Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανατροπή όρων δόμησης εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Ας ολοκληρώσουν πρώτα όλες τις επεκτάσεις σχεδίων πόλεων+οικισμών (μερικές εκκρεμούν μέχρι και 25 χρόνια) και μετά ας δούνε τα υλόποιπα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 180
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σας παιδιά. Ιδιώτης μου ζήτησε να του κάνω έρευνα για το αν χτίζεται τιο αγροτεμάχιό του. Είναι λίγο παραπάνω από 9 στρ. εκτός σχεδίου, εκτός ζώνης. Έχουμε καμιά νέα εξέλιξη στο νόμο;

Link to comment
Share on other sites

Να ερευνήσεις αν στην περιοχή έχουν θεσμοθετηθεί ΓΠΣ, ΖΟΕ, ΣΧΟΟΑΠ με μη συμβατές προς οικοδόμηση χρήσεις. Το ΠΔ 24-5-85 ΦΕΚ 270Δ'/85 εξακολουθεί να ισχύει σε περιοχές χωρίς θεμοθετημένα τα προαναφερόμενα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τοπογράβρε, μήπως είναι ΦΕΚ Δ 270 31-5-1985; Το έχω μπροστά μου. Και πώς μπορώ να ξέρω ότι αυτό δεν έχει ακυρωθεί προς χάρη άλλων διατάξεων;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό έγραψα κι εγώ. Δεν έχει ακυρωθεί. Ισχύει για όλη την Ελλάδα εκτός από περιοχές που ΓΠΣ, ΖΟΕ, ΣΧΟΟΑΠ ορίζουν ειδικούς όρους δόμησης (π.χ. διαφορετικά όρια αρτιότητας) και συγκεκριμένες χρήσεις γης.

Link to comment
Share on other sites

Το γήπεδο στο οποίο αναφέρομαι έχει πρόσωπο σε δρόμο (σύμφωνα με ένα πολύ πρόχειρο τοπογραφικό) 38 m, παραπάνω δηλαδή από τα 25 m που προβλέπει το ΦΕΚ 308 Α 31-12-2003. ΄

Το θέμα όμως είναι, αυτός ο δρόμος πρέπει να είναι "νομίμως υφιστάμενος" προ του 1923; Και αν ναι, πώς ξέρω εγώ ποιοί οδοί τηρούν αυτή την προϋπόθεση;

Κατά τα άλλα το γήπεδο είναι εντελώς εκτός ζώνης, ΣΧΟΑΑΠ, κτλ.

Παρακαλώ μια απάντηση, αφού ο πελάτης θέλει να χτίζει εκεί το σπίτι των ονείρων του, όλη του την περιουσία!

Link to comment
Share on other sites

Για να σε αφορά το κριτήριο των 25 μ. σε κοινόχρηστο δρόμο συνάδελφε, πρέπει το γήπεδο να έχει προέλθει από κατάτμηση μετά την ισχύ του Ν. 3212/2003. Εάν τίθεται τέτοιο θέμα, τότε πρέπει να ερευνήσεις το κάτα πόσο ο δρόμος είναι κοινόχρηστος για να αποφανθείς για την αρτιότητα.

Οπως και να έχει, αυτα που σου είπαν οι συνάδελφοι πρέπει να προσέξεις.

ΖΟΕ,ΓΠΣ κλπ. και ανάγνωση συμβολαίων για να καταλήξεις για την παλαιότητα του γηπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Τοπογράβρε, μήπως είναι ΦΕΚ Δ 270 31-5-1985; Το έχω μπροστά μου. Και πώς μπορώ να ξέρω ότι αυτό δεν έχει ακυρωθεί προς χάρη άλλων διατάξεων;

 

Πάει προς κατάργηση το ΦΕΚ-270/1985 για όλα τα εκτός σχεδίου, άν και θα ξεσηκωθεί ο κόσμος με το μπάχαλο που επιφέρει ο Ν-2637/98, άρθρ 56, και ο Ν-1528/7-9-2010 περί καθορισμού κριτηρίων ποιότητας και παραγωγικότητας, γιατί όλα τα εκτός σχεδίου θα τα βγάζουν εύκολα ότι είναι υψηλής παραγ/τας. Το μπάχαλο δημιουργείται από την παραγρ. 6 του άρθρ. 56 του Ν-2637/98 που περιέχει και τις απαγορευτικές διατάξεις ως προς την δόμηση, αλλά για να ενεργοποιηθούν οι απαγορεύσεις αυτές που επιφέρει, χρειάζεται να βγούν πρώτα οι ΥΑ που προβλέπονται από τις τρεις πρώτες παραγράφους του άρθρ. 56 του Ν-2637/98.

Με βάση την παρ. 11 του άρθρ. 13 του Ν-3147/03, ΦΕΚ-135Α', ορίζεται ότι η διάταξη της παρ. 6 του ως άνω αρθρ. 56, όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 37 του αρθρ. 24 του Ν-2945/2001, αρχίζει να ισχύει 10 μέρες μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΚΥΑ που εκδίδεται κατά τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρ. 56 του Ν-2637/98.

Η μόνη που βγήκε μέχρι στιγμής είναι η ΥΑ-168040, δλδ ο Ν-1528/2010, που προβλεπόταν από την 1η παραγραφο του Ν-2637/98. Οι άλλες δεν έχουν βγεί ακόμη.

* Με άλλα λόγια τα πράγματα είναι απλά!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εγώ καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσπάθεια να είναι κάποιος τόσο ανίκανος! έκοψαν τα εντός σχεδίου χωρίς δρόμο και τώρα κόβουν τα εκτός σχεδίου αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε από τους κυβερνώντες τι θα γίνει με την έρημη την οικοδομή που απασχολούνται τόσοι και τόσοι! Τελικά αυτό που διάβασα για το δόγμα του σοκ ισχύει! Ξέρουν ότι σε μια κοινωνία σοκαρισμένη όλα επιτρέπονται! Μια δουλειά είχα και εγώ αυτή τη περίοδο σαν νέος μηχανικός και βάλτωσε γιατί το γήπεδο λέει κάνει καλό ροδίτη και εντάσσεται στα Υψηλής παραγωγικότητας! Στην υγειά μας

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν έχω μάλλον καταλάβει καλά.

Ο πελάτης μου έχει ένα γήπεδο εμβαδού 7000τ.μ.Το γήπεδο προέκυψε από την αγορά 3 όμορων αγροτεμάχιων μη άρτιων.Η αγορά του τελευταίου έγινε το 1999.Έχει πρόσωπο 26 μέτρα σε αγροτικό δρόμο.Με αυτά που ήξερα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με το ΦΕΚ 308 Α 31-12-2003.Η απόφαση του ΣΤΕ του ανερεί την οικοδομησιμότητα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.