Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό πρόβλημα με οριζόντιο σενάζ φέρουσας τοιχοποιιάς


 
terry

Recommended Posts

ρε μαγκες ελεος, φαρισαιικη εγινε η κουβεντα για ενα ισογειακι.....του κωλου δουλεια ειναι, ενας ελεγχος για ανατροπη λογω της στεγης ειναι ολος κ ολος, ετσι κ αλλιως σε πεπατημενη θα παει, παντου gunite με πλεγμα θα βαλει, θα φτιαξει κ ενα σεναζ τουμπανο, denυπαρχει καν κουβεντα σε τετοια κατασταση τοιχοποιιας, αλλα ακομα κ σε καλυτερες συνισταται, τελειωσε τ παραμυθι, τι αρμολογηματα κ αγιος ο θεος ειναι αυτα που λετε?????

 

Αν ο ιδιοκτητης θελει να το φτιαξει, τοτε ειναι πανευκολο, αρκει να υπαρχει συνεργειο που να δουλευει στην περιοχη.Και απο στατικα, μιλαμε για νηπιακες επιλυσεις, μη με τρελαινετε τετοιες ωρες.....

Link to comment
Share on other sites

Καλα νηπιακες δεν τις λες τις επιλυσεις...

 

Αλλα...

 

Σε παρομια περιπτωση...

Το κοστος ΣΩΣΤΗΣ επισκευης ηταν περιπου 20% μεγαλυτερο απο την κατασκευη εξ-αρχης...

Η ΟΑ ηταν κατα 30% μεγαλυτερη (με αναλυτικο φυσικα) σε σχεση με νεο κτηριο...

Και τα ημερομισθια στο ΙΚΑ γυρα στο 20% περισσοτερα σε σχεση με νεο κτηριο....

Link to comment
Share on other sites

terry

 

μιλαμε για το ισογειο τωρα.πιο πολυ θελει να καθαριστει, παρα για να αγκυρωσει το πλεγμα του gunite!!η επιλυση ανατροπης της τοιχοποιιας λογω των οριζοντιων δυναμεων της στηριξης της στεγης ειναι αν μη τι αλλο καθαρη μηχανικη, δεν φτανεις καν σε επιπεδα στατικης, παρα μονο στον υπολογισμο του πλεγματος.(i tis sxaras, an xreiastei ontos sxara...)

 

Αν θες, μπορω να το κανω ακομη πιο δυσκολο, να το παμε σε εργαστηριακα επιπεδα ελεγχου του υπαρχοντοε κονιαματος, σε χημικη αναλυση της υπαρχουσας πετρας κλπκλπκλπ αλλα δεν ειναι εκει η ουσια, κ σαν μηχανικοι πρεπει να κοιταμε παντα την ουσια.

 

Επισης, θεωρω δεδομενο οτι απο τη στιγμη που μιλαμε για πετρινο, κ μαλιστα για ενισχυση, δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης κοστους με νεοδμητα, ειναι με το καλημερα 3 φορες πανω, αλλα ο πελατης σου δινει δεδομενο οτι το εχει αποδεχθει, οποτε αν ξεκιναμε να μιλαμε για το αν κανει σωστα ο πελατης, τοτε να πιασουμε επισης το κυπριακο, γιατι δηλαδη το κυπριακο να μεινει παραπονεμενο?

Link to comment
Share on other sites

ρε μαγκες ελεος, φαρισαιικη εγινε η κουβεντα για ενα ισογειακι...

 

Δεν είναι φαρισαϊσμός zavi. Απλά, όταν δεν έχεις ιδέα το πως γίνεται μία δουλειά, δεν μπορεί να βοηθήσει το φόρουμ. Τι θαρρείς, ότι επειδή έγραψες δυο σκέψεις στο μήνυμά σου, ο καθένας που το διαβάζει θα γίνεται εξπέρ στην αποκατάσταση λιθοκτίστων;

Για τους τεχνίτες εκείνης της εποχής ο τρόπος αποκατάστασης θα ήταν αυτονόητος.

Για τον σημερινό μηχανικό -γνώστη των θεμάτων- απαιτείται κάποια μελέτη.

Για τον οποιοδήποτε άλλον -μη γνώστη- απαιτείται πρώτα να μάθει...

 

Να μάθει πρωτίστως την στατική λειτουργία αυτών των κατασκευών. Τον τρόπο κατασκευής, τις μεθόδους ανάλυσης και σχεδιασμού, τις μεθόδους επισκευής - ενίσχυσης. Αυτά δυστυχώς δεν γίνονται μέσα από το φόρουμ.

 

Τώρα, για την ουσία του πράγματος, σε ισόγειες κατασκευές δεν κάνουμε μανδύες... Σε κτίσματα που δεν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα διαφορικής καθίζησης δεν κάνουμε υποθεμελίωση. Συχνά η ενίσχυση είναι ένα απλό σενάζ και η επισκευή αρμολόγημα ή τοπική ανακατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

alexispap, επειδη τεοιου ειδους καταστασεις ειναι βουτυρο στο ψωμι μου, θα μπορουσα πολυ ευκολα να αντικρουσω το μηνυμα σου ως προς το οτι σε ισογεια δεν κανουμε μανδυες αλλα πρωτον κ να το κανω δεν προκειται να κερδισω κατι, δευτερον δεν εχω ακριβη εικονα της καταστασης.

