Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης κλπ"


achille

Recommended Posts

Διαβάζοντας τα προηγούμενα threads να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει στην εξής περίπτωση:

 

4όροφο κτήριο γραφείων, το ισόγειο Ε=60 μ2 είναι κύριας χρήσης κατάστημα, έχει ανεξάρτητο κλιμακοστάσιο Ε=20μ2 που οδηγεί στους πάνω ορόφους γραφείων και PILOTIS 75 m2, ή οποία έχει κλείσει ολόκληρη με τοιχοποίια εξωτερικά και η εσωτερική διαμόρφωση χώρων με γυψοσανίδες και έχει ενταχθεί στους χώρους του καταστήματος.

 

Στο διάγρραμμα κάλυψης, στον πραγματοποιούμενο όγκο, ό όγκος ισογείου έχει υπολογιστεί ως: (20+60)*2,80 μ3 και όχι ως: (20+60+75)*2,80 μ3, δηλαδή η PILOTIS δεν έχει μετρηθεί στον κτηριακό όγκο, παρόλο που έχει σχεδιαστεί στο κέλυφος του κτηρίου στην ενδεικτική τομή -και όντως βρίσκεται μέσα στον θεωρητικό κτηριακό όγκο-.

 

Η ερώτηση: Αυτό σημαίνει ότι διατηρείται για 40 χρόνια η PILOTIS ως χώρος καταστήματος μόνο και μόνο επειδή είναι μέσα στο κέλυφος (ή στον θεωρητικό κτηριακό όγκο), ή δεν γίνεται δεκτή η τακτοποίηση επειδή δεν έχει υπολογιστεί στους πραγματοποιούμενους όγκους?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ακόμα 3 βασικά ερωτήματα:

α.-Αναφέρετε ως χώρος που μπορεί να τακτοποιηθεί αλλά ΠΟΙΟΣ είναι ο ιδιοκτήτης?

β.-Αν στην επέκταση υπάρχει θέση στάθμευσης (με πράξη) τι γίνεται?

γ.-Αν περνάει το 50% της κάτοψης με την νέα επέκταση και χάνει την έννοια της

πιλωτής τότε τι γίνεται?

 

Κανείς δεν ξέρει......................

Link to comment
Share on other sites

H πυλωτη αν είνα κλειστή και είναι ιδιοκτησία του εργολάβου (όχι κοινόχρηστη) για την τακτοποίησή της πρέπει να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ακόμα 3 βασικά ερωτήματα:

α.-Αναφέρετε ως χώρος που μπορεί να τακτοποιηθεί αλλά ΠΟΙΟΣ είναι ο ιδιοκτήτης?

β.-Αν στην επέκταση υπάρχει θέση στάθμευσης (με πράξη) τι γίνεται?

γ.-Αν περνάει το 50% της κάτοψης με την νέα επέκταση και χάνει την έννοια της

πιλωτής τότε τι γίνεται?

 

Καλημέρα :)

α.-Μόλις πήρα τηλέφωνο στο κέντρο πληροφοριών που έχουν δώσει και στην πολεοδομία, να ρωτήσω για το θέμα -ιδιοκτήτη pilotis- και κανείς τους δεν ήξερε να μου απαντήσει.. :rolleyes:

β.-Προφανώς και για αυτό δεν ξέρει κανείς

γ.-πως να ξεπερνάει το 50% της κάτοψης με τη νέα επέκταση στο θέμα του gsk ? εννοείς αν συμψηφισθεί μαζί με τα 60 του καταστήματος δλδ σύνολο 135?

Πάντως νομίζω ότι η περίπτωση του gsk τακτοποιείται αν βρούμε τι γίνεται με τον ιδιοκτήτη (που μάλλον βάζουμε αυτόν που έχει το κατάστημα τελικά), χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν μας τον όγκο όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά μόνο το κέλυφος.

 

Επίσης κάτι άλλο που διάβασα κ μου φάνηκε περίεργο..

http://www.apogevmatini.gr/?p=75073

γράφει:

4. Mη κατοχύρωση δηλούντων από δικαστικές ενέργειες συνιδιοκτητών. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, ο νόμος δεν ξεκαθαρίζει τι θα γίνει σε περίπτωση προσφυγής συνιδιοκτητών στις πολυκατοικίες. Η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει ότι η ρύθμιση δεν καλύπτει την αστική πλευρά του θέματος, διότι αφήνει όσους καταβάλλουν το πρόστιμο διατήρησης απροστάτευτους στις τυχόν κακές διαθέσεις κάποιων συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας τους, οι οποίοι μπορούν οποτεδήποτε, με βάση τον κανονισμό της, να ζητήσουν από τα πολιτικά δικαστήρια (διαδικασία του άρθ. 17 παρ. 2 του Κώδ. Πολ. Δικονομίας περί «διαφορών συνιδιοκτητών») την έκδοση δικαστικής απόφασης που θα διατάσσει την κατεδάφιση ή τη βίαιη επαναφορά της χρήσης του σε ό,τι καθορίζεται από την πράξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας του κτιρίου, ακόμη κι αν έχει πληρωθεί το πρόστιμο διατήρησης.

hmmm:confused:

Link to comment
Share on other sites

Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να αναφέρουμε στα στοιχεία που βλέπω στην αίτηση.

