Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποδεκτή διαφορά εμβαδού μεταξύ τίτλου - τοπογραφικού ως 2%


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 266
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Allobar, δεν μας είπες είναι σε περιοχή με Πράξη Εφαρμογής ή πάει ως εντός οικισμού; Οπότε σ'αυτήν τη δεύτερη περίπτωση ισχύει το "κατά τας υποδείξεις του ιδιοκτήτου"; Εγώ πιστεύω ότι ναι, στη δεύτερη περίπτωση μπορείς να είσαι ευέλικτος, φυσικά πάντα αιτιολογημένα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Σε περίπτωση που η απόκλιση στο πραγματικό εμβαδόν οικοπέδου εντός οικισμού, συγκρινόμενου με το τοπογραφικό διάγραμμα της οικοδομικής άδειας είναι άνω του 5%, που ορίζεται στο άρθρο 4 του Ν.4178/2013, ποιες είναι οι...συνεπαγωγές? θέλω να πω, απαιτείται αναθεώρηση άδειας, κάποια άλλη διόρθωση κλπ κλπ?

Αφορά σε περίπτωση παλαιάς οικοδομικής άδειας του 1992, που έπεσε στα χέρια μου με αφορμή την δήλωση αυθαιρέτου και λόγω του ότι ήταν άλλη η θέση της οικοδομής σε σχέση με τα οριζόμενα στην άδεια, έγινε καινούρια αποτύπωση του οικοπέδου.

Ευχαριστώ.

εδιτ: δεν έχω ακόμη στα χέρια μου συμβόλαιο για να δω τί γράφει...

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ετσι όπως στο ζητάνε συνάδελφε, εγώ καταλαβαίνω πως τους ενδιαφέρει από που έχουν προέλθει αυτά τα 1,6 επιπλέον τ.μ.  και όχι εάν δικαιολογούνται ή όχι (κάτι το οποίο αφορά ως προς το αρ. 4 του 4178 την έκδοση αδείας, αντίστοιχες ανοχές την εφορία και το κτηματολόγιο ). Είναι συναφές με το γενικότερο αντικείμενο της πραγματογνωμοσύνης το αν θα καλυφθείς ή όχι άπο κάτι τέτοιο. Αν θες να μας δώσεις κάποια επιπλέον στοιχεία ως προς το τι ερευνάς σε γενικές γραμμές για να το κουβεντιάσουμε.

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Η πιο συνηθισμένη αιτία απόκλισης τοπογραφικού, ιδιαίτερα σε παλαιότερα τοπογραφικά, είναι η μικρότερη ακρίβεια του τοπογραφικού εξοπλισμού.

 

Ένα σύγχρονο GPS με base-rover ή με σταθμό αναφοράς έχει ακρίβεια μερικά εκατοστά.

 

Αν υπήρχε πρόβλημα με την θέση του οικοπέδου θα έλεγα πως όταν έγινε το τοπογραφικό πιθανόν να έγινε με όργανα χαμηλότερης ακρίβειας ή λόγω απόστασης από τα κοντινότερα τριγωνομετρικά χρειάστηκε να κατεβάσει ο τοπογράφος πολλά διαδοχικά σημεία για να φτάσει μέχρι το οικόπεδο. Από σημείο σε σημείο εισάγεται το σφάλμα μέτρηση το οποίο συσσωρεύεται.

 

Στο παράδειγμα που αναφέρεις όμως στο σφάλμα αφορά καθαρά τις διαστάσεις του και πιθανόν το σχήμα (π.χ. αν ήταν παράγωνο).

Από τα 100μ² στα 101,6μ² η απόκλιση είναι μικρή, κάτω του 1% ανά διάσταση αν είναι τετράγωνο το οικόπεδο (10μ+1% * 10μ+1%=102,1μ²) .

Αν μετρήθηκε το οικόπεδο με μετροταινία, το 1% νομίζω είναι αναμενόμενο σφάλμα καθώς η μέτρηση διαφοροποιείται ελαφρά από την δύναμη με την οποία τεντώνεις την ταινία.

Δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο datasheet μετροταινίας για να ξέρω με σιγουριά τον συντελεστή ελαστικότητας της μετροταινίας αλλά με την τότε τεχνολογία υλικών σίγουρα οι μετροταινίες είχαν μεγαλύτερο σφάλμα από τις σημερινές.

 

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι που δικαιολογούν το σφάλμα, ίσως κάποιος γείτονας έκανε περίφραξη εντός των ορίων του και όχι πάνω στο όριο, οπότε αν πρόκειται για συρματοφράχτη με 10cm σενάζ τότε ο πελάτης σου κέρδισε 5cm προς αυτή την πλευρά.

 

Γενικά υπάρχουν πολλές υποθέσεις, είμαι σίγουρος πως θα πάει το μυαλό σου στην σωστή.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ελαιοπεριβολο το οποιο σε συμβολαιο του 74( δειχνεται μαλλον 18 στρ-εξ οσων μου ειπαν -θα το εχω συντομα ) και σε προικοσυμφωνο του 75 στο οποιο δειχνεται/περιγραφεται ως εχων επιφανεια επισης 18 στρ και εναν Α αριθμο δεντρων ,στο ε9 της κυριας δειχνεται 22 στρ και προσφατη  εμβαδομετρηση εδειξε  23.5 στρ.Βλεπετε  καποιο προβλημα  σε περιπτωση πωλησης ?

Link to comment
Share on other sites

 Πολύ μεγάλη διαφορά κατά την γνώμη μου. Στα ελαιοπερίβολα συνήθως είναι αρκετά σαφή τα όρια ( η μεσοπαράλληλη μεταξύ ευθειών που ορίζονταν από ελαιόδενδρα π.χ. , αρδευτικά αυλάκια κλπ.) οπότε ξαφνικά να εμφανίζεται διαφορά όσο αρτίο και βάλε γήπεδο, μου φαίνεται λίγο περίεργο. Τα συμβόλαια έχουν και πλευρικές διαστάσεις η μόνο εμβαδόν? Τα δένδρα περίπου ταιριάζουν?

Link to comment
Share on other sites

To συμβολαιο ειναι  τελικα ΤΟ προικοσυμφωνο(1975)  και δεν υπαρχει αλλη πληροφορια για ορια κ κατασταση πλην του οτι αναφερει 18στρ,300 ελαιοδεντρα και στο ε9 φαινονται 22 στρ 

....δεντρα δεν μετρησα ...θα τα μετρησω απο το γοογλε ερθ

παρατηρησα δε οτι παρακρατειται η επικαρπια επι 100 δεντρων .

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

23.5 στρεμματα και εννοειται οτι οι ιδιοκτητες υπεδειξαν τα ορια

συμπληρωνω: παρατηρησα δε οτι παρακρατειται η επικαρπια επι 100 δεντρων .

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.