Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Πράσινο κουτί» για όλα τα ακίνητα


Engineer

Recommended Posts

Την εγκατάσταση του πράσινου κουτιού σε όλες τις οικοδομές, νεόδμητες και μη, μελετάει το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο επανεξέτασης της διαδικασίας έκδοσης των οικοδομικών αδειών. Σε αυτό το κουτί, σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν καταστρωθεί μέχρι τώρα, θα περιλαμβάνονται:

 

* Τα αρχιτεκτονικά σχέδια της οικοδομής, δηλαδή αυτά που έχουν κατατεθεί στην πολεοδομία προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

* Τα κατασκευαστικά σχέδια, δηλαδή αυτά που έχει χρησιμοποιήσει ο μηχανικός κατά τη διάρκεια ανέγερσης της οικοδομής.

* Το πιστοποιητικό ενεργειακής ταυτότητας η διαδικασία έκδοσης του οποίου προωθείται ήδη από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος.

* Φύλλα ελέγχου για τυχόν ελλείψεις ή προβλήματα που εντοπίζονται στην οικοδομή σχετικά με την στατικότητά της κλπ.

 

Το «πράσινο κουτί» σύμφωνα με τους υποστηρικτές του μέτρου, μπορεί να αποτελέσει τη λύση και για τον περιορισμό της αυθαίρετης δόμησης. Πως; Προβλέπεται ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η οικοδομή θα ελέγχεται από ιδιώτη μηχανικό ο οποίος θα υποχρεούται να συμπληρώσει έκθεση και να την ενσωματώσει στο πράσινο κουτί. Στην έκθεση θα πρέπει να αναγράφονται και οι πολεοδομικές παραβάσεις που θα εντοπίζει ο ιδιώτης μηχανικός. Στην περίπτωση που δεν τις αναγράψει και εντοπιστούν από έλεγχο των πολεοδομιών, τότε για τον ιδιώτη μηχανικό θα προβλέπονται βαρύτατες ποινές, ακόμη και αφαίρεση της άδειας.

 

Πηγή: Reporter.gr

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην περίπτωση που δεν τις αναγράψει και εντοπιστούν από έλεγχο των πολεοδομιών, τότε για τον ιδιώτη μηχανικό θα προβλέπονται βαρύτατες ποινές, ακόμη και αφαίρεση της άδειας.

ερώτημα 1:μεχρι ποιας παλαιότητας οικοδομες θα συμπεριλαμβανει το μέτρο αυτό?

ερώτημα 2: το ΤΕΕ αραγε τι λέει?σαν να προσπαθούν να μας κανουν ρουφιάνους μου φαίνετε.γίνεται να καταγγέλει ο ιδιώτης μηχανικός τον πελάτη του και αν δεν το κάνει να του αφαιρούν την αδεια?μηπως πρέπει να γινουν πρόωρες εκλογές?αλλοιώς τα ελεγαν προεκλογικά και άλλες νοοτροπιες βλεπουμε σημερα.καλά λενε απο μουλωχτούς να φοβάσαι.....

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος αυτό το θέμα ως πρόταση, έχει εγερθεί πολλές στο παρελθόν. Ιδιαίτερα μετά από μεγάλους σεισμούς με καταστροφές σε κτίρια και θανάτους. Η διαφορά τώρα αφορά στο ενεργειακό πιστοποιητικό και στην "αυτοψία" του ιδιώτη μηχανικού.

 

Πιστεύει κάποιος πραγματικά ότι θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο?

 

Γιατί, με το πλήθος των παρανομιών-παρατυπιών που υπάρχουν σήμερα στην συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων ένα τέτοιο κουτί και με αυτό το περιεχόμενο, θα κάψει πολύ κόσμο. Και μηχανικούς και ιδιοκτήτες και εργολάβους. Νομίζω δεν θα προχωρήσει, όσο καλές προθέσεις και να έχει το υπουργείο..

Link to comment
Share on other sites

καλά δηλ ο ιδιώτης μηχανικός θα ελέγχει και το κράτος τι θα κάνει? χαχα!

