Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου - πρόστιμα


chronism

Recommended Posts

Συναδελφοι καλησπερα!θελω την βοηθεια σας!

κανω αναθεωρηση της υπ.αριθμ.... οικοδομικης αδειας για αλλαγη επιβλεποντος και αυξηση της επιφανειας και του ογκου του υπογειου.Δηλαδη εχω νομιμοποιηση τμηματος υπογειου χωρις να εξεχει του περιγραμματος του κτιριου

Ολα εχουν γινει ενταξει περασα απο γοκ επαε φορολογικα βγηκανε τα προστιμα τα αποδεχτηκε ο ιδιοκτητης και ειναι να 'παρω΄ την αδεια

ο διευθυντης ομως της πολεοδομιας με τρεναρει γιατι λεει οτι για να να μου δωσει τη αδεια(εναι απο ΟΛΑ ΔΕΚΤΟ) πρεπει να πληρωθουνε τα προστιμα!!!!!!!ελεος δηλαδη!

αυτο δεν συμβαινει στην πολεοδομια της πολης μου αλλα σε πολεοδομια γειτονικης πολης!

εγω ξερω οτι εφοσον βγουνε τα προστιμα και τα αποδεχτει ο ιδιοκτητης αυτα΄'φευγουν για αρμοδια ΔΟΥ και μπορω να παρω τησ αδεια απο την στιγμη που κανει αποδοχη!

τι τελικα ισχυει??

παρακαλω οποις/α ξερει να βοηθησει ειναι αναγκη!( αν υπαρχει εγκυκλιος την χρειαζομαι!)

ευχαριστω προκαταβολικα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 156
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...που λέει "Δικαιολογητικά για εξαίρεση από κατεδάφιση". Επίσης, όσον αφορά την δήλωση αντοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από δύο μηχανικούς ...

 

Η δήλωση αντοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από δύο Πολιτικούς μηχανικούς ή μπορεί να είναι και Αρχιτέκτονες;

Link to comment
Share on other sites

2 διπλ. π/μ μόνο, αυτό ξέρω.

 

 

με τρεναρει γιατι λεει οτι για να να μου δωσει τη αδεια(εναι απο ΟΛΑ ΔΕΚΤΟ) πρεπει να πληρωθουνε τα προστιμα!!!!!!!ελεος δηλαδη!

 

Γιάννη τώρα το είδα και απαντώ καθυστερημένα.

 

Καλά στα είπε αν αυτά τα πρόστιμα αφορούσαν τμήματα που νομιμοποιούνται.

Link to comment
Share on other sites

επίσης παλαία θεωρούνται και τα αυθαίρετα προ 30-1-1983 σε αύτα παίρνεις εξαίρεσει από κατεδάφιση και μετα τα νομιμοποίεις. οσο για το ΙΚΑ αν αποδείξεις ότι η κατασκεύει εγινε προ 10 ετίας τότε τα ενσημά που προκειπτούν από πίνακα 1 ή 2 παραγράφονταί.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι...Ένας πελάτης έβγαλε άδεια διοροφης οικοδομής με ισόγειο garage και 1ο όροφο κατοικία το 2006(ύστερα από αναθεώρηση μίας άδειας που προυπήρχε του 1998 ). Του έγινε καταγγελία επειδή η πλάκα της ταράτσας προεξέχει 15 πόντους στο διπλανο οικόπεδο.Ο μηχανικός της υπηρεσίας έκανε αυτοψία και βρήκε και την εξής επιπλέον παράβαση: το ισόγειο έχει άδεια garage ενώ χρησιμοποιείται ως κατοικία Ε=92 τμ.,και επίσης στη ταράτσα (δηλαδή στον 2ο όροφο) υπήρχε κτίσμα (εννοείται χωρις αδεια) 15 τμ.

Η εισήγηση ήταν κοπή της λωρίδας των 15 πόντων που προεξέχουν στο διπλανό οικόπεδο,κατεδάφιση του δωματίου στη ταράτσα επειδή η περιοχή δεν επιτρέπει 2 όροφο, και αλλαγή χρήσης του ισογειου από garage σε κατοικία.

