Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣτΕ: Δεκτή αίτηση πτυχιούχου ΤΕΙ για αποζημίωση


ted78

Recommended Posts

  Γιάννη υπήρχαν αλλά δεν έχει βγει Π.Δ. εναρμονισμένο με τις τωρινές σχολές.

Από την άλλη κάποιοι π.χ. θα χάσουν , όπως οι μηχανικοί Έργων Υποδομής , όπου υπογράφουν ως Πολιτικοί Μηχανικοί ΤΕ και υπογράφουν κτιριακά ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι Δομικών Έργων.

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη, υπήρχαν κάποια βασιλικά διατάγματα που αφορούσαν τις σχολές υπομηχανικών του 70. Το ελληνικό κράτος με την ίδρυση των ΤΕΙ ήταν υποχρεωμένο να εκδώσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα 6 μήνες μετά την αποφοίτηση των πρώτων αποφοίτων. Αυτό δεν έγινε.

 

Επειδή οι απόφοιτοι δεν είχαν δικαιώματα χρησιμοποιούνταν καταχρηστικά τα παλαιά δικαιώματα των υπομηχανικών. Αυτά όμως είναι εντελώς αναχρονιστικά για τα σημερινά δεδομένα και πρακτικά είναι σαν να μην έχουμε δικαιώματα καθόλου. Για τα δεδομένα μέχρι και το 70 s ήταν μια χαρούλα.

 

Τώρα για το παρασκήνιο έχει υπάρξει σε όλα αυτά τα έτη για να εκδωθούν νέα ΕΔ και τον πόλεμο που έχει κάνει το ΤΕΕ δεν θα αναφερθώ γιατί έχουνε χιλιοειπωθεί αυτά και ενδέχεται πάλι να ανοίξουν εντάσεις.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι πρωτοφανής για δικαίωση αποφοίτου ΤΕΙ της ειδικότητάς μας και αποτελεί μια πολύ καλή κίνηση.

 

Όσο για τα περί "άσπρης μέρας", αυτό το λένε πάρα πολλοί αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία για μείνουν στάσιμοι να τα παρατήσουμε όλα και να μην γίνει τίποτα, άμα πάμε έτσι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ας μην μπερδεύουμε τα απλά πράγματα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλαίσιο που να καθορίζει με σαφήνεια τις εργασίες που αντιστοιχούν σε κάθε ειδικότητα. 

 

Η υπάρχουσα παρωχημένη νομοθεσία αφορά σε άλλες ειδικότητες, με άλλο πρόγραμμα σπουδών και σε άλλο τεχνολογικό και οικονομικό περιβάλλον.

 

Αν υπήρχε πλαίσιο, τότε να είστε σίγουροι ότι το Στε δε θα δικαίωνε το συνάδελφο.

 

Ο λόγος για τον οποίο κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει πλαίσιο, είναι επειδή κάθε υπηρεσία ερμηνεύει την παραπάνω παρωχημένη νομοθεσία όπως της καπνίσει. Αποτέλεσμα π.χ. σε άλλες πολεοδομίες υπογράφεις τα πάντα και σε άλλες τίποτα. 

 

Γενικώς, ένας Μηχανικός ΤΕ εργάζεται συνεχώς υπό το άγχος του να μη δεχτούν τη δουλειά του. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγει εκτεθειμένος στους πελάτες του. Πιστέψτε με, αυτό δεν πληρώνεται με καμία αποζημίωση.....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

OK παραδέχομαι ότι ήμουν κακώς πληροφορημένος.....

Νόμιζα, ότι τα δικαιώματα ήταν πλήρως καθορισμένα αλλά ήταν λιγότερα των απαιτήσεών σας...

 

Ερώτημα: Αν μετά το πτυχίο ΤΕΙ (το οποίο απ' όσο γνωρίζω αναγνωρίζεται ως bachelor στην Ευρώπη) κάνετε ένα Master έξω, το ΤΕΕ σας γράφει μετά ως "διπλωματούχους μηχανικούς"?

