Μετάβαση στο περιεχόμενο

ppanag

Core Members
 • Περιεχόμενα

  480
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  3

ppanag last won the day on Ιούνιος 4

ppanag had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

110 Εξαιρετική

Σχετικά ppanag

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website URL
  www.Arch4.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.081 profile views
 1. όπως έλεγα και παραπάνω στις προδιαγραφές αναφέρεται ότι είναι υποχρεωτικό το layer 12 (PST_KAEK) ... ανεβάζοντας όμως δοκιμαστικά DXF μου το κάνει αποδεκτό χωρίς να έχω κάποιο πολύγωνο στο PST_KAEK τι κάνουμε τώρα ??? α) προχωράω κανονικά, αφού είναι αποδεκτό ή β) είμαι υποχρεωμένος (αφού υπάρχει ολοκληρωμένο κτηματολόγιο στην περιοχή) να συμπεριλάβω και τα όρια των γεωτεμαχίων βάσει κτηματολογίου στο ανωτέρω layer ???
 2. είναι υποχρεωτικό τα τιμολόγια αγοράς να συνοδεύονται απο τιμολόγια εγκατάστασης/τοποθέτησης ?? (Π.χ. για κλιματιστικό) Θα μπορούσε κάποιος να κάνει την τοποθέτηση μόνος του ???
 3. βλέπω στις προδιαγραφές dxf για τοπογραφικά διαγράμματα ότι είναι υποχρεωτικά τα layer 12, 13 ... διαβάζω στον πίνακα ότι layer 12 είναι τα όρια των γεωτεμαχίων βάσει των τηρούμενων στοιχείων του ΕΚ !!! (φαντάζομαι το 13 θα είναι ίδιο με το 12 αφού δεν έχουν αλλάξει τα όρια των ιδιοκτησιών έστω κι αν διαφέρουν από την αποτύπωσή μας...εντός των επιτρεπτών ορίων) Δηλαδή είμστε υποχρεωμένοι να τα σκάσουμε στο κτηματολόγιο για να πάρουμε στοιχεία, ώστε να τα ξαναυποβάλλουμε στο κτηματολόγιο ???? ... ή απλά δεν απαιτούνται τα ανωτέρω layer ???
 4. ΚΑΝΕΛΔΗΜ πάντως κι εγώ περιμένω ακόμα για μια ειδική περίπτωση νεοαποκτηθέντος, με αριθμό πρωτοκόλλου 69.500, εσείς τι αριθμό πρωτοκόλλου έχετε ????
 5. ppanag

