Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δηλώσεις το Ν4014 που μεταφέρονται στον Ν4178


vkonst

Recommended Posts

Έχω μία δήλωση όπου είναι συμπληρωμένα τα πάντα και έχουν υποβληθεί όλα τα στοιχεία, αλλά την είχα γυρίσει σε "προσωρινή υπαγωγή" για να διορθώσω κάτι και τώρα δε μπορώ να την τροποποιήσω σε "οριστική υπαγωγή". Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ξερουμε ποτε θα ενεργοποιηθει η δυνατότητα μεταφοράς της δήλωσης του 4014 στην πλατφόρμα του 4178; 

 

Εχουν πει για τέλος Σεπτεμβρίου ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Occultist

 Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα και τους έστειλα μαιλ στο ΤΕΕ. σας παραθέτω την απάντηση μου έδωσαν: 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΥΠΑΓΩΓΗ

Σχετικά με την επιστροφή δήλωσης σε ολοκληρωμένη υπαγωγή (εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν στο στάδιο αυτό πριν την ισχύ της ΥΑ και επέστεψαν σε προσωρινή χωρίς διόρθωση στοιχείων), εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης παρόμοιων υποθέσεων, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Σε κάθε περίπτωση το αίτημά σας όσον αφορά τις παρακάτω αναφερόμενες δηλώσεις έχει καταγραφεί και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

 

Ως την υποχρέωση μεταφοράς, κατά πάσα πιθανότητα μακροπρόθεσμα θα γίνει για όλες τις δηλώσεις του 4014/2011 με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Σας επισυνάπτουμε και κείμενο που αφορά γενικότερα τη διαχείριση δηλώσεων ν. 4014/2011.

 

 

g ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 4014

Σχετικά με τις νέες διαδικασίες όσον αφορά τις δηλώσεις του ν. 4014/2011, δείτε το άρθρο 30 του Ν. 4178/2013 και το άρθρο 4 της ΥΑ 2254/2013

Μετά τη δημοσίευση της παραπάνω ΥΑ και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε αυτήν, δεν είναι εφικτή η τροποποίηση των δηλώσεων του ν. 4014/2011 καθώς και η έκδοση πράξεων περαίωσης της υπαγωγής μέσω του 4014/2011, εφόσον αυτές δεν είχαν ήδη εκδοθεί. Επίσης, βεβαιώσεις μεταβίβασης μέσω του 4014/2011 δεν είναι πλέον σε ισχύ.

 

Στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα του ν. 4178/13 εμφανίζονται οι δηλώσεις αυθαιρέτων του ν. 4014/2011 και παρέχεται σε αυτές (ανεξαρτήτως κατάστασης δήλωσης) η δυνατότητα επισύναψης σχεδίων και λοιπών αρχείων, προσθήκης μηχανικού στην ομάδα της δήλωσης, ενημέρωσης των πληρωμών και έκδοσης των υπαρχόντων αναφορών ένταξης.

Αυτά θα ισχύουν μέχρι να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μετάβασης στο νέο νόμο, που αναμένεται στο διάστημα από 30.9.2013 έως 5.10.2013 (εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη δημοσίευση της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης - άρθρο 4, παρ. 5).

 

Μετά την υλοποίηση της μεταφοράς τους (μέσω υποβολής σχετικού ηλεκτρονικού αιτήματος από το μηχανικό και καταβολής ποσοστού ανταπόδοσης ΤΕΕ επί του παραβόλου), θα είναι επεξεργάσιμες και, όσον αφορά την υποβολή των δικαιολογητικών, θα ακολουθήσουν τις προθεσμίες του νέου νόμου, δηλαδή κατά την εξουσιοδότηση του νόμου, 6 μήνες από την υπαγωγή και σε κάθε περίπτωση μέχρι και την 06/02/2015.

Οι δηλώσεις θα μεταφέρονται ως έχουν ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, τις πληρωμές τους (παράβολα, πρόστιμα) και τυχόν αρχεία που έχουν επισυναφθεί και θα συμπληρώνονται όπου απαιτείται από τον μηχανικό. Δεν απαιτείται η καταβολή νέου παραβόλου.

 

Μέχρι στιγμής προκύπτει ότι υποχρέωση μεταφοράς στο νέο νόμο έχουν όλες οι δηλώσεις του ν. 4014/2011 για τις οποίες εκδίδεται βεβαίωση μεταβίβασης σύμφωνα με το νόμο 4178/2013, ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκονται (βλ. παρ. 8α άρθρου 4 της ΥΑ 2254), καθώς επίσης και εκκρεμείς υποθέσεις όπως αρχικές υποβολές, προσωρινές υπαγωγές ή και ολοκληρωμένες υπαγωγές χωρίς σχέδια.

