Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

Σήμερα άκουγα στο ραδιόφωνο τον πρόεδρο των επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γιώργο Κασιμάτη.

Έλεγε για 4000 λουκέτα σε επιχειρήσεις το μήνα μέσα στο 2010 και αναμένεται τον χειμώνα 2010-2010 αυτός ο ρυθμός να γίνει 6000 λουκέτα τον μήνα...

Έλεγε για ανεργία η οποία θα φτάσει μέχρι το Πάσχα του 2011 το 20% στην Ελλάδα και μίλησε για κοινωνική έκρηξη προσδιορίζοντας στις αρχές Απριλίου...

 

Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι ότι μίλησε για ...πείνα!!

Είναι φοβερό ότι 70 χρόνια μετά την κατοχή έχουν αρχίσει πάλι οι συζητήσεις περί πείνας...

 

Ελπίζω να μην επαληθευτεί αλλά πολύ φοβάμαι ότι όλα αυτά έρχονται...

 

Πιστεύω επίσης, ότι η Ελλάδα είναι απλά μια ευάλωτη οικονομία και συμβαίνουν όλα αυτά. Έχουν προηγηθεί κι άλλες χώρες και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

 

Επίσης, οι κρίσεις του συστήματος πάντα (ιστορικά) ξεπερνιόταν με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Και όλα αυτά δεν γινόταν μέσα σε 1-2 χρόνια. Δίνονται πολλές ενέσεις μέχρι τελικά να φτάσουμε εκεί...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

δεν ειναι μονο το 40% στις επιχειρησεις, ειναι και η προσωπικη ακριβη φορολογια, ειναι τα εξωφρενικα ασφαλιστρα, το καρτελ των σουπερμαρκετ, οι ανεξελεγκτες τραπεζες.

 

δεν λειτουργει τιποτα σωστα. Τ Ι Π Ο Τ Α.

 

Ημουν προσφατα στο Λονδινο και κουβεντιαζα με φιλο μηχανικο. αντι για τσμεδε, ασφαλιση κρατικη 500 λιρες το χρονο, και επιπλεον επαγγελματικη ασφαλιση (που εδω δεν κανει κανεις) κανα χιλιαρικο το χρονο. Συνολο χοντρα 2000 ευρω, αντι για τα 4000 που δινουμε εμεις....

 

φορολογια συγκριναμε για 90.000 εισοδημα και γελαγαμε, αφου στην αγγλια θα πληρωνε 17.000 ευρω λιγοτερο φορο....τα συμπερασματα δικα σας.

 

προμηθειες τροφιμων και ειδων αναγκης σπιτιου για τετραμελη οικογενεια θελετε να σας πω: 1000 ευρω το μηνα εγω, 700 ευρω το μηνα αυτος για τα ιδια πραγματα.....

 

να πω για αυτοκινητο? τιμη βενζινης και ντηζελ 1,40 εκει και 1,50 εδω, μονο που με ντηζελ αυτος κανει 500 χλμ στα 200 δικα μου....οδηγαει μια μερσεντες που εδω κανει 80 χιλιαρικα και εκει 55.000......

 

τι να λεμε τωρα, ειναι η ελλαδα ακριβοτερη απο την αγγλια....εχουμε τρελλαθει ολοι εντελως....εκει βγαινουν απο την κριση του 2008 οι ανθρωποι, απολυσε βεβαια ο Καμερον 500.000 δημοσιους υπαλληλους και μειωσε την φορολογια των επιχειρησεων, τα αυτονοητα δηλαδη - αυξησε και τα διδακτρα των πανεπιστημιων απο 3 σε 9 χιλιαρικα, σκληρο αλλα αναγκαιο - ο αξιος και φτωχος να παρει υποτροφια σου λεει, ο αλλος αμα εχει να πληρωσει, προεχει να πληρωσω συνταξεις και να μην αυξησω φορους σε ολους.

 

απλα πραγματα. εδω κανουμε τα αναποδα.

