Jump to content

Αθηνά Θεοδώρου

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About Αθηνά Θεοδώρου

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

121 profile views
 1. Συνάδελφοι καλησπέρα, προσπαθώ να ανεβάσω ενα αρχείο για Γεωμετρικές Μεταβολές και μου βγάζει συνέχεια το εξής μήνυμα: Τα περιμετρικά όρια των παρακάτω επιπέδων δεν ταυτίζονται με τα περιμετρικά όρια του PST_KAEK: • Layer DGM_PROP_FINAL Δεν καταλαβάινω τι παραπάνω πρέπει να κάνω. Έχω κάνει Copy - Paste τα πολύγωνα και τα έχω βάλει στο αντίστοιχο Layer, τα έχω κάνει με το χέρι πατώντας πάνω στο πολύγωνο του κτηματολογίου, έχω αντιγράψει τα πολύγωνα σε καινούριο αρχείο, τίποτα δεν λειτουργεί. Συνέχεια βγάζει αυτό το μήνυμα. Έχει κανείς καμιά ιδέα;
 2. Η μεταβίβαση θα γίνει στο Κατάστημα 1. Η πρώτη εικόνα είναι της σύστατης και η δεύτερη της Άδειας.
 3. Γεια σας, εχω μια ερώτηση σχετικά με την παραγραφο ιδιδ) του αρθρου 96 - Κατηγορία 3. Έχω τρια ισόγεια καταστηματα, κατασκευασμένα το 1971 και εχουν κατασκευαστεί ανεστραμμένα από την άδεια. Δηλαδή στα σχέδια της άδεια έχω τα τρία καταστήματα και δεξιά τους το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον Α΄όροφο, ενώ στην πραγματικότητα το κλιμακοστάσιο είναι στα αριστερά τον καταστημάτων. Τα τρία καταστήματα αποτελλούν τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες και την μια θέλουν ν ατην μεταβιβάσουν. Σαν οριζόντια ιδιοτησία είναι ακριβώς όπως στην άδεια. Θα πρέπει να γινει υπαγωγή και να μπει όλο το ισόγειο στην Κατηγορία 3, χωρίς άλλη παράβαση ή θα πρέπει η κάθε οριζόντια να κάνει ξεχωριστή υπαγωγή? Ή απλά δίνω βεβαίωση, αφού η οριζόντια συμφωνεί στις διαστάσεις με την άδεια?
 4. Η άδεια είναι του 1971, οπότε ναι, μιλάμε για Κατηγορία 1. Απλά σκεφτόμουν πως αφού η διαφορά είναι από την κατασκευή της πολυκατοικίας και αφορά όλα τα διαμερίσματα, και εκτός αυτού θα γίνει διορθωτικό της σύστασης, θα ήταν πιο εύκολο να δώσω ένα τοπογραφικό με μία βεβαίωση, παρά δέκα βεβαιώσεις. Και φυσικά θα είναι και πιο οικονομικό για τους ιδιοκτήτες.
 5. Καλησπέρα, Έχω μια πρωτοφανή περίπτωση για μένα καθώς είμαστε σε νησί και δεν έχουμε πολλές πολυκατοικίες. Μου έτυχε να κάνω αυτοψία σε οριζόντια ιδιοκτησία που προοριζόταν για πώληση και διαπίστωσα πως έχει μεγάλη διαφορά τετραγωνικών στο γεωτεμάχιο, οπότε αποφάσισαν όλοι οι ιδιοκτησίες να κάνουν αλλαγή του συμβολαίου σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών, οπότε μου ανέθεσαν να κάνω έλεγχο σε όλες τις ιδιοκτησίες. Μετά τις μετρήσεις μου έχω διαπιστώσει τα εξής: Α) σε όλα τα διαμερίσματα υπάρχει μετατόπιση του παραθύρου της κουζίνας από τον εναν τοιχο στον άλλο Β) σε κάποιες διαστάσεις έχω διαφορά μέχρι 5%,αλλά σε άλλες έχω πάνω από 5%, η οποία είναι ίδια σε ολα τα διαμερίσματα, επομένως είχε γίνει εξ΄αρχής. Γ) στον κοινόχρηστο χώρο έχει κατασκευαστεί μια αποθήκη 10 τμ, μια πέργκολα και ένα BBQ. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μπορώ να κάνω μια δήλωση, με όλους τους ιδιοκτήτες, αφού έτσι κ αλλιώς θα πρέπει να γίνει μια για τους κοινόχρηστους χώρους και να βάλω και τα τετραγωνικά που έχω διαφορά στην πολυκατοικία ή θα πρέπει να κάνω μια δήλωση για τους κοινόχρηστους και σε κάθε διαμέρισμα από μια ξεχωριστή δήλωση;
