Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή μηχανικού, Φορολογικά


bt.architecture

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μπορείς να περιγραψεις τα βασικά στοιχεία του παλτού σου?

 

1.3 ραντεβού με τον πελάτη για ενημέρωση της διαδικασίας.Ήταν ήδη πελάτης,οπότε έπρεπε να τον εξυπηρετήσω

 

2.Ξεκίνησα πριν βγει η πρώτη εγκύκλιος,πριν γίνει online το ΤΕΕ και πριν διευκρινήσουν ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ δελτίο.

 

3.Μέχρι να μαζέψω αντίγραφα κ δηλώσεις,βγαίνουν οι διευκρινήσεις του ΤΕΕ,άρα τρέχω για εντολή πληρωμής ΣΤΟ τεε.

 

4.Η Εφορεία δεν ήταν ενημερωμένη,και ταυτόχρονα δεν δέχεται κατάθεση παραβόλων άνω των 500 ευρώ σε μετρητά την ίδια ημέρα στο ίδιο ΑΦΜ.

Αποτέλεσμα:αφενός μου κόβουν παράβολο 250 ευρώ αντί για 350-δεν το πρόλαβα το λάθος πριν πατήσει ο υπάλληλος εκτύπωση,αφετέρου έπρεπε να ξαναπάω την επόμενη ημέρα να πληρώσω το δεύτερο παράβολο και να συμπληρώσω άλλα 100 ευρώ στο πρώτο,καθώς ήταν 2 οι οριζόντιες ιδιοκτησίες προς ρύθμιση.

 

5.Καταθέτω ΦΕΜ στην εφορεία,αλλά καθώς δεν υπήρχε απαίτηση ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ,πάω στην πολεοδομία χωρίς.Εκεί,στον έλεγχο πληρότητας ήθελαν την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη θεωρημένη από το ΚΕΠ,παρόλο που είχα εξουσιοδότηση απ' αυτόν θεωρημένη από ΚΕΠ.

 

6.Ξαναφέρνω τον πελάτη να θεωρήσει από ΚΕΠ την υπογραφή του στη δήλωση και παράλληλα καταθέτω ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ.

 

7.Πάω πάλι για έλεγχο πληρότητας,και στην πολεοδομία ακόμη δεν είχε φτάσει η πρώτη εγκύκλιος,οπότε ΔΕΝ θεωρούσαν ότι η pilotis υπάγεται στις διατάξεις,καθώς δεν έχει προσμετρηθεί στον όγκο του κτιρίου.Παρολα αυτά παίρνω πρωτόκολλο για τη δεύτερη ιδιοκτησία.

 

8.Ξαναπάω στην Πολεοδομία τελευταία φορά,όπου μου πρωοκολλούν τελικά την pilotis.

 

Σύνολο διαδικασίας: περίπου 14 εργάσιμες ημέρες.Επειδή μερικές υπηρεσίες ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς,σας προτείνω να τρέξετε αυτή τη διαδικασία μετά το καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

Σε όλα αυτά έχεις δίκαιο, διότι όντως έπρεπε να περάσει χρόνος για την προσαρμογή των Υπηρεσιών (Πολεοδομία, Εφορία, ΤΕΕ, κλπ), όμως μην ξεχνάς ότι ρύθμισες PILOTIS, δεν είναι λίγο και το πιo βασικό από ΄δω και πέρα θα σου φαίνονται όλα παιχνίδι!!

Link to comment
Share on other sites

Μπηκα στο συστημα του ΤΕΕ για να παρω κωδικό και παρολο που εδωσα 1 ημέρα εργασίας για δήλωση ΗΧ αυτό με πάει αυτόματα στο 5000λ δηλαδή 1162,65+ΦΠΑ. Πως παίρνετε ρε παιδιά κωδικό ΕΤΕ γιά μικρότερη κατάθεση ηλεκτρονικά ?

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πήγα στη ΕΤΕ με την εντολή πληρωμής που εβγαλα απο το συστημα του τεε και με το εντυπο της εθνικής και μου ζητήσαμε ένα κωδικό που ξεκινάει με 0000... Ξέρει κάποιος που θα βρω αυτό τον κωδικό; αλλιως δεν προχωρούν την πληρωμή μου είπαν.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω άν κάποιος από εσάς παρακολούθησε την εκπομπή Σ/Κ με τους γνωστούς και μη εξαιρεταίους ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ/ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ στις 19/06 στο MEGA, όπου είχαν την Μπιρμπίλη για ......ενημέρωση...... των πολιτών σχετικά με την εξέλιξη της πορείας για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, αλλά εγώ που το είδα έπαθα σοκ!!!!!

Κατόπιν σχετικής ερώτησης του ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ για την .....απίστευτα αλμυρή !!!! αμοιβή των μηχανικών για συμμετοχή στην διαδικασία, η κα Μπιρμπίλη δήλωσε ευθαρσώς ότι " εάν ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να κάνει μόνος του άλα τα απαραίτητα που αναφέρονται στα άρθρα 2 κλπ του Ν.3843/10 για την τακτοποίηση του χώρου που τον ενδιαφέρει, τότε δεν χρειάζεται να απασχολήσει μηχανικό!!!!!"

Το ΤΕΕ που είναι ??????????????????????????????????????

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, νομίζω οτι μας δουλεύουν κανονικά!

 

Η κ. Μπιρμπίλη προφανώς και δεν έχει καμία επαφη με την πραγματικότητα και οι δηλώσεις της από μόνες τους είναι υλικό διερεύνησης για κάποιον εισαγγελέα αφού παραπέμπουν σε ωμή χειραγώγηση της αγοράς και σαφή παράβαση των νόμων που η ίδια έφερε στη βουλή.

 

Το ΤΕΕ κωφεύει γιατί δεν μας φοβάτε. Για φανταστείτε τι θα γινόταν αν αύριο το πρωί στέλναμε με courier όλοι τις κάρτες μέλους πακέτο στο πρόεδρο και δηλώναμε αποχή από τα καθήκοντα μας επ' αόριστο. Γιατί απεργούν οι δικηγόροι τόσο καιρό και εμείς τίποτα!!

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ απλό TEHODORE

Ποτέ οι μηχανικοί δεν έχουμε αντιδράσει μαζικά και συντεταγμένα.

Ο λόγος απλός.

Δεν υπάρχει συλλογικό όργανο που να μας εκφράζει απόλυτα όλους μας.

Αφού τα συμφέροντά μας είναι διαφορετικά.

Τι κοινό έχω εγώ με έναν εργολάβο αντιπαροχών? με ένα εργολάβο δημοσίων έργων? με έναν Δημόσιο Υπάλληλο? κλπ....

Το μόνο κοινό είναι το !@#$%^&*( το ΤΣΜΕΔΕ

 

Αλλά είμαστε εκτός θέματος :(

Link to comment
Share on other sites

στο φακελο που θα καταθέσω στην πολεοδομια πιο αντιγραφο από αυτό που πληρωσα στην ετε καταθέτω; το πράσινο δηλαδή αυτό που λέει "αντίγραφο για τη δημόσια αρχή";

 

τα άλλα δύο που είναι μπλε τα κρατώ για μένα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.