1. ''Θέση στο χώρο'';

2. ''...αντί άδειας'';

3. ''Απαρίθμηση χώρων'' αναφέρετε σε αριθμιτική αναφορά των χώρων;

Όπως και το εμβαδό αναφέρεται σε καθαρές διαστάσεις του χώρου ή όπου συνορεύει με άλλη ιδιοκτησία παίρνει το μισό πάχος της τοιχοποιϊας και όπυ δε συνορεύει παίρνει όλο το πάχος της τοιχοποιϊας;

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα σας ειμαι καινούρια στο φορουμ συγχωρέστε με για οποιο λάθος. δεν ηξερα εαν πρεπει να ανοιξω καινουριο θέμα

 

 

κατέθεσα τη δευτέρα αίτηση παράτασης ισχυος ο.α. οπου η κατασκευή δεν έχει αρχισει καθολου .

η πολεοδομια της περιοχης μου μου ζητησε, για να παρει παραταση να μειωσω τους η/χ στο 15%

ισχυει κατι τετοιο ;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι και μη! Σήμερα έτυχε να βρεθώ στην πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου και απ' ότι κατάλαβα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί κάποια θέματα αναφορικά με τον νόμο 3843/2010. Συγκεκριμένα σε ερώτηση μου αν ο προς τακτοποίηση χώρος πρέπει να είναι πλήρως αποπερατωμένος ή μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση χώροι υπό κατασκευή ή από τα σχέδια της ο.α. μου απάντησαν ότι περιμένουν απάντηση από του υπουργείο, αλλά μέχρι τώρα αυτοί θεωρούν ότι πρέπει να ενταχθούν στον νόμο μόνο πλήρως αποπερατωμένα κτίρια! Επίσης σε ερώτηση μου για το αν χρειάζεται εκτός από τα σχέδια της ο.α. να προσκομίζονται και άλλα σχέδια με την παρούσα κατάσταση, η απάντηση ήταν ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά μπορούμε να τα σημειώσουμε απλά στην φωτοτυπία των σχεδίων της ο.α. Όλοι οι υπολογισμοί και τα εμβαδά πρέπει να αναφέρονται ούτως ή άλλως στην Τεχνική Έκθεση του μηχανικού. Τελος με ενημέρωσαν ότι παρ' όλο που δεν απαιτείται πινάκιο αμοιβής μηχανικού, προτείνουν τιμή για την ετοιμασία του φακέλου από τον μηχανικό της τάξης των 1000€! Να δω ποιός θα δεχτεί να πληρώσει το ποσό αυτό!:P:p:p

Link to comment
Share on other sites

dimip παρακαλω ενηερωσε μας γιατι εχω πελατη με η/χ στα σοβατισματα κλεισμενο και βαμενο με κουφωματα εξωτερικα αλλα μεσα χωρις πλακακια κλπ'.τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση?

Link to comment
Share on other sites

γ) ακριβώς. Αν έχω π.χ. κάλυψη 200 τ.μ. με 30 τ.μ. είσοδο και 60 τ.μ. κατάστημα (άρα 30+60=90<50%*200=100 τ.μ. Αν έχω κατάστημα 80 τ.μ. και πάω για 20 τ.μ. τακτοποίηση θα έχω 30+60+20=110>50% !!!!!!!! Αρα δεν έχω πιλωτή και πρέπει να μετρήσω και τα 30 τ.μ εισόδου κανονικά στη δόμηση ??

Link to comment
Share on other sites

άν η άδεια είναι πρίν τις 2-7-2009 και έχει γίνει η έναρξη εργασιών μέχρι εκείνη την μέρα οι χώροι τακτοποιούνται ανεξάρτητα αν είναι πλήρως αποπερατωμένοι.

Άλλωστε για αυτό η κ.Μπιρμπίλη την τελευταία στιγμή έβγαλε την 1γ ,πού έλεγε ότι επιπλέον προυπόθεση είναι να έχει γίνει σύνδεση με τα δίκτυα ώς 30-6-2010 γιατί όπως είπε στο βήμα της βουλής λόγω της μεγάλης κρίσης πού υπήρχε στην οικοδομή δεν θα υπήρχε η ρευστότητα ώστε σε 2 μήνες να ολοκληρωθούν οι οικοδομές.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.