Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικονομική κατάσταση


nomad

Recommended Posts

Και στίς τελευταίες θέσεις από πλευράς αποτελεσματικότητας και τιμωρίας τυχόν υπευθύνων. Σίγουρα το δημόσιο χρέος θα ήταν αρκετά μικρότερο αν όλοι οι αρμόδιοι (σύμβουλοι , εκτελεστικοί διαχειριστές , υπουργοί κ.λ.π.) , λογοδοτούσαν στη δικαιοσύνη για τις αυθαιρεσίες τους.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 103
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

"

Μας λένε ότι οι θυσίες που καλείται να επωμιστεί ελληνικός λαός οφείλονται στην κρίση.

Οτι για το ξεπέρασμα της κρίσης «πρέπει» όλοι να συμβάλουμε.

Οτι όταν θα έρθει η ανάκαμψη, τότε όλοι θα δρέψουμε τους καρπούς της νέας «ανάπτυξης» που «θα κατανεμηθούν δίκαια».

 

*

 

Πόση αλήθεια υπάρχει στα παραπάνω;

Τόση όση αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία για το πώς κατανεμήθηκε ο πλούτος που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δηλαδή, καμία!

 

*

 

Ιδού πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση από το 1990 μέχρι το 2007, πριν δηλαδή εκδηλωθεί η κρίση και ενώ στο μεσοδιάστημα η Ελλάδα συνυπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Συνθήκη της Λισαβόνας, εντάχθηκε στην ΟΝΕ και εισήγαγε το ευρώ:

 

* Το 1990 το ΑΕΠ της χώρας ήταν 38 δισ. ευρώ. Το 2007 ανήλθε στα 208 δισ. Δηλαδή, αυξήθηκε κατά 5,5 φορές.

* Το 1990 - σύμφωνα με τα στοιχεία του «ICAP» - τα κέρδη των επιχειρήσεων (ΑΕ και ΕΠΕ) ήταν 575 εκατομμύρια ευρώ. Το 2007 τα κέρδη των επιχειρήσεων είχαν εκτιναχτεί στα 16 δισ. ευρώ. Δηλαδή, αυξήθηκαν κατά 28 φορές.

* Το 1990 το ποσοστό των κερδών των επιχειρήσεων σε σχέση με το ΑΕΠ ήταν 1,5%. Το 2007 το ποσοστό των κερδών των επιχειρήσεων ανήλθε στο 7,7% του ΑΕΠ. Που σημαίνει ότι αυξήθηκε πάνω από 5 φορές, ισόποσα δηλαδή προς την αύξηση του ΑΕΠ.

* Το 1990, το βασικό ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη ήταν 15 ευρώ. Το 2007 το βασικό μεροκάματο μόλις και μετά βίας είχε φτάσει στα 30 ευρώ...

 

*

 

Με άλλα λόγια:

 

Σε μια περίοδο, που καλύπτει σχεδόν δύο δεκαετίες και κατά τη διάρκεια των οποίων ο ελληνικός λαός πολλαπλασίασε με τη δουλειά του την περίφημη «πίτα»,

 

από την κατά 5,5 φορές αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, το αποτέλεσμα ήταν τα κέρδη των καπιταλιστών να αυξηθούν κατά 28 φορές (!)

 

ενώ

 

ο εργάτης με την «αύξηση» κατά 1 φορά του κατώτατου μισθού του, έφτασε να ζει σε συνθήκες που σε αποπληθωρισμένες τιμές ισοδυναμούν με το ότι η αγοραστική του δύναμη έπεσε στα επίπεδα του 1985!

 

*

 

Να λοιπόν, ποιοι παράγουν και ποιοι δημιουργούν (οι εργαζόμενοι),

να ποιοι απομυζούν και σφετερίζονται αυτόν τον αμύθητο πλούτο (οι καπιταλιστές)

και να γιατί τα αφεντικά, ντόπια και ξένα, για να τους κάνουν τη «δουλειά» τους, αμείβουν τόσο πλουσιοπάροχα τους οικονομικούς και πολιτικούς μπιστικούς τους (τα «γκόλντεν μπόις» τους)..."

 

(αντιγραφή από άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου)

 

Αν είναι έτσι όπως τα λέει... είμαστε άξιοι της μοίρας μας και της κακομοιριάς μας!!!

