Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απο Απρίλιο υποχρεωτικά μέσω Διαδικτύου η υποβολή ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών Έργων στο ΙΚΑ


Engineering News

Recommended Posts

Όχι,δεν τα πληρώνεις 2 φορές.Καταργείς τη διαδικτυακή πληρωμή κ ο μόνος τρόπος πληρωμής είναι με τραπεζική επιταγή στο ταμείο του αρμόδιου ΙΚΑ.

 

@agrafiot:εγώ να δεις τί σοκ τράβηξα........πολιτισμικό!Αφού το έχουν αναρτήσει κιόλας σε ανακοίνωση φάτσα-κάρτα μπροστά από το γκισέ οικοδομών,αλλά τα ένσημα ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ!!!!!:lol:Μόνο αν συμπληρώσουν την καρτέλα περνάνε!!!Δεν κάνω πλάκα,έφαγα αληθινή καταγγελία ενώ είχα πληρώσει!!!!:lol:

 

Σου λέω ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ρε φίλε...........

 

edit:αυτό που λέει ο howard,με πρόλαβε.

Link to comment
Share on other sites

χαχα εγω ουτε που διαννοηθηκα να δοκιμασω πληρωμη ιντερνετ. Εκοψε επιταγουλα και πηγα. Δεν το λεω οτι ημουν πιο εξυπνος, θελω να πω ΟΥΤΕ που μου περασε απο το μυαλο οτι θα ειχε καταργηθει η καρτελλα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε εγώ για το ΙΚΑ ήμουν στην εποχή της δισκέτας,μέχρι που στους Η/Υ μετά το 2005 το drive κατέρρεε το σύστημα.Οπότε δεν μπορούσες πλέον να φτιάξεις τη δισκέτα,εκτός κ αν είχες κανένα 8086 καβάτζα μόνο κ μόνο για το ΙΚΑ.:D

 

Μόλις γύρισα Αθήνα,επειδή το τρέξιμο είναι σε 700 μέρη της πόλης,αποφάσισα ό,τι μπορώ να κάνω από ίντερνετ για να γλυτώσω χρόνο να το κάνω.Στο ΙΚΑ που ρώτησα,μου είπαν ότι γίνεται,αλλά δεν μου είπαν τις λεπτομέρειες,ούτε εμενα πήγε το μυαλό μου σε τέτοια διαστροφή!Ότι γίνεται,γίνεται.Απλά δεν κάνεις δουλειά!:lol:

Link to comment
Share on other sites

η εγγραφή αυτή αφορά μόνο όσους μηχανικούς εκτελούν έργο δικό τους?ή ανεξάρτητα με το ποιος εκτελεί το έργο?

δηλ. εγώ που έχω 2-3 πελάτες που φτιάχνουν το σπίτι τους με αυτεπιστασία δική τους, μπορώ να τους εγγράψω εγώ ο τρίτος (επιβλέπων μηχ/κος βάσει αδειάς)

και να υποβάλλω τις ΑΠΔ τους?

ευχαριστώ συνάδελφοι.

 

όχι τίποτα άλλο , είναι και μεγάλοι σε ηλικία και αν μάθουν για την υποχρεωτική υποβολή μέσω internet, το έμφραγμα παραμονεύει...

Link to comment
Share on other sites

Ναι,μπορείς.Αρκεί να σου δώσουν τους κωδικούς τους.

 

Η εγγραφή αφορά ΟΛΑ τα οικοδομοτεχνικά έργα που εκτελούνται με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ καθεστώς.

Link to comment
Share on other sites

Μα αφού λέει

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθιερώνεται υποχρεωτική υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) Οικοδομοτεχνικών Έργων μέσω Διαδικτύου από εργοδότες που εκτελούν Ιδιωτικά Οικοδομικά Έργα με το σύστημα της αντιπαροχής, Ιδιωτικά Τεχνικά Έργα με ανάθεση ή εργολαβία, καθώς και Δημόσια Έργα με αυτεπιστασία ή με ανάθεση ή εργολαβία στα οποία (Δημόσια Έργα) απασχολούνται περισσότεροι από τρεις εργαζόμενοι.

 

Για τα ιδιωτικά οικοδομικά έργα με αυτεπιστασία δεν λέει.

Και πως θα μπορούσε να λέει, αφού το διαδίκτυο δεν έχει περάσει και στο τελευταίο σημείο της χώρας.

Link to comment
Share on other sites

οχι οι περισσοτεροι εχω δει εγω οτι κανουν οτι κι εγω, διαδικτυακα την υποβολη της δηλωσης και αυτοπροσωπως την πληρωμη..... τους δινεις την εκτυπωση της ηλεκτρονικης δηλωσης, βγαζουν την χαρτονενια καρτελλα, σου κοβουν το διπλοτυπο και πας ταμειο.

 

Έτσι κάναμε και εμείς. Υποβάλαμε μέχρι τις 30 του επόμενου μήνα την κατάσταση ηλεκτρονικά και μετά η πληρωμή του ΙΚΑ στο αρμόδιο υποκατάστημα με τα "ηλεκτρονικά" ένσημα και μια επιταγή στο χέρι για την αποφυγή του οποιουδήποτε προβλήματος.

 

zavi μου κάνει εντύπωση που δεν περνάνε τα ηλεκτρονικά ένσημα στο κάθε έργο πλέον, γιατί έτυχε να τους πάμε τα εκτυπωμένα ένσημα (κανένα 10ήμερο μετά την υποβολή τους) και να μας λένε πως δεν τα χρειάζονται και πως έχουν ήδη περαστεί στο έργο. Αυτο βέβαια τον τελευταίο χρόνο, που ίσως λόγω μειωμένου φόρτου εργασία να κάθονται και να ασχολούνται με το σπόρ ή μπορεί να έχει να κάνει με την διαφορετική μηχανογράφηση του κάθε υποκαταστήματος .....

Τι να πω...

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ από 6μήνου τα κάνω ηλεκτρονικά , υποβολή και πληρωμή και δεν έχω πρόβλημα .

 

Τώρα πρέπει να ξαναπιστοποιηθώ βέβαια .

 

Απλά στην αρχή μου ζητάγανε να τους στέλνω με φαξ την εκτύπωση των καταστάσεων .

Link to comment
Share on other sites

zavi μου κάνει εντύπωση που δεν περνάνε τα ηλεκτρονικά ένσημα στο κάθε έργο πλέον....

 

Είπα ότι αν πληρώσεις ηλεκτρονικά δεν περνάνε.Αν πας κανονικά κ στηθείς κ κάνεις τη διαδικασία αυτοπροσώπως,τότε περνάνε.

 

Εγώ στην αρχή ΚΑΙ δήλωνα ηλεκτρονικά,ΚΑΙ πλήρωνα ηλεκτρονικά.Αν το κάνεις έτσι ΔΕΝ περνάνε,στο λεω εκ πείρας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.