Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scia Engineer (πρώην ονομασία: ESA PT)


Recommended Posts

Θυμίζουμε κάποιον που έχει τα μαχαιροπίρουνα ανα χείρας αλλά δεν έρχεται ο δίσκος με τα εδέσματα. :smile:

 

Ισχύει βέβαια ότι το καλό το πράγμα αργεί να γίνει, αλλά μάλλον μπήκαμε στην τελική φάση.

Link to comment
Share on other sites

στην καινουρια εκδοση θα συμπεριλαμβανεται μαζι με την συνδεση e-tools και μεταφραση στα ελληνικα αλλα και τα εθνικα κειμενα ετσι δεν ειναι???

Link to comment
Share on other sites

@Techscience: "αφου εφόσον στους ιδιους κομβους καταληγουν και οι δοκοι, τοτε θα συνδεονται..." αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα,οτι οι κόμβοι δοκών και υ/σ δεν είναι οι ίδιοι οταν εισάγεται το επιφανειακό στοιχείο με τις πραγματικές κατασκευαστικές του διαστάσεις καθώς καμία εντολή snap δε δίνει τη δυνατότητα να πιάσω το επιφανειακό μου στοιχείο στην πανω δοκό στο κάτω πέλμα και στην κάτω δοκό στο άνω. Ουσιαστικά δηλαδή, επιχειρώ να σχεδιάσω ένα επιφανειακό στοιχείο που να συνδέεται με τα συνοριακά στοιχεία του πλαισίου στα πέλματά τους. Η απόσταση των κόμβων φαίνεται στη δεύτερη εικόνα ("diastaseis"), όπως προσπάθησα να το προσομοιώσω αλλά τελικά δεν τρέχει, είναι ασταθές.

post-34568-131887263833_thumb.jpg

post-34568-131887263873_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η προσεγγιση αυτή (αν εχω καταλαβει καλα) μπορει να γινει μονο εαν δουλεψεις ακομα και τις δοκούς ως πεπερασμενα στοιχεια (να σχεδιαστούν δηλαδη με επιφανειακα στοιχεια και οχι ως διατομες ΗΕΒ, κτλ..). Σε στοιχεια οπως δοκοι και υποστυλωματα μπορεις να κανεις snap μονο στο κεντροβαρικο τους αξονα (οπου εσυ τον εχεις τοποθετησει σε σχεση με την διατομη). Αν ειχες μονο ενα επιφανειακο στοιχειο και 2 δοκους - πανω και κατω - τοτε δεν θε ειχες προβλημα γιατι με το Member system line at... θα ελυνες το προβλημα σου. Σημειωτεόν εδω, οτι snap μπορεις να κανεις σε οποιοδήποτε σημειο ενος αντικειμενου αν ενεργοποιησεις το Surface edges στα Snap settings.

Link to comment
Share on other sites

Έξυπνη κίνηση η δημιουργία e-learning απο τους Βέλγους. Διαφημίζει τις δυνατότητες του προγράμματος και ταυτόχρονα ο χρήστης οικειοποιείται με τον τρόπο λειτουργίας αναλύοντας τα βήματα μιας "πραγματικής" μελέτης.

 

Μετά από ένα γρήγορο tour θα ήθελα να εκφράσω μερικές απορίες:

1. Η Ελληνική προσαρμογή του προγράμματος ακούγεται ενδιαφέρουσα. Θα ενσωματωθεί εγγενώς στο λογισμικό (πχ στην professional έκδοση) ή θα πωλείται ξεχωριστά ως module που πατάει στο scia;

2. Το πρόγραμμα διαστασιολογεί αυτόματα ξύλινες κατασκευές και ηλώσεις;

3. Υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής καμπύλης μεταλλικής δοκού (πχ για επίλυση τολ);

4. Διαστασιολογούνται οι αγκυρώσεις για τη θεμελίωση μεταλλικών κτιρίων;

Link to comment
Share on other sites

1.Θα ενσωματωθει στο λογισμικο. Πιθαννον να εχει καποιο μικρο κοστος (πχ60Ε) σαν εξτρα γλωσσα απο τα αγγλικα..

2.Ο ξυλινες ειναι εξτρα...ΔΕΝ υπολογιζει συνδεσεις

3.ΦΥΣΙΚΑ

4.ΦΥΣΙΚΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ξέρει κανείς πώς μπορώ να δω την περιβάλλουσα της ροπής και αλλά και το ταυτόχρονο Ν;

 

λοιπον αφου κανεις την αναλυση και πας ιinternal forces on beam, και διαλεξεις για ποια στοιχεια θελεις να δεις τα εντατικα μεγεθη ,πας στην εντολη values στο properties και επιλεγεις more comp kαι εκει τσεκαρεις ποια εντατικα μεγεθη θελεις να δεις 1 η περισσοτερα μαζι...

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό ξέρω πώς γίνεται. Άλλο θέλω να κάνω.

Έχω κάνει ένα combination και έτρεξα την ανάλυση. Πήγα στο results για να δω την περιβάλλουσα του My. Θέλω όμως να δω και το ταυτόχρονο αξονικό. Όχι την περιβάλλουσα του αξονικού.

Την ανάλυση την κάναμε στη σχολή στο statik 3 και μας έδειχνε σε λίστα (όχι διάγραμμα) τα μέγιστα και ελάχιστα Μy μαζί με τα ταυτόχρονα Ν κάθε μέλους (στην αρχή, στη μέση και στο τέλος κάθε μέλους). Στο scia δε γίνεται αυτό;

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη δε καταλαβα ,αφου εχεις κανει ενα συνδιασμο θα δεις το αξονικο που προκυπτει απο τον συνδιασμο των φορτιων που εθεσες,εκτος αν θες να δεις το αξονικο για καθε φορτιση που ανηκει στον συνδιασμο που εκανες ,εκει δεν επιλεγεις comp αλλα load cases, αλλα φαντοζομαι δεν εννοεις αυτο...(η μπορεις να δεις πιο αναλυτικα τα αποτελεσματα απο την εντολη details)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.