Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτίσμα από άχυρο και λάσπη - χρειάζεται άδεια;


Vasilis89

Recommended Posts

Κάπου διάβασα ότι τα σπίτια που φτιάχνονται από ένα υλικό από λάσπη και άχυρα (pec ή κάπως έτσι το λένε αλλιώς), νομικά δεν αναγνωρίζονται ως κτήρια και επομένως δεν χρειάζονται άδεια.

Ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

νομίζω χρειάζεσαι άδεια κ το κόστος της πρέπει να είναι περίπου το ίδιο με της συμβατικής.. απλά το κόστος κατασκευής θα είναι πολύ μικρότερο με άχυρα,ξύλα και πηλό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω τι λέτε για την στατική μελέτη, αυτό πάντως που θυμάμαι από εκείνη την εκπομπή που το είδα (Ο2, ετ3) είναι τον μηχανικό που έλεγε ότι δεν αναγνωρίζονται σαν κτίρια και για να πάρουν ρεύμα και νερό χτίζουν μια μικρή αποθήκη κανονικά ή κάνουν μια τσιμεντένια βάση...; κάτι τέτοιο

 

Αν όντως ισχύει και "χτίσω" (potery :) ) ένα τέτοιο σπίτι πώς θα αντικρούσω μια ενδεχόμενη μήνυση ? Θα πάρω δείγμα από τον τοίχο?

Link to comment
Share on other sites

τα σπιτια με αχυρο και λασπη δεν ειναι κατι πρωτογνωρο,αντιθετα στην επαρχια προπολεμικά ηταν πολύ συχνα.και υπαρχουν ακόμα αρκετα που αντεξαν στον χρονο και στεκουν ορθια σημερα.

το αχυρο λειτουργει σαν οπλισμος,και τα στατικα μαλλον με την μεθοδο των πεσων (με μπαλαμουτι βεβαια) θα γινονται.

Link to comment
Share on other sites

αυτό πάντως που θυμάμαι από εκείνη την εκπομπή που το είδα (Ο2, ετ3) είναι τον μηχανικό που έλεγε ότι δεν αναγνωρίζονται σαν κτίρια και για να πάρουν ρεύμα και νερό χτίζουν μια μικρή αποθήκη κανονικά ή κάνουν μια τσιμεντένια βάση...; κάτι τέτοιο

μπράβο του ευγε!!!!!

παραπληροφορεί τον κόσμο και τον ωθεί στην παρανομία

Link to comment
Share on other sites

Τα χωμάτινα σπίτια ήταν κοινή πρακτική στην Ελλάδα και είναι κοινή πρακτική σε πολλές χώρες του κόσμου (ΗΠΑ, Γερμανία, Περου κλπ).

Όπως όλα τα κτίσματα από οποιοδήποτε υλικό χρειάζονται οικοδομική άδεια, ο τύπος που είπε στην Τι Βι ότι δεν χρειάζεται άδεια προφανώς δεν ήταν μηχανικός.

Τώρα αν κάποιος θέλει να φτιάξει νέο κτίσμα από χώμα είναι ένα θέμα πώς θα το περάσει από έλεγχο στατικών (αν το έχει κάνει κανείς ας το πει, έχει ενδιαφέρον).

Προφανώς έχουμε να κάνουμε με φέρουσα τοιχοποιία, άλλα με τι λιθόσωμα, τι μηχανικές ιδιότητες, τι κονίαμα? Αν κάποιος πάρει 3-4 πλιθιά από το χώμα που θα χρησιμοποίησει και τα σπάσει στο εργαστήριο είναι καλυμμένος άραγε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.