Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας - μη επαρκής θέρμανση


lemouz75

Recommended Posts

1oν Επρεπε να πας σε αντλια θερμοτητας υψηλων θερμoκρασιων και οχι χαμηλων.

2ον Μονο σε μενα φαινεται πολυ χαμηλο το COP = 2.72??

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 149
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

terry, δεν είναι καθόλου μονόδρομος η αντλία υψηλών θερμοκρασιών. Επίσης τα ΠΕΑ από μόνα τους, δεν παρέχουν πραγματική πληροφορία για την επάρκεια του συστήματος θέρμανσης. Και επιπλέον, η φιλοσοφία λειτουργίας αυτών των συστημάτων, όπως υπονοεί και ο aithilenio, είναι αρκετά διαφορετική από τα κλασσικά συστήματα θέρμανσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειπα οτι ειναι μονοδρομος, εξαλλου εγω ΠΜ ειμαι.

Αλλα εκτιμω οτι με τις τερματικες μοναδες που εχει, μονο με αντλια θερμοτητας υψηλων θερμοκρασιων θα εχει την σωστη "αποδοση" στο συστημα θερμανσης του.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και με θερμαντικά σώματα panel, αν έχει προηγηθεί μελέτη του συστήματος, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αν όχι όμως, ναι μπορεί τα σώματα panel να είναι ακατάλληλα, όπως και η ίδια η αντλία θερμότητας..

 

Με άλλα λόγια, ακόμα και αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών να τοποθετηθεί, αν δεν μελετηθεί το σύστημα, πάλι οι ίδιοι κίνδυνοι εμφανίζονται. Γιατί, π.χ., η ισχύς μιας α.θ., μεταβάλλεται σημαντικά με την εξωτερική θερμοκρασία.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Terry με την παραδοχή ότι τα σώματα προϋπήρχαν της μόνωσης και με την παραδοχή της υπερδιαστολόγισης που κάναμε συνήθως στα θερμαντικά σώματα τις περισσότερες φορές οι αντλίες χαμηλών θερμοκρασιών μπορούν να παίξουν.

Φυσικά όλα αυτα είναι παραδοχές εξ αποστάσεως και ποτέ δεν ξέρεις....

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο φίλος είπε ότι ακόμα και μ υψηλές εjεξωτερικές θερμοκρασίες το σπίτι δεν πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία...

Ερωτήματα πολλά...

Μήπως έχει αντιστάθμιση;

Αν όχι σε τι θερμοκρασία είναι ρυθμισμένη η αντλία να έχει έξοδο;

Επίσης οι 40khw με ένα μέσο cop 3 σημαίνει 120kwh την μέρα.....

Σαν πολλές δεν είναι ρε παιδιά για σπίτι μονωμένο; 

Link to comment
Share on other sites

Η μόνωση δεν εξασφαλίζει χαμηλές θερμικές απώλειες, εξασφαλίζει χαμηλότερες θερμικές απώλειες απ'ότι χωρίς μόνωση.

 

Η αρχιτεκτονική του κτηρίου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Η επιφάνεια των ανοιγμάτων είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Ακόμα και ένας αμόνωτος  τοίχος (U=2.2W/(m²K)) έχει χαμηλότερες απώλειες ανά m² απ'ότι ένα καλό κούφωμα με θερμοδιακοπή και διπλό υαλοπίνακα (U=3.0W/(m²Κ)).

 

Όπως προανάφερε ο nikmmech, πριν την επιλογή της αντλίας θα έπρεπε να είχε γίνει μελέτη θερμικών απωλειών.

Στην συνέχεια θα έπρεπε να γίνει έλεγχος των υφιστάμενων σωμάτων σχετικά με το αν μπορούν να αποδώσουν την απαιτούμενη θερμική ισχύ στον χώρο με την θερμοκρασία νερού που δίνει η αντλία θερμότητας και εννοείται θα πρέπει να επιλεγεί αντλία θερμότητας με μεγαλύτερη ισχύ από την ελάχιστη απαιτούμενη.

 

Τέλος, αν δεν μπορούν να καλύψουν τα υφιστάμενα σώματα την απαιτούμενη ισχύ θα έπρεπε να αντικατασταθούν με μεγαλύτερα ή ακόμα καλύτερα με fan-coils ή τουλάχιστον θα έπρεπε να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης για την μη αναμενόμενη θέρμανση των χώρων.

 

Την αντλία θερμότητας ποιος την επέλεξε και πως; Επιλέχθηκε βάση μελέτης ή βάση προφορικής γνώμης κάποιου "ειδικού";

 

Η υψηλή κατανάλωση δικαιολογείται από μικρή επιφάνεια σωμάτων. Τα σώματα δεν προλαβαίνουν να αποδώσουν την θερμότητα του νερού στον χώρο και το νερό επιστρέφει στην αντλία θερμότητας σε μεγαλύτερη θερμοκρασία απ'ότι θα έπρεπε, δηλαδή το νερό κυκλοφορεί στο κύκλωμα χωρίς ουσιαστικά να αποδίδει την μέγιστη δυνατή θερμική ενέργεια στον χώρο. 

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

2ον Μονο σε μενα φαινεται πολυ χαμηλο το COP = 2.72??

 

Και σε εμένα χαμηλό μου φαίνεται. Τέτοιο COP έχει το κλιματιστικό μου που είναι μοντέλο του 96-97.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχην θελω να σας ευχαριστησω για το ενδιαφερον.Η ολη μελετη ηταν λαθος μαλλον....Επικοινωνησα με την εταιρια και θα γινουν καποιες αλλαγες στην ρυθμιση της οπως αλλαγη στην θερμ.νερου στην εξοδο απο 55 σε 60 βαθ. Ισως χρειαστει και αλλαγη μποιλερ απο 200λιτ σε 300λιτ....Η αντλια δουλευει συνεχωμενα με καταναλωσει περιπου 50kwh την ημερα αναλογα με την εξωτ.θερμοκρασια αλλα οπως μου ειπε και η εταιρεια ειναι αρκετα υψηλη καταναλωση αυτη που εχω....Ο λεβητας πετρελαιου τον ειχα ρυθμισμενο στους 60 βαθ. και τα σωματα   ζεματουσαν ενω τωρα οσο πεφτει η εξωτ.θερμοκρασια τοσο πεφτει και η ζεστη απο τα σωματα.....Κατι δεν εγινε σωστα ελπιζω να βρεθει η λυση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.