Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισπρακτική παγίδα του ΙΚΑ σε 400.000 αυθαίρετα


letom

Recommended Posts

αυτη ειναι η τελευταια εγκυκλιος απο το ΙΚΑ

σχετικα με τα αυθαιρετα

 

[σημ. Στο σημειο που  γινεται αναφορα  για το αρθρο 24 παρ. 8, εξακολουθει να αναφερει την λεξη "βεβαιωμενες"

που εχει  ηδη καταργηθει προσφατα...με νομο.   [4258   ???].]

 

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18685

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

σωστα..

 

"λυνει πολλα θεματα"

 

[τα οποία , όμως, το ιδιο το ΙΚΑ ειχε δημιουργησει...απο ηθελημενη διαστρεβλωση  στην ερμηνεια των διαταξεων του 4178...]

 

και , ενω πρωτα εξανάγκασε  το ΥΠΕΚΑ  να προβει στην τελευταια τροποποίηση  στο  αρθρο 24 παρ.8  και να διαγράψει  την λεξη "βεβαιωμενες"

για να διαλυσει "πασα αμφιβολια"

 

το ΙΚΑ , αφου έκανε τα δικα "του"....

εξεδοσε την παραπανω εγκυκλιο, με βαση τις αρχικες διαταξεις του 4178...

 

Κατ' ουσια,  προκειται για εγκυκλιο  που  το ΙΚΑ  "ωφειλε" να ειχε εκδοσει αμεσως μετα τον Αυγουστο που δημοσιευθηκε ο 4178

 

και οχι, αφου πρωτα   ταλαιπωρησε χιλιαδες πολίτες...και χρειασθηκε το υπεκα να τροποποιήσει τον  4178

 

να ερχεται σημερα και να λεει..."έ...δεν ηταν απαραιτητη  αυτη η τροποποιηση...."

 

 

υγ

 

[πολυ φοβάμαι οτι...παλι  κατι θα γεννησουν τα μυαλά τους...παλι θα ασχοληθουμε μαζι τους..παλι θα ζητησουν νεα εγκυκλιο...

 

το χουι δεν κοβεται.]...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

...συνεχιζουμε...απο εκει που ειχαμε σταματησει

...εχοντας την βεβαιοτητα οτι "κατι" καινουργιο θα σκαρφιστουν εκει στο ΙΚΑ...

 

 

[  26/4/14... #23...πολυ φοβάμαι οτι...παλι  κατι θα γεννησουν τα μυαλά τους...παλι θα ασχοληθουμε μαζι τους..παλι θα ζητησουν νεα εγκυκλιο...το χουι δεν κοβεται.]...

 

ειναι χουι και το χουι...δεν κοβεται

 

spiti1_550x.jpg
Αναστολή έως και πλήρη διαγραφή προστίμων από ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ προβλέπει εγκύκλιος για όσους έχτισαν αυθαίρετα και τα νομιμοποιούν για 30 έτη πληρώνοντας πρόστιμο αυθαίρετης δόμησης μέχρι και σε 102 δόσεις.

Αναστολή πληρωμής εισφορών στο ΙΚΑ για τις εργασίες ανέγερσης ή επισκευής ή αλλαγής χρήσης που έκαναν στο ακίνητό τους κερδίζουν όσοι τακτοποιούν το αυθαίρετό τους και ε΄χουν ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου 4178/13 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.
 
Με την εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων τα οποία , υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4014/2011 ή του άρθρου 24 παρ. 1, 7 και 8 του νόμου 4178/2013. Γίνεται αναφορά για την «μη βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ αγνώστων», για τις περιπτώσεις αυτές , ενώ για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων που έχουν υπαχθεί στις εν λόγω διατάξεις και έχουν από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ βεβαιωθεί εισφορές υπέρ αγνώστων, ορίζεται η διαδικασία για την αναστολή είσπραξης των ανεξόφλητων ποσών.
 