Link to comment
Share on other sites

Και τα μισά να είναι αλήθεια συνάδελφε alej όλοι μας είμασται υπεύθηνοι και άξιοι τις σημερινής οικονομικής και πολιτισμικής καταράκωσης, φτάνει πιά...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως να διαβάσουμε ποιο προσεκτικά τα στοιχεία? Η αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων οφείλεται και στην αύξηση αυτών σε σχέση με το 1990. Μη ξεχνάτε πως κάθε ελεύθερος επαγγελματίας είναι επιχειρηματίας. Πόσες επιχειρήσεις υπήρχαν το 1990 και πόσες το 2008? Μπορεί να αυξηθεί το ΑΕπ μόνο με την πρόσληψη προσωπικού?

Link to comment
Share on other sites

Μιλάει για Α.Ε. και Ε.Π.Ε. (άντε να είναι μέσα και Ο.Ε. - Ε.Ε.). Κατά κύριο λόγο οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες (γιατροί - δικηγόροι κι εμείς) είναι ατομικές επιχειρήσεις.

Το κυριώτερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι όλοι εμείς από τους μισθωτούς και τους εργάτες ''ζούμε''. Αν έχουν αυτοί λεφτά, θα έρθουν δουλειές και σε μας (έμεσα ή άμεσα). Αν έχει μια εταιρεία του χρηματιστηρίου, δεν νομίζω ότι θα δώσει (μέσω δουλειάς εννοώ) σε μας. Αυτές ταϊζουν τα μεγαλογραφεία (ταϊζονται μεταξύ τους και καλά κάνουν).

Έτσι απλά είναι τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ!

 

ΜΑΣ ΛΕΝΕ, ΚΡΙΣΗ………. ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

Δεν μας λένε ότι πατρίδα εννοούν το αχαλίνωτο πλουτισμό τους και τις offshore εταιρίες τους!

 

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ.

Δεν μας λένε ότι οι κερδοσκόποι κάνουν την δουλειά τους, κυνηγούν το κέρδος, την πεμπτουσία του απάνθρωπου πολιτικοοικονομικού συστήματος που παράγει την κρίση.

 

ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΙΤΙΟ.

 Για την αποδόμηση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας, το βιομηχανικό

σαμποτάζ και τον προορισμό μας να γίνουμε σερβιτόροι, που είναι η Ε.Ε.

 Για την επιδίωξη να Ασιατικοποιηθεί η εργατική δύναμη του Ευρωπαίου με

σκοπό να ανέβει η ανταγωνιστικότητα του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

 

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

Δεν μας λένε ότι η διαφθορά είναι δομικό στοιχείο αυτού του σάπιου συστήματος και για αυτό την ευλογεί.

 

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Δεν μας λένε ότι τα λαμόγια είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, όπως οι δωσίλογοι – μαυραγορίτες στην κατοχή. Για αυτό και οι θεσμοί του σάπιου συστήματος τους προστατεύουν!!!

Τα Μ.Μ.Ε ιδιοκτησίας μεγαλοεργολάβων, με στημένα γκάλοπ, μας λένε ότι ο λαός είναι έτοιμος να κάνει θυσίες!

Καλούν τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα να μας κάνουν αναλύσεις για το πώς φτάσαμε εκεί και για την αναγκαιότητα των μέτρων!

ΟΥΣΤ… ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!!

Οι καιροσκόποι ¨αριστοκράτες¨ συνδικαλιστές σιωπούν/συναινούν και με ψευτοαπεργίες, άσφαιρα πυρά, προσπαθούν να εκτονώσουν την οργή του κόσμου.

ΑΙΣΧΟΣ ΝΕΝΕΚΟΙ!!!

 

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?

 Έξω από τα συνδικάτα εκκολαπτήρια υπουργών, που μας θέλουν υποτακτικούς και βαστάζους.

 Εμπρός για ένα αγωνιστικό, διεκδικητικό, ταξικό συνδικαλισμό.

 Καμιά ανοχή στην διαφθορά, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους νεομαυραγορίτες!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

 Έξω από την ευρωζώνη και την συνθήκη σταθερότητας.

 Εθνικοποίηση και κοινωνική αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.

 Έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων και φορολογία αυτών.

 Καταδίκη όσων πλούτισαν από μίζες και δήμευση των περιουσιών τους.

Link to comment
Share on other sites

μερικα μικρα σχολια στα ευχαριστα του φιλου:

 

Έξω από τα συνδικάτα εκκολαπτήρια υπουργών, που μας θέλουν υποτακτικούς και βαστάζους.

 

το μονο εκκολαπτηριο υπουργων στην ελλαδα ειναι το κολλεγιο αθηνων.

