Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανασύσταση φακέλλου που χάθηκε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας


georgecv

Recommended Posts

Γεια σας ψάχνω το ΠΔ 114 (ΦΕΚ Α’ 165/30-6-2005) που μιλάει για ανασύσταση φακέλλου που χάθηκε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας μήπως το έχει κανείς

Link to comment
Share on other sites

Αρ. 4

2. Μπορεί, επίσης, η υπηρεσία να πραγ7ατοποιεί αυτοψίες ή επιτόπιους ελέγχους, ώστε να λάβει πληροφορίες απαραίτητες για την ανασύσταση του απωλεσθέντος φακέλου, όταν τα στοιχεία που έχουν απολεσθεί είναι δυνατόν να βεβαιωθούν με τους ανωτέρω τρόπους, χωρίς οικονομική ή άλλη επιβάρυνση του ενδιαφερόμενου πολίτη.

 

Δηλαδή, έτσι για να γελάσουμε....

1. Η πολεοδομία αν χάσει φάκελο, (Πράγμα που μου έχει τύχει) θα τον ξαναφτιάξει;

2. Θα κάνει αυτοψία για την ανασύσταση φακέλου; Πλάκα θα έχει με τις διαφορές που θα βρίσκει....

 

Πάντως όταν χάθηκε ο φάκελος, μου έδωσαν ένα χαρτί ότι καταστράφηκε σε πλημμύρα και αυτό ήταν...

Link to comment
Share on other sites

με αντίγραφα από τον φάκελο του ιδιοκτήτη μπορεί να γίνει ανασύσταση του φακέλλου

υποτίθεται χωρίς αυτοψία

 

τώρα λεπτομέρειες δεν ξέρω, διότι ευτυχώς δεν μου έτυχε

και το αποφεύγω :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Στα γρανάζια ανασύστασης φακέλλου έμπλεξα κι εγώ μέσω πελάτη μου, για φάκελλο πολτοποιηθέντα κατά λάθος από την Πολεοδομία (πολλοί από σας θα είστε ενήμεροι γι αυτή την πονεμένη ιστορία). Στη συμβιβαστική λύση, που βρέθηκε, της ανασύστασης της μισής οικοδομής (που μας ενδιαφέρει) προέκυψε καινούργιο... φασούλι : δεν μπορεί να ελεγχθεί το ύψος της οικοδομής, γιατί στο ΦΕΚ με το οποίο εκδόθηκε η τότε άδεια (1977) δεν υπήρχε όρος δόμησης για το επιτρεπόμενο ύψος. Οι υπάλληλοι τάχουνε παίξει και δεν ξέρουν τι να κάνουν (ως προς την έγκριση των τομών). Έχει κανείς κάποιο προηγούμενο ανάλογο, για να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε την υπόθεση;

Link to comment
Share on other sites

στο ΦΕΚ θα υπάρχει όμως ο επιτρεπόμενος αριθμός ορόφων.

 

το επιτρεπόμενο ύψος το υπολογίζεις από το άρθρο 22§1 του ΓΟΚ 73

"1. Τα μέγιστα ύψη των κτιρίων είτε εν προσόψει βάσει του επιτρεπομένου αριθμού των ορόφων κατά την πρόσοψιν είτε εις το σύνολον αυτών βάσει του συνολικώς επιτρεπομένου αριθμού των ορόφων υπολογίζεται βάσει της σχέσεως Η=ν.3,30 + C ένθα Η το κατά την πρόσοψιν ή το μέγιστον ύψος του κτιρίου από της νομίμου αφετηρίας μετρήσεως αυτού, ν ο κατά την πρόσοψιν ή ο συνολικός αριθμός των ορόφων αντιστοίχως συμπεριλαμβανομένου και του ισογείου, 3,30 το μικτόν ύψος ορόφου εις μέτρα και C = 1 μέτρον εις περίπτωσιν ισογείου χρησιμοποιουμένου ως κατοικίας ή καταστήματος άνευ ανοικτού εξώστου εν αυτώ και C =2 μέτρα εις περίπτωσιν ισογείου χρησιμοποιούμενου ως καταστημάτων καθ' όλην την κυρίαν όψιν του κτιρίου ή εν περιπτώσει γωνιαίου κτιρίου καθ' όλην την μίαν των κυρίων όψεων μετά ανοικτού εξώστου εν αυτώ ή εγκαταστάσεως κεντρικού συστήματος κλιματισμού του κτιρίου ή και διαμορφώσεως του ισογείου χώρου επί υποστυλωμάτων δια στάθμευσιν αυτοκινήτων."

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μου ζητήθηκε να κάνω μια υπαγωγή στον νέο νόμο περί αυθαιρετων σε ενα κτίσμα με άδεια του 73. Είναι μια μονοκατοικία και ο ιδιοκτήτης έφτιαξε έναν επιπλέον χώρο 8τ.μ. Στην προσπάθεια μου να βρω τον φάκελο στην πολεοδομία, ανακάλυψα ότι έχει χαθεί ο φάκελος από τις πλημμύρες στο Αιγάλεω.

Ένας υπάλληλος μου είπε ότι πρέπει να κάνω ανασύσταση φακέλου ή σε περίπτωση που δεν έχει ο πελάτης πρωτότυπο στέλεχος θεωρείται όλο το κτίσμα αυθαίρετο. Ο ιδιοκτήτης μεχρι στιγμης εχει μόνο μια κατοψη και μια φωτοτυπία της αδειας.

