Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιός πληρώνει το πρόστιμο ;


Recommended Posts

Καλησπέρα στό forum ,μήπως μπορεί να μου πεί κάποιος στήν περίπτωση που ένα αυθαίρετο σε εξ' αδιαιρέτου κατάσταση το οποίο έχει πουληθεί πρό ετών αλλά τα πρόστιμα συνεχίζουν να έρχονται στον αρχικό ιδιοκτήτη,ποιος πρεπει να πληρωσει για τήν τακτοποιηση στον 4014 ο παλιος ιδιοκτητης η ο νυν ;

 

Μηπως πρεπει να παει 50-50 δηλαδη να συμφωνησουν κάπως ;

 

Πως θα ενημερωθει η πολεοδομια για την παυση των προστιμων στο παλιο ιδιοκτητη εαν την δηλωση την κάνει έστω εξ' ολοκλήρου ο νυν ιδιοκτήτης;

Link to comment
Share on other sites

Το ποιός θα βγάλει τα χρήματα από τη τσέπη του για να πληρώσει προφανώς και είναι καθαρά θέμα συμφωνίας μεταξύ παλιού και νέου ιδιοκτήτη.

 

Δέσμευση ωστόσο υπάρχει ως προς το ποιός θα κάνει τη δήλωση, μιας και ο μηχανικός που έχει αναλάβει την υπόθεση υποχρεούται να καταχωρήσει τα στοιχεία των σημερινών συνιδιοκτητών και να προσκομίσει μεταξύ άλλων όταν του ζητηθεί τις δηλώσεις εξουσιοδότησης, τις δηλώσεις συναίνεσης και το Ε9.

 

Η πολεοδομία όταν περαιωθεί η διαδικασία της τακτοποίησης θα λάβει φάκελο από τον μηχανικό σας που πλέον θα αφορά το ακίνητο...εκείνος σαφώς και γνωρίζει τι ενέργειες υποχρεούται να κάνει ώστε να παύσουν τα πρόστιμα διατήρησης και ανέγερσης μετά τη περαίωση της διαδικασίας με τον 4014.

Link to comment
Share on other sites

τα πληρώνει πάντα ο νυν

Μετά θα υποβάλει αίτηση στην Πολεοδομία προσκομίζοντας συμβόλαιο μεταβίβασης κλπ στοιχεία

(δήλωση ΤΕΕ-Υ.Δ μηχανικού κλπ) προκειμένου να διαγραφούν από τον παλιό να μεταφερθούν

στο ίδιο και να διαγραφούν και από αυτόν Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της Πολεοδομίας

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σε οικοδομή που κτίστηκε το 75 γίναν κάποιες διαφοροποιήσεις κατά την κατασκευή σε σχέση με την άδεια, διαφορετική διαμερισμάτωση στα καταστήματα ισογείου-δημιουργία παταριού κ.α. Το πρόστιμο το πληρώνει ο σημερινός ιδιοκτήτης. Εφόσον όμως αποδεικνύεται από τα συμβόλαια του '76 ότι και πατάρι υπάρχει από την κατασκευή και τα σημερινά τετραγωνικά της αυτοτελούς ιδιοκτησίας είναι αυτά που πουλήθηκαν το 76, δηλαδή στην ουσία από τη κατασκευή, υπάρχει δυνατότητα αν κινηθεί νομικά ο ιδιοκτήτης το πρόστιμο να επιβαρύνει και τον εργολάβο? Αν μικρό το ποσό μάλλον δεν συμφέρει φαντάζομαι. Αυτά που θα γλιτώσεις από το πρόστιμο εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα τα πληρώσεις σε έξοδα δικηγόρου. Θα υπήρχε όμως κάποια τέτοια δυνατότητα, γιατί σε περίπτωση που το πρόστιμο είναι μεγάλο θα άξιζε ίσως.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πολυκατοικία αναγέρθηκε τη δεκαετία του 2000 από κατασκευαστή μηχανικό με αντιπαροχή.

Έγινε καταγγελία για κλείσιμο ημιυπαιθρίων και καταλογίστηκε πρόστιμο ανέγερσης που πληρώθηκε από τον κατασκευαστή και πρόστιμο διατήρησης που πάγωσε με τους γνωστούς τρόπους φαντάζομαι.

Ο κατασκευαστής σήμερα έχει πουλήσει όλα τα διαμερίσματα και έχει κρατήσει μόνο μια αποθήκη με 1 χιλιοστό.

Στο μεσοδιάστημα οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, έχουν ρυθμίσει τους ημιυπαίθριους με μηχανικό τον ίδιο τον κατασκευαστή, άλλοι προ πολλού με Ν3843 και οι τελευταίοι με Ν4014, ΕΚΤΟΣ από έναν ιδιοκτήτη ο οποίος δεν είναι συνεργάσιμος.