Link to comment
Share on other sites

όχι είτε μεταπτυχιακό είτε διδακτορικό είτε μέσα είτε έξω οι Τ.Ε δεν γράφονται ποτέ σαν διπλωματούχοι με τα αντιστοιχα δικαιώματα !

Τραγικό πράγματι πχ να κάνις μαστερ και διδακτορικό σε δομαστατικά (+5 τουλάχιστον χρόνια) και να έχεις δικαιώματα μέχρι 2 ορόφους (την ιδια στιγμή απο την Αγγλία με 4 χρόνια σπουδες βέβαια όλα τα δικαιώματα του διπλωματούχου ...)

 

Αν υπάρχει ανησυχία  για το "επίπεδο" ας τους έβαζαν αναβάθμιση ύστερα από εξετάσεις....

 

Αλλά μια και μιλάμε για ανησυχια για το επιστημονικό υπόβαθρο :

 

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός --εκπαίδευση 1 εξάμηνο ηλεκτροτεχνία (όπως και εγώ ) και 1 ηλεκτρικές μηχανές (επιλογής μάλιστα)---> απεριόριστα δικαιώματα σε μελετη και επίβλεψη ηλεκτρολογικών

 

Ηλεκτρολόγος Τ.Ε + Μάστερ + διδακτορικό στην ηλεκτρολογία --> χαμηλό όριο σε KW για πάντα

εντάξει γελάει ο κόσμος ...

 

Η απόφαση θα αποτελέσει μοχλό πίεσης ωστε ύστερα από τις προσφυγές που θα ακολουθήσουν να επισπευθεί η απόδοση Ε.Δ

Edited by ZaXoYs
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

...το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύει εμάς....

 

 

ΟΚ, έχω τις εξής απόψεις ξεκάθαρα και με το χέρι στην καρδιά χωρίς ΚΑΜΙΑ διάθεση για κόντρες:

1) Εντάξει, το να μπεις σε Πολυτεχνείο με 17+ ή το να μπεις σε αντίστοιχο ΤΕΙ με 10+ είναι μια διαφορά

2) Εντάξει, επίσης, αν τα Ελληνικά Πολυτεχνεία είναι μπάχαλο, τα Ελληνικά ΤΕΙ είναι δυο φορές μπάχαλο. Εννοώ σε επίπεδο σπουδών, καθηγητές, έρευνα κλπ κλπ

3) Όμως, υπάρχει μια διαδικασία και μια παγκόσμια αναγνώριση την οποία οφείλουμε να την εξετάσουμε και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα...

4) Επίσης, ο καλός μηχανικός δεν φαίνεται από το "χαρτί" αλλά από την μετέπειτα πορεία του. Το χαρτί είναι το εφόδιο, το όπλο. Παίρνεις το όπλο και μπαίνεις στην αρένα, όσο πιο μεγάλα κότσια έχεις τόσο καλύτερα θα επιβιώσεις με το όπλο που έχεις. Σίγουρα με καλύτερο όπλο θα σκοτώσεις περισσότερα λιοντάρια...Όμως, το όπλο εσύ το απέκτησες (βλέπε το 1).

 

Αυτά είναι...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

1. Και το να μπεις στο καλύτερο πανεπιστήμιο της Αγγλίας με το χειρότερο έχει εξίσου διαφορά χωρίς να διαφοροποιούνται οι αποφοιτοι μεταξύ τους. Από τη στιγμή που η πολιτεία σου απονέμει τίτλο μηχανικού δεν μπορεί να κάνει τα κλειστά μάτια και να υποκρίνεται ότι δεν στον έδωσε.

 

2. Το τμήμα ΜΜ Κοζάνης δεν έχει εξοπλισμό για να κάνουν οι φοτητές εργαστήρια. Νομίζω πιο μπάχαλο από αυτό δεν γίνεται. Για αυτό άλλωστε οι φοιτητές εκεί έκαναν αγώνα να ενσωματούν στο ΔΠΘ.

 

3. Συμφωνώ

 

4. Συμφωνώ (βλ 1)

Edited by stayros
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.