  Παραίτηση από εργασία

  Dimitris_81 μίλα με λογιστή, όπου καλό είναι να πας τη σύμβασή σου να την δει !!! Σε πολλές περιπτώσεις η αποζημίωση δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο νομίζουμε .... η κρίση άλλαξε πολλά ... μόνο οι παλιές συμβάσεις είχαν καλές αποζημιώσεις ... καλή τύχη σε ότι επιλέξεις !!!
 6. Τελικά τώρα που ξαναπάτησα αποθήκευση στον δικό μου IBAN ΕΘΝΙΚΗΣ, ως μελετητής μου τον επιβεβαίωσε ως έγκυρο !!!!! Παραμένει όμως το ερώτημά μου: πρέπει ο ωφελούμενος να δηλώσει και τον σύμβουλο στους προμηθευτές ???????
 7. Άραγε γιατί είναι πιο φτηνά στη μαύρη ??? Μήπως επειδή δεν απαιτούνται πιστοποιητικά? Μήπως επειδή χωρίς απόδειξη τα προϊόντα και η εργασία δεν συνοδεύονται από εγγυήσεις? Μήπως επειδή ο κάθε τσικιρικιτζής / αεριτζής αυτοβαπτίζεται μάστορας/ εργολάβος ? Μήπως επειδή ο κάθε μάστορας στη μαύρη κάνει ότι του έρθει με ότι υλικά βρει μπροστά του? Ή τελικά μήπως το "φτηνό" είναι και πιο ακριβο να μπαλωθει και πιο αναποτελεσματικό αφού ποτέ δεν θα λειτουργήσει πλήρως !!! Ρε μήπως είναι όλοι κοροιδα (όχι μόνο οι ανωτέρω) και εσύ είσαι τόσο έξυπνος που χαραμιζεσαι ??? Τεσπά ο καθένας κάνει ότι θέλει και πληρώνει ότι αντέχει η τσέπη του!!! Καλό είναι ομως ταυτόχρονα να μαθαίνει από τα λάθη του και να τα μοιράζεται με τους άλλους !!!
 8. είσαι σίγουρος ότι ο εγγυητής έχει κάνει σωστά την εγγραφή του στο πρόγραμμα ???
 9. Αν κατάλαβα καλά, ο μηχανικός πληρώθηκε αλλά δεν κατεθεσε την αμοιβή με καταθετηριο της εθνικής Τράπεζας μέσω του συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ. Δεν πειράζει... Απλά πρέπει να τρέξει να συνεννοηθεί με την εφορία και το ΤΕΕ να μάθει τι πρέπει να κάνει και να το κάνει! Μετά να συνεννοηθεί με την πολεοδομία και να δώσει υπεύθυνη δήλωση για αοτι έχει επιβλέψει... Όταν συνταξιοδοτήθηκε ο μηχανικός σε τι φάση ήταν το έργο??? Σήμερα το έργο έχει τελειώσει????
 10. ο μηχανικός μπορεί να ενημερωθεί από την οικία πολεοδομία για τις απαιτούμενες διαδικασίες και να τις διεκπεραιώσει .... οι διαδικασίες εξαρτώνται από την άδεια και την αναθεώρηση (με ποιό ΦΕΚ εκδόθηκαν) Δεν αρκεί μόνο το παραστατικό κατάθεσης χρημάτων, αλλά απαιτείται πάντα και το καταθετήριο της Εθνικής Τράπεζας... Ο συνταξιούχος έχει δικαίωμα να πληρωθεί αμοιβή για εργασία που έκανε πριν συνταξιοδοτηθεί και κακώς δεν πληρώθηκε, κατόπιν ειδικής διαδικασίας στην εφορία. Αλλαγή επιβλέποντα γίνεται μόνο για εργασίες που θα γίνουν από εδώ και πέρα ... αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπάρχουν άλλες εργασίες, τότε δεν μπορεί να αλλάξει ο επιβλέποντας.
 11. ppanag

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Δεν προλαβαίνει να πει κάτι ο @georgegaleos και γίνεται !!!!!
 12. @θωμας87 το ΕΚΚΟ είναι το μόνο που έχει καταργηθεί, παρ' όλα αυτά όλα πρέπει να ελεγχθούν από τους αρμόδιους όπως αναφέρθηκε και παραπάνω γιατί πολλές από τις αμαρτίες που έχουν γίνει στο ακίνητο ακολουθούν τον νέο ιδιοκτήτη Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας που θα αναλάβει τον έλεγχο που του αναλογεί, θα πρέπει να είναι έμπειρος και ενημερωμένος σε αυτόν τον τομέα και όχι απλώς να φέρει την ιδιότητα !!!!
 13. @argirisps έχουν εγκρίνει μια αίτηση πελάτη μου στις 23/7/2018 με αρ. πρωτ. 0890?? και έχω και άλλη μια με αρ. πρωτ. 0695?? η οποία περιμένει ... να ανησυχώ για την δεύτερη ?????
 14. @christos1980 Η ΕΘΝΙΚΗ πάντως εξακολουθεί να μην επιβεβαιώνει την εγκυρότητα του λογαριασμού μου, παρ' όλο που τον έχω δηλώσει ως επαγγελματικό στο taxis... Το πρόβλημα είναι της ΕΘΝΙΚΗΣ
 15. @gamvro Σωστά... Έχω κι άλλους ΚΑΔ. Αλλά στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και πάλι δεν μπορώ να εισάγω λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗΣ τραπεζας
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.