Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανατροπή όρων δόμησης εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Μιλάμε για μεγάλο μπαμ αν ισχύσει κάτι τέτοιο...

Προτείνω κατάργηση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 180
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρε με αυτό το ΣΤΕ.

Τι μπελά έχουμε βρει.

Δεν νομίζω να τολμήσουν. Θα βρεθούν χιλιάδες άδειες στον αέρα, και χιλιάδες αγροτεμάχια μη οικοδομήσιμα.

Βέβαια για την παραχώρηση σε κοινή χρήση έτσι λέγαμε...

Είδωμεν.

Link to comment
Share on other sites

Μπα δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτοί στο ΣτΕ. Η γυάλα στην οποία ζούνε είναι αδιαφανής...

 

...Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί. Ας είναι καλά το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ που αποφάνθηκε ότι δρόμος θεωρείται ότι υπήρχε το 1923. Τόσο ******* είναι. Το 1923 !

 

Ετσι οι φωστήρες κατέστησαν όλο το υπάρχον αγροτικό δίκτυο που περνάνε αυτοκίνητα , φορτηγά , τρακτερ , ΔΕΗ ,ΟΤΕ , υδρεύσεις, κόσμος και ντουνιάς , που το ασφαλτοστρώνουν ΄και συντηρούν οι Δήμοι με τα λεφτά του κράτους απλώς ανύπαρκτο.

 

Βλέπετε το 1923 είχαμε τότε κράτος σοβαρό και οργανωμένο , με τις πολεοδομικές μελέτες του , με τα όλα του , για όλη την επικράτεια. Τι να πω ρε γμτ..

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το είχα πρωτοεπισημάνει..

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=12457

 

ευχαριστούμε τον καλό συνάδελφο arcgeo για την επεξήγηση των ερωτηματικών μας στη χώρα των θαυμάτων...συνάδελφοι απλά αν ήμασταν μια φορά προσεκτικοί σε βεβαίωση παρέκκλισης τώρα πρέπει να είμαστε 100...

Link to comment
Share on other sites

Mε λίγα λόγια , σήμερα , σε ένα τοπογραφικό γηπέδου 4+ στρεμμάτων με πρόσωπο σε απλή αγροτική οδό , τι γράφουμε ? Αρτιο και οικοδομήσιμο ή όχι ?

Link to comment
Share on other sites

Εγω πλεον για αυτα που ειναι με συμβολαιο προ 2003 θα γραφω ''αρτιο και οικοδομησιμο κατα παρεκκλιση με την επιφυλαξη της οριστικης αποφασης του ΣτΕ σε σχεση με την 551/2008 αποφαση''.

Κι αντε γεια....

απο το να με τρεχει κανενας παλαβος......

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

Το θέμα δεν είναι τι θα γράφουμε στις δηλώσεις των τοπογραφικών (με την έννοια ότι αυτό λύνεται εύκολα με μια σωστή διατύπωση). Το σημαντικό είναι ότι κάθε τόσο το ΣΤΕ επεμβαίνει στην πολεοδομική νομοθεσία με το πρόσχημα της συνταγματικότητας και εμείς δεχόμαστε τα πάντα σαν φυσιολογικά και δεν αντιδρούμε.

Και επειδή κάποιοι θα πουν ότι το ΣΤΕ είναι ο θεματοφύλακας του συντάγματος θα σας υπογραμμίσω κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την περίφημη απόφαση για το άρθρο 9 που τονίζουν την αντισυνταγματικότητά του (δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω περισσότερα για ευνόητους λόγους).

1. Ο ενάγων ήταν δικαστικός.

2. Η έκδοση της απόφασης συνέπεσε με την μεγάλη κόντρα του υπουργού δικαιοσύνης με τους δικαστικούς για το μισθολόγιό τους.

3. Είχε γραφτεί χωρίς να διαψευστεί ότι υπήρχε συγγένεια ανάμεσα στον ενάγοντα και τον εισηγητή.

Εάν οριστικοποιηθεί η παραπάνω απόφαση χιλιάδες γήπεδα εκτός σχεδίου γίνονται αυτομάτως καλλιεργήσιμη γη και μόνον. Επίσης όπως είπα και παραπάνω έχουν αρχίσει οι ανακλήσεις αδειών με βάση την 551/2008 αποφ. ΣΤΕ. Η συνέχεια ποια θα είναι; Η κήρυξη αυθαίρετων και όλων των κατοικιών που κτίστηκαν προγενέστερα;

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσουμε;

Υ.Γ. Προς συντονιστές: αν κάποιο από τα 1-2-3 νομίζετε ότι μπορεί να προκαλέσουν συνέπειες στο φόρουμ παρακαλώ αφαιρέστε τα.

Link to comment
Share on other sites

arcgeo το Σύνταγμα προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και την ιδιοκτησία , ακόμα και από αυτούς που τυπικά το "προστατεύουν" , ενώ ουσιαστικά προσπαθούν από 3η εξουσία να γίνουν 1η , μαζί με την 4η που προσπαθεί το ίδιο .

 

Δυστυχώς ελάχιστοι έχουν κατανοήσει αυτό το πρόβλημα καθότι και συγκεκριμμένοι πολιτικοί χώροι , με αδυναμία στους κορμοράνους , εμποδίζουν κάθε αντίδραση σε τέτοιες "περίεργες" αποφάσεις .

Link to comment
Share on other sites

arcgeo συμφωνουμε.

Αυτη η ανεξαρτησια της 3ης εξουσιας μπορει πολυ ευκολα να γινει ανεξελεγκτη.

Αλλα ανοιγουμε μεγαλο κεφαλαιο, κι επειδη ερχεται και δικαστικη αστυνομια οπου να'ναι και δε γουσταρω να μου την πεσει ο Judge Dread , το σταματαω εδω :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ιδιωτικά συμφέροντα.

Προσπαθούν απλά να μαντρώσουν με το ζόρι τους ανθρώπους σε πόλεις και οι λίγοι τυχεροί που πρόλαβαν να ζούνε σαν άρχοντες στις γηπεδάρες τους.

 

Όπως ακριβώς κάνανε και με τον επακαθορισμό των αιγιαλών. Όποιος πρόλαβε πρόλαβε τώρα οι υπόλοιποι μαντρωθείτε στα mall...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.