 

ξεχασα να πω και το αλλο: ειδα αρκετα κλειστα μαγαζια στα χαι στρητς και εμαθα το εξης: οταν ο αγγλος δει την κριση να ερχεται, κλεινει το μαγαζι και παει σπιτι του για 2 χρονια, δεν υπολογιζει τιποτα. βλεπετε εκει ουτε με δανεικα τα εχει κανει ολα αλλα με αποταμιευση, ουτε τον πειραζει να κατσει 2 χρονια μεσα χωρις να παει για καφε προκειμενου να φυλαχτει απο την μπορα. ουτε την απολυση θα κοιταξει, ουτε το τι θα πει ο κοσμος. και μετα απο 1-2 χρονια που γυρναει η ατμοσφαιρα, το ξανανοιγει το μαγαζι και ειναι κυριος. δεν εχει καταστραφει....

 

 

γιαυτο και η αναπτυξη και η κριση ερχονται και παρερχονται χωρις τραγικα αποτελεσματα, και σκαμπανεβασματα ζωης και θανατου, πλουτου και χρεωκοπιας. κανει η αγορα και η οικονομια τα πανω κατω της αλλα δεν πεθαινουμε της πεινας, ουτε αγοραζει η μιση χωρα καγιεν ομως....συγκρισεις και συμπερασματα δικα σας.

Link to comment
Share on other sites

Παίδες δεν ξέρω αλλά δύσκολα τα πράματα...

Αφού κάνουν και αυτή την αποτυχημένη έξοδο του Μεσολογγίου μετά δεν ξέρω...

Δεν έχει και από αλλού να μαζέψεις...

Τι θα κάνεις μετά? Ρευστό τις πολυκατοικίες του Ακη?

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως είναι πολλά τα ασχημα στην χώρα μας ,αν δεν είναι όλα.

 

το κυριότερο είναι ότι ο ελληνας πλέον έχει διαφθαρεί. Άλλαξε τελείως η νοοτροπία του, οι αξίες του, οι αρχές και τα πιστευω του, και δεν μιλάω καθολου μα καθόλου για τα θρησκευτικά (μακρια απο εμένα).

ο νεοέλληνας μεγάλωσε στην λαμογια, στην κοροιδία και στην απόκτηση εύκολο χρήματος που δεν του ανήκει, όλα αυτα ενεργώντας χωρίς δεύτερη σκέψη ή δισταγμό.

Και πιστευω ότι αυτό είναι το χειρότερο.

 

Όλοι θέλουν νόμους, αξιοκρατία, ισονομία για τους ΑΛΛΟΥΣ. Όλοι πιστευουν ότι αποτελεί κατόρθωμα και φοβερό επίτευγμα οποιουδήποτε είδους εξαπάτηση, καταχρηση πετυχαίνουν.

Και έχουμε φθάσει στο σημείο ΑΝ αντιδράσει κάποιος και τους δημιουργήσει πρόβλημα να θεωρείται απο τους υπόλοιπους ο γραφικός .

Πραγματικά αυτο πρέπει να είναι εθνικό μας κατόρθωμα. Αντι να κυνηγηθει και να διασυρθεί το λαμόγιο, ο δημοσιος κλέφτης να διασύρονται αυτοί που αντιστεκοντε σε αυτούς. (δεν μιλάω πουθενα κομματικα...μιλάω κοινωνικά και σαν νοοτροπία πολιτών).

 

Ότι και να γίνει σαν χώρα, σαν έθνος δεν έχουμε μέλλον σε καμία περίπτωση. Δεν φταίνε ούτε οι κυβερνώντες ούτε το σύστημα. Ειναι αυτοι που είναι εξαιτίας μας.

 

Πιστεύει κανεις ότι ο ΠΙΟ ηθικός, ο πιο τιμιος, ο πιο δίκαιος, ο πιο δουλευταρας, ο πιο πατριώτης,αν τον φερναμε να μας κυβερνήση, θα καταφερνε να βγαλει άκρη στην σημερινη ελληνική κοινώνια???

ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ

Link to comment
Share on other sites

(Μέρος 1ο)

(Μέρος 2ο)

 

Ρεπορτάζ του Kontra για την άρνηση Τρισέ να παραδώσει στο κανάλι Bloomberg, έγγραφο που αφορούσε το "κουκούλωμα" του Ελληνικού χρέους το 2001 για να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του θέματος της κρίσης...

Link to comment
Share on other sites

αν ανακατανεμηθεί το χρήμα ο κόσμος θα είναι δικαιότερος...

 

 

Μακάρι να ήταν αλήθεια.

Αν ανακατανεμηθεί το χρήμα θα την δουν όλοι βολεμένοι, οι τεμπέληδες θα αποχαυνωθούν τελείως, οι εργατικοί θα είναι αδικημένοι, οι κομπίνες και οι αρπαχτές από τα λαμόγια θα οργιάσουν και όσοι χρωστάγανε θα βρεθούν να χρωστάνε τα διπλά.

 

Ειδικά εμάς δεν μας συμφέρει. Αν ανακατανεμηθεί το χρήμα οι περισσότεροι μηχανικοί θα πρέπει να δώσουμε, όχι να πάρουμε.

 

Σκεφτείτε ότι στον κόσμο υπάρχουν πάνω από 100.000.000 άστεγοι.

Στην Κίνα και στην Βουλγαρία ξέρετε πόσο παίρνουν μηνιάτικο. Αν γίνει ανακατανομή του χρήματος θα μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα και θα αυξηθούν στην Βουλγαρία.

 

Μπορεί να μην είμαστε τα αραβικά εμιράτα αλλά είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση απ'ότι παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Ακόμα και η ανεργία στην Ελλάδα διατηρείται υψηλά λόγω νοοτροπίας.

 

Υπάρχουν πολλοί εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας οι οποίοι δεν το δικαιούνται. Σε αυτούς περιλαμβάνονται φοιτητές, σερβιτόροι, μικροπωλητές, καθηγητές σε ιδιαίτερα φροντιστήρια, τεχνικοί σε μερεμέτια, εργάτες σε χωράφια, κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Καλά για την ανεργία δεν ισχύει απολύτως αυτό που γράφεις ,στην πραγματικότητα μπορεί να ναι και μεγαλύτερη , ξέρω πάρα πολλούς μηχανικούς που δεν θεωρούνται άνεργοι επειδή ΚΑΠΟΤΕ έκαναν έναρξη αλλά ουσιαστικά ΄είναι.

 

Επίσης τα νούμερα που χρωστάμε είναι ασύλληπτα μεγάλα .Δεν πιστεύω κανείς σοβαρά να νομίζει οτι υπάρχει περίπτωση έστω και να πληρώνουμε τους τόκους χωρίς να επιμηκυνθεί η περίοδος αποπληρωμής (να τα βάλουμε τα περισσότερα στο μέλλον δηλαδή όπως κάναμε τόσο καιρό)

 

Υπολογίστε λίγο τα νούμερα σε δραχμές για να δούμε για τι ποσά μιλάμε

Link to comment
Share on other sites

150.000.000.000.000 (150 με 12 μηδενικά πίσω). Δηλαδή 150 ΤΡΙΣεκατομμύρια δραχμές...

Το "χρέος" βέβαια είναι ένα νούμερο και είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι θα διαγραφεί (όχι μόνο το δικό μας αλλά όλων των κρατών). Ο καπιταλισμός με τη μορφή που τον ξέρουμε, απλά κατέρρευσε (δεν ΘΑ καταρρεύσει, κατέρρευσε ήδη και αυτό χωνέψτε το καλά). Το πρόβλημα είναι ότι αποδεχτήκαμε το ότι πρέπει να δυστυχήσουμε χωρίς κανένα λόγο για κάποια χρόνια, αντί να αρχίσουμε να τους εκτελούμε στους δρόμους...

Link to comment
Share on other sites

Υπολογίστε λίγο τα νούμερα σε δραχμές για να δούμε για τι ποσά μιλάμε

 

Αν υπολογίσουμε τα νούμερα σε δραχμές θα χρειαστούμε τουλάχιστον 2 σελίδες από το thread...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.