 

Μια χαρα μανδυα μπορεις να κανεις σε ισογειο οπως λεω, οπως κ μια χαρα αρμολογηση οπως λες, το θεμα ειναι οτι με το μανδυα κερδιζεις την αντοχη σε εφελκυσμο εναντι ανατροπης της τοιχοποιιας ενω με το αρμολογημα μπαλαμουτιαζεις μια υπαρχουσα κατασταση που δεν ξερεις τι ειδους κονιαμα υπαρχει, αν υπαρχει.Μπορει το υπαρχον απλα να το φυσας κ να εξαφανιζεται, μπορει κ να ειναι τουμπανο, εγω παντως χωρις καν να χρειαστει να λυσω ως προς την ανατροπη με το μανδυα να εξασφαλιζομαι εναντι οποιασδηποτε μορφης στεγης.Το πιθανοτερο ειναι οτι με ενα σεναζ γαματο δεν χρειαζεται τιποτα απ ολα αυτα, αλλα οι συναδελφοι το αντιμετωπισαν λες κ θα ξαναφτιαξουν τη γεφυρα του Καιζερ.Προσπαθειτε να κρατησετε ενα φορουμ σε επιστημονικα επιπεδα, αλλα το μονο που κσταφερνετε ειναι να κρατησετε ενα φορουμ σε ακαδημαικα επιεδα εν τελει.

 

Και αυτο με χαλαει λιγο να σου πω την αληθεια.....

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω, προτιμώ να συζητήσουμε το τι προσφέρουν οι διάφορες τεχνικές ενίσχυσης σε ένα μονώροφο, παρά να δημιουργούμε ψευδαισθήσεις σε συναδέλφους ότι θα μπορέσουν μέσα απ' το φόρουμ να συγκροτήσουν άποψη για το τι πρέπει να κάνουν στην συγκεκριμένη περίπτωσή τους...

Link to comment
Share on other sites

αν μιλάμε γενικά για τρόπους ενίσχυσης παραδοσιακών κτισμάτων ας ανοιχτεί καινούριο νήμα κι ας μιλάμε για μια βδομάδα ακόμα...είναι ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα..

στο προκείμενο τώρα, κτίσματα σε πολύ χειρότερη κατάσταση έχουν διασωθεί και μετατραπεί σε κοσμήματα-μόνιμες κατοικίες..Έχω παράδειγμα απτό...

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον ζάβι.Εάν το κτίσμα δεν είναι προστατευόμενο-ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος κλπ, εύκολα και κυρίως τηρώντας αρχές τέχνης και επιστήμης πάμε σε μανδύα μονόπλευρό ή αμφίπλευρο.Εάν θέλει ο οουνερ εμφανή εξωτερική τοιχοποιία, θα αρμολογήσεις - καθαιρέσεις - επαναχτίσεις τοιχοποιία, θα διασυνδέσεις γωνίες με μεταλλικά τζινέτια- θα επιβάλλεις εξωτερική περίσφιγξη θα θα θα θα...όμως θα έχεις ''συνεργό'' έναν καλό πετρά.Θα φτιάξεις όντως ένα σενάζ τούμπανο και θα τηρήσεις διάφραγμα με μια καλά αγκυρωμένη ξύλινη στέγη.θα περιζώσεις και θα ενισχύσεις την όποια θεμελίωση (λέγε με φυλλίτσα καραντώνη και οδηγίες ενίσχυσης οασπ- εκεί θα έχεις συνεργό έναν καλό σιδερά.).Με ένα πρόχειρο σκαριφηματάκι- επί τόπου αποτύπωση και μέσα σε 2 ώρες κάνεις πλήρεις επιμετρήσεις και οικονομοτεχνική μελέτη στον όουνερ (έχοντας πάρει τιμές από πετρά και συνεργείο γκανάιτ) και του σταθμίζεις τα υπέρ και τα κατά και αυτός παίρνει την τελική απόφαση για το πόσα είναι διατεθειμένος να δώσει για να ενισχύσει και να καταστήσει ΒΙΩΣΙΜΟ το υπάρχον ή να πάει σε νέο.όπως και να έχει - καλώς ή κακώς- αυτές οι δουλειές φέρνονται εις πέρας επιτόπου στην οικοδομή και όχι από ανάλυση από μακρυά. θέλει καλά συνεργεία και διαρκή πίεση στον μάστορα.

υγ οι φωτος δεν είναι τόσο ευκρινείς και ενδεικτικές θα έλεγα...

τομή και φώτο της όποιας θεμελίωσης, κοντινή τομή αρμολογήματος.., όρια σπιτιού, ανοίγματα κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Θα συμφωνήσω Αlexispap πως δεν είναι δυνατή η λύση του προβλήματος μέσα από το φόρουμ απλώς ήθελα να πάρω μια άποψη και από πιο έμπειρους και να βρώ μια άκρη για ν' αρχίσω. Όπως σας είπα και προηγουμένως δεν έχω εμπειρία στις λιθοδομές αλλά είμαι διατεθιμένος να το ψάξω. Θα μπορούσατε να μου προτείνεται βιβλιογραφία για την εισαγωγή μου στις λιθοδομές και την αποκατάσταση τους, κάτι για να ξεκινήσω;

Συνάδελφε noutsaki το κτίσμα βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό περνάει και ΕΠΑΕ και αρχαιολογία παραδοσιακών και νεωτέρων μνημίων.

Link to comment
Share on other sites

Άρα οι μανδύες θα αντιμετωπιστούν και από την υπηρεσία με σκεπτικισμό...

Ο Τάσιος έχει ε΄να βιβλιαράκι (του Τομάσεβιτς εν πολλοίς) και κάποια καθηγήτρια του Πατρών... Αν το θυμάται κανείς συνάδελφος ας βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.