Εκτός της υποχρέωσης μεταφοράς, η ένταξη στο νέο νόμο επιφέρει ευνοϊκότερες συνθήκες αντιμετώπισης σε πολλές ομάδες αυθαίρετων κατασκευών (π.χ. οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση) και θωρακίζει το ακίνητο με νέα ισχυρή πράξη περαίωσης.  

 

Με βάση τα παραπάνω:

- Δηλώσεις στις οποίες δεν έχει ήδη εκδοθεί πράξη περαίωσης υπαγωγής, θα πρέπει να μεταβούν στο Ν 4178/13 για την έκδοση πράξεων περαίωσης, μετά την ενεργοποίηση της σχετικής δυνατότητας (βλ. παρ. 4 άρθρου 4 της  της ΥΑ 2254/2013).

 

- Σε οριστικές δηλώσεις ν. 4014/2011 μπορεί να ολοκληρωθεί η εισαγωγή αρχείων μέχρι να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μεταφοράς στο νέο νόμο, ώστε να μην υπάρχει εκκρεμότητα από πλευράς μηχανικού.  

 

Εάν προκύψει κάποια διαφοροποίηση όσο αφορά τις παραπάνω περιγραφόμενες διαδικασίες για επιμέρους περιπτώσεις, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

 

 

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

- Σε οριστικές δηλώσεις ν. 4014/2011 μπορεί να ολοκληρωθεί η εισαγωγή αρχείων μέχρι να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μεταφοράς στο νέο νόμο, ώστε να μην υπάρχει εκκρεμότητα από πλευράς μηχανικού. 

 

Κι αυτό επιβεβαιώνει ότι, δεν θα τις ...."πειράξουν" αυτές τις δηλώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι, γίνεται τόσο πολύς ντόρος για το αυτονόητο, που δείχνει μάλλον ότι μας αρέσει η κουβέντα για την κουβέντα, μιας και δεν υπάρχουν και δουλειές κι έχουμε άπλετο χρόνο για κους κους :

  • Στον Ν4178/13 πηγαίνουν οι ολοκληρωμένες δηλώσεις, μόνο με αίτηση του ιδιοκτήτη, που μόνο σε μία περίπτωση θα αναγκαστεί να το κάνει, όταν δηλ. θέλει να προχωρήσει σε κάποια δικαιοπραξία. Άλλως η δήλωση κοιμάται στον Ν4014/11. Ακόμα και χωρίς την υποβολή αρχείων δεν αναγκάζεται κανείς να μεταφερθεί στο νέο νόμο. Όταν χρειαστεί όμως βεβαίωση, τότε έχει ,δεν έχει υποβάλει αρχεία, θα μπεί στον 4178, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άρα γιατί αυτή η πρεμούρα, μπαίνω-δε μπαίνω, υποβάλλω-δεν υποβάλλω αρχεία, προλαβαίνω -δεν προλαβαίνω; Έλεος, γιατί τόσο άγχος;Είτε το κάνω είτε όχι, καμμία πρακτική συνέπεια  δεν έχει. Μόνο θέμα τάξης για το μηχανικό είναι. Πάει αυτό και τέλειωσε!
  • Για τις μη ολοκληρωμένες δηλώσεις επιβάλλεται να μπουν , για να είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτοί εγκλωβίστηκαν , μαζί και μεις, αν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο.

Χρειάζονται τόσες σελίδες απαντήσεων και κόντρα απαντήσεων γι' αυτό;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κι όμως αυτά τα αυτονόητα "πράγματα", τόσο το ΤΕΕ (με δηλώσεις εκπροσώπων), όσο και το ΥΠΕΚΑ (με "ανακοινώσεις" στελεχών του) δεν μπορύν να τα καταλάβουν - δεν μπορούν να τα επικοινωνήσουν και λένε ακριβώς τα ...αντίθετα (σε ορισμένα σημεία) εξ ου και ο προβληματισμός των συναδέλφων.

Νοιώσε τυχερός που για σένα είναι ευνόητα.....

Link to comment
Share on other sites

βγήκε η 1η εγκύκλιος που αφορά και τις δηλώσεις του ν.4014 Βρίσκεται στο site του υπεκα. Δυστυχώς τα πραγματα δεν είναι όπως θα θέλαμε. θεωρούνται εκκρεμείς υποθέσεις όσοι δεν έχουν ανεβάσει ακόμα σχέδια.Κάποιος πιο εξοικιωμένος από εμένα ας το ανεβάσει από το link του υπεκα

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.