 

Εμπρός για ένα αγωνιστικό, διεκδικητικό, ταξικό συνδικαλισμό.

 

ειδαμε τους συνδικαλιστες ολων των αποχρωσεων τι κουμασια ητανε.

 

 

Καμιά ανοχή στην διαφθορά, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους νεομαυραγορίτες!

 

αμα ακουω για φωτια και τσεκουρι με πιανουν τα γελια. εγω λεω φωτια και τσεκουρι σε οσους λενε φωτια και τσεκουρι αντι να κοιταξουν να πεισουν κανεναν με επιχειρηματα ενω αντιπροσωπευουν το 2-3% των ελληνων.

 

 

Έξω από την ευρωζώνη και την συνθήκη σταθερότητας.

 

εκει να δεις τι ωραια που θα περασουμε. Ουτε λεφτα να αγοραζουμε εφημεριδες που τυπωνονται στην τυποεκδοτικη δεν θα εχουμε, αρα φουντο και το ΚΚΕ τωρα που δεν εχει και χορηγιες απο εξω.

 

Εθνικοποίηση και κοινωνική αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.

 

Έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων και φορολογία αυτών.

 

ασε μας φιλε μου με τα κομμουνιστικα σας ενω εχουμε 2010, ειδαμε και το προτυπο σας το 1990 πώς κατερρευσε σε 6 μηνες. Αλβανια θα μας ειχατε κανει. Μου θελετε ελεγχο στην κινηση κεφαλαιων. Εχεις παει στην Κουβα να δεις πώς ζει ο κοσμος?

 

Καταδίκη όσων πλούτισαν από μίζες και δήμευση των περιουσιών τους

 

μαζι σου κι εμεις οι καπιταλιστες σε αυτο που λες ολοψυχα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Γιώργο,

παιρνω το θάρρος να σε αποκαλώ με το μικρό σου όνομα, πρώτον γιατί είμαστε κοντά στην ηλικία και δεύτερον γιατί έχουμε πιεί μαζί και δυό ούζα (που λέει ο λόγος). Τότε, το καλοκαίρι τού ΄78 (νομίζω) που βρέθηκες στο νησί μου σαν εργαζόμενος! Μπορώ να βεβαιώσω τούς κακόπιστους, ότι τότε τουλάχιστον είχες συναντηθεί με πολλούς ανθρώπους του μόχθου σαν και μένα. Δεν ξέρω αν αυτή τη συνήθεια την συνέχισες. Αλλά για να το λές...

Αγαπητέ Γιώργο λοιπόν...

Θα σού διηγηθώ κάτι που μου συνέβει προχθές. Για να το προσθέσεις και αυτό στα καταπληκτικά επιχειρήματα που διαθέτεις, για να πείσεις τούς απάτριδες και πονηρούς μικροσυνταξιούχους, άνεργους, χαμηλόμισθους κ.τ.λ, που αφού ρήμαξαν τη χώρα, απομυζώντας όλα τα κέρδη της υγιούς οικονομίας μας. Αφού έβγαλαν τεράστια κέρδη στην Ελβετία. Αφού έπαιξαν στο χρηματιστήριο και εκατονταπλασίασαν τις οικονομίες τους, αφού τίναξαν τα σπρέντ στα ύψη, τώρα γυρεύουν και τα ρέστα. Απειλούν να ξεσηκωθούν!!!

Γιώργο μην ξεχνάς οτι αυτοί σε κατάντησαν ορντινάτσα του τελευταίου υπαλληλίσκου των Βρυξελών! Και μόνο οτι του μίλησες αυτού του μασκαρά, του ανθρώπου του μόχθου, που σε κυνήγαγε για να σου δώσει το μισθό του προκειμένου να σωθεί η χώρα, δείχνει την μεγαλοψυχία σου! Τέλος πάντων. Επανέρχομαι στο θέμα.

Χθές λοιπόν και ενω είχα πάρει το Πατήσια - Ερυθρός για να πάω σπίτι μου, ξαφνικά εκεί στο Πολυτεχνείο, νάσου και μπαίνει στο λεωφορείο και κάθεται δίπλα μου ένας πολύ γνωστός τραπεζίτης (το να μπεί σε λεωφορείο τραπεζίτης, έχει τις ίδιες πιθανότητες με το να συναντήσεις εσύ άνθρωπο του μόχθου που να σου δίνει τον μισθό του. Πάρα πολλές δηλαδή!!!). Ο άνθρωπος ήταν εξαιρετικά σκεπτικός και στεναχωρημένος. Τόσο που αναγκάστηκα να τον ρωτήσω:

-Σας συμβαίνει κάτι;

- Αχ καλέ μου κύριε, ας μην σας φορτώνομαι!