Το πρόστιμο διατήρησης ξεθάφτηκε τώρα και αφορά μεγάλο ποσό.

 

Το ερώτημα είναι: μπορεί ο κατασκευαστής σήμερα ως συνιδιοκτήτης στο οικόπεδο να ρυθμίσει τον ΗΧ του συγκεκριμένου διαμερίσματος ? Στόχος είναι να προσκομίσει όλες τις ρυθμίσεις στην ΥΔΟΜ και να κλείσει η υπόθεση και χωρίς να αξιώνει συμψηφισμό του προστίμου ανέγερσης.

Link to comment
Share on other sites

βεβαια, μονος του δεν μπορει να τακτοποιησει για λογαριασμο άλλου,

ειναι μεν συνιδιοκτητης στην οικοδομη,

πλην καθε ιδιοκτητης τακτοποιει τα δικά του...

ερωτηση

α] αν πας τις τακτοποιησεις ολων των υπολοιπων, δεν θα πρεπει η πολεοδομια να Σου μειωσει τα πρόστιμα και να υπολογισθει στο εναπομενον τμημα το αρχικο προστιμο?

β] αν οχι, ας παρει μια εξουσιοδοτηση απο τον "τελευταιο" να κανει την τακτοποιηση και να κανονισουν εναν καποιο τροπο πληρωμής,,,

Ετσι καναμε σε ολες τις οικοδομες...

Τις τακτοποιησε ο μηχανικος του εργολαβου...και ολοι πληρωσαν, αφου ηξεραν ολοι τι σημαινει Η/Υ.

Απλα εδω εχεις μια καταγγελια απο το ετος...

ειναι ιδιορρυθμο...

Αν δεν κανει μειωση η πολ.εοδομία, θα τον κυνηγαει για ολα ή για μονο εναν χωρο αλλά με ολες τις προσαυξησεις...έστω και για το ενα.

 

Αρα, απ' την ζημιά...κερδος δεν έχει...εκτος αν την περιορισεις στο ελαχιστο.

Ετσι λεω..

καλη συνεχεια.

υγ

η καταγγελια προφανως ειναι στο όνομά του...οκ?

Αν αρνηθει ο "αλλος" ΙΣΩΣ μπορουσε να κανει μονος του την τακτοποιηση- ειναι προς προστασια του άμεσου συμφεροντος. να το κανει ο εργολαβος.....

αλλά καλο θα ηταν να μην φτασουμε ως εκει...για να μην εκτεθει ο μηχανικός...αν ο αλλος ειναι "προβληματικος"..αρα επικινδυνος...... αφου θα χρειαστουν εξουσιοδοτησεις, ΑΦΜ, Ε9 κλπκλπ.

αρα...οχι

αυτα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ dimitri

α) σωστά, καλή ιδέα τουλάχιστον να μειωθεί στο ελάχιστο το ποσό

β) το θέμα του δεν είναι βεβαίως ποιός πληρώσει τη ρύθμιση του ΗΧ, ασφαλώς και θα το αναλάμβανε ο κατασκευαστής αν τον εξουσιοδοτούσε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Αλλά ο τελευταίος μαθαίνω εχει στηλώσει τα πόδια και δεν θέλει να ρυθμίσει, έτσι, απο πεποίθηση. Ο κατασκευαστής απο τη μεριά του δεν έχει αποκαλύψει σε κανένα ότι του είχε επιβληθεί πρόστιμο για ευνόητους λόγους, και ούτε τώρα μπορεί να ρισκάρει να πιέσει και να αποκαλυφθεί. Μπορεί εύκολα να γίνει αντικείμενο εκβιασμού...γ@μ@ τα. Πρέπει να επανέλθει με το μαλακό.

Edited by STAVION
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Χωρίς συνέχεια με τα προηγούμενα, αλλά στο ίδιο θέμα που θέτει ο τίτλος:

Ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης, εντελώς αυθαίρετος (δεν τον έδειχνε καθόλου η άδεια) πρέπει να τακτοποιηθεί. Οι συνιδιοκτήτες είναι έξι. Έχουν απλώς δικαίωμα χρήσης συγκεκριμένου χώρου ο καθένας μέσα στο ενιαίο πάρκινγκ για το δικό του αυτοκίνητο. Εάν δηλωθεί, θα αναγραφούν όλοι ως συνιδιοκτήτες, ο καθένας με το ποσοστό του. Τα πρόστιμα θα έρχονται ξεχωριστά στον καθένα; Κι αν ναι, τι θα γίνει εάν κάποιος δεν το πληρώσει; Και που θα το ξέρουν αυτό οι υπόλοιποι, για να δουν τι μπορούν να κάνουν;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.