Δηλαδή ο νεος μας ο Δημαρχος και ο κ. Αλεβιζάτος θεωρούν ότι αν σταματήσουν πάλι 15 χρόνια την οικοδομή θα λύσουν τα προβλήματα των ανθρώπων, αν δημιουργήσουν πάλι τόσους άνεργους ανθρώπους?
  16. Σε έχω πετύχει, εγώ με 1,80 στα 44μου σήμερα, 51 έχω βρεθεί στα 1,79 όταν καμαρώνω. Αρα ψηλός είσαι. Εντάξει το βλέπω πως πάμε για άλλα, εκεί δεν είναι εύκολο, ο Δήμος Περιστέρι και η ιδιοκτήτρια έχει αποκλειστική χρήση δώματος, να χτίσει όμως το βλέπω ΠΟΛΥ Δύσκολο... Εχω αρχίσει να το κοιτάω τελευταία και την μεγάλη τάπα την ρίχνει ο όγκος που φαίνεται να έχει εξαντληθεί ο επιτρεπόμενος με την πολ/κια όπως έχει φτιαχτεί. Μια ΜΣΔ αν επιτρεπόταν, αν έχει αλλάξει και κάτι με τον όγκο, αν βρω κάτι λάθος σε σεντόνι, πχ πάλι πρόσφατα μελετούσα μια κάτοψη pilotis κάλυψη περίπου 150τμ, ο χουβαρντάς ο αρχιτέκτων έχει φτιάξει τώρα το 50% της pilotis κλειστούς χώρους και σωστά το βάζει στην δόμηση, αν θυμάσαι τώρα άδεια του 2005 επιτρεπόταν να κλείσει το 50% της pilotis και σωστά το έβαλε στην δόμηση, ένα κατάστημα και το κλιμακοστάσιο 15τμ υπήρχε εκεί. Και τι έχει φτιάξει τώρα ο μεγάλος??? Εχει βάλει στην δόμηση και το άλλο 50% που είναι ανοιχτό, pilotis!!! Αν έχεις περίσσεια δόμησης όπου θέλεις την βάζεις! Ο ιδιοκτήτης σήμερα θέλει να κάνει προσθήκη ορόφου και ψάχναμε που είχε πάει η δόμηση γιατί το ξέραμε με το κτίριο που έχει κτιστεί η δόμηση, μέχρι που την βρήκαμε στην pilotis, πιστεύαμε ότι δεν είχε εξαντληθεί. Τις φιλικές μου Καλησπέρες, Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!!
  17. Λοιπόν την αυθαίρετη συνένωση δεν θυμάμαι αν το έχω δηλώσει, είναι και παλιά η ρύθμιση, δεν έχει γίνει και τίποτα τρομερό, μην νομίζεις, σε έναν τοίχο περίπου 12εκ πλάτος έχει ανοιχτεί ένα άνοιγμα περίπου 85εκ. Δεν έχει γίνει τίποτα σπουδαίο εκεί Ψηλέ..
  18. σε αυτήν την περίπτωση να ψάξω τότε αν η θέση έχει δεσμευτεί συμβολαιογραφικά, γιατί τότε κακώς τον μετράει σαν δόμηση "που υλοποιείται στο οικόπεδο". Αρα θα μπορούσα να ισχυριστώ στην ΥΔΟΜ να αφαιρεθεί από το ΔΚ, ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την γνώση σου Pavlo33 όταν θα έχεις χρόνο απάντησε μου σε παρακαλώ αν μπορεί να γίνει έτσι, εφόσον έχει δεσμευτεί.
  19. οχι... Τον χώρο δεν τον είχε βάλει ο συμβολαιογράφος, δεν τον δέσμευσε ο συμβολαιογράφος τα 40τμ σαν χώρο στάθμευσης. Ο μελετητής Αρχιτέκτονας Μηχανικός κατά την ταπεινή μου άποψη μέτραγε τον χώρο σαν ΣΔ ενώ μπορούσε να μην τον μετρήσει, καθώς ήταν χώρος στάθμευσης. Μετά εγώ ουσιαστικά το ξαναβάζω στην δόμηση του ακινήτου αφού τον τακτοποιώ να υπάρχει νόμιμα σαν κατάστημα. Η αλλαγή χρήσης είχε γίνει, σήμερα έχουμε κατάστημα, ο π ότε Συνάδελφε, λέω.. Αφού έχει μετρήσει 2 φορές σαν δόμηση, δεν μπορώ να αφαιρέσω την μια?