- Μα τι λέτε τώρα! Άνθρωποι είμαστε! Έλληνες! Όλοι ίδιοι! Αν αυτό σας βοηθάει, πέστε μου τον πόνο σας.

- Εντάξει! Ακούστε, βλέπω την κρίση που περνάει η χώρα μας και θέλω και γώ να βοηθήσω. Αν ο άνθρωπος του μόχθου δίνει τον μισθό του στον πρωθυπουργό, εγώ δίνω όλα μου τα κέρδη!

- Μα τι λέτε τώρα! Αυτό είναι πολύ σπουδαίο! Και που είναι το πρόβλημα;

- Το πρόβλημα είναι οτι ο πρωθυπουργός είναι... σοσιαλιστής!

- Και λοιπόν;

- Ε πως! Συνεχώς με τούς ανθρώπους του μόχθου βρίσκεται. Που καιρός να δεί και μας τούς τραπεζίτες για να τού θέσουμε την προσφορά μας!

-Την προσφορά ΣΑΣ; Είναι κι άλλοι;

- Μα τι νομίζετε; Οτι εμείς οι τραπεζίτες δεν είμαστε πατριώτες;

- Τι μου λέτε; Μα τότε σωθήκαμε!

 

Του εξήγησα λοιπόν οτι εγώ σαν άνθρωπος του μόχθου έχω περισσότερες πιθανότητες να δώ τον πρωθυπουργό (ποντάριζα και σε κείνα τα ούζα). Του ζήτησα να μου δώσει τηλέφωνα και διευθύνσεις. Ο άνθρωπος μόνο που δεν μου φίλησε τα χέρια!

Του υποσχέθηκα να σε βρώ πρίν εξαγγείλεις τα μέτρα της Τετάρτης! Επειδή όμως είμαι εκτός Αθηνών και επειδή είμαι βέβαιος οτι κάποιος απο τούς υπουργούς σου (αν όχι ο ίδιος εσύ), θα πληροφορηθεί (και θα σε πληροφορήσει) για αυτή την επιστολή, σου βροντοφωνάζω με μεγάλη χαρα:

Γιωργάκη σωθήκαμε!!!

Επιτέλους το μεγάλο πρόβλημα για που θα βρείς τα χρήματα λύθηκε!!!

Τώρα ξέρουμε δύο μεγάλες κατηγορίες πολιτών που θέλουν να δώσουν τα εισοδήματα τους για να σωθεί η πατρίδα!

Εσύ γνωρίζεις τούς ανθρώπους του μόχθου και εγώ τούς τραπεζίτες! Έχω τηλέφωνα και διευθύνσεις στη διάθεση σου!

Όσο πρόθυμη είναι η μία κατηγορία άλλο τόσο είναι και η άλλη!

Η επιλογή είναι δική σου!

Και μην μου πείς οτι δεν με πιστεύεις. Γιατί θα με αναγκάσεις να πω και γω το ίδιο για σένα. Και δεν θέλω!!!

 

απο το μπλογκ η οπερα της πενταρας.

Link to comment
Share on other sites

δε χρειάζονται και τόσο δραστικά μέσα

ας βουτίξουν πρώτα αυτούς που κατέστρεψαν το ΙΚΑ και θα τη βρούμε την άκρη και για τα υπόλοιπα

 

ας πιάσουν τη μια άκρη από τα μαλλιά-κουβάρια και σιγά σιγά θα ξετυλιχθεί

να δεις που θα αρχίσουν ένα ένα να πέφτουν τα κεφάλια

 

κατ' εμέ το Βατοπέδι ή η Siemens δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στην κατστροφή του βασικού ασφαλιστικού φορέα

Link to comment
Share on other sites

Παντως σε ολα τα προαναφερομενα σχολια θα ήθελα να προσθεσω οτι η μεγαλυτερη ....που καναν τις τελευταιες μερες ειναι το ανοιγμα ειδικου λογαριασμου για να παμε ολοι να συνεισφερουμε για να σωθουμε !

Τα λεφτα ξερουν ποιοι τα πήραν ας πανε να τα βρουνε γιατι εγω προτιμω να βουλιαξω απ το να δωσω οτι ζητανε !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.