Μετάβαση στο περιεχόμενο

architect83

Members
  • Περιεχόμενα

    145
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

architect83's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, θέλω να εισάγω έργο για έκδοση άδειας νομιμοποίησης στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για να συμπληρώσω και το Α/Α που ζητάει στην προέγκριση. Μπορεί κάποιος να μου πει πως πρέπει να συμπληρώσω τις καρτέλες στο σύστημα αμοιβών; Και αν χρειάζεται να ανεβάσω κάποιο έγγραφο. Δεν το έχω ξανακάνει, οπότε η οποία βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ
  2. Καλημέρα σας, Επειδή δεν το έχω ξανακάνει, σε προέγκριση που αφορά άδεια νομιμοποίησης, τι χρειάζεται να ανεβάσω ως αρχείο για 'τον προυπολογισμό έργου και οφειλόμενων εισφορών και κρατήσεων έργου υπέρ Δημοσίου και e-ΕΦΚΑ'; Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα για αυτό (μήπως από κάποιο πρόγραμμα του ΤΕΕ) και είναι υποχρεωτικό σε αυτή τη φάση; Σας ευχαριστώ.
  3. Καλημέρα σας, Θέλω να υποβάλλω αίτηση προέγκρισης για να εκδόσω εν συνεχεία άδεια νομιμοποίησης. Στα υποχρεωτικά δικαιολογητικά σε αυτή τη φάση είναι: τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης, τακτοποίηση στοιχεία (για τη νομιμότητα), τεχνική έκθεση, τίτλο ιδιοκτησίας, και αποδεικτικό πληρωμής αμοιβής για Δ.Κ. και τοπογραφικό, σωστα; Είναι και κάποιες κρατήσεις που πρέπει αν πληρωθούν; Είναι κάτι άλλο; Αρχαιολογία και συμβουλιο αρχ. που έχω στοιχεια, καλύτερα να τα ανεβάσω μετά στην άδεια; Σας ευχαριστώ
  4. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ζει στο εξωτερικό και δεν είναι τόσο εύκολη η επικοινωνία, αν θέλουν, θα επιτρεπόταν να εκδοθεί η προέγκριση στον αρχικό μηχανικό και μετά στην άδεια, που είναι δεύτερη φάση και το πιάνω από την αρχή, να γίνω διαχειριστής εγώ; Αν τυχόν γνωρίζετε, ευχαριστώ.
  5. Kαλησπέρα σας, ήθελα να σας ρωτήσω, στο e-adeies για προέγκριση αδείας - δεν έχει εκδοθεί ακόμη, ο διαχειριστής συνάδελφος μηχανικός έκλεισε τα βιβλία του και πλέον τα σχέδια θα τα υπογράφω εγώ για να την κλείσουμε την υπόθεση. Οι αμοιβές είναι εξοφλημένες προς τον υπάρχοντα μηχανικό και δεν έχουμε κάποια εκκρεμότητα χρηματική. 1. Επειδή όπως σας είπα δεν έχει ποια βιβλία φορολογικά στην ελλάδα ο αρχικός μηχανικός, χρειάζεται να κάνουμε αλλαγή διαχειριστή σε μένα ή μπορεί να συνεχίσουμε και έτσι και να εκδοθεί η προέγκριση στον αρχικό μηχανικό; Και να μπω και εγώ πχ. στην ομάδα του έργου που δεν ήμουν αρχικά, φαντάζομαι αυτό χρειάζεται,από τι στιγμή που υπογράφω; 2. Μπορεί η Υδομ να ζητήσει αμοιβή και για τον νέο μηχανικο (δηλαδή εμένα) που θα υπογράφει τώρα, επειδή θα είμαι στην ομάδα; Γιατί δεν υπάρχει κάποια τέτοια εκκρεμότητα με τον πελάτη, το θέμα είναι τυπικό. Αν ξέρει κάποιος να με προσανατολίσει πως να κινηθώ, θα με βοηθούμε πολυ. Ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα, Προσπαθώ να μπω στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για να κάνω εισαγωγή για μία τακτοποίηση ν.4495 (ώστε να συμπεριλάβω τον κωδικό στην υπαγωγή της τακτοποίησης) αλλά δεν μπορώ να μπω στο σύστημα από χθες βράδυ. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημ ή μήπως η σελίδα δεν είναι πια ενεργή; Μήπως δεν είναι υποχεωτικό για την τακτοποίηση να κάνω αυτή τη διαδικασία; Ευχαριστώ!
  7. Αν τυχόν έχει χιλιοστά η αποθήκη, δύο ταυτότητες, κατάλαβα. Ευχαριστώ.
  8. Καλημέρα σας, Αν μπορείτε να με βοηθήσετε: Περίπτωση διαμερίσματος που έχει γίνει τακτοποίηση για κλειστό Η/Χ με τον ν. 3843 το 2010. Η πολεοδομία μου είπε πως είναι περαιωμένη. Θέλω τώρα να ετοιμάσω ηλεκτρονική ταυτότητα για αγοραπωλησία. α) Θα χρειαστεί να κάνω υπαγωγή στον Ν. 4495 αν δεν κάνω λάθος. Πως θα αναφέρω την τακτοποίηση την παλιά και πως έχει πληρωθεί το πρόστιμο; β) Επίσης, τα τμ. του Η/Χ στον 3843/10 αν δεν κάνω λάθος ήταν τα καθαρά χωρίς τοιχοποιίες, αυτό όμως δεν ισχύει για τον 4495; Μπορώ να προσθέσω τώρα τα έξτρα τμ. από τις τοιχοποιίες που τον περιβάλλουν 'η είναι πρόβλημα; Αν δω και κάτι άλλο σε αυθαιρεσία, πχ. αλλαγη διαστάσεις κουφωμάτων, μπορώ να το εντάξω τώρα; Στον 4495 θα προσθέσω μόνο ότι νέο δω, αναφέρω πως έχει γίνει τακτοποίηση με τον ν.3843 και τι αλλαγές έχει τώρα και τα γράφω και στην τεχνική έκθεση, είναι σωστό αυτό; Σας ευχαριστω εκ των προτέρων!
  9. Καλημέρα σας, Να ρωτήσω, περίπτωση διαμερίσματός σε πολυκατοικία με αποθήκη στο υπόγειο, θέλω να συμπληρώσω ηλ. ταυτότητα και να εκδόσω βεβαίωση μηχανικού για αγοραπωλησία: το διαμέρισμα με την αποθηκη του πάνε μαζί σε μία εισαγωγή ή πρέπει να κάνω μια για το διαμέρισμα και μία για την αποθήκη, οπότε θα έχω δύο βεβαιώσεις μηχανικού; Ευχαριστώ
  10. Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην άδεια ούτε στον φάκελο. Αυτό το πάρκιγκ δεν έγινε ποτέ (το ακίνητο είναι του 2003), μπορώ να το εντάξω στην τακτοποίηση; Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.