 6. Χρειάζομαι μια επιβεβαίωση! Έχει εκδοθεί άδεια το 1981 σε γήπεδο 8500 τμ. Μετά κόπηκε σε δυο γεωτεμάχια, 4250τμ το καθένα. Το ένα έμεινε με την οικοδομή της πρώτης άδειας και στο δεύτερο εκδόθηκε νέα άδεια στα 4250τμ πλέον. Ο ιδιοκτήτης του πρώτου θέλει να κάνει τακτοποίηση. Το παράρτημα γράφει πως πατάμε ΟΧΙ στην Ο.Α. αν το γήπεδο είναι μικρότερο λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης και δεν ταυτίζεται με αυτό για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια. Δεν αναφέρει πουθενά αν μας ενδιαφέρει αν αυτό που μένει είναι άρτιο ή όχι. Κάνω την τακτοποίησει επιλέγοντας ΟΧΙ στην Ο.Α.?
 7. Το σχέδιο πόλης υπήρχε. H άδεια έχει βγει βασιζόμενη στο αρθρο 25 του Ν. 1337/83 που έδινε την δυνατότητα σε οικόπεδα >25 τμ να οικοδομηθούν, το οποίο άρθρο πλέον δεν ισχύει, το αντίστοιχο σημερινό άρθρο δίνει οικοδομησιμότητα στα 50 Τμ. Έχεις δίκιο για το ΠΚ, 60% είναι, λάθος το έγραψα...
 8. Στην περιοχή ο Σ.Δ. είναι 1,40 και 70 % κάλυψη. Με αρτιότητα τα 60τμ.Το δικό μου οικόπεδο είναι 43,00 τμ. Άρα: Επιτρεπόμενη Δόμηση: 43,00τμ * 1,40 = 60,20 τμ. Στο οικόπεδο έχουν κατασκευαστεί τρεις όροφοι από 40 τμ ο καθένας. Δηλάδη 120 τμ , δηλαδή 99% υπέρβαση δόμησης. ? Δεν με ενδιαφέρει που πλέον δεν είναι άρτιο το οικόπεδο?
 9. Συνάδελφοι ευχαριστώ για την βοήθεια! Ως προς τον υπολογισμό της κάλυψης και της δόμησης ποια είναι η γνώμη σας? Εγώ πιστεύω πως πρέπει να τα βάλω στα μέγιστα ποσοστά, δηλαδή υπέρβαση >60% και >200 % αντίστοιχα, αφού σήμερα έχω μη άρτιο οικόπεδο.
 10. Γεια σας συνάδελφοι! Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου και έχω μπερδευτεί με τις διευκρινίσεις για το αν βάζουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ο.Α. Υπάρχει άδεια του 1990 που προβλέπει διόροφη κατοικία σε οικόπεδο 43,00 τμ. Έχει κατασκευαστεί ένας ολοκληρος επιπλέον όροφος. Σήμερα το οικόπεδο με τους όρους δόμησης που ισχύουν δεν θα έβγαζε άδεια. Τότε όμως μπορούσε να βγάλει. Είμαι στην κατηγορία που λέει πως επιλέγουμε ΟΧΙ γιατί δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, παρά τα αντιθέτως αναφερόμενα στη σχετική άδεια? Ή θεωρω πως έχω άδεια επειδή τότε μπορούσαν να εκδόσουν άδεια και απλά άλλαξαν οι οροι δόμησης; Και αν θεωρήσω πως έχω άδεια, τι υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης θα βάλω? Τα μέγιστα? Γιατί έχω ένα μη άρτιο οικόπεδο σήμερα.. Ευχαριστώ!
 11. Γεια σας, έχω μια περίπτωση όπου στο γεωτεμάχιο υπάρχουν αυθαίρετα προς τακτοποίηση και ενα αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα προς κατεδάφιση. Η ερώτηση μου είναι: τα τετραγωνικά του προς κατεδάφιση κτίσματος, μετράνε στον συνολικό υπολογισμό δόμησης και κάλυψης για να υπολογίσω τις υπερβάσεις;
 12. Έχω περίπτωση οικίας προ του 1923, με μικρές παραβάσεις, όπως αλλαγή στέγης, κατασκευή πέργολας, διαμόρφωση εδάφους, μικρή αποθήκη. Με τον 4178 ομαδοποιούσαμε τις περιπτώσεις και βάζαμε είτε παραβάσεις ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3, είτε Λοιπές Παραβάσεις. Σε αυτή την περίπτωση το πιο σωστό μου φαίνεται να μπει ως Λοιπές Παραβάσεις. Αλλά(!!!) αν μπει έτσι θα πρέπει να επιλέξω Κατηγορία 4 ή Κατηγορία 5. Και μετά θα μου ζητάει Στατική Επάρκεια? Για τις μικροπαραβάσεις? Πείτε μου την γνώμη σας!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.