Μπορείτε να μου πείτε πως προσδιορίζεται το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης,και πως μειώνεται αυτό με την αποδοχή του από τον ιδιοκτήτη υπο την προυποθεση ότι θα κάνει ότι λέει η έκθεση της αυτοψίας και θα κάνει και αλλαγή χρήσης του ισογείου?

Πιστέυεται οτί μπορεί να αποφύγει τη κοπή της λωρίδας που προεξέχει στο διπλανό οικόπεδο και πως?

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Theo,

έχω την εντύπωση πως μπορείς να κάνεις διακανονισμό και να τα πληρώσεις σε δόσεις (έτσι δεν είναι; )

Σε αυτήν την περίπτωση τη γίνεται; Σε καλύπτει ο διακανονισμός και η πληρωμή πχ της πρώτης δόσης;

Link to comment
Share on other sites

Είτε άτοκες είτε εφάπαξ πληρωμή και έκπτωση.

 

Αν έχεις μπει σε διακανονισμό προφανώς και είναι ΟΚ για να πάρει την άδεια νομιμοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας συνάδελφοι.

Έχω μια περίπτωση όπου σε γήπεδο 68,6 στρεμμάτων υπάρχει μικρό αυθαίρετο κτίσμα. Στο ίδιο γήπεδο θέλουμε να βγάλουμε άδεια ανέγερσης νέας κατοικίας. Η διαδικασία φυσικά είναι νομιμοποίηση και προσθήκη κατ' επέκταση.

Το αυθαίρετο κτίριο ολοκληρώθηκε το 2000 όπου έγινε μετατροπή από αποθήκη που ήταν σε κατοικία. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για το έτος κατασκευής αλλά είμαι σίγουρη πως θα βρούμε...

 

Το ερώτημα μου επειδή έχω μπερδευτεί με όλα τα παραπάνω, είναι πότε συμφέρει να δηλώσω ότι έγινε η ανέγερση προκειμένου τα πρόστιμα να είναι τα ελάχιστα δυνατά. Εαν αποδειχθεί ότι είναι 10ετίεας παραγράφονται τα χρέη στο ΙΚΑ.Και το πρόσημο διατήρησης είναι πολύ μικρό σε σχέση με το τι θα ζητήσει το ΙΚΑ.Σωστα;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σ' όλους ... ήθελα να ρωτήσω για τον υπολογισμό ενός προστίμου για αλλαγή χρήσης 260 τ.μ. από γραφεία 1ου ορόφου (όπως αναγράφεται στην άδεια οικοδομής) σε κατάστημα και 60 τ.μ. από αποθήκες ισογείου (σύμφωνα με την άδεια οικοδομής) σε κατάστημα.

 

Το κτίριο είναι νόμιμο και οι χώροι κύριοι, η αλλαγή χρήσης έχει γίνει από το 1974, όταν περατώθηκε και τώρα η πολεοδομία έκανε αυτοψία και υπολόγισε ένα πρόστιμο σύμφωνα με την απόφαση 9726/2004 και μάλιστα ως αλλαγή μετά την 31-12-2003.

 

Ηθελα να ρωτήσω τι πρόστιμο ίσχυε προ της 31-12-2003 για τους συγκεκριμμένους χώρους ?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε δεν γνωρίζω πολλά από αυθαίρετα αλλά μπορώ να σου πω με βεβαιότητα το ακόλουθο:

τη λωρίδα των 15 εκ. θα την κόψει ότι και να κάνει. Το να τη διατηρήσει δεν έχει καμία νομική ή ηθική βάση. Πάντως και εμείς σαν μηχανικοί δεν πρέπει να δίνουμε στους πελάτες μας διεξόδους ή ελπίδες προς πράξεις που δεν έχουν νομική ή έστω ηθική βάση.

Εφ' όσον τα αυθαίρετα είναι μετά το 2006 οι μικρές εκπτώσεις που θα κάνουν στον πελάτη σου δεν θα είναι αρκετές για να απαλύνουν το ποσό.

Σε γενικές γραμμές είναι περιπτώσεις που δεν αξίζει να μπλέκεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.