Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβολαιογραφική πράξη διαχωρισμού διαμερίσματος


Recommended Posts

επειδη αναφερθηκε 2 φορες και επειδη στο παρελθον πολλοι εχουν ερθει μετα να το παιξουν εξυπνοι εκ του ασφαλους (δεν μιλω για το συγκεκριμενο thread) να ξεκαθαρισω οτι οταν εγραψα "η μικρων εργασιων δεν εχει ΙΚΑ ουτε αμοιβη" εννοουσα προφανως οτι δεν απαιτειται η εγγραφη στο ΙΚΑ οπως και δεν ζητειται αμοιβη απο την πολεοδομια. Το οτι θα πληρωθει ο μηχανικος και το οτι θα πληρωθουν οι εργατες τις εισφορες τους (κατα το ελληνικο παραλογο συστημα) ειναι δεδομενο. δεν ηταν ομως το θεμα της κουβεντας.

Link to comment
Share on other sites

δεν απαιτειται η εγγραφη στο ΙΚΑ

Συνάδελφε howard_roark, εννοείς ότι δεν απαιτείται από την πολεοδομία ή ότι γενικά δεν χρειάζεται;

 

θα πληρωθουν οι εργατες τις εισφορες τους
Εννοείς ότι θα πληρωθούν οι εισφορές στο Ι.Κ.Α. ή ότι θα δοθούν τα χρήματα στους εργάτες;
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε howard_roark, εννοείς ότι δεν απαιτείται από την πολεοδομία ή ότι γενικά δεν χρειάζεται;

 

Δεν απαιτείται από την πολεοδομία.Μπορεί κ ο ιδιοκτήτης μόνος του να τη βγάλει.

 

Εννοείς ότι θα πληρωθούν οι εισφορές στο Ι.Κ.Α. ή ότι θα δοθούν τα χρήματα στους εργάτες;

 

Με τη μικρής κλίμακας κάνεις έναρξη έργου στο ΙΚΑ-αν θες,πάντως έτσι λέει η εργατική νομοθεσία,απλά στη μικρής κλίμακας δεν γίνεται έλεγχος από την πολεοδομία-με αναλυτικό πίνακα εργασιών.Στους εργάτες ή κολλάτε ένσημα ή δεν τους τα δίνετε καθόλου.Έτσι κ αλλιώς θα σας σκίσουν το κορμί.Μην τους δίνετε ένσημα στο χέρι,είστε απόλυτα έρμαια της διάθεσής τους.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά είναι υποχρεωτικό το "άνοιγμα" καρτέλας στο Ι.Κ.Α. (άσχετα με την πολεοδομία ή τον Μηχανικό),

έτσι δεν είναι; Βέβαια, τις περισσότερες φορές αυτό δεν συμβαίνει (εξ όσων γνωρίζω).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είπα,απλά στη μικρής κλίμακας δεν γίνεται έλεγχος για το ΙΚΑ.Το κάνεις μόνο κ μόνο για να καλυφθείς στην περίπτωση καταγγελίας.

Link to comment
Share on other sites

το "απαιτειται" φιλε Chilon το εννοουσα οσον αφορά τα της πολεοδομιας. Δηλαδη για να εκδοθεί η αδεια εργασιων μικρης κλιμακας δεν σου ζηταει η πολεοδομια βεβαιωση οτι ανοιξε ο εργοδοτης καρτελλα εργου στο αρμοδιο ΙΚΑ.

 

Προφανως και πρεπει να ανοιξει καρτελλα βεβαια ο εργοδοτης αν χρησιμοποιησει εργατες αλλα συνηθως δεν γινεται.

 

Σχετικα με το δευτερο ερωτημα, θεωρω οτι δεν πρεπει ποτε να δινουμε τις εισφορες στα χερια των εργατων.

Link to comment
Share on other sites

howard_roark

Επειδή προφανώς αναφέρεσαι στο σχόλιό μου πρέπει να τονίσω ότι δεν είναι σκοπός μου να παραστήσω τον έξυπνο. Άλλωστε αν πρόσεξες δεν αναφέρομαι σε λάθη αλλά σε ασάφειες.

Επομένως το σχόλιό μου είναι διασαφηνιστικό.

Το ξέρω ότι είναι αρκετοί αυτοί που μπαίνουν στο φόρουμ για να πουλήσουν εξυπνάδες ή για να το παίξουν ξερόλες (είναι πολύ εμφανές), σε παρακαλώ όμως μη με κατατάσσεις σ΄αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου απαιτείται άδεια για διαρρύθμιση. Ακόμα και στην περίπτωση που μελλοντικά πουληθεί και ο υποψήφιος αγοραστής πάρει δάνειο. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το δάνειο χωρίς άδεια. Για ρολόγια της ΔΕΗ κτλ με κάλυψαν οι συνάδελφοι.

 

Για να είσαι καλυμμένος το σχέδιο που θα δώσεις στο συμβολαιογράφο ας γράφει: Αποτύπωση Χ ορόφου της οικοδομής τάδε, θέση, ημερομηνία κτλ.

 

Σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα και πει ο συμβολαιογράφος ότι αυτό μου έδωσε ο μηχανικός ζήτα να σου το δείξει. Χρησιμοποίησε το δείκτη σου πάνω στη λέξη αποτύπωση και κοίτα τον με νόημα. Εσύ έκανες μια αποτύπωση, τώρα αν το δέχεται ο εκάστοτε συμβολαιογράφος είναι άλλο ζήτημα. Στην πόλη μου όλοι ζητάνε σχέδια από πολεοδομία. Φρόντισε να κόψεις και ΑΠΥ την ίδια ημερομηνία που να αναφέρει αποτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να γίνει,αλλά μόνο σε υφιστάμενη οικοδομή.

 

Θα μεταβιβασθεί ως ''δικαίωμα'' κ όχι ως υπάρχων χώρος.

¨

Όχι. Γίνεται και χωρίς υφιστάμενη οικοδομή. Το έχω συναντήσει πάρα πολλές φορές. Είχε ο πατέρας μου μάλιστα αγροτεμάχιο στο οποίο έκανε σύσταση οριζόντιας που αναφερόταν σε μελλοντική οικοδομή, χωρίς ποτέ να εκδοθεί άδεια οικοδομής...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε άδεια για πολυκατοικία του 2004 2 διαμερίσματα Β' και Γ' ορόφου φαίνονται σαν 1 και επικοινωνούν με εσωτερική μεταλλική σκάλα, ενώ κατασκευάστηκαν εξ' αρχής ανεξάρτητα. Με συμβολαιογραφική πράξη τροποποίησης της πράξεως οριζόντιας ιδιοκτησίας του 2007 τα 2 διαμερίσματα έχουν διαχωριστεί, χώρις όμως να έχει βγει σχετική άδεια διαχωρισμού από την πολεοδομία και το διαμέρισμα του Γ' ορόφου έχει πουληθεί. Το διαμέρισμα του Β' ορόφου που παρέμεινε στον αρχικό ιδιοκτήτη, μέχρι τώρα έπαιρνε νερό από τα κοινόχρηστα, ενώ τώρα μου έχει ανατεθεί να κάνω τις διαδικασίες ώστε να πάρει δικό του ρολόϊ. Από τη στιγμή όμως που το 1 εκ των 2 έχει ήδη πουληθεί, με τι συμβόλαια θα βγάλω εγώ άδεια διαχωρισμού? Μήπως πρέπει να πάω με νομιμοποίηση και αν ναι τι χρειάζεται γι΄αυτή τη διαδικασία? Παρακαλώ βοηθήστε με γιατί έχω μπερδευτεί!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.