  20. Παύλο ευχαριστώ πολύ, με έχεις καλύψει πολύ, ναι δεν είναι εύκολη υπόθεση και ένα άλλο στοιχείο που βρήκα στο ΔΚ το 1999 όταν εκδόθηκε η άδεια είναι ότι σχεδόν έχει εξαντληθεί ο επιτρεπόμενος όγκος κτιρίου. Βέβαια ο Μελετητής μπορεί να έχει κάνει πάλι κάποιο λάθος, πχ να έχει βάλει τον υπόγειο όροφο ή τον υποσταθμό ΔΕΗ στον ακάλυπτο οικοπέδου κάτω από την στάθμη τελικού διαμορφωμένου εδάφους. Ναι με έχεις φωτίσει λίγο, να λύσω και κάποιες απορίες ακόμα, ο χώρος το είδα καθαρά, ο Αρχιτέκτονας τότε το parking στο ισόγειο το μετράει στο ΔΚ σαν δόμηση που υλοποιείται στο οικόπεδο, εγώ βέβαια δεν το είχα δει αυτό τότε, έχοντας πιο μεγάλη εμπειρία με τον ΓΟΚ 2000 και ρυθμίσεις κλειστών χώρων στάθμευσης σε pilotes, γνωρίζοντας ακόμα πως οι κλειστοί χώροι στάθμευσης στο ισόγειο μπορούσαν να μην μπούνε στον ΣΔ, τον ρύθμισα σαν "αλλαγή χρήσης. Μετατροπή βοηθητικού χώρου σε χώρο κύριας χρήσης". Και μου το είπες πολύ καλά! Ναι θα πρέπει να μεταφερθεί και η δήλωση σε δήλωση Ν.4495/17 το επόμενο διάστημα, να εξασφαλίσουμε την "οριστική εξαίρεση του από την κατεδάφιση, λήξη νομιμοποίησης" και είναι κάτι που θα το φτιάξω πιο μετά. Τώρα να σε φωτίσω και εγώ πληροφοριακά ο χώρος έχει δεσμευτεί με συμβολαιογράφο σαν χώρος στάθμευσης και τον έχει βάλει - ενώ είναι ισόγειος χώρος κλειστός στάθμευσης αυτοκινήτων- να μετράει σαν δόμηση που πραγματοποιείται. Εφόσον 1) έχει μετρήσει σαν δόμηση στο ΔΚ και 2) τον ρύθμισα να υφίσταται νόμιμα σαν χώρο κύρια χρήσης. Μπορώ να πάρω τα μέτρα του από το ΔΚ, να πω ότι μπορεί να υπάρχει σαν κατάστημα με την ρύθμιση με τον 3843, και να πάρω τα μέτρα του από το ΔΚ να τα μεταφέρω σε ανέγερση ιδιοκτησίας στο βατό δώμα?
  21. Δεν το έχεις κάνει λάθος, για αρχή ρώτησες ένα γραφείο που φτιάχνει κατασκευές αντιπαροχές στο διαδίκτυο, μετά μπορείς να πας να δημοσιεύσεις μια αγγελία στο διαδίκτυο. Ακόμα άκου η εμπειρία μου λέει το οικόπεδο είναι μικρό για αντιπαροχή, μια καλή κίνηση είναι να ρωτήσεις τους διπλανούς σου αν δίνουν και αυτοί το/ τα δικά τους γιατί αν τα οικόπεδα συνενωθούν, τα μέτρα αυξάνονται οπότε το ενδιαφέρον των ειδικών για αντιπαροχή θα είναι πιο μεγάλο.
  22. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε οικοδομή κατασκευής περίπου το 1999 στο ισόγειο είχαν φτιαχτεί 3 καταστήματα και 1 ισόγειο parking. Μου είχε δοθεί η ρύθμιση αυθαιρέτων του parking το οποίο είχε μετατραπεί σε κατάστημα και επίσης είχε συνενωθεί με ένα άλλο κατάστημα στο ισόγειο. Ρυθμίστηκε να υπάρχει νόμιμα σαν κατάστημα με τον Ν.3843/10. Τώρα ζητάω να μάθω, τα τετ. Μετ. του καταστήματος (πρώην ισόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων) περίπου 40τμ μπορεί να μεταφερθεί στην ταράτσα για ανέγερση εκεί μιας κατοικίας; Επεξήγηση: όπως είδα μελετώντας το ΔΚ πρόσφατα ο Μελετητής το ισόγειο parking το είχε μετρήσει στον ΣΔ, οπότε ρωτάω τα μέτρα του (40) είχαν μετρήσει στον ΣΔ που υλοποιούταν τότε στο ακίνητο (περίπου το 2000), τα ρύθμισα όμως να υπάρχουν και νόμιμα σαν κύρια χρήση κατάστημα με τον Ν.3843/10. Οπότε αφού αρχικά μετρούσαν στην δόμηση που χτίζεται στο οικόπεδο, μετά όμως τα δήλωσα και σαν αλλαγή χρήσης από βοηθητική (που νόμιζα) σε κύρια, οπότε μπορώ να κρατήσω τα μέτρα σαν νόμιμα κύρια χρήση (κατάστημα) όπως τακτοποιήθηκαν το 2010 και με κάποια διαδικασία να τα μεταφέρω από το ΔΚ σε δόμηση στην ταράτσα;
  23. βασικά μόλις το κοίταξα, Πέμπτη 9 Μαιου 2024 και ωρα 9.16πμ φαίνεται να μην υπάρχει ανακοίνωση για το "κινούμαι ηλεκτρικά ΙΙΙ", μόνο για το "ΙΙ" υπάρχει, η οποία έχει λήξει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.