Μήπως θα κόβουμε και πρόστιμα?

Link to comment
Share on other sites

αυτή φαίνετε να ειναι η νεα φιλοσοφία.

φοροδιαφυγη,διαφθορα,πολεοδομικες παραβασεις κλπ κλπ ,ο πολιτης θα καρφωνει και το κρατος θα τον ανταμοιβει............η αν δεν το κανει θα τον τιμωρεί...

Link to comment
Share on other sites

Το καλό είναι ότι για πρώτη φορά, αντί να λαδώνεται ο υπάλληλος για την αυτοψία που κάνει, θα λαδώνεται ο ιδιώτης "ελεγκτής" μηχανικός.

Για γέλια είμαστε!

Ελπίζω να μου τύχουν πολλές, θα το κλείσω το γραφείο.

Θα ζω από αυτό και θα κρεμάσω μια τεράστια ταμπέλα απ'έξω:

"Εδώ οι καλές αυτοψίες"

Link to comment
Share on other sites

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο...

Είναι ανεφάρμοστα πράγματα αυτά... και εντελώς άδικα... Δηλαδή έχουμε δώσει συγχωροχάρτι σε εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα και από εδώ και μπρός αλλίμονο σε αυτόν που πάει να χτίσει!!!

Εχτές έγινε κράτος η Ελλάδα; Πριν 2-3 χρόνια δεν υπήρχε;

Οσο για τα πρόστιμα, είναι πραγματικά το αστείο της χρονιάς... Δηλαδή ο μηχανικός κερδίζει κάτι που δεν καταλαβαίνω; Κέρδιζε μέχρι τώρα κάτι; Δεν έχει τιμωρήσει κατασκευαστές και ιδιοκτήτες και θα τιμωρεί τους μηχανικούς;

Δηλαδή τώρα που θα κάνει αυτά, τα υπόγεια θα είναι αποθήκες; Και πως δικαιολογεί την ανομία τόσων ετών; Ποιά τα μέτρα για τα παλιά κτίρια; Το να τα νομιμοποιήσει αν τελικά τα καταφέρει για να πάρει τα λεφτά;... Μπράβο... Αυτό περιμέναμε δηλαδή;

 

*** Τα μισά κτίρια του δημοσίου είναι παράνομα... Για παράδειγμα το ΙΚΑ έχει γραφεία σε πολυκατοικίες με ακατάλληλες κλίμακες, ακατάλληλα ασανσέρ, χωρίς πρόσβαση ΑΜΕΑ.... χωρίς οδεύσεις διαφυγής κλπ... το ίδιο και πολλές άλλες υπηρεσίες... Αυτά τί πράσινα κουτιά θα πάρουν; Μαύρα κουτιά και με φάσκελα μέσα... αυτά τους αξίζουν.

Να κάνεις δηλαδή εκεί έλεγχο και να τους βγάλεις παράνομους, τί θα κάνουν, θα μετακομίσουν;***

 

Ντροπή σε όλους αυτούς τους άχρηστους κυβερνητικούς εγκέφαλους που δεν έχουν τρόπο να βελτιώσουν τίποτα και σκέφτονται διάφορα περίεργα... έτσι για να δικαιολογούν τους μισθούς τους

 

Θέλετε λεφτά; Κάντε ελέγχους... Για πραγματικά τιμολόγια και όχι τα ελάχιστα... Για πραγματικά ένσημα και όχι τα ελάχιστα... Οχι ληστεία με το έτσι θέλω, να πληρώνουμε για βλακείες....

 

Αλλά και το κράτος στην εύκολη κονόμα... Παίρνεις κλήση 80 ευρώ και αν τη πληρώσεις άμεσα γίνεται 40... Δηλαδή τελικά η παράβαση αξίζει για 80 ή 40;

Link to comment
Share on other sites

το πρασινο κουτι καλύτερα να το ονομασουν κοκινο.η μαλον κατακόκινο.διότι απο την ντροπη του (σαν χαφιες που θα ειναι) μια ζωη θα κοκινίζει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.