Είναι δυνατόν να θεωρείται αυθαίρετο αφού έχει χαθεί με δική τους υπαιτιότητα? Πως να κατευθύνω τον πελάτη μου να κινηθεί?

Link to comment
Share on other sites

Κάτι τέτοια λένε και μετά αναρωτιούνται γιατί τους φτύνουν. 

Διάβασε

ΠΔ 114/2005 ΦΕΚ-165/Α/2005

Εγκ-ΔΙΑΔΠ/Α/23129/04

Εγκ-ΔΙΑΔΠ/Α/150303/05

Εγκ-ΔΙΑΔΠ/Α/24327/06

Ο πελάτης σου έχει αντίγραφο του στελέχους που σημαίνει ότι γνωρίζεις τον αριθμό της άδειας.

 

Δεν υπάρχει βέβαια η περίπτωση να κάνει την ανασύσταση η υπηρεσία γιατί οι υπάλληλοι είναι ανίκανοι ακόμα και για απλή αντιγραφή. Άρα, κάνεις εσύ την ανασύσταση και προχωράς την τακτοποίηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

συνάδελφοι έχω ένα θέμα και θα ήθελα την άποψη σας.

(ελπίζω να είμαι στο σωστό θέμα)

μου έφερε πριν 15 μέρες πελάτης προς ρύθμιση ακίνητο στην περιοχή του Ωρωπού το οποίο έχει κατασκευαστεί με άδεια (ο θεός να την κάνει!) σε τμήμα κάθετης ιδιοκτησίας οικοπέδου εκτός σχεδίου.

για το οικόπεδο σε συνδυασμό με τις κάθετες του έχω τα εξής δεδομένα :

αρχική επιφάνεια αγροτεμαχίου 17500μ²

·      στις 6/6/1989 με συμβόλαιο σύστασης καθέτων δημιουργούνται 29 ιδιοκτησίες των 500μ² περίπου και ενδιάμεσοι δρόμοι

·      στις 20/7/1989 γίνεται αίτηση για έκδοση αδείας στο όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη της έκτασης

·      στις 5/10/1989 & στις 30/11/1989 ο σημερινός ιδιοκτήτης & πελάτης μου αγοράζει 2 τμήματα (Νο22 και Νο23) με δύο διαφορετικά συμβόλαια.

·      στις 19/1/1990 εκδίδεται οικοδομική άδεια (στο όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη) για «3 νέες ισόγειες οικοδομές»

 

Παρατηρήσεις (σχετικά με την «ορθότητα» της άδειας :

Αν και άλλαξε ο ιδιοκτήτης, ο μηχανικός που εξέδωσε την άδεια δεν έκανε ενημέρωση σχετικά με την αλλαγή ιδιοκτήτη (ή προσθήκη συνιδιοκτήτη έστω) στο αγροτεμάχιο.

Επίσης, αν και η αίτηση για την άδεια έχει κατατεθεί μετά τη σύσταση καθέτων η άδεια αφορά το σύνολο του οικοπέδου.

Τέλος στο σκαρίφημα του στελέχους της άδειας δείχνει στο συνολικό οικόπεδο 3 ανεξάρτητα κτίρια.

Ερώτημα :

Θεωρώ εκ των προτέρων ότι η άδεια είναι μεγάλη λαμογιά της εποχής και έχει εκδοθεί με ψευδή στοιχεία & με την ανοχή υπαλλήλων της υπηρεσίας, το πρόβλημα όμως είναι ότι ο φάκελος της άδειας (όλως περιέργως) έχει χαθεί από το αρχείο και σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να κάνω ανασύσταση προκειμένου να προχωρήσω σε ρύθμιση.

Είναι δυνατόν να γίνει τέτοια ανασύσταση? Αφού ακόμα κι αν πάω με τα ισχύοντα κατά την περίοδο της έκδοσης δεν προκύπτει η νομιμότητα της άδειας!

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω στον πελάτη!!!

Σημειωτέον δε ότι με την ίδια άδεια για τα 3 σπίτια έχουν χτίσει συνολικά καμιά δεκαριά ιδιοκτήτες - θύματα!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Ας ξεκινήσουμε από το εξής θετικό. Η σύσταση λες ότι έγινε το 1989 όπου επιτρεπόταν ακόμη η σύσταση καθέτων εκτός σχεδίου όποτε ας θεωρήσουμε ότι τουλάχιστον η σύσταση είναι καλώς καμωμένη. Ωστόσο, η σύσταση καθέτου δεν συνεπάγεται κατάτμηση του αγροτεμαχίου, όπερ σημαίνει ότι κατά την έκδοση άδειας ορθώς θα πρέπει να αποτυπώνεται ολόκληρο το αγροτεμάχιο στο οποίο θα φαίνονται όμως τα όρια μεταξύ των ιδιοκτησιών και τα μεγέθη δόμησης θα υπολογίζονται με βάση τα ποσοστά που αναλογούν στην κάθετη που πρόκειται να δομηθεί. Ο δε αιτών την άδεια θα είναι προφανώς ο ιδιοκτήτης της προς δόμηση κάθετης αφού του επιτρέπεται να δομήσει την ανεξάρτητη ιδιοκτησία του χωρίς συναίνεση. Δεν μας λές η 1η άδεια του 1989 τι αφορούσε και σε ποιά τμήματα? Σε αυτά που αγόρασε ο πελάτης σου ή σε άλλα? Στη δεύτερη άδεια φαίνονταν ως υφιστάμενα αυτά που προέβλεπε η 1η ή όχι? Πως υπολογίζονταν τα επιτρεπόμενα μεγέθη δόμησης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.