Τονίζεται ότι για τις περιπτώσεις που προσκομίζονται στοιχεία εξόφλησης του ειδικού προστίμου της πολεοδομίας και στοιχεία για την οριστική υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4014/2011 ή του άρθρου 24 του νόμου 4178/2013 , εφόσον παραμένει ανεξόφλητο ποσό εκδίδεται απόφαση Διευθυντού περί διαγραφής ανεξόφλητου ποσού και αποστέλλεται στις ταμειακές υπηρεσίες κατάσταση διαγραφών.
 
Για την διαδικασία αυτή απαιτείται:
 
 -Αίτηση ενδιαφερόμενου. Στοιχεία υπαγωγής στους προαναφερόμενους νόμους.
 
-Να έχουν τεθεί σε αναστολή βεβαιωμένες και ανεξόφλητες εισφορές υπέρ αγνώστων....[????]
 
-Να έχει συνταχθεί έκθεση αρμοδίου υπαλλήλου από την οποία να προκύπτει ότι οι βεβαιωμένες οφειλές αφορούν το ακίνητο.....[????]
 

-Να υπάρχουν στοιχεία οριστικής εξόφλησης του ειδικού προστίμου της πολεοδομίας.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

ήρθε ένα συστημένο από ΙΚΑ σε οικοδομή παλιά που είχε φτιάξει ο πατέρα ς μου το 2002 και έχει κλείσει από το 2003. Ο πατέρας μου έχει πεθάνει εδώ και 9 χρόνια, και στο ταχυδρομείο δεν δίνουν το χαρτι επειδή είν αι θανόν  , πρεπει να το αναζητήσω στο ΙΚΑ  λένε. Την οικοδομή που είχε πουλήσει την είχε κλείσει στο ικα από το 2004. Τι μπορεί να είναι? αν, αν  είναι για κάτι αυθαίρετο, (αποθήκη) το οποίο δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμα, είναι κατασκευασμένο από παλιά, μπορούν να βάλουν πρόστιμο?

Το μυαλό μου πάει κατευθείαν στο κακό. Μπορεί να είναι κάτι απλό? Δεν ξέρω κάν αν πρέπει να το σκαλίσω, αφού δεν υπάρχει ούτε ευρώ να δώσω κάπου. Ήδη χρωστώ και τής Μιχαλούς , και το ταμείο δεν μπορώ καν να το ρυθμίσω την τύχη μου μέσα! 

Link to comment
Share on other sites

Κατα πασα πιθανοτητα ή δεν εκλεισε το εργο ή εψαξαν και βρηκα καποια "θεματακια" (πχ λαθος τριετιες, λαθος φασεις κατασκευης κτλ).

 

Μπορει να μην ειναι και τιποτα.

Σε καθε περιπτωση πρεπει να πας απο το ΙΚΑ να δεις τι γινεται.

Link to comment
Share on other sites

<<ή εψαξαν και βρηκα καποια "θεματακια" (πχ λαθος τριετιες, λαθος φασεις κατασκευης κτλ).>>

Ναι αλλά μετά από τόσα χρόνια?

Η αλήθεια ψάχνοντας βρήκα ότι μετά το κλείσιμο είχαν στείλει ένα χαρτί ότι ενός εργαζόμενου το ΑΜ ήταν λάθος και τα ενσημά του ήταν ξεκρέμαστα , τα οποία είχε πληρώσει ο πατέρας μου. Τον καλούσαν τότε να διορθώσει τα στοιχεία του εργαζομένου. Το θέμα είναι εκείνο το χαρτί (πάνε πάνω από 10 χρόνια), το είχαν στείλει στο γραφείο του που δήλωνε διεύθυνση εργοδότη στίς ΑΠΔ, και όχι στην οικοδομή, ενώ τώρα το έστειλαν στην παλιά οικοδομή.

Τριετίες, παίζει κάποιος να πήγε για σύνταξη και να ζητά τριετίες τώρα? μετα από 12 χρόνια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.